Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kips sblm ZX masuk sini...

    Share

    kipas

    kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Mon Dec 14, 2009 10:59 am

    Perhatian:-
    aku bukak tread nih bukan utk berpecah belah atau berpuak2...tp sekadar utk mengumpulkan variasi kips...kips kan banyak jenis...
    aku nak tgk brape ramai kips sblm model zx yg de kat dlm nih...jemput masuk yer...kite sembang kips lame lak...tak de yg lama..tiada lah yg baru...maklomlah kips lame kan macam2 hal n mcm2 ragam...


    Last edited by kipas on Wed Apr 21, 2010 4:33 pm; edited 1 time in total


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Dec 14, 2009 11:17 am

    ayoyo... aku ada 5 bijik jugak... 4 dah cerai.

    wadin ada 2.

    krijauan ada 2.

    giler kentang kips!!

    killerbeazt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by killerbeazt on Mon Dec 14, 2009 11:22 am

    aku ade 1 je..zsr..tapi tak power mcm krz bro alldics la...hihihi lol!

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Dec 14, 2009 12:11 pm

    killerbeazt wrote:aku ade 1 je..zsr..tapi tak power mcm krz bro alldics la...hihihi lol!

    power? nak tau rahsianya...? aku baru tukar rantai. wakakakaka...

    ko pun boleh buat motor power... bikin mcm awin. kos boleh beli LC baru woo.. cash! tapi duit banyak senang laa.. aku bukan anak lord - tak mampu nak lebih2... turun TT pun pakai selipar. soft ride katakan! wakakaka

    awin jgn marah haa...

    killerbeazt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by killerbeazt on Mon Dec 14, 2009 12:25 pm

    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:aku ade 1 je..zsr..tapi tak power mcm krz bro alldics la...hihihi lol!

    power? nak tau rahsianya...? aku baru tukar rantai. wakakakaka...

    ko pun boleh buat motor power... bikin mcm awin. kos boleh beli LC baru woo.. cash! tapi duit banyak senang laa.. aku bukan anak lord - tak mampu nak lebih2... turun TT pun pakai selipar. soft ride katakan! wakakaka

    awin jgn marah haa...
    bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Dec 14, 2009 12:29 pm

    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Mon Dec 14, 2009 3:17 pm

    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.
    lepas ni yg jauh akan jd dekat disebabkan ikatan persaudaraan antara kips lama...jauh dimata namun tetap dekat dihati... flower


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    carlnain

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by carlnain on Mon Dec 14, 2009 3:19 pm

    x tahan betoi kipas main ayat bunga2... flower flower flower

    penangan aweks baju pink ni....... scratch scratch scratch
    adus angau habis ........... scratch scratch


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Dec 14, 2009 4:37 pm

    carlnain wrote:x tahan betoi kipas main ayat bunga2... flower flower flower

    penangan aweks baju pink ni....... scratch scratch scratch
    adus angau habis ........... scratch scratch

    aik? dah tahu ke? wakakaka.. ni betul2 dunia cyber. berita tersebar dgn pantas.

    habis la lepas ni ada satu kippers asik nak TTS kat tempat aku aje...

    carlnain

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by carlnain on Mon Dec 14, 2009 4:43 pm

    alldisc wrote:
    carlnain wrote:x tahan betoi kipas main ayat bunga2... flower flower flower

    penangan aweks baju pink ni....... scratch scratch scratch
    adus angau habis ........... scratch scratch

    aik? dah tahu ke? wakakaka.. ni betul2 dunia cyber. berita tersebar dgn pantas.

    habis la lepas ni ada satu kippers asik nak TTS kat tempat aku aje...

    dah kecoh dah kat WSL(warga sembang lebat) x caya tgk chatbox.
    ckit2 cite aweks baju pink..... Shocked Shocked
    anyway aku tpg gumbira..... cheers cheers

    flower flower flower flower flower flower flower


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ckguAzharazali

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by ckguAzharazali on Mon Dec 14, 2009 5:00 pm

    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.


    Aku dr Tanjong Malim, Perak gi TTS di Sri Kembangan lagi jauh Bro.... 100km lebih.. Rolling Eyes

    carlnain

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by carlnain on Mon Dec 14, 2009 5:17 pm

    ckguAzharazali wrote:
    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.


    Aku dr Tanjong Malim, Perak gi TTS di Sri Kembangan lagi jauh Bro.... 100km lebih.. Rolling Eyes

    betoi3x aku respect bro2 otai tanjung malim...... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    serangga jalanan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by serangga jalanan on Mon Dec 14, 2009 7:01 pm

    SEMBANG KIPSSSSSSSSSSSS.... lol!

    nekman

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by nekman on Mon Dec 14, 2009 8:34 pm

    Sy dari model zsr antik mendaftar masuk seperti dipanggil oleh
    En kipas & awek pinky

    faiz_krr

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by faiz_krr on Mon Dec 14, 2009 9:46 pm

    KR lame pon daftar masuk jugak..tumpang gembira untuk en kipas kiter yer.. Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Dec 14, 2009 11:00 pm

    ckguAzharazali wrote:
    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.


    Aku dr Tanjong Malim, Perak gi TTS di Sri Kembangan lagi jauh Bro.... 100km lebih.. Rolling Eyes

    motor baru ok lagi cikgu. cuba motor 15 tahun. ada konfiden tak?

    pcq5913

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by pcq5913 on Tue Dec 15, 2009 9:45 am

    aku dari model kr150a antik mendaftar masuk seperti dipanggil oleh
    En kipas & awek pinky(sapa awek pinky tu? scratch scratch )

    ckguAzharazali

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by ckguAzharazali on Wed Dec 16, 2009 5:36 pm

    alldisc wrote:
    ckguAzharazali wrote:
    alldisc wrote:
    killerbeazt wrote:bro dkatakan otai hardride..jauh to p minum..dari bangi ke seremban...h Twisted Evil Twisted Evil ..sapa bleh buat..melainkan bro sorg je..hihihi..ngan berselipar lagi to kan..caya la bro..idup krz.. lol! lol!

    seremban tak jauh bro.... kota damansara tu giler sket jauhnya. 65km one way.


    Aku dr Tanjong Malim, Perak gi TTS di Sri Kembangan lagi jauh Bro.... 100km lebih.. Rolling Eyes

    motor baru ok lagi cikgu. cuba motor 15 tahun. ada konfiden tak?

    Bro, kalau maintain enjin & lain2 dgn baik, bkn stakat 15 tahun, 30 tahun pun ok lg!. WDHxxxx dh 15 tahun kan, masih bole turun TTS kira OK lh tu. cheers

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Fri Jan 08, 2010 3:05 pm

    moto 18 thn aku dah sampai penang beb...best wo...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    montez24

    KRZ Full fairing

    Post by montez24 on Fri Jan 08, 2010 6:25 pm

    Saya tengah menghidupkan semula zaman kegemilangan moto KRZ saya. Takat nie tengah merepair benda2x yang rosak...ie: brake pump, choke, cables, wiring dll.

    Ni tengah mencari2x full fairing. Kalau ade sape2x yang tau kat mana nak cari ...sila2x lah tolong carikan. Nanti bole sound kat aku...

    Thanks

    montez24

    KRZ Service / Repair manual

    Post by montez24 on Sun Jan 10, 2010 7:55 am

    Dimana nak dapatkan KRZ Service / Repair manual?....Lamer dah mencari2x benda ni....kalau ade sape2x yang ade....sound dengan I.

    TQ

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Sun Jan 10, 2010 9:49 pm

    contact wadin - dia ada buku service manual utk KRZ termasuk buku spare part dan senarai harga kebanyakan barang.

    wadin jugak ada banyak 'lubang' utk dapatkan alat ganti non-common utk KRZ selain dari sunrock.

    montez24

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by montez24 on Sun Jan 10, 2010 10:06 pm

    TQ alldisc...nanti contact sama wadin...ade banyak barang nak cari nih.....nak menghidupkan kembali kegemilangan KRZ aku....

    Nak manual....KRZ fairing...spray baru....overhaul....tayar baru...dll banyak lagi lah....nanti i ambik gambar untuk proses transformasi KRZ dari buruk ke baru...yeah.....!!!!!

    Cheers

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Jan 11, 2010 9:45 am

    montez24 wrote:TQ alldisc...nanti contact sama wadin...ade banyak barang nak cari nih.....nak menghidupkan kembali kegemilangan KRZ aku....

    Nak manual....KRZ fairing...spray baru....overhaul....tayar baru...dll banyak lagi lah....nanti i ambik gambar untuk proses transformasi KRZ dari buruk ke baru...yeah.....!!!!!

    Cheers

    cari no telefon wadin dan sila hubungi dia terus utk memudahkan urusan. Very Happy

    serangga jalanan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by serangga jalanan on Mon Jan 11, 2010 2:02 pm

    montez24 wrote:Saya tengah menghidupkan semula zaman kegemilangan moto KRZ saya. Takat nie tengah merepair benda2x yang rosak...ie: brake pump, choke, cables, wiring dll.

    Ni tengah mencari2x full fairing. Kalau ade sape2x yang tau kat mana nak cari ...sila2x lah tolong carikan. Nanti bole sound kat aku...

    Thanks

    dlm mudah.com pn ade nk jual tu...usha2 la mane tau ade g berkenan...

    Sponsored content

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am