Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Berhati2 di Mudah.my

    Share

    Guest
    Guest

    Berhati2 di Mudah.my

    Post by Guest on Thu Dec 31, 2009 7:21 am

    baru2 ni ader beberape kes henset mahal yg kalo tolak kedai sure dpt byk tp jual murah2 kat dlm mudah.my, tup tap tup tap, rupe2nye barang curik.. aper2 kawan kippers, hati2 la yer. Smile

    nnt aku dptkan lg info bende2 camni.

    killerbeazt

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by killerbeazt on Thu Dec 31, 2009 8:49 am

    sinclair wrote:baru2 ni ader beberape kes henset mahal yg kalo tolak kedai sure dpt byk tp jual murah2 kat dlm mudah.my, tup tap tup tap, rupe2nye barang curik.. aper2 kawan kippers, hati2 la yer. Smile

    nnt aku dptkan lg info bende2 camni.
    thnks for the info..

    deen325

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by deen325 on Thu Dec 31, 2009 10:37 am

    sinclair wrote:baru2 ni ader beberape kes henset mahal yg kalo tolak kedai sure dpt byk tp jual murah2 kat dlm mudah.my, tup tap tup tap, rupe2nye barang curik.. aper2 kawan kippers, hati2 la yer. Smile

    nnt aku dptkan lg info bende2 camni.

    klu moto2 tu.. mcm gitu gak ker..
    abg baru nak usha2 moto2 yg murah2 tu..
    Sad Sad Sad

    Guest
    Guest

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by Guest on Thu Dec 31, 2009 11:05 am

    moto pastikan ader geran, yg takde geran tu, leh bawak owner gi jpj utk buat geran baru, so tak risau yg tu, kecuali moto dikatakan owner taknak tukar name.. paham2 la..

    kurt2812

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by kurt2812 on Fri Jan 01, 2010 7:41 pm

    bukan setakat enset je..mcm budak2 dok jual sport rim mahal2 tu..ar80. ar125. GTO, tzm..maner diorg dapat?? scratch

    zack_guillera

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by zack_guillera on Sun Jan 03, 2010 10:59 pm

    hurm..zaman teknologi..

    amirburn

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by amirburn on Sun Jan 03, 2010 11:25 pm

    betul jgk tu..ape2 pon kne hari2..
    better selidik dulu barang dari internet ni..

    zalie78

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by zalie78 on Thu Mar 04, 2010 8:10 am

    aku penah kena tipu pun kat dalam mudah.my ni....beli rsm meter rm 500 tapi yg sampai envelope kosong je...bila call hp dah tutup sampai skrg x dpt call...duit dah tranfer barang x dapat...hampeh..

    MBN 2254

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by MBN 2254 on Thu Mar 04, 2010 10:54 am

    saya juga salah seorang pembeli & penjual dalam mudah.my
    apa yg dapat saya katakan.. jika anda yakin dengan produk & penjualnyer anda boleh membuat urusniaga..tetapi
    pastikan anda datang sendiri utk mengambil barang (atau wakilkan saudara/kawan yg ade dikawasan berdekatan)utk
    memastikan kualiti/jenis/saiz etc. seperti yang dinyatakan/dipersetujui.
    kebanyakan barang yang saya beli/jual di internet saya pastikan dapat dipos dengan selamat (mana tau org dalam plak yg amik kan)
    saya sering ditanya oleh juru kaunter Courrier / Pos tentang jenis barang yang dihantar setiap kali sebelum membuat penghantaran.. so deorang dah tau ape isi bungkusan sebelum dihantar..so harap2 deorang x ambil kesempatan lah.. coz bila dah jadi kehilangan, masing2 xmau ngaku salah..(sapa nak byr ganti rugi?)
    Berkenaan bayaran melalui on-line ke akaun penjual.. selalunya jika harga baran dibawah RM100.00 saya akan terus buat on-line.
    tetapi jika lebih mahal, ada baiknya saya start motor & pegi amik sendiri.. Huhu.. takut jadi mcm kes ni lah kan..

    p/s: ape2 pon semua perniagaan ade risiko.. so bertindaklah dengan bijak & berhati2..

    mambang

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by mambang on Thu Mar 04, 2010 11:43 am

    MBN 2254 wrote:saya juga salah seorang pembeli & penjual dalam mudah.my
    apa yg dapat saya katakan.. jika anda yakin dengan produk & penjualnyer anda boleh membuat urusniaga..tetapi
    pastikan anda datang sendiri utk mengambil barang (atau wakilkan saudara/kawan yg ade dikawasan berdekatan)utk
    memastikan kualiti/jenis/saiz etc. seperti yang dinyatakan/dipersetujui.
    kebanyakan barang yang saya beli/jual di internet saya pastikan dapat dipos dengan selamat (mana tau org dalam plak yg amik kan)
    saya sering ditanya oleh juru kaunter Courrier / Pos tentang jenis barang yang dihantar setiap kali sebelum membuat penghantaran.. so deorang dah tau ape isi bungkusan sebelum dihantar..so harap2 deorang x ambil kesempatan lah.. coz bila dah jadi kehilangan, masing2 xmau ngaku salah..(sapa nak byr ganti rugi?)
    Berkenaan bayaran melalui on-line ke akaun penjual.. selalunya jika harga baran dibawah RM100.00 saya akan terus buat on-line.
    tetapi jika lebih mahal, ada baiknya saya start motor & pegi amik sendiri.. Huhu.. takut jadi mcm kes ni lah kan..

    p/s: ape2 pon semua perniagaan ade risiko.. so bertindaklah dengan bijak & berhati2..
    ku pun suka beli brg kat Mudah..aku lbh suka jumpe sendiri owner dan lihat dulu keaadaan brg sblm urusan jual beli d buat..time nak jumpe kalo dia bg mcm2 alasan..lbh baik cancel jer...tkt ada kerang d sebalik char kuey tiow

    zalie78

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by zalie78 on Thu Mar 04, 2010 4:16 pm

    aku memang selalu membeli belah kat mudah ni tapi itu lahkali pertama kena kencing...selalu aku direct jumpa owner jer tgk barang puas hati baru beli..tapi owner kat kedah jauh tu...mcm mana nak jumpa...base on trust aku tranfer duit kat account dia..dia siap bagi no airwaybill pos laju lagi..aku cek kat web pos laju memang ada trasaction...cuma bila sampai brg takde kat dalam berat yg tertera kat airwaybill tu hanyalah seberat envelope kosong..maka sah lah aku dah kena tipu...sedih jugak bangsa seagama buat begitu...tapi tak pe lah..tuhan maha kaya..dia akan dapat balasannya nanti.....amin Crying or Very sad

    wan tuah

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by wan tuah on Thu Mar 04, 2010 4:42 pm

    aku tak pernah lagi beli barang kat mudah.my..tapi suka survey harga pasaran sesuatu barang tu je..pendapat aku adalah lebih baik kalu nak beli sesuatu barang tu trus jumpa penjual..zaman sekarang org sanggup buat ape saja demi duit..diorg xtahu betapa susahnya kite berkerja utk mendapatkan rezki yg halal..melainkan kite dah biasa berurusan dengan penjual tu..

    alldisc

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by alldisc on Thu Mar 04, 2010 4:55 pm

    bila membeli dengan org persendirian tak kira melalui suratkhabar atau internet, always COD. that's the rule of thumb.

    miruss87

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by miruss87 on Thu Mar 04, 2010 7:43 pm

    zalie78 wrote:aku memang selalu membeli belah kat mudah ni tapi itu lahkali pertama kena kencing...selalu aku direct jumpa owner jer tgk barang puas hati baru beli..tapi owner kat kedah jauh tu...mcm mana nak jumpa...base on trust aku tranfer duit kat account dia..dia siap bagi no airwaybill pos laju lagi..aku cek kat web pos laju memang ada trasaction...cuma bila sampai brg takde kat dalam berat yg tertera kat airwaybill tu hanyalah seberat envelope kosong..maka sah lah aku dah kena tipu...sedih jugak bangsa seagama buat begitu...tapi tak pe lah..tuhan maha kaya..dia akan dapat balasannya nanti.....amin Crying or Very sad
    BRO.. KEDAH TU KT MANA? KALU BLEH ROJER2 DLU.. KIPPERS UTARA BNYAK.. HEHE...

    Sponsored content

    Re: Berhati2 di Mudah.my

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am