Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kips sblm ZX masuk sini...

    Share

    montez24

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by montez24 on Mon Jan 11, 2010 8:36 pm

    Ade tengok dalam Mudah.com....tapi takde warna merah....ade biru jer.....ni lah tengah usaha mencari serata malaysia nih.....mudahan dalm budget. Kalau dapt yang murah OK jugak....

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Mon Jan 11, 2010 8:49 pm

    montez24 wrote:Ade tengok dalam Mudah.com....tapi takde warna merah....ade biru jer.....ni lah tengah usaha mencari serata malaysia nih.....mudahan dalm budget. Kalau dapt yang murah OK jugak....

    beli biru, spray la cat merah.. huhu.. nak dpt warna pilihan mmg susah la dpt murah.

    AsTaLaVisTa

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by AsTaLaVisTa on Mon Jan 11, 2010 10:19 pm

    pcq5913 wrote:aku dari model kr150a antik mendaftar masuk seperti dipanggil oleh
    En kipas & awek pinky(sapa awek pinky tu? scratch scratch )

    Alop,

    Gua model KRZ taun 1994. Minat moto ni from sekolah menengah lagi. Beli bulan 4 taun lepas. Top obehol & cat baru bulan poser taun lepas.Color itam metalik memang minat color itam. Dulu pakai eX5 & RXZ pun color itam. Skang nih moto KRZ gua berbungkus ngan canvas.8 December 2009 accident. Kabeset moto rabak gak.Orang lain punya salah, gua yg sakit. Patah tulang bahu. Skang nih dalam proses restore balik skit2. Wat sendiri. ingat nak beli coverset baru. Tak jadi coz rekrut baru (second baby) nak kuar daa. Just wat surgery je. Rebat ngan plat besi n simen.May be dalam 3-4 bulan lagi baru gua ride balik moto KRZ gua. Kasi bahu elok dulu. Mem sruh jual. Gua x nak.

    KRZ!!
    Walaupun bontotmu besar,
    Ko tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!

    AsTaLaVisTa Bebeh!!

    krijauan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by krijauan on Tue Jan 12, 2010 12:12 am

    AsTaLaVisTa wrote:
    pcq5913 wrote:aku dari model kr150a antik mendaftar masuk seperti dipanggil oleh
    En kipas & awek pinky(sapa awek pinky tu? scratch scratch )

    Alop,

    Gua model KRZ taun 1994. Minat moto ni from sekolah menengah lagi. Beli bulan 4 taun lepas. Top obehol & cat baru bulan poser taun lepas.Color itam metalik memang minat color itam. Dulu pakai eX5 & RXZ pun color itam. Skang nih moto KRZ gua berbungkus ngan canvas.8 December 2009 accident. Kabeset moto rabak gak.Orang lain punya salah, gua yg sakit. Patah tulang bahu. Skang nih dalam proses restore balik skit2. Wat sendiri. ingat nak beli coverset baru. Tak jadi coz rekrut baru (second baby) nak kuar daa. Just wat surgery je. Rebat ngan plat besi n simen.May be dalam 3-4 bulan lagi baru gua ride balik moto KRZ gua. Kasi bahu elok dulu. Mem sruh jual. Gua x nak.

    KRZ!!
    Walaupun bontotmu besar,
    Ko tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!

    AsTaLaVisTa Bebeh!!

    KRZ!!
    Walaupun bontotmu besar,
    Ko tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!


    tergelak besar aku baca ayat ko nih..hahahahahaa...
    semangat terus aku!!

    montez24

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by montez24 on Tue Jan 12, 2010 7:53 am

    Betul tu....tapi...kalau ada member yang tau mane2x tpt yang lagi murah...bole fwd sama I, cause memang banyak nak guna barang untuk buat repairing process nie. Semua ni kene buat dalam budget....kalau spray kene tambah lagi RM....Tapi takpe...plan maemang mcm tu..

    So, kalau ade member yang tau mana tpt "Spare Pool"...bole sound sikit. kasi email/ tel/ website OK jugak....semuanya utk kegemilangan KIPS...ewahhhh!!!!

    Thanks

    AsTaLaVisTa

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by AsTaLaVisTa on Tue Jan 12, 2010 10:20 am

    krijauan wrote:
    AsTaLaVisTa wrote:
    pcq5913 wrote:aku dari model kr150a antik mendaftar masuk seperti dipanggil oleh
    En kipas & awek pinky(sapa awek pinky tu? scratch scratch )

    Alop,

    Gua model KRZ taun 1994. Minat moto ni from sekolah menengah lagi. Beli bulan 4 taun lepas. Top obehol & cat baru bulan poser taun lepas.Color itam metalik memang minat color itam. Dulu pakai eX5 & RXZ pun color itam. Skang nih moto KRZ gua berbungkus ngan canvas.8 December 2009 accident. Kabeset moto rabak gak.Orang lain punya salah, gua yg sakit. Patah tulang bahu. Skang nih dalam proses restore balik skit2. Wat sendiri. ingat nak beli coverset baru. Tak jadi coz rekrut baru (second baby) nak kuar daa. Just wat surgery je. Rebat ngan plat besi n simen.May be dalam 3-4 bulan lagi baru gua ride balik moto KRZ gua. Kasi bahu elok dulu. Mem sruh jual. Gua x nak.

    KRZ!!
    Walaupun bontotmu besar,
    Ko tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!

    AsTaLaVisTa Bebeh!!

    KRZ!!
    Walaupun bontotmu besar,
    Ko tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!


    tergelak besar aku baca ayat ko nih..hahahahahaa...
    semangat terus aku!!

    Cool Gua pun semangat gak bro. Memasing ader citarasa sendiri. Cam gua, moto kips yg gua minat cuma dua je, ZSR cyclone ngan KRZ.Yang lain pun lawa. Bab rempit & meleper gua kurang sket pasal x baper minat. X der skill cam otai2 Kippers dalam forum nih. Bawak moto KRZ nih pn pasal minat at moto nih ha. x kisah la moto buruk pun. Generasi baru skang nih pun x baper kenal moto lama. Kekadang ader yg tanyer. Moto ape nih bang, x penah tgk pun?

    AsTaLaVIsTa Bebeh

    wadin

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by wadin on Mon Feb 01, 2010 12:55 pm

    hi,
    coverset krz dah tak keluar lagi lahhh...yg thailand maybe dah stop:)
    Coverset ada tapi bukan original lahhh...cuma ada satu warna je...
    Harga Ada berani ke:)?

    thk

    carlnain

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by carlnain on Mon Feb 01, 2010 2:41 pm

    wadin wrote:hi,
    coverset krz dah tak keluar lagi lahhh...yg thailand maybe dah stop:)
    Coverset ada tapi bukan original lahhh...cuma ada satu warna je...
    Harga Ada berani ke:)?

    thk

    Cuba ushar kdi moto JLN kAPAR. ada byk coverset KRZ tuk d jual.
    Ada sumber2 mengatakan kat sana ada 1 bijik KRZ baru yg masih lum register.

    Kalo nak g kdi tu leh la roger2 HANTUKATIK or MBN2254


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    hantukatik

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by hantukatik on Mon Feb 01, 2010 2:54 pm

    Cuba ushar kdi moto JLN kAPAR. ada byk coverset KRZ tuk d jual.
    Ada sumber2 mengatakan kat sana ada 1 bijik KRZ baru yg masih lum register.

    Kalo nak g kdi tu leh la roger2 HANTUKATIK or MBN2254
    [/quote]

    dkt pekan klang(tak jauh ngan club RINGGO). sblh bank simpanan nasional (BSN). scorpion la bro...blum register lg.mreah/putih. sume original japan... lol! lol! lol!

    nol_kips

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by nol_kips on Mon Feb 08, 2010 12:25 am

    Bapa dia jual yg lom register tu???

    mana tau dalam range budget aku kelak

    hantukatik

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by hantukatik on Mon Feb 08, 2010 11:14 am

    nol_kips wrote:Bapa dia jual yg lom register tu???

    mana tau dalam range budget aku kelak


    die mintak rm 6k on the road...ko picit lg..aku ingt buleh tuu.. flower flower flower

    miruss87

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by miruss87 on Tue Feb 23, 2010 9:02 pm

    aku pn ader kr150.. bru bli 2 bulan je.. mmg kna kpak. rm1200.. tp mnat pnya psal terima jalah.. hehe.. bulan lpas oberhol tukar piston+piston ring dn seangkatan dgn nya kna la rm300... nmpak murah tu dkt stgh gaji tu... skrg tip top cuma nk tnya la.. kalu mau tukar coverset bontot tu nk boh kr150 cyclone leh x? dan nape enjin aku suka menderum ar..??? silap thread tu maapkn la..

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Tue Feb 23, 2010 9:08 pm

    miruss87 wrote:aku pn ader kr150.. bru bli 2 bulan je.. mmg kna kpak. rm1200.. tp mnat pnya psal terima jalah.. hehe.. bulan lpas oberhol tukar piston+piston ring dn seangkatan dgn nya kna la rm300... nmpak murah tu dkt stgh gaji tu... skrg tip top cuma nk tnya la.. kalu mau tukar coverset bontot tu nk boh kr150 cyclone leh x? dan nape enjin aku suka menderum ar..??? silap thread tu maapkn la..

    kr lame leh guna bontot zsr / cyclone. Smile
    bab enjin problem leh tanye kat bhgn teknikal Smile

    kr150c87

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kr150c87 on Wed Feb 24, 2010 2:25 am

    yang berbahagia kips model taun sebelum taun 1996..

    dan kips Victor saya menperkenalkan di sini lahir di kawasaki sunrock malaysia pada bulan september 1996.

    victor gua mane padat ngan zx150.takat makan asap 2t boleh la. Mane laju.haha..takat kura2 depan rxz..

    nytroz

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by nytroz on Wed Feb 24, 2010 9:10 am

    tumpang parking gak lah...aku ade zsr cyclone gak, so far sangat berpuas hati dengan kepower'annye, cuma motor dah lama nak kena restore body sket, tgh fikir2 samada nak custom/standardkan blk.... hmmmm..

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Wed Feb 24, 2010 9:38 am

    geng kips lama, kita ada sesi Teh Tarik malam minggu ni. refer ke ruangan event and activities - port TTS tak rasmi utk maklumat lanjut.

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Wed Feb 24, 2010 4:21 pm

    Byk gak kips lame nih...hahaha....nanti bile dah byk bleh la tgk sume keturunan kips nih...mcm2 beza sbnarnyer...baik dr segi luaran dan dlman...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Mon Mar 22, 2010 11:47 am

    geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    KRZ, Serpico, Scorpion


    nekman

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by nekman on Mon Mar 22, 2010 1:56 pm

    alldisc wrote:geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    waa oldskool nyer, mmg mengancam bounce bounce bounce

    alldisc wrote:zalie78


    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..

    faiz_krr

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by faiz_krr on Mon Mar 22, 2010 9:26 pm

    [quote="nekman"]
    alldisc wrote:geng kips lama

    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..

    saya tolong jawabkan..kalo salah bro zalie btolkan eh...budak baru pandai men moto..

    side mirror krz...


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    ieka shzazlina

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by ieka shzazlina on Mon Mar 22, 2010 9:29 pm

    alldisc wrote:geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    wahh banyak nieh..cam moto abah saya je?

    nak itot boley?

    naik yamaha tapi.. Neutral

    Kawasaian

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Kawasaian on Mon Mar 22, 2010 10:20 pm

    ade bunge nak join..
    bes la..
    nak pkai muto lame la mcm nih.. Laughing

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Mon Mar 22, 2010 10:30 pm

    ieka shzazlina wrote:
    wahh banyak nieh..cam moto abah saya je?

    nak itot boley?

    naik yamaha tapi.. Neutral


    nak follow ride, ikut jer, kalau rajin la. huhuh.. tp byk ride malam. lesen kuar memalam ader ker takde? ha. naik jer kips lame, boleh jer join, tu pun kalau abah mung bagi. hahaha.


    Kawasaian wrote:ade bunge nak join..
    bes la..
    nak pkai muto lame la mcm nih.. Laughing

    pakai, jgn tak pakai. Razz Razz

    zalie78

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by zalie78 on Tue Mar 23, 2010 8:36 am

    nekman wrote:
    alldisc wrote:geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    waa oldskool nyer, mmg mengancam bounce bounce bounce

    alldisc wrote:zalie78


    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..


    kedai spare part cakap speco punya aku pun x pasti tapi kena besat kan lubang bawah cikit baru leh masuk side miror tu.nampak lah juga belakang dari yg ori punya nampak badan jer...huuhuhu

    zalie78

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by zalie78 on Tue Mar 23, 2010 8:39 am

    [quote="faiz_krr"]
    nekman wrote:
    alldisc wrote:geng kips lama

    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..

    saya tolong jawabkan..kalo salah bro zalie btolkan eh...budak baru pandai men moto..

    side mirror krz...

    bro faiz

    kedai spare part kata speco punya..tapi mugkin jugak krz punya..saya x pasti sangat la...pasal terlalu junior dalam bidang ni...hahaha

    Sponsored content

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am