Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Yamaha YZF-R15

    Share

    Lorenzo_99

    Yamaha YZF-R15

    Post by Lorenzo_99 on Sun Jan 24, 2010 10:37 pm

    Salam semua kippers,

    Motor ni keluaran Yamaha India untuk pasaran di India saja. platform sama ngan FZ150i di malaysia tapi aku rasa rupa dia ni lagi mengancam.

    Nih aku tempek link dari Wiki,

    http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_R15

    gambar pun kecik jer, kalau ader sesapa ader gambaq lain, leh lar tolong letak sini.

    lumin

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by lumin on Sun Jan 24, 2010 10:55 pm




    moto nampak mengancam, tapi kalau power setakat Fzi je.. paham2 ler.. lol!


    _________________






    Lorenzo_99

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by Lorenzo_99 on Sun Jan 24, 2010 11:09 pm

    tu la pasal lol! ..mkn asap kips lar dia.

    itu business strategi dia..apa apa pun kosmetik dulu..performace dia pikir kemudian, tapi aku raser lar kalu moto ni sampai ker malaysia..boleh tahan gak sales dia nanti....(kalu sampai m'sia)

    carlnain

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by carlnain on Mon Jan 25, 2010 1:58 am

    kalo 2 stroke aku gerenti angkat moto ni....... cheers cheers

    jgn problm mcm TZM sudey...kalo 2 stroke.... Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by ranjau_berduri on Mon Jan 25, 2010 8:15 am

    2 stroke??? Laughing Laughing

    suhaimisobrie

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by suhaimisobrie on Mon Jan 25, 2010 9:22 am

    aku dah lama baca2 ttg yamaha R15 ni..aku pun dah tanya kat hong leong yamaha bln 10 thn lps.setakat ni xde perancangan lg diorg nak bwk msk model ni... Tp mgkn jugak diorg akn bwk msk nak lwn ngan kawasaki....
    Nak ikutkn tech mmg sama mcm fz jek..injection jugak.biasalah 4 stroke 150cc... Xde lah laju mana pun. Tp body mmg ngancam wooo.....

    Guest
    Guest

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by Guest on Mon Jan 25, 2010 10:14 am

    suhaimisobrie wrote:aku dah lama baca2 ttg yamaha R15 ni..aku pun dah tanya kat hong leong yamaha bln 10 thn lps.setakat ni xde perancangan lg diorg nak bwk msk model ni... Tp mgkn jugak diorg akn bwk msk nak lwn ngan kawasaki....
    Nak ikutkn tech mmg sama mcm fz jek..injection jugak.biasalah 4 stroke 150cc... Xde lah laju mana pun. Tp body mmg ngancam wooo.....

    ikutkan, R15 ni spec dia same ngan fzi kat malaysia nih, sebab tu ramai skrg budak fz beli coverset r15 pastu masuk kat fz diorg Very Happy

    btw, thread ni yg kedua, sebelum ni ader thread ni kat bhgn news Very Happy

    r15 ni, yg aku minat pun, meter dia la. leh masuk kips tak? sunny sunny

    suhaimisobrie

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by suhaimisobrie on Mon Jan 25, 2010 12:47 pm

    meter mmg best...mcm motor superbike.....

    khair_delta

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by khair_delta on Tue Jan 26, 2010 3:04 pm

    moto ni memg lawa.
    tp utk yg ske ride lelaju x bez.
    kt sabah ada Kay tgk.
    tp Kips gak bez... haha
    ( dh lme x jenguk forum ni. huhu )

    kurt2812

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by kurt2812 on Wed Jan 27, 2010 11:31 pm

    cantik gler..mybe yamaha nak bersaing dgn CBR 150..tu sbb die kuarkan fz yg ada fering ni..tp klo R1 =1000 CC, R6 = 600 CC..R15 = 15000 CC...

    wan tuah

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by wan tuah on Thu Jan 28, 2010 1:26 pm

    kalu macam tu aku pilih R15 = 15000cc..haha Laughing Laughing

    kurt2812

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by kurt2812 on Sat Jan 30, 2010 6:33 am

    pe kate kite tanya pendapat Sdr amirburn..die ni ex-rider fz 150i..n die mesti tau performance mtor ni..miiir!! mana ko mir?? Shocked Shocked

    alldisc

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by alldisc on Sat Jan 30, 2010 2:10 pm

    kurt2812 wrote:cantik gler..mybe yamaha nak bersaing dgn CBR 150..tu sbb die kuarkan fz yg ada fering ni..tp klo R1 =1000 CC, R6 = 600 CC..R15 = 15000 CC...

    wakakaka!!! lawak of the year 2010!!!

    by the way, walau pun YZF15 ni datang ke malaysia, aku tak fikir in terms of performance menyamai kips. performance dia takat FXR150/CBR 150 aje... top speed maybe 170-180kph. boleh kejar kips, tapi takleh potong.

    kawesakai_penang

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by kawesakai_penang on Sat Jan 30, 2010 2:59 pm

    boleh kejar.... letak enjin kips..... lol!

    rayslasher

    r15

    Post by rayslasher on Tue Aug 24, 2010 6:13 pm

    assalamualaikum semua member kippers,

    setakat ni r15 performance leh cecah 151kmh lepas mod

    cuba tengok video ni

    http://www.youtube.com/watch?v=4jtNMz8z-ro

    53 saat nak sampai speed 151kmh...
    orang india feedback kata motor ni terhebat kat sana
    tapi ada satu owner r1 marah bebenor dia ngan performance r15 ni sebab duplicate rupa motor r1 dia.. tapi tak laju mana sedangkan dia kata r1 dia leh lari 179mph maknanya dalam 285kmh-290kmh
    so dier kata r15 ni telah menjatuhkan martabat r1/r6.. abih rupa dah nampak sama dari depan..

    hehe..kawa lebih bijak... dan lebih umph


    kurt2812

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by kurt2812 on Tue Aug 24, 2010 9:31 pm

    rayslasher wrote:assalamualaikum semua member kippers,

    setakat ni r15 performance leh cecah 151kmh lepas mod

    cuba tengok video ni

    http://www.youtube.com/watch?v=4jtNMz8z-ro

    53 saat nak sampai speed 151kmh...
    orang india feedback kata motor ni terhebat kat sana
    tapi ada satu owner r1 marah bebenor dia ngan performance r15 ni sebab duplicate rupa motor r1 dia.. tapi tak laju mana sedangkan dia kata r1 dia leh lari 179mph maknanya dalam 285kmh-290kmh
    so dier kata r15 ni telah menjatuhkan martabat r1/r6.. abih rupa dah nampak sama dari depan..

    hehe..kawa lebih bijak... dan lebih umph


    dlm video tu dah di modifikasi motor tu..bkan standard keluaran kilang..die dah tujar ekzos..klo kips dah tukar ahm racing pipe,dgn spoket 14-42 tu..bro akan rasa mcm ada org terajang motor dr blakang..impak ke depan terlalu kuat utk motor..sbb tu sy turun p[oket 14-37,nak kurangkan pikap..53 saat utk ekzos modi tu kre lama bg tu stroke..bg 4 stroke dah hebat sgt lah tu..

    Sponsored content

    Re: Yamaha YZF-R15

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm