Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Share

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Mon Jan 18, 2010 7:00 pm



    Headlamp ni mengigatkan aku pada moto LAM...... Shocked Shocked
    Lam dah ada geng beb , geng mata cemeng .... Shocked Shocked

    P/S : Bro BATMAN , headlamp ni local punya ker ??


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Mon Jan 18, 2010 8:16 pm

    ganahsokmo wrote:

    * semlm kalau ade BANNER KIPS, mesti ade tergantung sama.......terima kasih berbanyak pada abg idris coz berjaya meracun pihak kips malaysia untuk turut serta, begitu juga ngan toepack jr...

    * aku kenal tak ramai riders kips....abg idris n cikgu azhar aku kenal mase RIDE JELAJAH PANTAI TIMUR NBC, toepack jr aku kenal mase dia mai HH RMC kat sentul...

    hope pas nih kite blh berjumpa lagi...

    Hahaha...banner kips x ada la bro , dah tempah awal thn lepas tapi x siap2..... Laughing Laughing

    Kalo ada ride lagi sound2 je bro Idris n bro toepack jr ..... bounce bounce
    Thanks gak kat bro ZamPD yg menjemput kippers.... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    hantukatik

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by hantukatik on Mon Jan 18, 2010 8:41 pm

    Kalo ada ride lagi sound2 je bro Idris n bro toepack jr ..... bounce bounce
    Thanks gak kat bro ZamPD yg menjemput kippers.... cheers cheers[/quote]
    mmg best ride ni n support sume kippers yg terlibat.... flower flower flower flower flower flower flower

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Mon Jan 18, 2010 9:08 pm

    hantukatik wrote:Kalo ada ride lagi sound2 je bro Idris n bro toepack jr ..... bounce bounce
    Thanks gak kat bro ZamPD yg menjemput kippers.... cheers cheers
    mmg best ride ni n support sume kippers yg terlibat.... flower flower flower flower flower flower flower[/quote]

    WOit...apasat ade bunga lak....wakakakkaa Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    hantukatik

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by hantukatik on Mon Jan 18, 2010 9:23 pm

    carlnain wrote:
    hantukatik wrote:Kalo ada ride lagi sound2 je bro Idris n bro toepack jr ..... bounce bounce
    Thanks gak kat bro ZamPD yg menjemput kippers.... cheers cheers
    mmg best ride ni n support sume kippers yg terlibat.... flower flower flower flower flower flower flower

    WOit...apasat ade bunga lak....wakakakkaa Laughing Laughing[/quote]

    flower flower flower flower tu untuk menarik minat ramai lg nk g riding n utk sesape yg faham je.hehehehehe...

    AspideSensei

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by AspideSensei on Mon Jan 18, 2010 10:13 pm

    carlnain wrote:

    Headlamp ni mengigatkan aku pada moto LAM...... Shocked Shocked
    Lam dah ada geng beb , geng mata cemeng .... Shocked Shocked

    P/S : Bro BATMAN , headlamp ni local punya ker ??

    tolong jawab bleh?rsnya ni ori...kenal dia sejak 2006 lg...dia pakai dah lama ini motot...plet pun WMW xxxx...malam tuh, aku pun tego pasal lampu dia...dia pun perasan pasal lampu yg makin pudar nih... Twisted Evil

    aku pun xsgka kippers punyala ramai...

    p/s : nasib baik aku xbawak HPB malam tuh...huhu pirat

    kliaepot

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by kliaepot on Mon Jan 18, 2010 11:39 pm

    best n best sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny best n best sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny nak pegi lagik sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny afro

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 3:20 am

    AspideSensei wrote:
    carlnain wrote:

    Headlamp ni mengigatkan aku pada moto LAM...... Shocked Shocked
    Lam dah ada geng beb , geng mata cemeng .... Shocked Shocked

    P/S : Bro BATMAN , headlamp ni local punya ker ??

    tolong jawab bleh?rsnya ni ori...kenal dia sejak 2006 lg...dia pakai dah lama ini motot...plet pun WMW xxxx...malam tuh, aku pun tego pasal lampu dia...dia pun perasan pasal lampu yg makin pudar nih... Twisted Evil

    aku pun xsgka kippers punyala ramai...

    p/s : nasib baik aku xbawak HPB malam tuh...huhu pirat


    Moto Lam d tengah.... Suspect Suspect

    mtk maap kalo salah meneka Embarassed Embarassed , tapikan setahu akula .moto2 yg pernah
    mengalami kecederaan yg serius smpi terpaksa menukar mata je yg
    mengalami masalah yg sama(termasukla moto LAM kalo x silap aku n moto MAL(lom smpi masa lagi)).
    Kenapa aku ckp mcm ni , coz moto thn 2006 masa tu ijo SE lom ada (yg ada ijo honey lime)
    + color moto Bro BATMAN mcm color motor yg baru d beri nafas semula.
    (kalo tgk pada color n style color yg ada pada motola.Biasanya selepas mengalami kecederaan yg serius owner akan buat plastic surgery)
    Suspect Suspect

    kalo ori ni bermakna jangka hayat mata tu x la setahan mana.
    bila aku bandingkan dgn mata moto member aku yg nak juai ni .thn 2005...lampu dia
    masih canteq + x pernah ada kecederaan pada mata.

    P/S : anyway welcome 2 bro2 RMC yg singgah n register d Kawasakikips porem.
    "BIKERS are Brothers"


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    skido

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by skido on Tue Jan 19, 2010 2:11 pm

    headlamp tak ori laa ..mmg camtu

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 2:41 pm

    hantukatik wrote:
    carlnain wrote:
    hantukatik wrote:Kalo ada ride lagi sound2 je bro Idris n bro toepack jr ..... bounce bounce
    Thanks gak kat bro ZamPD yg menjemput kippers.... cheers cheers
    mmg best ride ni n support sume kippers yg terlibat.... flower flower flower flower flower flower flower

    WOit...apasat ade bunga lak....wakakakkaa Laughing Laughing

    flower flower flower flower tu untuk menarik minat ramai lg nk g riding n utk sesape yg faham je.hehehehehe...[/quote]

    Aku paham..aku paham ...tadaa :







    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 2:43 pm







    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 2:48 pm











    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 2:51 pm






    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kawesakai_penang

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by kawesakai_penang on Tue Jan 19, 2010 6:43 pm

    jelesnya aku tgk semua gmbaq2 ni.... adeh... xprasan plak ada event...

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Tue Jan 19, 2010 7:14 pm

    kawesakai_penang wrote:jelesnya aku tgk semua gmbaq2 ni.... adeh... xprasan plak ada event...

    Cbuk dgn project final year kot ???.. study study
    Semagat Kawa betoi ko yea...final project opis kawa .

    X pa mana2 yg lebih penting dulu bro , lagi pon pas ni
    ada byk lagi ride2 akan d usahakan.
    sama ada secara ride sejenis or pelbagai jenis moto. cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kawesakai_penang

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by kawesakai_penang on Tue Jan 19, 2010 7:35 pm

    hehe..... presentation board paling happening lecturer aku cakap... maklum la..
    hijau kawa mmg memukau pandangan... trus dapat a..

    Laughing


    k k.... aku dalam perancangan nak join trackday.. hope can see u there.. tp skang ni asyk sibuk ngan trackday cameron je. . Razz

    ganahsokmo

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by ganahsokmo on Tue Jan 19, 2010 9:28 pm

    segala pic2, anda sume blh ambik kat thread aktiviti rasmi rmc....tiada cas d kenakan.....

    latest ride akan datang, blh tgk kat siggy kawe....

    ckguAzharazali

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by ckguAzharazali on Wed Jan 20, 2010 2:21 am

    Mnarik gak ride kali ni, byk gambar2.. Very Happy
    Tnggu aku post gambar2 dlm mgu ni.. sbb broadband slow skit.. Sad
    Anyway, Kippers lain join lh next xtvt & hrp dpt join ride dgn mana2 kelab lg di samping mengeratkan silaturrahim... cheers

    obasan

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by obasan on Wed Jan 20, 2010 6:55 am

    ckguAzharazali wrote:Mnarik gak ride kali ni, byk gambar2.. Very Happy
    Tnggu aku post gambar2 dlm mgu ni.. sbb broadband slow skit.. Sad
    Anyway, Kippers lain join lh next xtvt & hrp dpt join ride dgn mana2 kelab lg di samping mengeratkan silaturrahim... cheers

    cantekk..upload cpat sket cikgu Very Happy


    eman_92

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by eman_92 on Wed Jan 20, 2010 8:53 am

    carlnain wrote:




    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com

    woit.. ijau jer banyak... merah xder ke??huhu

    BATMAN

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by BATMAN on Wed Jan 20, 2010 6:33 pm

    carlnain wrote:
    AspideSensei wrote:
    carlnain wrote:

    Headlamp ni mengigatkan aku pada moto LAM...... Shocked Shocked
    Lam dah ada geng beb , geng mata cemeng .... Shocked Shocked

    P/S : Bro BATMAN , headlamp ni local punya ker ??

    tolong jawab bleh?rsnya ni ori...kenal dia sejak 2006 lg...dia pakai dah lama ini motot...plet pun WMW xxxx...malam tuh, aku pun tego pasal lampu dia...dia pun perasan pasal lampu yg makin pudar nih... Twisted Evil

    aku pun xsgka kippers punyala ramai...

    p/s : nasib baik aku xbawak HPB malam tuh...huhu pirat


    Moto Lam d tengah.... Suspect Suspect

    mtk maap kalo salah meneka Embarassed Embarassed , tapikan setahu akula .moto2 yg pernah
    mengalami kecederaan yg serius smpi terpaksa menukar mata je yg
    mengalami masalah yg sama(termasukla moto LAM kalo x silap aku n moto MAL(lom smpi masa lagi)).
    Kenapa aku ckp mcm ni , coz moto thn 2006 masa tu ijo SE lom ada (yg ada ijo honey lime)
    + color moto Bro BATMAN mcm color motor yg baru d beri nafas semula.
    (kalo tgk pada color n style color yg ada pada motola.Biasanya selepas mengalami kecederaan yg serius owner akan buat plastic surgery)
    Suspect Suspect

    kalo ori ni bermakna jangka hayat mata tu x la setahan mana.
    bila aku bandingkan dgn mata moto member aku yg nak juai ni .thn 2005...lampu dia
    masih canteq + x pernah ada kecederaan pada mata.

    P/S : anyway welcome 2 bro2 RMC yg singgah n register d Kawasakikips porem.
    "BIKERS are Brothers"

    tolong jwb bg pihak batman :-
    Razz
    lampu depan tu ori xpernah tukar lagik..mula pakai moto nih dr tahun 2004 lau x salah la....
    colour asal moto nih itam....pastu tukar colour ijo nih coz moto nih penah ilang ...kena curi depan umah...lepas 4 bulan baru jumpa ..tp suma dah barai..mete xde,tang dah karat,n mcm2 lagik la...jumpa pun dlm kapal tongkang kat PD...( punya la jauh moto nih kena bwk..dr klang g PD )...
    so far moto nih xde bagi masalah pd tuannya...
    tu je sedikit info dr bat_mem study


    lol! lol!

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Wed Jan 20, 2010 8:41 pm

    BATMAN wrote:
    carlnain wrote:
    AspideSensei wrote:
    carlnain wrote:

    Headlamp ni mengigatkan aku pada moto LAM...... Shocked Shocked
    Lam dah ada geng beb , geng mata cemeng .... Shocked Shocked

    P/S : Bro BATMAN , headlamp ni local punya ker ??

    tolong jawab bleh?rsnya ni ori...kenal dia sejak 2006 lg...dia pakai dah lama ini motot...plet pun WMW xxxx...malam tuh, aku pun tego pasal lampu dia...dia pun perasan pasal lampu yg makin pudar nih... Twisted Evil

    aku pun xsgka kippers punyala ramai...

    p/s : nasib baik aku xbawak HPB malam tuh...huhu pirat


    Moto Lam d tengah.... Suspect Suspect

    mtk maap kalo salah meneka Embarassed Embarassed , tapikan setahu akula .moto2 yg pernah
    mengalami kecederaan yg serius smpi terpaksa menukar mata je yg
    mengalami masalah yg sama(termasukla moto LAM kalo x silap aku n moto MAL(lom smpi masa lagi)).
    Kenapa aku ckp mcm ni , coz moto thn 2006 masa tu ijo SE lom ada (yg ada ijo honey lime)
    + color moto Bro BATMAN mcm color motor yg baru d beri nafas semula.
    (kalo tgk pada color n style color yg ada pada motola.Biasanya selepas mengalami kecederaan yg serius owner akan buat plastic surgery)
    Suspect Suspect

    kalo ori ni bermakna jangka hayat mata tu x la setahan mana.
    bila aku bandingkan dgn mata moto member aku yg nak juai ni .thn 2005...lampu dia
    masih canteq + x pernah ada kecederaan pada mata.

    P/S : anyway welcome 2 bro2 RMC yg singgah n register d Kawasakikips porem.
    "BIKERS are Brothers"

    tolong jwb bg pihak batman :-
    Razz
    lampu depan tu ori xpernah tukar lagik..mula pakai moto nih dr tahun 2004 lau x salah la....
    colour asal moto nih itam....pastu tukar colour ijo nih coz moto nih penah ilang ...kena curi depan umah...lepas 4 bulan baru jumpa ..tp suma dah barai..mete xde,tang dah karat,n mcm2 lagik la...jumpa pun dlm kapal tongkang kat PD...( punya la jauh moto nih kena bwk..dr klang g PD )...
    so far moto nih xde bagi masalah pd tuannya...
    tu je sedikit info dr bat_mem study


    lol! lol!

    Betoila apa yg d sangka....just meneka je....err...kalo x silap
    moto ni d lancarkan d malaysia thn 2005. Pasai ada tgk Preview dia
    kat RODA-RODA January Thn 2005. study study

    Thanks for the info Bat_mem....... sunny


    Last edited by carlnain on Thu Jan 21, 2010 1:26 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ganahsokmo

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by ganahsokmo on Thu Jan 21, 2010 12:04 am

    ape pon, penyertaan dr grup kawa amat d hargai....jika berkesempatan, jom join ride rmc ke pergau bulan 2 nih.....

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Thu Jan 21, 2010 1:46 am







    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by carlnain on Thu Jan 21, 2010 1:49 am







    Sumber dari Bro BATMAN ...RMC...
    LINK : http://ridersmalaya.darkbb.com


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE RMC BEHRANG..(MISI TERCAPAI)

    Post by Sponsored content Today at 6:04 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am