Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Galeri Geng JB...

    Share

    Jebat_Mka.75

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Jebat_Mka.75 on Mon Jul 12, 2010 2:36 am

    kasim selamat wrote:[img][/img]



    kalau ada ride2 ke..konvoi2 ke kan,kontek2 la kiteorang..
    Kalau macam tu...leh join TTS Mega awal bulan 8 nih...tgh tgu poll vote nak wat kat mana nih...

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Mon Jul 12, 2010 9:59 am

    Jebat_Mka.75 wrote:
    kasim selamat wrote:[img][/img]



    kalau ada ride2 ke..konvoi2 ke kan,kontek2 la kiteorang..
    Kalau macam tu...leh join TTS Mega awal bulan 8 nih...tgh tgu poll vote nak wat kat mana nih...

    jebat..jangan risau,aku dengan mamat da jumpe diorang semalam dan rase2 diorang setuju ke melaka sbb sepatutnyer minggu depan diorang nak ke sana tp aku ajak p bulan depan..ramai skit kan.diorang tunggu konformation dari korang je..

    Jebat_Mka.75

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Jebat_Mka.75 on Mon Jul 12, 2010 1:11 pm

    mainjet290 wrote:
    Jebat_Mka.75 wrote:
    kasim selamat wrote:[img][/img]



    kalau ada ride2 ke..konvoi2 ke kan,kontek2 la kiteorang..
    Kalau macam tu...leh join TTS Mega awal bulan 8 nih...tgh tgu poll vote nak wat kat mana nih...

    jebat..jangan risau,aku dengan mamat da jumpe diorang semalam dan rase2 diorang setuju ke melaka sbb sepatutnyer minggu depan diorang nak ke sana tp aku ajak p bulan depan..ramai skit kan.diorang tunggu konformation dari korang je..
    Yes lah...makin ramai yang join...bergegar lah bandar Melaka nanti nih...

    wan tuah

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by wan tuah on Tue Jul 13, 2010 11:03 am

    kasi gegar aje hah!!!jangan kasi roboh kota melaka sudahhhh....

    Jebat_Mka.75

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Jebat_Mka.75 on Tue Jul 13, 2010 12:10 pm

    wan tuah wrote:kasi gegar aje hah!!!jangan kasi roboh kota melaka sudahhhh....
    Andai roboh kota melaka...papan di jawa hamba dirikan...sambung cepat tuah...

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Sat Jul 17, 2010 10:00 am

    mane gmbr motor victor zx kacuk ni???

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sun Jul 18, 2010 11:21 am

    Victor yang camni ke? special edition nih....




    Last edited by nekman on Wed Jul 21, 2010 11:09 pm; edited 1 time in total

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Wed Jul 21, 2010 12:11 pm

    atas arahan en nekman, saya menjalankan tugas (semalam die letak pisau kat leher saya)....

    gambar victor kacuk terhebat.....

    tengok meter die... meter pe 2???



    pakai sport rim pe 2???



    brake disc?????



    henjen die



    ekzos die.....



    meleleh wooo tgk motor mamat nie..... terbaik......






    last sekali motor paling slow jaybee.... still in progress..... huhuhu.... musim hujan so xdapat cat sport rim lg....... (nak gak post gambar)


    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Wed Jul 21, 2010 8:46 pm

    ali_wng wrote:atas arahan en nekman, saya menjalankan tugas (semalam die letak pisau kat leher saya)....

    gambar victor kacuk terhebat.....

    tengok meter die... meter pe 2???



    pakai sport rim pe 2???



    brake disc?????



    henjen die



    ekzos die.....



    meleleh wooo tgk motor mamat nie..... terbaik......






    last sekali motor paling slow jaybee.... still in progress..... huhuhu.... musim hujan so xdapat cat sport rim lg....... (nak gak post gambar)



    eh bro...motor saper tuh yg kacuk tuh ???
    dl victor yg buruk tuh da jadi camner ?? wowwwwww !!!
    kat mana bro nih wat motor dier ??

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Wed Jul 21, 2010 11:42 pm

    [quote="ammen"]
    ali_wng wrote:atas arahan en nekman, saya menjalankan tugas (semalam die letak pisau kat leher saya)....

    gambar victor kacuk terhebat.....




    Victor nih dah boleh masuk dalam category moto RARE..
    mungkin cuma ader satu jer kat JB neh, sebab belum pernah nampak lagi hybrid yang begini ekstreme (lower arm pun ZX tuh )

    So untuk owner moto model lama KR, Victor dan ZSR... berita baik, part ZX leh masuk kat moto kita huhu.....
    Contoh tengok moto nih suma benda dah ZX kecuali tank, coverset, chassis & segala jenis lampu jer...

    Ader jugak interview owner nih, katanya untuk ride tengok burung jer
    Pick up sendiri mau ingat lar kan... body ringan victor + engine ZX + Ekzos kontot....

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Thu Jul 22, 2010 12:17 am

    [quote="nekman"]
    ammen wrote:
    ali_wng wrote:atas arahan en nekman, saya menjalankan tugas (semalam die letak pisau kat leher saya)....

    gambar victor kacuk terhebat.....




    Victor nih dah boleh masuk dalam category moto RARE..
    mungkin cuma ader satu jer kat JB neh, sebab belum pernah nampak lagi hybrid yang begini ekstreme (lower arm pun ZX tuh )

    So untuk owner moto model lama KR, Victor dan ZSR... berita baik, part ZX leh masuk kat moto kita huhu.....
    Contoh tengok moto nih suma benda dah ZX kecuali tank, coverset, chassis & segala jenis lampu jer...

    Ader jugak interview owner nih, katanya untuk ride tengok burung jer
    Pick up sendiri mau ingat lar kan... body ringan victor + engine ZX + Ekzos kontot....
    tp tayar mau kena tukar la.... xkan pick up mencanak pakai tayar viva jer..... mentang2 keta pun viva....
    nak kena masuk senjata rahsia turbo neh, br dapat ptg victor neh.... hehehe....

    abibo

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by abibo on Thu Jul 22, 2010 12:33 am

    [quote="ali_wng"]
    nekman wrote:
    ammen wrote:
    ali_wng wrote:atas arahan en nekman, saya menjalankan tugas (semalam die letak pisau kat leher saya)....

    gambar victor kacuk terhebat.....




    Victor nih dah boleh masuk dalam category moto RARE..
    mungkin cuma ader satu jer kat JB neh, sebab belum pernah nampak lagi hybrid yang begini ekstreme (lower arm pun ZX tuh )

    So untuk owner moto model lama KR, Victor dan ZSR... berita baik, part ZX leh masuk kat moto kita huhu.....
    Contoh tengok moto nih suma benda dah ZX kecuali tank, coverset, chassis & segala jenis lampu jer...

    Ader jugak interview owner nih, katanya untuk ride tengok burung jer
    Pick up sendiri mau ingat lar kan... body ringan victor + engine ZX + Ekzos kontot....
    tp tayar mau kena tukar la.... xkan pick up mencanak pakai tayar viva jer..... mentang2 keta pun viva....
    nak kena masuk senjata rahsia turbo neh, br dapat ptg victor neh.... hehehe....
    peh mengancam bro..
    tuan empunyanya siapa?
    hehe

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Thu Jul 22, 2010 1:36 am

    nah aku bg korg tgk masa memula nak mod ha...

    al kisah...motor buruk jer memula...masa motor masih lagi standard...



    pastuh dimulakan dengan modi standard...



    nih time da separuh modi nyer...



    nih plak time da siap sepenuhnya....



    x tau la plak kalo lepas nih ada perubahan lagi kan...hehehe...nantikan jerla...

    p/s : sama x mcm motor kat profile aku nih ?? baru aku perasan jugak upenyer...


    Last edited by ammen on Thu Jul 22, 2010 3:02 am; edited 1 time in total

    paeach

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by paeach on Thu Jul 22, 2010 1:59 am

    ammen wrote:nah aku bg korg tgk masa memula nak mod ha...

    al kisah...motor buruk jer memula...masa motor masih lagi standard...

    http://img594.imageshack.us/img594/339/19082009296.jpg

    pastuh dimulakan dengan modi standard...

    http://img819.imageshack.us/img819/2426/12072010807.jpg

    nih time da separuh modi nyer...

    http://img823.imageshack.us/img823/7902/14072010808.jpg

    nih plak time da siap sepenuhnya....

    http://img843.imageshack.us/img843/8836/170720101021.jpg

    x tau la plak kalo lepas nih ada perubahan lagi kan...hehehe...nantikan jerla...

    agak2 kos dia buat ni brapa?
    hohoho..
    mesti tinggi..

    kr150c87

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kr150c87 on Thu Jul 22, 2010 2:17 am

    memang bagus kacuk barang zx, tetapi citarasa victor sudah tiada ,haha victor kacukan victor 150RR.

    cuba tengok gambar di bawah,ialah victor asli,semua asli ,melainkan sport rim je.Itulah citarasa victor melayan trek


    rasanya owner victor nih dah x muncul di trek sejak april...hmmm mana peginya victor tu..kalau boleh yg victor kacuk zx150 vs victor nih..mesti cun kan di trek SIC.

    paeach

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by paeach on Thu Jul 22, 2010 2:25 am

    Jebat_Mka.75 wrote:
    wan tuah wrote:kasi gegar aje hah!!!jangan kasi roboh kota melaka sudahhhh....
    Andai roboh kota melaka...papan di jawa hamba dirikan...sambung cepat tuah...

    andainya papan di jawa didirikan, akanku bahaskan bahasa jawa...
    (konon2 wan_tuah yg ckp la..)

    paeach

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by paeach on Thu Jul 22, 2010 2:27 am

    kr150c87 wrote:memang bagus kacuk barang zx, tetapi citarasa victor sudah tiada ,haha victor kacukan victor 150RR.

    cuba tengok gambar di bawah,ialah victor asli,semua asli ,melainkan sport rim je.Itulah citarasa victor melayan trek


    rasanya owner victor nih dah x muncul di trek sejak april...hmmm mana peginya victor tu..kalau boleh yg victor kacuk zx150 vs victor nih..mesti cun kan di trek SIC.

    betul tu..
    den pg tgk TD baru2 ni n yg lepas2 xde pon victor ni..

    paeach

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by paeach on Thu Jul 22, 2010 2:32 am

    kasim selamat wrote:[img][/img]




    fuhh!!
    sampai 8 ketul..
    kat sentral ni rasanya xde pon..
    kips lama ni kurang betoi kat belah sentral ni..
    best betoi korg kat sana..

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Thu Jul 22, 2010 3:06 am

    paeach wrote:
    ammen wrote:nah aku bg korg tgk masa memula nak mod ha...

    al kisah...motor buruk jer memula...masa motor masih lagi standard...

    http://img594.imageshack.us/img594/339/19082009296.jpg

    pastuh dimulakan dengan modi standard...

    http://img819.imageshack.us/img819/2426/12072010807.jpg

    nih time da separuh modi nyer...

    http://img823.imageshack.us/img823/7902/14072010808.jpg

    nih plak time da siap sepenuhnya....

    http://img843.imageshack.us/img843/8836/170720101021.jpg

    x tau la plak kalo lepas nih ada perubahan lagi kan...hehehe...nantikan jerla...

    agak2 kos dia buat ni brapa?
    hohoho..
    mesti tinggi..

    tinggi x tinggi sgtla bro...
    tgk gaya la camner kan...tp kat kedai panjang suma leh nego rege...
    kawan nak wat jalan jauh jer...janji motor sedap bawak...
    bukan nak bawak men trek pon...hehehe...

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Thu Jul 22, 2010 3:09 am

    paeach wrote:
    kr150c87 wrote:memang bagus kacuk barang zx, tetapi citarasa victor sudah tiada ,haha victor kacukan victor 150RR.

    cuba tengok gambar di bawah,ialah victor asli,semua asli ,melainkan sport rim je.Itulah citarasa victor melayan trek


    rasanya owner victor nih dah x muncul di trek sejak april...hmmm mana peginya victor tu..kalau boleh yg victor kacuk zx150 vs victor nih..mesti cun kan di trek SIC.

    betul tu..
    den pg tgk TD baru2 ni n yg lepas2 xde pon victor ni..

    mmg best kalo ada brg asli bro...tp sebab tuhla jugak aku convert nih...
    brg victor susah nak dpt yg baru...kalo beli 2nd asik rosak jer nanti...
    alang2 nak dpt brg ganti yg senang jumpa, zx la jawapannya...

    lagipon arituh blok n piston da makan teruk...
    so malas nak pjg cerita, tukar jerla...

    ryuganz

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ryuganz on Thu Jul 22, 2010 8:59 am

    kr150c87 wrote:memang bagus kacuk barang zx, tetapi citarasa victor sudah tiada ,haha victor kacukan victor 150RR.

    cuba tengok gambar di bawah,ialah victor asli,semua asli ,melainkan sport rim je.Itulah citarasa victor melayan trek


    rasanya owner victor nih dah x muncul di trek sejak april...hmmm mana peginya victor tu..kalau boleh yg victor kacuk zx150 vs victor nih..mesti cun kan di trek SIC.

    rasanya aku perasan motor ni, tapi dh pakai fairing zx dh

    paeach

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by paeach on Thu Jul 22, 2010 2:19 pm

    ryuganz wrote:
    kr150c87 wrote:memang bagus kacuk barang zx, tetapi citarasa victor sudah tiada ,haha victor kacukan victor 150RR.

    cuba tengok gambar di bawah,ialah victor asli,semua asli ,melainkan sport rim je.Itulah citarasa victor melayan trek


    rasanya owner victor nih dah x muncul di trek sejak april...hmmm mana peginya victor tu..kalau boleh yg victor kacuk zx150 vs victor nih..mesti cun kan di trek SIC.

    rasanya aku perasan motor ni, tapi dh pakai fairing zx dh

    yg tu den rasa bukan la ryuganz..
    yg pakai fairing zx tu mmg zx rasanya..
    kwn awin..
    tp tank warna biru..

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Fri Jul 23, 2010 1:29 am

    victor kacuk ke zx.... kemudian jadi zsr.... zxr biru....

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Fri Jul 23, 2010 2:03 am

    zsr biru ???
    pelik lak aku...igt panjang da setel dgn motor tuh x pakai faring...
    nih dia carik jugak tuh..hebat...handallll....

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Fri Jul 23, 2010 2:12 am

    ammen wrote:zsr biru ???
    pelik lak aku...igt panjang da setel dgn motor tuh x pakai faring...
    nih dia carik jugak tuh..hebat...handallll....
    hahaha.... rim xmau kasik kaler ker???

    Sponsored content

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Sponsored content Today at 7:33 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:33 pm