Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Simple/Unplanned Ride Report

    Share

    Guest
    Guest

    Simple/Unplanned Ride Report

    Post by Guest on Sat Dec 26, 2009 4:48 am

    Simple/Unplanned Ride

    Tempat : Satay Hut Tanjung Karang.
    Time : 6.30pm - ikut suka hati
    Tarikh : 25/12/09 Jumaat
    Tempat RV : Shell berdekatan di The Store Sg. Buloh,



    Yg Hadir
    1-Sinclair
    2-Krijauan
    3-Ali Victor
    4-Wadin
    5-alldisc
    6-Atok
    7-Zuan Black


    dan juga abg idris yg hadir awal bersama keluarga. Smile

    6.30pm berkumpul di Shell Sg. Buloh
    8.00pm bergerak
    9.30pm sampai di Satay Hut Tanjong Karang
    11.00pm bergerak pulang (ikut jalan lame batang berjuntai - rawang)
    12.15pm sesi foto dan bual sebentar sebelum beredar di Petronas berdekatan dgn bdr rawang.



    ali : isk, minyak 2T tinggal sikit plak..


    (wadin, cikgu azharali, krijauan) mane alldisc nih, tak sampai2 lg.. (menunggu alldisc tiba, jam menunjukkan pukul 7.20, hahaha, lari timing gerak.)


    sambung sembang~


    krijauan : c9 tak jadi join ride, dia nak beli jiwa kat umah. Razz


    atok : wahh.. sinc kate abc sini best, hmm...
    krijauan : peace Very Happy


    alldisc : huahuahuahua!!
    zuanblack : yumm yumm! Very Happy


    atok : perghh, ni abc ker abc kali 2 nih? Razz
    krijaun : wuyoo~~
    ali : sodap nih. Razz



    p.s:~ tu jer yg aku snap, huhu.. selebihnya krijauan nnt upload. Smile

    alldisc

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by alldisc on Sat Dec 26, 2009 9:35 am

    aku ride semalam

    bangi-->kajang-->semenyih
    nilai-->sepang-->klang
    shah alam-->sg buloh--> tg karang
    rawang--->balik...

    10 daerah, 350km.

    penat sbb ride slow dan jalan terhentak2 antara sg buloh ke tg karang dan balik

    aku ingat hajat juga nak rentap dgn jaguh2 koner kat depan group tapi biarlah aku jaga rider yg kat belakang. lagipun, jalan kecik dgn selekoh sempit macam tu.. 2 org sedap la dog fight but three riders are simply too crowded. merbahaya.
    aku layan wadin dgn zuan black kat belakang... dok makan asap motor wadin.

    A) part paling best dan kelakar...

    1. bila ijau potong konvoi leader sinclair. aku dari belakang terus pecut ikut la sbb muyskil... sampai terbabas simpang... wakakakaka

    rupanya ijau rasa tak sedap hati. maybe tempat tu 'keras' agaknya...

    aku tak perasan apa2 pun. aku cuma perasan bau tahi lembu. aku dgn wadin mempunyai deria yg sama. wakakaka

    2. bila aku tengok wadin dah konfiden layan lap, aku pun terjah lah dari belakang ke depan (tapi kasik atuk lead) tetiba wadin pun ada kat kelompok depan! wakakakaka... wadin tetiba jadi laju. respek beb!

    err, ko seram ke kat belakang sekali? takpe, best... len kali aku buat lagi. tinggalkan kau dalam kepekatan malam...

    3. last time aku ride dgn ali rafael ialah panjat awana. tapi dia bawak brader dia. mmg slow giler. tp aku sabar je follow dia.
    mlm smlm ali ride sorg diri. kencang jugak rupanya ali! wakakaka... tahniah bro sbb ada lesen bercetak skrg.

    B) bab kureng best..

    1. cikgu azharazali datang tapi tak ikut. dia menghantar aje...

    2. ku tengok atuk mcm nak amik identiti aku. sandal dgn jaket terbalik. tolong lah atukkk.... aku merayu!! pleaseee.... nt org cakap aku bawak pengaruh yg tak baik lak! wakakakakaka...

    anyway mlm smlm ride sempoi, mlm ni Teh Tarik kat Putrajaya pulak!! jom TTS jom!!

    sehati sekips!! cheers


    Last edited by alldisc on Sat Dec 26, 2009 9:47 am; edited 1 time in total

    Azroy

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by Azroy on Sat Dec 26, 2009 9:43 am

    Psssiitt!!! jangan cakap kuat kuat!! nanti org dengar.. wakakaka.. Laughing

    Guest
    Guest

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by Guest on Sat Dec 26, 2009 10:20 am

    wakakaka, mane dogfight, sekadar nak suruh slow down, dipotong balik, haha.

    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Sat Dec 26, 2009 2:15 pm

    AKU REPORT..

    post gamba sekali..

    sampai ngam ngam pukul 6.45 pm.. aku and ali.
    lepak jap sinclair sampaii..
    pastu cikgu pun sampai..
    pastu wadin gagah sampai..



    wadin: ha tu alldisc sampai..=)
    cikgu: mak aih pakai selipar je..
    sinclair: hahahaha...



    kelihatan alldisc bertinggung sopan di atas moto wadin..=)
    wadin: woi apa duduk atas moto champion aku..



    dua orang hero..
    zuan black dan cikgu azhar..



    pastu jalan sampai tg karang..(satay hut)
    sampai je kippers park moto..
    antaranya..moto wadin ngan zuan..



    moto atoq aku ngan ali..



    moto alldisc (single)



    bakar satay..bangga brader tu..hehe..



    setelah lama menunggu..abc pun sampai...
    ali kelihatan begitu teruja melihat keajaiban abc tersebut..=)



    wadin gembira nampaknya..
    agak seram melihat wadin sekiranya beliau tersenyum sedemikian..



    banyak lagi nnt aku upload..
    wadin da sms suruh cepat turun rawang..

    Guest
    Guest

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by Guest on Sun Dec 27, 2009 11:55 pm

    mana baki gambo. Very Happy Very Happy cheers cheers
    huhuhu..

    carlnain

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by carlnain on Mon Dec 28, 2009 9:21 am

    HHUHUUHU... Sad Sad Sad Sad

    Ride yg best sorry x dpt join aku beli jiwa ari tu.... Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 12:59 pm

    aku sambung!!

    mai makan..wadin cakap..





    tea alldisc..hehehe dua cawan beb!!



    makan makan!!!!!



    nah perbandingan!!


    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 1:25 pm

    gambar kippers Razz Razz

    ali sms.."hai awak watpe tu..cbuk ke?"flower flower



    atoq hensem ..



    sinclair puas hati sbb kenyang!! Laughing Laughing



    hahaha jin ke apa yang makan ni? alien alien



    alldisc menyembang..
    alldisc: ko tau aku semalam jumpa KR JEK taya belakang besar ni!!!!
    wadin ye ke? Laughing Laughing


    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 1:46 pm

    posing sebelum balik..

    ali victor..



    atok!! ensem!!



    sinclair(akulah paling cute) dalam hati heheheh!!!!



    alldisc malu2 kucing!!!


    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 2:15 pm

    nak balik..

    unplanned ride jalan lama menuju rawang,,

    jalan batu arang seram wooo~~~No No

    konakonakona cyclops

    kat petronas!!



    ntah apa yang diaorang sembang tu!?!!~~~No No



    hehehe sempat snap gambar rpm 4k aje...hehehe alien alien
    nampak tak kepekatan malam tu...No



    hehehe wadin and zuan black..dalam kepekatan malam? No

    alldisc

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by alldisc on Mon Dec 28, 2009 4:36 pm

    krijauan wrote:


    hehehe wadin and zuan black..dalam kepekatan malam? No

    dalam gambar takde kemunculan objek2 yg tak diingini ke?

    cthnya yang err, muka berlumuran darah. aku tak nampak.

    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Tue Dec 29, 2009 9:00 am

    zuan dan wadin je nampak..No



    berhenti sebentar di tepi jalan hanya utk bergambar=)



    boleh tengok sendiri jalan gelap macammana?No



    konakonakona..



    aldisc & zuan...


    krijauan

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by krijauan on Tue Dec 29, 2009 9:04 am

    alldisc wrote:
    dalam gambar takde kemunculan objek2 yg tak diingini ke?

    cthnya yang err, muka berlumuran darah. aku tak nampak.

    buat masani tak ada nampak lagi..pasal layan kona bukak lampu..

    nnt kita ride layan kona tutup lampu pulak..baru ada objek aneh

    No No No

    wadin

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by wadin on Tue Dec 29, 2009 1:41 pm

    salam...Smile
    best beb.... tapi sekali je aku ikut situ... Laughing aku terpaksa laju bila aku tgk cermin belakang tak nampak apa2....Malam itu bukannya wadin yg ride motor itu:) ada cite sebalik itu..hee hee...Sepanjang Jalan aku pakai hi beam sebab jalan gelap dan banyak corner:) ...kena pakai knee proctetor beb
    Biar trip ini jadi kenangan terbaik utk korang yg ikut:).......Thank utk penganjur dan kawan2...
    Selamat

    alldisc

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by alldisc on Tue Dec 29, 2009 3:06 pm

    wakakak... terbahak2 aku ketawa baca komen ko ni din.

    gini...

    aku dok belakang untuk tempoh 3/4 dari perjalanan kita. ok aje. kita jgn takut dgn perasaan, which i can say its normal laa beb dgn manusia. ko tgk aku punya rumah ... bila waktu malam lagi ngeri beb. tidor sensorang lak tu.

    tang lampu, kalau nak kasi terang nanti aku bagi petua. aku tau krijauan pun tingin nak lampu terang benderang.

    tapi kena pengeras dulu - nasi lemak angkasapuri. mahu kaa??

    ini tahun boleyy...len tahun pun boleyy..

    kipas

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by kipas on Tue Dec 29, 2009 5:41 pm

    aduh..terasa rugi aku tak pegi makan satay ngan korg...aku terpaksa pegi cameroon...best kan jln tuh...jln tuh la aku balik kg kat tg karang...hahha..kalo korg nak tau dekat2 situ de kubor india dgn kubo cine...hahaha...de sape2 ke kena tompang....buat peneman atas moto...hahaha...to sinc...aku dah lama tak jumpe ko la...tak pe...lain kali aku balik kg aku singgah makan satay tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    wadin

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by wadin on Fri Mar 26, 2010 9:30 am

    salam
    Laughing Laughing Tergelak .

    Sponsored content

    Re: Simple/Unplanned Ride Report

    Post by Sponsored content Today at 4:20 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:20 am