Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


  • Post new topic
  • Reply to topic

Simple/Unplanned Ride Report

Share

Guest
Guest

Simple/Unplanned Ride Report

Post by Guest on Sat Dec 26, 2009 4:48 am

Simple/Unplanned Ride

Tempat : Satay Hut Tanjung Karang.
Time : 6.30pm - ikut suka hati
Tarikh : 25/12/09 Jumaat
Tempat RV : Shell berdekatan di The Store Sg. Buloh,



Yg Hadir
1-Sinclair
2-Krijauan
3-Ali Victor
4-Wadin
5-alldisc
6-Atok
7-Zuan Black


dan juga abg idris yg hadir awal bersama keluarga. Smile

6.30pm berkumpul di Shell Sg. Buloh
8.00pm bergerak
9.30pm sampai di Satay Hut Tanjong Karang
11.00pm bergerak pulang (ikut jalan lame batang berjuntai - rawang)
12.15pm sesi foto dan bual sebentar sebelum beredar di Petronas berdekatan dgn bdr rawang.



ali : isk, minyak 2T tinggal sikit plak..


(wadin, cikgu azharali, krijauan) mane alldisc nih, tak sampai2 lg.. (menunggu alldisc tiba, jam menunjukkan pukul 7.20, hahaha, lari timing gerak.)


sambung sembang~


krijauan : c9 tak jadi join ride, dia nak beli jiwa kat umah. Razz


atok : wahh.. sinc kate abc sini best, hmm...
krijauan : peace Very Happy


alldisc : huahuahuahua!!
zuanblack : yumm yumm! Very Happy


atok : perghh, ni abc ker abc kali 2 nih? Razz
krijaun : wuyoo~~
ali : sodap nih. Razz



p.s:~ tu jer yg aku snap, huhu.. selebihnya krijauan nnt upload. Smile
avatar
alldisc

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by alldisc on Sat Dec 26, 2009 9:35 am

aku ride semalam

bangi-->kajang-->semenyih
nilai-->sepang-->klang
shah alam-->sg buloh--> tg karang
rawang--->balik...

10 daerah, 350km.

penat sbb ride slow dan jalan terhentak2 antara sg buloh ke tg karang dan balik

aku ingat hajat juga nak rentap dgn jaguh2 koner kat depan group tapi biarlah aku jaga rider yg kat belakang. lagipun, jalan kecik dgn selekoh sempit macam tu.. 2 org sedap la dog fight but three riders are simply too crowded. merbahaya.
aku layan wadin dgn zuan black kat belakang... dok makan asap motor wadin.

A) part paling best dan kelakar...

1. bila ijau potong konvoi leader sinclair. aku dari belakang terus pecut ikut la sbb muyskil... sampai terbabas simpang... wakakakaka

rupanya ijau rasa tak sedap hati. maybe tempat tu 'keras' agaknya...

aku tak perasan apa2 pun. aku cuma perasan bau tahi lembu. aku dgn wadin mempunyai deria yg sama. wakakaka

2. bila aku tengok wadin dah konfiden layan lap, aku pun terjah lah dari belakang ke depan (tapi kasik atuk lead) tetiba wadin pun ada kat kelompok depan! wakakakaka... wadin tetiba jadi laju. respek beb!

err, ko seram ke kat belakang sekali? takpe, best... len kali aku buat lagi. tinggalkan kau dalam kepekatan malam...

3. last time aku ride dgn ali rafael ialah panjat awana. tapi dia bawak brader dia. mmg slow giler. tp aku sabar je follow dia.
mlm smlm ali ride sorg diri. kencang jugak rupanya ali! wakakaka... tahniah bro sbb ada lesen bercetak skrg.

B) bab kureng best..

1. cikgu azharazali datang tapi tak ikut. dia menghantar aje...

2. ku tengok atuk mcm nak amik identiti aku. sandal dgn jaket terbalik. tolong lah atukkk.... aku merayu!! pleaseee.... nt org cakap aku bawak pengaruh yg tak baik lak! wakakakakaka...

anyway mlm smlm ride sempoi, mlm ni Teh Tarik kat Putrajaya pulak!! jom TTS jom!!

sehati sekips!! cheers


Last edited by alldisc on Sat Dec 26, 2009 9:47 am; edited 1 time in total
avatar
Azroy

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by Azroy on Sat Dec 26, 2009 9:43 am

Psssiitt!!! jangan cakap kuat kuat!! nanti org dengar.. wakakaka.. Laughing

Guest
Guest

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by Guest on Sat Dec 26, 2009 10:20 am

wakakaka, mane dogfight, sekadar nak suruh slow down, dipotong balik, haha.
avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Sat Dec 26, 2009 2:15 pm

AKU REPORT..

post gamba sekali..

sampai ngam ngam pukul 6.45 pm.. aku and ali.
lepak jap sinclair sampaii..
pastu cikgu pun sampai..
pastu wadin gagah sampai..



wadin: ha tu alldisc sampai..=)
cikgu: mak aih pakai selipar je..
sinclair: hahahaha...



kelihatan alldisc bertinggung sopan di atas moto wadin..=)
wadin: woi apa duduk atas moto champion aku..



dua orang hero..
zuan black dan cikgu azhar..



pastu jalan sampai tg karang..(satay hut)
sampai je kippers park moto..
antaranya..moto wadin ngan zuan..



moto atoq aku ngan ali..



moto alldisc (single)



bakar satay..bangga brader tu..hehe..



setelah lama menunggu..abc pun sampai...
ali kelihatan begitu teruja melihat keajaiban abc tersebut..=)



wadin gembira nampaknya..
agak seram melihat wadin sekiranya beliau tersenyum sedemikian..



banyak lagi nnt aku upload..
wadin da sms suruh cepat turun rawang..

Guest
Guest

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by Guest on Sun Dec 27, 2009 11:55 pm

mana baki gambo. Very Happy Very Happy cheers cheers
huhuhu..
avatar
carlnain

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by carlnain on Mon Dec 28, 2009 9:21 am

HHUHUUHU... Sad Sad Sad Sad

Ride yg best sorry x dpt join aku beli jiwa ari tu.... Laughing Laughing Laughing


_________________
Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768
avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 12:59 pm

aku sambung!!

mai makan..wadin cakap..





tea alldisc..hehehe dua cawan beb!!



makan makan!!!!!



nah perbandingan!!

avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 1:25 pm

gambar kippers Razz Razz

ali sms.."hai awak watpe tu..cbuk ke?"flower flower



atoq hensem ..



sinclair puas hati sbb kenyang!! Laughing Laughing



hahaha jin ke apa yang makan ni? alien alien



alldisc menyembang..
alldisc: ko tau aku semalam jumpa KR JEK taya belakang besar ni!!!!
wadin ye ke? Laughing Laughing

avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 1:46 pm

posing sebelum balik..

ali victor..



atok!! ensem!!



sinclair(akulah paling cute) dalam hati heheheh!!!!



alldisc malu2 kucing!!!

avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Mon Dec 28, 2009 2:15 pm

nak balik..

unplanned ride jalan lama menuju rawang,,

jalan batu arang seram wooo~~~No No

konakonakona cyclops

kat petronas!!



ntah apa yang diaorang sembang tu!?!!~~~No No



hehehe sempat snap gambar rpm 4k aje...hehehe alien alien
nampak tak kepekatan malam tu...No



hehehe wadin and zuan black..dalam kepekatan malam? No
avatar
alldisc

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by alldisc on Mon Dec 28, 2009 4:36 pm

krijauan wrote:


hehehe wadin and zuan black..dalam kepekatan malam? No

dalam gambar takde kemunculan objek2 yg tak diingini ke?

cthnya yang err, muka berlumuran darah. aku tak nampak.
avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Tue Dec 29, 2009 9:00 am

zuan dan wadin je nampak..No



berhenti sebentar di tepi jalan hanya utk bergambar=)



boleh tengok sendiri jalan gelap macammana?No



konakonakona..



aldisc & zuan...

avatar
krijauan

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by krijauan on Tue Dec 29, 2009 9:04 am

alldisc wrote:
dalam gambar takde kemunculan objek2 yg tak diingini ke?

cthnya yang err, muka berlumuran darah. aku tak nampak.

buat masani tak ada nampak lagi..pasal layan kona bukak lampu..

nnt kita ride layan kona tutup lampu pulak..baru ada objek aneh

No No No
avatar
wadin

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by wadin on Tue Dec 29, 2009 1:41 pm

salam...Smile
best beb.... tapi sekali je aku ikut situ... Laughing aku terpaksa laju bila aku tgk cermin belakang tak nampak apa2....Malam itu bukannya wadin yg ride motor itu:) ada cite sebalik itu..hee hee...Sepanjang Jalan aku pakai hi beam sebab jalan gelap dan banyak corner:) ...kena pakai knee proctetor beb
Biar trip ini jadi kenangan terbaik utk korang yg ikut:).......Thank utk penganjur dan kawan2...
Selamat
avatar
alldisc

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by alldisc on Tue Dec 29, 2009 3:06 pm

wakakak... terbahak2 aku ketawa baca komen ko ni din.

gini...

aku dok belakang untuk tempoh 3/4 dari perjalanan kita. ok aje. kita jgn takut dgn perasaan, which i can say its normal laa beb dgn manusia. ko tgk aku punya rumah ... bila waktu malam lagi ngeri beb. tidor sensorang lak tu.

tang lampu, kalau nak kasi terang nanti aku bagi petua. aku tau krijauan pun tingin nak lampu terang benderang.

tapi kena pengeras dulu - nasi lemak angkasapuri. mahu kaa??

ini tahun boleyy...len tahun pun boleyy..
avatar
kipas

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by kipas on Tue Dec 29, 2009 5:41 pm

aduh..terasa rugi aku tak pegi makan satay ngan korg...aku terpaksa pegi cameroon...best kan jln tuh...jln tuh la aku balik kg kat tg karang...hahha..kalo korg nak tau dekat2 situ de kubor india dgn kubo cine...hahaha...de sape2 ke kena tompang....buat peneman atas moto...hahaha...to sinc...aku dah lama tak jumpe ko la...tak pe...lain kali aku balik kg aku singgah makan satay tuh...


_________________
12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012
avatar
wadin

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by wadin on Fri Mar 26, 2010 9:30 am

salam
Laughing Laughing Tergelak .

Sponsored content

Re: Simple/Unplanned Ride Report

Post by Sponsored content

  • Post new topic
  • Reply to topic

Current date/time is Thu Sep 21, 2017 6:19 pm