Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Share

    carlnain

    REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:40 am

    krijauan wrote: minggu ni TTS rawang sg buaya...
    semua dijemput hadir..

    kalau taknak lepak kedai warung kita boleh minun kat old town jangan risau..
    tapi old town x da mat RXJ beb!! hehhee.. Wink

    tarikh : 08.01.2010(kalu ada tarikh lain boleh suggest)aku tak pernah invite tts so aku tak berpengalaman sorry silent

    masa : sekitar 8.30 pm (lambat ckit pun xpe) sampai terbakar.. Twisted Evil

    RV : tol rawang aku amik kat situ..

    papehal roger aku 0147195104 krzijauan

    notakaki : ok tts ni aku cakap terus terang...tempat aku memang tak best sebab kelengkapan hiburan amat kurengg..jadi kita tts ni untuk mengeratkan lagi hubungan baik antara kips dan RXJ..(kalau ada le) hehe tu sahaja..tapi kalau ada TTS lepas tu kat tempat lain aku follow wahahahah!!!
    banyak tempat kita boleh pegi cthnya six point river side, old town, bangi kopitiam, DSB..

    Repeort dari aku :
    Hahahaha....ride kali ni best gak ada muka baru n terlebih muke lama...
    keadaan agak ujan gerimis mengundang mlm ni , tapi itu bukan penghalang
    tuk ride bersama rakan2 kippers yg kesepian..wakakkaka...anda rasa lemah2 angota
    bila x menunggang ??? wakakaka...

    8pm lebeh...Aku lambat ckit waakkaka kacang jgn marah haaa .Lam , kacang dah smpi
    d Shell Fazlina maju . bebayang kipas x kelihatan rupanya motor pancit(bagus gak pancit
    kat kaw kota damansara kalo kat rawang haru woo... pale pale ). Se pale setelah
    ladam baru d ganti episod menunggu MAL THE PELANKO MELANRIKANDIRI lak bermula....
    masa tu zuanblack dan blacksabbathblackmamba dah
    smpi di jejantas sungai buluh.

    Wantuah , alldisc ,manKLIA menunggu dirawang (mintak ampun kalo janji dgn aku memanjang je lambat,salah kan mal dia yg paling lambat..wakakakaka).Kippers bergabung tenaga d
    RV tol RAWANG. setelah semuanya ada d tempat kejadian ard ride bergerak ke tpt RXJ
    masa tula baru berjumpa dgn bro Idris n cikgu dari tanjung malim....
    Maka ride ala2 budak bebaik pon bermula tuk memburu RXJmasa...wakakakaakaa
    gaya gagak itam betoi..(zack2 hati ko memang kelas...wakakaka)

    Setelah melepak kan diri lebih kureng kul 1am lebeh rasa x puas ride mula memberontak...
    pulok daa...ride n lepak lagi lak kat restornt jejantas SG.BUluh . Hard ride bergerak
    dgn sopan ke sana... Laughing Laughing Laughing

    Lepak lebeh kureng dlm kul 3 (batt dah kong la tu... Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) kippers bergerak
    pulang membawa diri memasing dgn perasaan x puas hati , happy ,duka ,suka dan seangkatan dgnnya.Overall ride ni memang best dan mencabar (x termasuk jmp lori ba alip ba ya).
    jalan dua hala (aku paling takot pale pale )sepanjang ride ke tpt RXJ, tapi bagus beb
    jln2 mcm tu mengajar kita supaya alert dgn keadaan sekeliling.Akhir kata syabaas bethe..buat kippers yg join ride kali ini.....maap kali ni x banyak gambir batt kong .. Laughing Laughing

    P/S : panjang bebenor bercerita...kang lupo lak nak tempek gambir.
    kengkawan yg ada angkat gambir leh la tepek kat trit ni je...selamat menepek.






    er...cam kenai je trademark tu kacang.... Shocked Shocked
    en.Lam dgn jacket lip lap n glove buat tido mlm nye(alasan tgn rasa sejuk... Laughing Laughing )
    belum ride lagi dah siap2 pki glove(sejok betoi agaknya.. Rolling Eyes )


    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:46 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:43 am


    Lam: Huh baru korang tau siapa jacko lip lap...
    Kipas:X leh jadi ni , Lam pon Pki ALI-PIN-STAR...siap titanium lak tu
    Kacang:Menyihap je..ALI-PIN-STAR dia lagi latest dari aku...sabor2


    Kipas : Haahaaaa...nasib baik pancit kat sini kalo x naya aku.
    LaM: Control2
    Kacang : menyihap lagi , mana lak melandrikandiri ni... Wink

    RV Tol Rawang (hehehe...sory kengkawan kitaorg lmbt smpi)


    Kipas :Hahahaha...aku putihkan mata jap , carl9 mesti takoot...
    MBN2254:Huh..ramainye kat sana tu , dah mcm geng gagak itam ni...







    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 11:58 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:44 am




    Mal:diorg ni x perasaan ke puipace melanrikandiri aku ni
    Wan tuah:korang la...bla..bla..bla...




    Man jgn salahkan aku , salahkan Mal dia angkat gambir goyang...sejook kot kat hiway tadi.. Rolling Eyes Rolling Eyes


    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 12:21 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:45 am

    susunan moto kips tuk memancing RXJ











    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 12:25 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 4:45 am

    Port Makan RXJ ...bab ni misi x tercapai









    Setelah lama bebenor menunggu mengharapkan misi tercapai ternyata hampa
    kippers pon beransur2 secara sopan ke port yg kedua..Jejantas Sg.Buluh.... pale pale




    Carl9: Nila nasib fotograper..gambir aku ada satu ni jela .... Sad Sad
    kacang:interprame lagi....wakakakaa
    Ali victor rafael: Aku x nak bayor ,kalo dia mintak gak duit air tadi aku tembak dgn rafael aku.




    Kacang : aku ,aku,aku dan aku lagi....aku la model kippers beb


    Last edited by carlnain on Sat Jan 09, 2010 12:32 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by wan tuah on Sat Jan 09, 2010 8:36 am

    tak sangka ramai jugak kipers yg datang malam tadi..time ride la yg paling seronok..tapi ntah lah nape seronok sgt ek!!! Laughing Laughing Laughing

    alldisc

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by alldisc on Sat Jan 09, 2010 10:50 am

    aku macam biasa... dok belakang sekali. paling best dok belakang sbb dapat tengok deretan kips layan koner kat sg.buaya. seolah2 mcm ikut motogp dari belakang aje... cuma speed 40-50kmh je la. jalan licin - semua org pentingkan keselamatan. bagus camni... kippers boleh berfikir waras dan tidak terburu2 ketika di jalanan.

    carl boleh jadi sweeper yang bagus dgn lampu hazard light beliau.

    tapi aku perhatikan ali victor semakin pantas skrg.... smpi lupa nak check tangki! wakakakakaka

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 12:37 pm

    wan tuah wrote:tak sangka ramai jugak kipers yg datang malam tadi..time ride la yg paling seronok..tapi ntah lah nape seronok sgt ek!!! Laughing Laughing Laughing

    Ntahla tuah , mlm tadi punya ride terserlah keayuan kippers2 semua...
    sungguh bersopan santun ...saya mesti pilley.... cheers cheers cheers

    Ada yg balik dgn Idea2 baru , hati panas , gembira , suka , duka dan seangkatan dgnnya.. Laughing Laughing Laughing

    P/S: kasi post gambir Port sg.buluh . aku x ada la gambir tu, batt aku kong


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sat Jan 09, 2010 12:43 pm

    alldisc wrote:aku macam biasa... dok belakang sekali. paling best dok belakang sbb dapat tengok deretan kips layan koner kat sg.buaya. seolah2 mcm ikut motogp dari belakang aje... cuma speed 40-50kmh je la. jalan licin - semua org pentingkan keselamatan. bagus camni... kippers boleh berfikir waras dan tidak terburu2 ketika di jalanan.

    carl boleh jadi sweeper yang bagus dgn lampu hazard light beliau.

    tapi aku perhatikan ali victor semakin pantas skrg.... smpi lupa nak check tangki! wakakakakaka

    Betoi bang , bila dah ramai .ikot lak jalan kpg yg berselekoh2...pemandangan dia dah
    mcm motoGP ...tu pasal aku duk d blkg tuk mengcover kut2 ada yg tertinggal.
    d samping melihat kippers melayan selekoh2 dlm deretan yg panjang.

    Hanya johari yg kenai maniam

    ko jgn bang , kang dia tembak ko dgn rafael baru tau..... Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by mal 5190 on Sat Jan 09, 2010 4:16 pm

    sory geng..
    aku lmbt..
    aku mengaku aku lmbt smlm..
    hahaha!
    bkn lmbt ape,bile aku nk smp je kt trafik light,merah..
    nk smp je merah, d tmbhkan ngn tayar MELICIN aku lps ujan smlm..
    da mcm bwk moto atas air..wakakakakaka!
    lol! lol! lol!
    pape pun ampun maaf d pinta pada sume.. cheers cheers cheers
    ride smlm mmg best!
    walaupun aku org paling slow d kalangan sume..(saje je slow,nk berkenalan ngn helmet dlu,sbb tu korg carik aku mse tgh ride smlm,aku takde)
    hahahaha!
    lol! lol! lol!

    krijauan

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by krijauan on Sat Jan 09, 2010 8:18 pm

    hahhaaha sayang betol..bebudak rxj tak ada smalam..

    tapi aku tgk ramai yang panas smalam... Twisted Evil Twisted Evil

    panjang

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by panjang on Sun Jan 10, 2010 12:03 am

    sorry rakan2....tak dapat join...bz kerje lah...dan tiba2 ptg tu dpt berita wife adik aku accident kat johor..so kene balik melawat...btw...bile turun klawang?...

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Sun Jan 10, 2010 12:51 am

    panjang wrote:sorry rakan2....tak dapat join...bz kerje lah...dan tiba2 ptg tu dpt berita wife adik aku accident kat johor..so kene balik melawat...btw...bile turun klawang?...

    mintak...ampoon panjang....klawang x ada dlm agenda ride kitaorg.
    salah port ni. kita org geng SL x berani main corner2 ni takoot woo pale pale

    anyway aku paham panjang, lam ada cite kat aku pasal adik ipar ko xcdent.
    harap2 okla semuanya


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ckguAzharazali

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by ckguAzharazali on Mon Jan 11, 2010 10:33 am

    Salam, ni gambar dr kamera aku. Gambar lain akan menyusul sbb broadband slow sikit.





    ckguAzharazali

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by ckguAzharazali on Mon Jan 11, 2010 5:42 pm

    sambungan ....

    Kacang, Tuah, Lam


    Ali Victor, Black Mamba, Alldisc, Mal, Sinclair, AmirBurn



    Abd.Idris, Sinclair, AmirBurn, Kipas, Krzijauan

    wan tuah

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by wan tuah on Wed Jan 13, 2010 12:06 am

    tunggu gambar dari camera tuah plak..ade masalah sikit..ntah mana la menghilang nya card reader aku..tak dapat nak transfer gmbr ke laptop...

    ijan2009

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by ijan2009 on Wed Jan 13, 2010 11:59 am

    Saya dapat ngok member2 lintas kat traffic Rawang je..Masa tu dalam keta....huhuhu..telan air liur je...tapi gempak jugak bila deretan kips je yang lalu..last sekali saya motor kips warna merah...rasa rugi lak x join...

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Wed Jan 13, 2010 12:43 pm

    ijan2009 wrote:Saya dapat ngok member2 lintas kat traffic Rawang je..Masa tu dalam keta....huhuhu..telan air liur je...tapi gempak jugak bila deretan kips je yang lalu..last sekali saya motor kips warna merah...rasa rugi lak x join...

    Bro kasi letak no phone kat details. Geng rawang nak panggil bro pon susah kalo nak ajak lepak.
    x pa . jom join ride behrang , bro leh join geng rawang . Diorg pon turun gak ride
    behrang nanti.

    P/S : Bro Nol x ada no phone bro


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by wan tuah on Thu Jan 14, 2010 11:42 pm

    carlnain wrote:
    ijan2009 wrote:Saya dapat ngok member2 lintas kat traffic Rawang je..Masa tu dalam keta....huhuhu..telan air liur je...tapi gempak jugak bila deretan kips je yang lalu..last sekali saya motor kips warna merah...rasa rugi lak x join...

    Bro kasi letak no phone kat details. Geng rawang nak panggil bro pon susah kalo nak ajak lepak.
    x pa . jom join ride behrang , bro leh join geng rawang . Diorg pon turun gak ride
    behrang nanti.

    P/S : Bro Nol x ada no phone bro

    betul tu..jangan lepaskan peluang untuk berkenalan dengan rakan kippers yg lain..jangan sekadar register je..lepas tu menyepi..jadilah ahli kippers yg aktif..

    carlnain

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by carlnain on Fri Jan 15, 2010 12:38 am

    wan tuah wrote:
    carlnain wrote:
    ijan2009 wrote:Saya dapat ngok member2 lintas kat traffic Rawang je..Masa tu dalam keta....huhuhu..telan air liur je...tapi gempak jugak bila deretan kips je yang lalu..last sekali saya motor kips warna merah...rasa rugi lak x join...

    Bro kasi letak no phone kat details. Geng rawang nak panggil bro pon susah kalo nak ajak lepak.
    x pa . jom join ride behrang , bro leh join geng rawang . Diorg pon turun gak ride
    behrang nanti.

    P/S : Bro Nol x ada no phone bro

    betul tu..jangan lepaskan peluang untuk berkenalan dengan rakan kippers yg lain..jangan sekadar register je..lepas tu menyepi..jadilah ahli kippers yg aktif..

    banyak gak yg mcm tu , kalo dah berkeluarga tu aku ada paham ckitla.... Cool Cool
    kalo yg bujeng aku x tau nak ckp apa....
    [ada ke patut ada ahli2 kippers yg baru ingat aku org bujeng.
    pasal aku selalu ajak2 Lepak ....hish2...aku dah nikah la beb , anak sorang .
    tapi itu bukan alasan tuk aku menghiburkan diri dgn moto kesayangan aku.]
    cite banyak x gune....pilihan d tangan memasing.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by nol_kips on Fri Jan 15, 2010 11:04 am

    Erm...ko memey mcm bujang ponnnn... Razz gatai plakk tuh...separing ja koje.. Evil or Very Mad

    semua ride kalo boley ko mauu pi... What a Face

    pandai2 la beli jiwa yerr bagi yg dah nikah.. I love you

    aku paham perasaan nak beli jiwa tuh..kacau sungguh..ride punya pasai..xmo jatuh ranking... Smile

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by mal 5190 on Fri Jan 15, 2010 12:28 pm

    aku bujang!
    wakakakakaka!
    lol! lol! lol!

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE LEPAK2 SG.BOYE,RAWANG (EDISI MISI X TERCAPAI)

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm