Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kips sblm ZX masuk sini...

    Share

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Tue Mar 23, 2010 11:18 am

    [quote="zalie78"]
    faiz_krr wrote:
    nekman wrote:
    alldisc wrote:geng kips lama

    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..

    saya tolong jawabkan..kalo salah bro zalie btolkan eh...budak baru pandai men moto..

    side mirror krz...

    bro faiz

    kedai spare part kata speco punya..tapi mugkin jugak krz punya..saya x pasti sangat la...pasal terlalu junior dalam bidang ni...hahaha

    gini citernya...

    dari mula kips keluar, side mirror kecik aje... dari KR, KRR masuk ke KRZ. tapi sejak dari model serpico dan scorpion dari thailand, pembaharuan telah dibuat menggunakan side mirror lebih besar. sejak serpico dan scorpion tu, model ZSR, cyclone dan ZX semua guna side mirror yg besar sampai sekarang.

    benar, tapak side mirror antara ZSR dan KRZ/Serpico berbeza.

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Tue Mar 23, 2010 11:21 am

    ieka shzazlina wrote:

    wahh banyak nieh..cam moto abah saya je?

    nak itot boley?

    naik yamaha tapi.. Neutral

    aku nak kenal dgn abah ko boleh. sbb dia boleh keluar malam Evil or Very Mad . kalau mak kau kasik laa... kalau mak kau tak kasik, aku main sms je dgn bapak ko No . he he sbb aku suka kwn dgn geng kips lama ni.

    zalie78

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by zalie78 on Tue Mar 23, 2010 12:22 pm

    auik main sms ngan bapak dia...lain mcm jer tu bro alldisc? Shocked

    kurt2812

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kurt2812 on Wed Mar 24, 2010 8:45 pm

    biasa la tu..org lama bertemu org lama..haha!!! ramai plak kaum wanita skrg ni..nyah btol ke x la..

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Thu Mar 25, 2010 11:04 am

    ieka shzazlina wrote:
    alldisc wrote:geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    wahh banyak nieh..cam moto abah saya je?

    nak itot boley?

    naik yamaha tapi.. Neutral
    nak itot bleh tp abah kena joint dulu...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    paeach

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by paeach on Sun Apr 18, 2010 1:52 pm

    den ado KR-R
    ^_^

    KiPsesAt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 2:02 am

    salam semua..
    dak baru nk berjinak dgn dunia kips.. alien
    erm..nk tanya..saya ade nk amik satu moto kips lama.. model dia kr150..
    cume masalah nyer kawan sy ckp kr150 ade banyak model..
    motor sy nk amik nih kulit enjin dia ade corak cam kipas tuh la..
    model ape ea?
    sorry kalo soklan nih non-cepumas nyer soklan.. Surprised

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Tue Apr 20, 2010 2:11 am

    KiPsesAt wrote:salam semua..
    dak baru nk berjinak dgn dunia kips.. alien
    erm..nk tanya..saya ade nk amik satu moto kips lama.. model dia kr150..
    cume masalah nyer kawan sy ckp kr150 ade banyak model..
    motor sy nk amik nih kulit enjin dia ade corak cam kipas tuh la..
    model ape ea?
    sorry kalo soklan nih non-cepumas nyer soklan.. Surprised

    check jer kat no enjin tuh... tahun bile, dlm geran kan ader tulis.

    KiPsesAt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 2:12 am

    sinclair wrote:
    KiPsesAt wrote:salam semua..
    dak baru nk berjinak dgn dunia kips.. alien
    erm..nk tanya..saya ade nk amik satu moto kips lama.. model dia kr150..
    cume masalah nyer kawan sy ckp kr150 ade banyak model..
    motor sy nk amik nih kulit enjin dia ade corak cam kipas tuh la..
    model ape ea?
    sorry kalo soklan nih non-cepumas nyer soklan.. Surprised

    check jer kat no enjin tuh... tahun bile, dlm geran kan ader tulis.

    x tgk pun lagi moto tuh..
    just ternampak kt dlm MUDAH..
    trimas coz sudi reply..

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Tue Apr 20, 2010 2:21 am

    KiPsesAt wrote:
    sinclair wrote:
    KiPsesAt wrote:salam semua..
    dak baru nk berjinak dgn dunia kips.. alien
    erm..nk tanya..saya ade nk amik satu moto kips lama.. model dia kr150..
    cume masalah nyer kawan sy ckp kr150 ade banyak model..
    motor sy nk amik nih kulit enjin dia ade corak cam kipas tuh la..
    model ape ea?
    sorry kalo soklan nih non-cepumas nyer soklan.. Surprised

    check jer kat no enjin tuh... tahun bile, dlm geran kan ader tulis.

    x tgk pun lagi moto tuh..
    just ternampak kt dlm MUDAH..
    trimas coz sudi reply..

    takpe, normal la tuh.. biase kalau cover enjin cam kipas, n model tulis kr150a tuh, dlm model2 1st series, batch berape taktau. huhuhu Smile tp rege slalu leh dpt dlm rm500(standard daily used)-1000(top condition n br overhaul *kelajuan mesti dpt 180-190km/h kalau betul baru pas overhaul, kalu tak dpt tu, tipu la.)

    KiPsesAt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by KiPsesAt on Tue Apr 20, 2010 10:53 am

    sinclair wrote:
    KiPsesAt wrote:
    sinclair wrote:
    KiPsesAt wrote:salam semua..
    dak baru nk berjinak dgn dunia kips.. alien
    erm..nk tanya..saya ade nk amik satu moto kips lama.. model dia kr150..
    cume masalah nyer kawan sy ckp kr150 ade banyak model..
    motor sy nk amik nih kulit enjin dia ade corak cam kipas tuh la..
    model ape ea?
    sorry kalo soklan nih non-cepumas nyer soklan.. Surprised

    check jer kat no enjin tuh... tahun bile, dlm geran kan ader tulis.

    x tgk pun lagi moto tuh..
    just ternampak kt dlm MUDAH..
    trimas coz sudi reply..

    takpe, normal la tuh.. biase kalau cover enjin cam kipas, n model tulis kr150a tuh, dlm model2 1st series, batch berape taktau. huhuhu Smile tp rege slalu leh dpt dlm rm500(standard daily used)-1000(top condition n br overhaul *kelajuan mesti dpt 180-190km/h kalau betul baru pas overhaul, kalu tak dpt tu, tipu la.)

    kalo harga 2k camne?
    berbaloi ke..
    condition dia..baru lepas overhaul..
    top leh capai 200km/h..
    coverset tukar kepada cover set tzm biru..
    berbaloi ke atau boleh minx nego lagi?

    krijauan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by krijauan on Tue Apr 20, 2010 4:00 pm

    KiPsesAt wrote:
    kalo harga 2k camne?
    berbaloi ke..
    condition dia..baru lepas overhaul..
    top leh capai 200km/h..
    coverset tukar kepada cover set tzm biru..
    berbaloi ke atau boleh minx nego lagi?

    mintak nego lagi..pasal kips lama mana ada value..
    area aku krz rm500..kr rm350 nak cantik ckit victor rm1200
    yang ratus2 condition mesti tak senonoh la..

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Tue Apr 20, 2010 4:49 pm

    krijauan wrote:
    KiPsesAt wrote:
    kalo harga 2k camne?
    berbaloi ke..
    condition dia..baru lepas overhaul..
    top leh capai 200km/h..
    coverset tukar kepada cover set tzm biru..
    berbaloi ke atau boleh minx nego lagi?

    mintak nego lagi..pasal kips lama mana ada value..
    area aku krz rm500..kr rm350 nak cantik ckit victor rm1200
    yang ratus2 condition mesti tak senonoh la..

    aku setuju ngan krijauan,

    pasal perkataan yg aku highlight tu hanya berfungsi kalau dia baru overhaul dlm 1hari-3bulan, lepas tuh, takleh kate baru. aku dah terkena, kencing kaw2, pas beli, moto problem, jem, kene kuar duit utk repair, camtu kate baru overhaul?

    paeach

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by paeach on Tue Apr 20, 2010 11:55 pm

    zalie78 wrote:
    nekman wrote:
    alldisc wrote:geng kips lama

    KR, KRR, ZSR



    waa oldskool nyer, mmg mengancam bounce bounce bounce

    alldisc wrote:zalie78


    Berkenan lar side mirror moto bro zalie78 nih, pakai model aper eh? mesti clear nampak keto kat belakang kan..


    kedai spare part cakap speco punya aku pun x pasti tapi kena besat kan lubang bawah cikit baru leh masuk side miror tu.nampak lah juga belakang dari yg ori punya nampak badan jer...huuhuhu

    nk join geng KiPS lama!!
    haha...
    waa...lawa betol side mirror bro zallie..
    mmg berkenan sgt...
    side mirror ori bknnya nmpk blakang pon..haha..
    ni gerenti nmpk...

    KiPsesAt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by KiPsesAt on Wed Apr 21, 2010 1:01 am

    sinclair wrote:
    krijauan wrote:
    KiPsesAt wrote:
    kalo harga 2k camne?
    berbaloi ke..
    condition dia..baru lepas overhaul..
    top leh capai 200km/h..
    coverset tukar kepada cover set tzm biru..
    berbaloi ke atau boleh minx nego lagi?

    mintak nego lagi..pasal kips lama mana ada value..
    area aku krz rm500..kr rm350 nak cantik ckit victor rm1200
    yang ratus2 condition mesti tak senonoh la..

    aku setuju ngan krijauan,

    pasal perkataan yg aku highlight tu hanya berfungsi kalau dia baru overhaul dlm 1hari-3bulan, lepas tuh, takleh kate baru. aku dah terkena, kencing kaw2, pas beli, moto problem, jem, kene kuar duit utk repair, camtu kate baru overhaul?

    herm yeker..
    kire nyer kena tgk resit dia la ea..
    ok2..
    nnti2 aku try nego..ke minx tolong sapa2 temankan la..
    hehe..x reti bab nk nego nih..
    kt bawah nih aku letak link gmbr tuh..

    http://img.mudah.my/images/15/1531033168.jpg

    krijauan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by krijauan on Wed Apr 21, 2010 1:18 am

    moto yang kau nak beli ni zsr tau bukan kr atau krz..
    zsr memang mahal ckit..tapi still leyh nego kan?

    Guest
    Guest

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Guest on Wed Apr 21, 2010 1:22 am

    krijauan wrote:moto yang kau nak beli ni zsr tau bukan kr atau krz..
    zsr memang mahal ckit..tapi still leyh nego kan?

    pasti ker zsr? kene tgk geran nih. cat cat

    krijauan

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by krijauan on Wed Apr 21, 2010 1:46 am

    sinclair wrote:
    krijauan wrote:moto yang kau nak beli ni zsr tau bukan kr atau krz..
    zsr memang mahal ckit..tapi still leyh nego kan?

    pasti ker zsr? kene tgk geran nih. cat cat

    sori..aku silap.motor kau ni kr ..bukan zsr..
    aku silap..
    aku tgk rim mcm zsr..handle bar yang buat kantoi kr..

    KiPsesAt

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by KiPsesAt on Wed Apr 21, 2010 10:40 am

    huhu..
    so mmg kr la kan??
    ok2..trimas coz sudi tlg..
    pasal harga tuh nnti aku try nego ngan dia..
    hopefully dpt la..
    nnti boleh join korg berkonvoi..
    hoho~~ What a Face

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Wed Sep 22, 2010 1:25 am

    nampaknyer tread nih dah semakin kebelakang...aku upkan kedpn bg memudahkan owner2 kips lama tak tercari2 geng kips lama gak...jgn risau...walaupon byk ZX dlm forum nih...namun kips lama tak dipinggirkan...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Mohd Nadzley H

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Mohd Nadzley H on Sat Sep 25, 2010 5:16 pm

    aku pakai KIPS KRR150 model 1991..tak pernah ganeral overhaul...hnya piston & ring ja baru 2 kali tukar selama aku pakai...stakat nih tak pernah alami maslh enjin...dah konvoi sana-sini dan masa konvoi 2 taulah...ada masa pecut yg tak ingat dunia...cuma baru2 nih tampat aku dilanda banjir...tak sempat nak pindah KRR ku..dah terendam sampai lubang eksos...enjin masuk air tak boleh tendang starter, dlm 6 bulan baru KRR ku bagitau yg dia nak demam..(Masalah Bearing Kon Rod) dah bunyi...nampaknya aku terpaksa terima hakikat Enjinku akan hilang DARAnya nak Overhaul....Waaaaa...tp Jiwa pnya pasal aku terima je...nih nak repair Enjin...

    Skngni member offer nak tolak KRX nya kat aku...Jiwa punya pasal aku tak nolak...nak ambik lagi 1...sebab aku berpegang pada prinsip "Hanya Jiwa Kawasaki150 ja yang Faham Kemampuan Kawasakinya"...
    Skrng aku ada 2 KIPS...go...go...go..KAWASAKI150...

    mainjet290

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by mainjet290 on Sat Sep 25, 2010 10:41 pm

    kipas wrote:nampaknyer tread nih dah semakin kebelakang...aku upkan kedpn bg memudahkan owner2 kips lama tak tercari2 geng kips lama gak...jgn risau...walaupon byk ZX dlm forum nih...namun kips lama tak dipinggirkan...

    aku setuju la mr.kipas..xdo lamo,mane nak datang yg baru..

    hakim_0606

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by hakim_0606 on Thu Oct 07, 2010 12:27 am

    salam..sini mau join krz taon 1994..
    tp ta chat skarang nie..demam sakit rodnya longgar..
    huhu Crying or Very sad
    nk order kt penang ni pn takde yg betol2 genuine.so pkai taiwan punya.jalan je... Very Happy
    blok krz pn masih tercari2.piston B pn suda longgar..huhu

    alldisc

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by alldisc on Fri Oct 08, 2010 12:31 pm

    motor reput mana ada org pakai lagi encik hakim. kalau jarum meter patah, camner nak cari ganti? takkan nak guna jarum menjahit?

    kipas

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by kipas on Sun Oct 10, 2010 2:17 am

    alldisc wrote:motor reput mana ada org pakai lagi encik hakim. kalau jarum meter patah, camner nak cari ganti? takkan nak guna jarum menjahit?
    walaupon moto repot tp dier tetep geng kite...geng moto kips repot...huhuhu...we are kippers...we are bikers...we are brothers...we also green...nampak lampu ijau...jalan da...kasi asap2 sikit sama org blakang...org blakang tak de asap...huhuhu...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Sponsored content

    Re: kips sblm ZX masuk sini...

    Post by Sponsored content Today at 2:03 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:03 pm