Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    aktiviti utk semua member

    Share

    dol

    aktiviti utk semua member

    Post by dol on Thu Jan 07, 2010 12:13 am

    hey guys...

    ade program skit aku nak suggest ni.
    mungkin makan masa dalam 2 hari 1 malam.hanya melibat kan sabtu dan ahad. @ 3 hari 2 mlm (jumaat ptg+sabtu+ahad)
    program ni mungkin melibatkan aktiviti :-
    - advanture
    - indoor @ outdoor
    - happening slot
    - layan corner skit2
    - bbq dinner @ pengelola sediakan mkn(mungkin kita masak ramai2 utk bbq @ pihak pengelola sediakan)
    - mungkin ada lawatan(kemana2 la)
    - sesi suai kenal(bersistematik tau + santai)
    - mandi-manda etc...

    moto wajib bwk.harap2 xde yg naik kete la yg dtg ni pasal forum kite ni kan berkaitan dgn moto.
    tmpat parking moto dijamin selamat beserta tmpt penginapan.
    program ni salah satu nya utk market moto,mungkin jgk utk showing off,dan mungkin jgk utk bukak mata orang ramai yg kita as a bikers ni penunggang berhemah.
    tmpt program tak tau lagi kat mana.

    kalo ramai yang bagi GOOD RESPOND , agak2 brape yg korang mampu bayar utk sume kos(anggaran je la)
    program ni bukan utk kawasan tgh je tau,program ni khas utk semua kipsers semenanjung.
    kalo program ni berjaya,next akan ade program kursus marshal.rase nye ramai kot yg tau kelebihan marshal ni.
    sebelum kursus marshal dijalankan,program ni kene run dulu pasal ada input2 tertentu dalam program ni sebelum program kursus marshal tu.


    sekadar nak bincang jek.

    MBN 2254

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by MBN 2254 on Thu Jan 07, 2010 12:28 am

    Bro.. cadangan tu memang menarik...
    kalau kena plak dengan time cuti Kongsi Fa Chai 14hb (ahad) & 15hb (isnin)
    so boleh start sabtu-ahad-isnin 3 hari 2 malam..
    jumaat ptg boleh rileks dulu..(coz opis sibuk hari first&last)+(sempat nak prepair ape yg patut).

    kira saya sokong...
    Berape sanggup bayar?? ikut pada lokasi la kot.. tempat mahal maybe kena bayar lebih kan..
    yang penting selesa (lepas long ride..badan leh rehat)

    Anggaran kasar = RM100-150/days (ikut budget saya yg berpendapatan sederhana ni)

    ok, TQ

    amirburn

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by amirburn on Thu Jan 07, 2010 4:30 am

    saya pon vote!...
    bagus bagi org baru mcm saya ni..
    boleh kenal ramai lagi otai2 kips

    Very Happy


    Last edited by amirburn on Fri Jan 08, 2010 2:30 am; edited 1 time in total

    ranjau_berduri

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by ranjau_berduri on Thu Jan 07, 2010 8:06 am

    aisehhh222... Wajib bawa motor ker bro???
    xkan xde perlepasan kot... Xde moto kips lagi... tp mmg minat nak join neh... pale pale cheers

    alldisc

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by alldisc on Thu Jan 07, 2010 8:22 am

    bagus ni dol. boleh combine sekali dgn explorace kippers yg dalam perancangan study .

    kalau mahu laa...

    deen325

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by deen325 on Thu Jan 07, 2010 9:16 am

    salam...
    Bagus gak idea bro tu...

    bagi abg budget anggaran tuk bergantung....
    1-lama mana... 2hari 1mlm..atau 3hari 2mlm..

    2-lokasi.. jauh mana..kawasan mana..hotel ker.. rumah tumpangan ker.. hometown ker..

    3-dari segi menu...BBQ tu BBQ gak.. tapi apa..?? ayam ker.. kambng ker.. rusa ker..

    4-mkn tu berapa kali..?? sarapan n BBQ ajer ker..? ader lunch n ader tea time ker..??

    5-yg ni ajk hiburan amat suka.. ader open karaoke ker..

    ini semua kena amik kira bila nak buat kertas kerja tuk menentukan budget..
    bagi abg dlm lingkungan RM100 pun dah kira ok..
    klu ahli ramai yg joint..mcm2 bole buat..

    sekadar pandangan..
    Laughing Laughing

    kacang

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by kacang on Thu Jan 07, 2010 9:18 am

    idea yang bernas dol..

    bile nak buat ni??

    serangga jalanan

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by serangga jalanan on Thu Jan 07, 2010 9:22 am

    kalu kena masa n tarikh nye aku pon nk join jgk...kalu pakai RGsport ade box kt blakang bleh join jgk ke?

    dol

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by dol on Thu Jan 07, 2010 11:13 am

    MBN : program ni mmg di plan kan utk februari ni.harap yg belah utara dgn selatan pon join la skali.kuota akan diberitahu kelak.tp kalo buat time raya cina,mcmane dgn group cina nak dtg?

    ali wng : beb.lu bole bwk kete.tp bole ke nnt brg rider tumpang kete lu?pasal nnt nak bg ridos2 ni melayan coner la skit2. Very Happy

    abg pojan : jadual program ni akan diaturkan kemudian.good idea jgk ni.

    abg din : tentang mkn tu mcm biasa la.aku buat time mkn tu mcm kursus yg biase aku buat.6 kali sehari.ok tak?(gomok la korang.hahaha)pasal bbq tu blum tau lagi binatang ape yg kita nak panggang.hehe...


    cheers...

    alldisc

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by alldisc on Thu Jan 07, 2010 12:31 pm

    dol wrote:
    abg din : pasal bbq tu blum tau lagi binatang ape yg kita nak panggang.hehe...


    cheers...

    aku cadang kita panggang wadin je... seminggu lum tentu habis...
    dia tentu setuju.

    klip^ketas

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by klip^ketas on Thu Jan 07, 2010 1:28 pm

    alldisc wrote:
    dol wrote:
    abg din : pasal bbq tu blum tau lagi binatang ape yg kita nak panggang.hehe...


    cheers...

    aku cadang kita panggang wadin je... seminggu lum tentu habis...
    dia tentu setuju.

    wahahaha

    MBN 2254

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by MBN 2254 on Thu Jan 07, 2010 2:49 pm

    dol wrote:MBN : program ni mmg di plan kan utk februari ni.harap yg belah utara dgn selatan pon join la skali.kuota akan diberitahu kelak.tp kalo buat time raya cina,mcmane dgn group cina nak dtg?

    ali wng : beb.lu bole bwk kete.tp bole ke nnt brg rider tumpang kete lu?pasal nnt nak bg ridos2 ni melayan coner la skit2. Very Happy

    abg pojan : jadual program ni akan diaturkan kemudian.good idea jgk ni.

    abg din : tentang mkn tu mcm biasa la.aku buat time mkn tu mcm kursus yg biase aku buat.6 kali sehari.ok tak?(gomok la korang.hahaha)pasal bbq tu blum tau lagi binatang ape yg kita nak panggang.hehe...


    cheers...

    alamak bro.. ader rider chinese ker...? sory la saya x tau..
    anyway elok gak kalau ader bangsa lain yg join... boleh menambahkan network... lagi pon kebanyakan bengkel/hardware deorang yg monopoli.. mana tau dapat diskaun "member" nanti.. Smile

    kalau ade 1-2 keta follow pon bagus gak..
    kebanyakan konvoi besar2 memang ader backup Truck or Pickup (siap pomen follow pon ader)...
    riders akan rasa lebih selamat & membantu kelancaran konvoi.. "manalah tau ade insiden yg x diundang" nausubillah-mintak simpang malaikat 44.. (syg motor ooo...)

    jadual yg akan ditentukan nanti...saya follow jer.. (mintak2 x clash dgn ape2 aktiviti lain)

    pasal makan pon saya follow jer...
    kalau dah collect sorang skit... mesti cukup punyer..
    yg rasa nak sedekah/ jariah boleh la sumbang lebih..
    "amin... semoga murah rezeki"

    Amir

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by Amir on Thu Jan 07, 2010 3:23 pm

    MBN 2254 wrote:Bro.. cadangan tu memang menarik...
    kalau kena plak dengan time cuti Kongsi Fa Chai 14hb (ahad) & 15hb (isnin)
    so boleh start sabtu-ahad-isnin 3 hari 2 malam..
    jumaat ptg boleh rileks dulu..(coz opis sibuk hari first&last)+(sempat nak prepair ape yg patut).

    kira saya sokong...
    Berape sanggup bayar?? ikut pada lokasi la kot.. tempat mahal maybe kena bayar lebih kan..
    yang penting selesa (lepas long ride..badan leh rehat)

    Anggaran kasar = RM100-150/days (ikut budget saya yg berpendapatan sederhana ni)

    ok, TQ


    biasa nya kalo musim2 perayaan.. jalan raya byk kenderaan.. ops sana-sini mungkin ade..
    maklumlah.. musim perayaan.. mcm2 ade

    deen325

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by deen325 on Thu Jan 07, 2010 3:23 pm

    itu kena buat trip 7hari 6mlm tu..
    baru boleh abis...
    Laughing Laughing Laughing

    dol

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by dol on Thu Jan 07, 2010 3:51 pm

    amir : ops tu mmg la byk.tp kite ni da konvoi,polis tak kisah sgt insyaallah

    zampd

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by zampd on Thu Jan 07, 2010 6:09 pm

    bro Dol.......aku sokong sesangat dan kalau line clear aku nak gak join.......... Smile
    harap time tu aku ada free la pasal pekerja bawahan cam aku ni susah benor nak cuti time musim perayaan............ Smile

    harap dapat info awal supaya boleh plan cuti jika perlu..... Smile



    p/s: Dol, jom gi mengeteh............... Smile Smile

    ranjau_berduri

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by ranjau_berduri on Thu Jan 07, 2010 9:26 pm

    dol wrote:

    ali wng : beb.lu bole bwk kete.tp bole ke nnt brg rider tumpang kete lu?pasal nnt nak bg ridos2 ni melayan coner la skit2. Very Happy


    boleh2.. tp aku cuma tumpangkan pembonceng ajer.... hehe... tongue tongue

    wan tuah

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by wan tuah on Thu Jan 07, 2010 10:16 pm

    bagus idea ni..tapi banyak kerja yg perlu dibuat..kerjasama semua kippers amat diperlukan bagi menjayakan aktiviti ni..
    semoga aktiviti ini nanti dapat mengeratkan hubungan kita sesama kippers dan pengguna jalan raya yg lain serta alam sekitar, dan juga pada Maha Pencipta.. cheers cheers

    dol

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by dol on Thu Jan 07, 2010 10:52 pm

    wan tuah : u all no need to work off.sume tu akan diuruskan.cuma kerjasama korang jek utk support programe ni.thats all.great idea actually..
    cheers...

    mal 5190

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by mal 5190 on Thu Jan 07, 2010 11:57 pm

    ok dol..cadangan yg bernas.lgpn dah lame kite sume tak gather (ride) same2..ni la mse nye.. cheers cheers cheers

    kipas

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by kipas on Fri Jan 08, 2010 3:01 pm

    cantekkkk...mencarik geng kips lama semenanjung n semalaya bg tau zx adalah adik bradik kips gak...moto lama banyak problem nyer...tp syok wo...hahaha...kasi pomen tp jalan iring konvoi...utk keselamatan...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    zorro_night2

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by zorro_night2 on Fri Jan 08, 2010 3:34 pm

    cadangan yg menarik perhatian ku.........hmmm papehal info jer...kt ride n bpiknik...hua3

    doctor kura-kura

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by doctor kura-kura on Fri Jan 08, 2010 11:02 pm

    dol activities ni for all peninsular malaysia?? northern rider's can take part as well? bagui gak cadangan2 ni..insyaAllah sy follow.

    dol

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by dol on Sat Jan 09, 2010 6:38 pm

    ye dr.satu semenanjung punya program.lagi ramai yg join,lagi bagus.suruh kerol cepat2 skit kuar motot...
    cheers..

    bump...

    evilme

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by evilme on Sat Jan 09, 2010 10:51 pm

    insyaallah kalau rantai aku panjang.. aku pollo..

    Sponsored content

    Re: aktiviti utk semua member

    Post by Sponsored content Today at 12:00 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:00 pm