Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    BENA/KAIN RENTANG

    Share

    Kawasaian

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by Kawasaian on Sat Apr 03, 2010 4:08 pm

    carlnain wrote:Setelah memerhatikan peningkatan n ke xtivefan kippers2 d selatan dan Utara tanah air .
    aku rasa dah smpi masanya negeri2 d selatan dan utara mempunyai banner tuk xtvt diaorang .
    aku cadangkan banner ni d tempah d tempat bro EDD or bleh je kat tpt korang (tapi mesti sama mcm banner yg ada skunk)
    Banner skunk adalah ehsan bro EDD tuk kippers . Aku x menolak tuk buat satu lagi banner tuk kippers central.
    Harga banner ni RM80 hengget . Jadi aku cadangkan kita collect duit tuk buat banner ni mengikut kawasan memasing .
    dpt collect rm2 sorang pon dah cun tuk satu2 kawasan (bergantung pada berapa ramai ahli kat kawasan tersebut).
    Memandangkan kippers Central lebih ramai ,lebihan duit tu leh d gabungkan dgn kippers tpt2 lain yg kureng ahli.

    Cara2 collection leh buat masa TTS n nama yg dah bayor leh d HUP kat trit yg akan d sediakan mengikut negeri.
    aku mintak pendapat sume kipper mengenai hal mengutip duit tuk buat banner ni , ni bab duit beb kang ada je yg x berpuas hati
    n mcm2 lagi.(pasai duit adik beradik pon boleh bunuh membunuh... ). Kita lantik 1 org kippers dari stiap negeri /bahagian
    tuk collect duit ni.

    Apa kata korang ???

    Setuju

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Mon Apr 05, 2010 2:27 am

    Kawasaian wrote:
    carlnain wrote:Setelah memerhatikan peningkatan n ke xtivefan kippers2 d selatan dan Utara tanah air .
    aku rasa dah smpi masanya negeri2 d selatan dan utara mempunyai banner tuk xtvt diaorang .
    aku cadangkan banner ni d tempah d tempat bro EDD or bleh je kat tpt korang (tapi mesti sama mcm banner yg ada skunk)
    Banner skunk adalah ehsan bro EDD tuk kippers . Aku x menolak tuk buat satu lagi banner tuk kippers central.
    Harga banner ni RM80 hengget . Jadi aku cadangkan kita collect duit tuk buat banner ni mengikut kawasan memasing .
    dpt collect rm2 sorang pon dah cun tuk satu2 kawasan (bergantung pada berapa ramai ahli kat kawasan tersebut).
    Memandangkan kippers Central lebih ramai ,lebihan duit tu leh d gabungkan dgn kippers tpt2 lain yg kureng ahli.

    Cara2 collection leh buat masa TTS n nama yg dah bayor leh d HUP kat trit yg akan d sediakan mengikut negeri.
    aku mintak pendapat sume kipper mengenai hal mengutip duit tuk buat banner ni , ni bab duit beb kang ada je yg x berpuas hati
    n mcm2 lagi.(pasai duit adik beradik pon boleh bunuh membunuh... ). Kita lantik 1 org kippers dari stiap negeri /bahagian
    tuk collect duit ni.

    Apa kata korang ???

    Setuju
    Erk.....mana respond yg lain2 ...?????
    Kalo x ada gak respond or cadangan2 yg terbaik tuk kippers kiranya lehla proceed ??

    Come on bro2 sume, ni bab duit bro walaupon rm2 je collection may b kemudian hari
    ada yg ckp lain2 lak nanti......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by ranjau_berduri on Mon Apr 05, 2010 4:23 pm

    carlnain wrote:Setelah memerhatikan peningkatan n ke xtivefan kippers2 d selatan dan Utara tanah air .
    aku rasa dah smpi masanya negeri2 d selatan dan utara mempunyai banner tuk xtvt diaorang .
    aku cadangkan banner ni d tempah d tempat bro EDD or bleh je kat tpt korang (tapi mesti sama mcm banner yg ada skunk)
    Banner skunk adalah ehsan bro EDD tuk kippers . Aku x menolak tuk buat satu lagi banner tuk kippers central.
    Harga banner ni RM80 hengget . Jadi aku cadangkan kita collect duit tuk buat banner ni mengikut kawasan memasing .
    dpt collect rm2 sorang pon dah cun tuk satu2 kawasan (bergantung pada berapa ramai ahli kat kawasan tersebut).
    Memandangkan kippers Central lebih ramai ,lebihan duit tu leh d gabungkan dgn kippers tpt2 lain yg kureng ahli.

    Cara2 collection leh buat masa TTS n nama yg dah bayor leh d HUP kat trit yg akan d sediakan mengikut negeri.
    aku mintak pendapat sume kipper mengenai hal mengutip duit tuk buat banner ni , ni bab duit beb kang ada je yg x berpuas hati
    n mcm2 lagi.(pasai duit adik beradik pon boleh bunuh membunuh... ). Kita lantik 1 org kippers dari stiap negeri /bahagian
    tuk collect duit ni.

    Apa kata korang ???
    2 saya stuju...

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Mon Apr 05, 2010 4:31 pm

    Kippers northern n southern region dah bersuara , apa lak kata kippers central......

    P/S : Hairan betoi nak dptkan respon benda2 yg baik ni susah betoi......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 12:55 am

    scratch scratch susah betoi nak dpt respon ke nak buka poll baru leh start buat
    kerja baik ni???


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    MBN 2254

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by MBN 2254 on Sun Apr 11, 2010 4:44 am

    saya sokong..

    tp kalau nak wakilkan semua kippers central cam tak manis plak..
    ape kata sifoo2 OR otai2 central yg suarakan.. ??

    mamat

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by mamat on Sun Apr 11, 2010 8:33 am

    apa kata laU bUat l0g0 dak2 kips...
    kita wat gamb0 yg grng2 skit...
    cnthnyer ltk pala harimau kew,brung helang kew(jgn brung k0rg sudh)hehehe.....
    pastu bckgr0nd ltk gmb0 mt0....

    mambang

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by mambang on Sun Apr 11, 2010 12:32 pm

    zon sentral dah blh kumpul dana tempah buat bena copy jer design south zone punyer just tukar kepada central zone..ok tak..aku org pertama akan derma dan Rm ikhlas di hati...mesti jadiiiii cheers Smile

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 11:24 pm

    so amacam ??? dah leh buat collection or nak aku buka pool tuk collect duit ni ??
    Aku suka tanya USER2 pasai korang yg menghuru-harakan setiap xtvt ....kira aku bersuara tuk korang .

    kalo ada bantahan leh post kat cni , nak pool pon leh , mcm yg aku ckp ni bab duit nanti takoot ada yg x pueh hati lak
    nak kena bayor rm2 lak. Aku suka collect time TTS pasai dpt berramah mesra, kalo susah nak dtg pas kat kengkawan yg terdekat
    pon boleh. Nak bank in susah rm 2 je beb.

    once semua dah setuju , aku akan contact semua nama kippers yg ada tuk urusan collect n melantik agent collect d setiap
    negeri . Nama yg bayor akan d senaraikan , tak banyak beb rm 2 je .cam ner ?? ni demi kengkawan kita d UTARA dan SELATAN
    yg semakin xtive gak beb, sian diorg nak buat xtvt x ada banner.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    zorro_night2

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by zorro_night2 on Tue Apr 13, 2010 12:16 pm

    carlnain wrote:so amacam ??? dah leh buat collection or nak aku buka pool tuk collect duit ni ??
    Aku suka tanya USER2 pasai korang yg menghuru-harakan setiap xtvt ....kira aku bersuara tuk korang .

    kalo ada bantahan leh post kat cni , nak pool pon leh , mcm yg aku ckp ni bab duit nanti takoot ada yg x pueh hati lak
    nak kena bayor rm2 lak. Aku suka collect time TTS pasai dpt berramah mesra, kalo susah nak dtg pas kat kengkawan yg terdekat
    pon boleh. Nak bank in susah rm 2 je beb.

    once semua dah setuju , aku akan contact semua nama kippers yg ada tuk urusan collect n melantik agent collect d setiap
    negeri . Nama yg bayor akan d senaraikan , tak banyak beb rm 2 je .cam ner ?? ni demi kengkawan kita d UTARA dan SELATAN
    yg semakin xtive gak beb, sian diorg nak buat xtvt x ada banner.


    aku setuju

    MBN 2254

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by MBN 2254 on Tue Apr 13, 2010 3:49 pm

    OK... SETUJU...

    RM2.00 sangat2 berpatutan dan sesuai dengan kippers yg datang dari pelbagai latar belakang..
    (bekerja, student, tak bekerja, family, bujang dan lain2....)

    kira dah boleh mula collection..??

    ape kata dimulakan TTS pertama utk Collection RM2 ni di Dataran Shah Alam malam nie..
    acara selingan seperti Karoke disediakan (bayar masing2 share yer.. minum masa karok aku belanje...) di Hotel Quality bersebelahan..
    lg pon mlm ni "Men's Night" ado DISKAUN BERGANDA BEB...

    amacam???

    wengweng

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by wengweng on Tue Apr 13, 2010 5:02 pm

    MBN 2254 wrote:OK... SETUJU...

    RM2.00 sangat2 berpatutan dan sesuai dengan kippers yg datang dari pelbagai latar belakang..
    (bekerja, student, tak bekerja, family, bujang dan lain2....)

    kira dah boleh mula collection..??

    ape kata dimulakan TTS pertama utk Collection RM2 ni di Dataran Shah Alam malam nie..
    acara selingan seperti Karoke disediakan (bayar masing2 share yer.. minum masa karok aku belanje...) di Hotel Quality bersebelahan..
    lg pon mlm ni "Men's Night" ado DISKAUN BERGANDA BEB...

    amacam???

    ade org ajak bergeresss bergeselll berTTS ka mlm nie..yum..yum..
    sy mesti piley <---- trademark sapo nie pinjam jap..

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Wed Apr 14, 2010 2:02 am

    Kita bior dulu smpi seminggu , pasai apa kasi sume kippers tau akan ada collection rm 2
    1 kapla masa TTS yg akan datang . Aku akan upkan trit tuk senarai nama kippers yg dah bayor .
    x taula kalo rm 2 pon x leh bayor....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mambang

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by mambang on Wed Apr 14, 2010 2:54 am

    carlnain wrote:Kita bior dulu smpi seminggu , pasai apa kasi sume kippers tau akan ada collection rm 2
    1 kapla masa TTS yg akan datang . Aku akan upkan trit tuk senarai nama kippers yg dah bayor .
    x taula kalo rm 2 pon x leh bayor....
    agak2 yg tak mampu bayar terus..byr ansur2 pun takpe..tak paksa.. x nak byr pun takpe...tak paksa..duit orang mana blh paksa...janji ikhlas di hati..baru ada berkat.. Laughing Laughing

    MBN 2254

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by MBN 2254 on Wed Apr 14, 2010 10:58 am

    mambang hijau wrote:
    carlnain wrote:Kita bior dulu smpi seminggu , pasai apa kasi sume kippers tau akan ada collection rm 2
    1 kapla masa TTS yg akan datang . Aku akan upkan trit tuk senarai nama kippers yg dah bayor .
    x taula kalo rm 2 pon x leh bayor....
    agak2 yg tak mampu bayar terus..byr ansur2 pun takpe..tak paksa.. x nak byr pun takpe...tak paksa..duit orang mana blh paksa...janji ikhlas di hati..baru ada berkat.. Laughing Laughing

    ni nak kena adakan TTS bersama artis (Diana Daniel) ni...
    baru semua kippers bersemangat turun sambil menyumbang RM2

    amacam Mal?? ada bran??

    wadin

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by wadin on Sat Apr 24, 2010 3:56 pm

    MBN 2254 wrote:
    mambang hijau wrote:
    carlnain wrote:Kita bior dulu smpi seminggu , pasai apa kasi sume kippers tau akan ada collection rm 2
    1 kapla masa TTS yg akan datang . Aku akan upkan trit tuk senarai nama kippers yg dah bayor .
    x taula kalo rm 2 pon x leh bayor....
    agak2 yg tak mampu bayar terus..byr ansur2 pun takpe..tak paksa.. x nak byr pun takpe...tak paksa..duit orang mana blh paksa...janji ikhlas di hati..baru ada berkat.. Laughing Laughing

    ni nak kena adakan TTS bersama artis (Diana Daniel) ni...
    baru semua kippers bersemangat turun sambil menyumbang RM2

    amacam Mal?? ada bran??

    Salam ,
    Setakat derma rm 2, dapat ambil bau dania D je Very Happy Very Happy .... kalau rm200 lain lah cite Evil or Very Mad Evil or Very Mad ....
    cadangan aku... buat form, siapa yg derma tulis nama dan tandatangan.....

    thk

    carlnain

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by carlnain on Sat Apr 24, 2010 8:25 pm

    wadin wrote:
    MBN 2254 wrote:
    mambang hijau wrote:
    carlnain wrote:Kita bior dulu smpi seminggu , pasai apa kasi sume kippers tau akan ada collection rm 2
    1 kapla masa TTS yg akan datang . Aku akan upkan trit tuk senarai nama kippers yg dah bayor .
    x taula kalo rm 2 pon x leh bayor....
    agak2 yg tak mampu bayar terus..byr ansur2 pun takpe..tak paksa.. x nak byr pun takpe...tak paksa..duit orang mana blh paksa...janji ikhlas di hati..baru ada berkat.. Laughing Laughing

    ni nak kena adakan TTS bersama artis (Diana Daniel) ni...
    baru semua kippers bersemangat turun sambil menyumbang RM2

    amacam Mal?? ada bran??

    Salam ,
    Setakat derma rm 2, dapat ambil bau dania D je Very Happy Very Happy .... kalau rm200 lain lah cite Evil or Very Mad Evil or Very Mad ....
    cadangan aku... buat form, siapa yg derma tulis nama dan tandatangan.....

    thk
    Siap ada nama n tandatangan tu..

    kita kasi list je sapa yg dah bayar lagi sonang beb , sume dpt tgk siapa yg menyumbang
    n siapa yg x . Siapa yg xtive n siapa yg x .

    Acctually aku dah ada list tuk agent yg akan collect masa TTS d setiap negeri .
    org2 ni akan d pertanggung jawabkan collect . Collection kita buka dlm 2 bulan je
    pas tu berapa yg ada kita (harap2 dpt collect dlm 170rm tuk 2 banner(utara n selatan) akan d serahkan
    pada bro Deris tuk urusan tempahan. Tunggu aku dpt kosa penuh dari mod2 yg lom bersidang penuh
    tuk collection banner ni .

    Aku cadangkan collection ni d adakan serentak d setiap negeri , so setiap minggu ada opisial TTS n wakil2 mesti
    xtive tuk mengadakan TTS tuk beramas mesra n collection(kena rajin2 buat tts kat merata tpt dlm negeri memasing).
    Harap2 nama sesiapa yg akan d List sbg agent nanti tolong terima tugasan ni dgn amanah .Kerjasama korang amat2la
    d harapkan , memang kita x ada apa2 pon keuntungan dari buat kerja2 ni tapi kita ada semangat kerjasama .

    Apa yg penting kerjasama,
    Apa yg penting kerjasama,
    WONDERKIPS2x......
    kami x kuat tapi kami kerjasama
    ....wakakkakaa lol! lol! lol!
    (nyanyi ikot tema lagu wonderpet...wakakkaa)


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Sponsored content

    Re: BENA/KAIN RENTANG

    Post by Sponsored content Today at 8:27 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 pm