Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS

    BENA/KAIN RENTANG

    Share

    kipas

    BENA/KAIN RENTANG

    Post by kipas on Thu Feb 04, 2010 11:09 am

    disini saya ingin mencadangkan agar kite membuat bena www.kawasakikips.com dgn segera....andai akan dtg ada penaja yg menaja kite t-shirt...bagaimana kite nak mempromote forum kite nanti???


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    Guest
    Guest

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by Guest on Thu Feb 04, 2010 11:11 am

    kasik kumpul sorg rm5 x 30/50 org pun bleh per.

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Thu Feb 04, 2010 1:46 pm

    Rasa malu pon ada masa ride behrang ....kaum ZX punya la rame.. Shocked afro

    Bila dak2 RMC gantung banner kita lopong je...aku ingat lagi ada
    mamat RMC tanya aku , mana banner korang (KIPS) aku ckp je blm buat.

    Malu woo... Laughing Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by alldisc on Thu Feb 04, 2010 2:41 pm

    ye la kaum ZX. wat la banner. bikin malu aje.. keahlian dah lebih 400 orang ni. aku geng KRZ. tak sampai 30 orang... wakakakkakaka

    takyah banner. lol!

    Idris Bin Mat Seman

    bena/kain rentang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Feb 04, 2010 5:12 pm

    tang bena ni malas la aku nak cakap.dari dulu lagi aku dah perhatikan.org lama cam aku ni suka tengok je.siapa lah aku nak komen.ari ahad ni kalu x de juga,malu je kita.harap dapat lah kita buat ngan kadar segera.masalah sangat ke dengan duit?besok yg berkenaan g la tempah,kot2 dan siap.sms aku n bagi no acc,aku tambah brp yg x cukup.esok aku leh bank in

    BATMAN

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by BATMAN on Thu Feb 04, 2010 6:04 pm

    carlnain wrote:Rasa malu pon ada masa ride behrang ....kaum ZX punya la rame.. Shocked afro

    Bila dak2 RMC gantung banner kita lopong je...aku ingat lagi ada
    mamat RMC tanya aku , mana banner korang (KIPS) aku ckp je blm buat.

    Malu woo... Laughing Laughing Laughing

    xper pelan2 kayuh...
    kita kasi kumpul la duit sorang brp henggit..pastu wat banner...
    takat sorang 5/-henggit boleh aku rasa....



    cheers cheers cheers cheers

    MBN 2254

    sokongan padu

    Post by MBN 2254 on Thu Feb 04, 2010 9:29 pm

    kepada bro Carl9 (DESIGN MASTER) bantulah design banner "harapan" kips.. (kalau boleh ader gambar ahli2 sekali.. lol! lol! lol! ) nanti kita sama2 collect RM & tempah.. saya ader tau kedai yg murah skit (coz selalu tempah banner utk program pejabat kat sana)
    GREEN ART kat Shah Alam..
    tapi maybe amik 2 3 hari gak.. so utk ride ni maybe x sempat confused
    insyaallah utk ride2 yg lain boleh guna..

    to abg idris: cadangan yang baik utk promosi KIPS & www.kawasakikips.com
    saya mesti piley.. cheers cheers cheers cheers

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Thu Feb 04, 2010 11:10 pm

    Benda ni sepatutnya dah lama ada , cuma anda serious ke x je nak buat??

    Aku baru dpt call dari abg idris , dia Sanggup sponsor rm50 tuk buat banner ni.
    Tapi sayangnya aku tgh kering (x keje maa) so aku suruh dia buat kat. Tanjung malim je.

    Siapa yg sepatutnya bertanggunjawab pasal banner ni yg sbnrnya ??
    + RIde + xtvt tuk forum + Usaha tuk menarik kippers2 baru ??


    lu pikir la sendiri.. study study study

    TAKAT DESIGN, CAM GINI PON LEH JE....



    P/S : jgn kata banner ni , nak letak banner Promote pemberitahuan ttg ride pon mkm masa yg lama
    (kalo x silap aku hari ni baru ada,sendiri mau ingat la. Takkan sume kena kasi tau baru buat) .
    Tgk2 org yg bertanggungjawab punyala ramai kuar masuk....pelik2.... scratch scratch
    x kan sorang pon x tau nak buat....scratch scratch


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    deen325

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by deen325 on Thu Feb 04, 2010 11:35 pm

    salam..
    sabar2.. bawa bertenang..
    tak kan pasa banner pun mcm tak puas hati..

    sabar kan sebahagian dari iman...
    Very Happy Very Happy

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Thu Feb 04, 2010 11:44 pm

    ni bukan pasal puashati ke x bang , ni pasal kenyataannya... Laughing Laughing Laughing

    Kalo kippers yg x xtive may b x kisah benda2 ni. Tapi bagi yg nak
    memeriahkan n memgembangkan kips, benda2 ni perlu.
    Terpulangla mcm mana cara pemikiran org tu berfikir.

    Komen lebih2 kang org marah , duduk2 n pikir2 kan lah... study study


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    bena/kain rentang

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Feb 04, 2010 11:51 pm

    perhatian semua..isu bena tutup kes.ari sabtu leh siap.design cam c9 bagi.x pe lah aku iklas,rm 85 je.latar belakang hijau kips se,k.ada cadangan nak tambah apa2 lg?

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Fri Feb 05, 2010 10:39 am

    Idris Bin Mat Seman wrote:perhatian semua..isu bena tutup kes.ari sabtu leh siap.design cam c9 bagi.x pe lah aku iklas,rm 85 je.latar belakang hijau kips se,k.ada cadangan nak tambah apa2 lg?


    Closed case , aku dah bincang dgn bro idris . Banner tuk kippers ni
    akan mengikut mcm apa yg aku post d atas . (ini sementara je)
    kalo nak berbincang n tunggu lagi . masa dah suntuk sgt.
    so terus proceed ajela dgn idea ni, dari dpt malu je.

    pas ride ni kita leh duk semeja tuk bincangkan semula apa yg perlu
    kita buat tuk memajukan lagi porem ni.... cheers cheers cheers

    P/S : sorry kalo terkasar bahasa , pasai ramai org yg tanya aku.
    Semak lak aku nak jawab padahal aku member bese2 je dlm porem ni.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by Guest on Fri Feb 05, 2010 11:00 am

    carlnain wrote:
    Idris Bin Mat Seman wrote:perhatian semua..isu bena tutup kes.ari sabtu leh siap.design cam c9 bagi.x pe lah aku iklas,rm 85 je.latar belakang hijau kips se,k.ada cadangan nak tambah apa2 lg?


    Closed case , aku dah bincang dgn bro idris . Banner tuk kippers ni
    akan mengikut mcm apa yg aku post d atas . (ini sementara je)
    kalo nak berbincang n tunggu lagi . masa dah suntuk sgt.
    so terus proceed ajela dgn idea ni, dari dpt malu je.

    pas ride ni kita leh duk semeja tuk bincangkan semula apa yg perlu
    kita buat tuk memajukan lagi porem ni.... cheers cheers cheers

    P/S : sorry kalo terkasar bahasa , pasai ramai org yg tanya aku.
    Semak lak aku nak jawab padahal aku member bese2 je dlm porem ni.

    aku tak malu pun kalo takde bena, pasal komuniti kita ni tak berape kukuh lg. sekian. Smile

    zuanblack

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by zuanblack on Fri Feb 05, 2010 11:57 am

    sinclair wrote:
    carlnain wrote:
    Idris Bin Mat Seman wrote:perhatian semua..isu bena tutup kes.ari sabtu leh siap.design cam c9 bagi.x pe lah aku iklas,rm 85 je.latar belakang hijau kips se,k.ada cadangan nak tambah apa2 lg?


    Closed case , aku dah bincang dgn bro idris . Banner tuk kippers ni
    akan mengikut mcm apa yg aku post d atas . (ini sementara je)
    kalo nak berbincang n tunggu lagi . masa dah suntuk sgt.
    so terus proceed ajela dgn idea ni, dari dpt malu je.

    pas ride ni kita leh duk semeja tuk bincangkan semula apa yg perlu
    kita buat tuk memajukan lagi porem ni.... cheers cheers cheers

    P/S : sorry kalo terkasar bahasa , pasai ramai org yg tanya aku.
    Semak lak aku nak jawab padahal aku member bese2 je dlm porem ni.

    aku tak malu pun kalo takde bena, pasal komuniti kita ni tak berape kukuh lg. sekian. Smile
    bukan rasa malu atau tak,sebenarnya merasa bangga kerna memilikinya,,,kita semua sama porem,,sepatutnya da lama ada banner..

    MBN 2254

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by MBN 2254 on Fri Feb 05, 2010 10:50 pm

    to ABG IDRIS: thank you very much.. saya mesti sokong (nanti jumpe saya akan bagi sedikit share okey)

    to bro Carl9: Cool bro...
    ape2 usaha yang bro buat utk kippers (forum) saya hargai dan sokong..
    itu sebab ape2 xtvt yg dibuat saya sokong (samada buah fikiran, kehadiran atau sumbangan "insyaallah") berat sama dijinjing.. ringan sama dipikul..

    to Sinclair: We Are KIPS Family right???
    malu x malu bukanlah pengukur.. forum ni kukuh x kukuh pun x boleh nak dijadikan alasan... asalkan ramai yg join (xtive) x kira dalam forum ker.. ride ker.. TTS ke.. karoke ke.. ini dah kira OK..
    mungkin inilah permulaan kita untuk sesuatu yang lebih BESAR..
    mana tau suatu hari nanti kita akan jadi KOMUNITI terbesar dalam event yang BESAR... insyaallah
    anyway u mmg antara yg paling aktif dlm forum ni (bab teknikal n peluang bisnes u mmg hebat sp KEEP IT UP okey)
    saya mesti piley cheers cheers cheers cheers

    to Bro Zuanblack: We are Clunk (KLANG) kippers kan???
    gua mmg selalu piley lu cheers cheers cheers
    bro ni CONTOH kippers yg HEBAT.. walau pun sibok o/s dari Utara ke Selatan tapi xtvt selalu ader jer... camner bro bahagikan masa?? (bagi la tips skit Smile )
    anyway "KEKAL KAN PRESTASI"

    to ALL KIPPERS: sokong jangan x sokong x3

    cheers cheers cheers cheers

      Current date/time is Sat Aug 30, 2014 12:18 am