Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Galeri Geng JB...

    Share

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Fri Jul 23, 2010 2:34 am

    ali_wng wrote:
    ammen wrote:zsr biru ???
    pelik lak aku...igt panjang da setel dgn motor tuh x pakai faring...
    nih dia carik jugak tuh..hebat...handallll....
    hahaha.... rim xmau kasik kaler ker???

    ntahla der...
    mcm nak cakap kat panjang x yah masuk faring jer...
    tp sbb dia da cr, so kasi taruk jerla...
    lagipon kalo naked nih mcm bahaya time hujan...
    takut air kena kat plug jer..then masuk dlm blok...aduyaiii...

    noor aznal ariff

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by noor aznal ariff on Sat Jul 31, 2010 4:03 pm

    askum....
    geng bila nak g konvoi lgi...........

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sat Jul 31, 2010 8:27 pm

    noor aznal ariff wrote:askum....
    geng bila nak g konvoi lgi...........
    Welcome ker forum nih bro..Bro di JB ker, kita ader nak ride ker Melaka Sabtu 7/8, detail boleh lihat di sini
    http://kips.forumotions.net/events-activities-f2/tts-mega-v1-t1145.htm
    Boleh contact Ustaz Ali_WNG ( 012-3224917 ).Letak lar sikit intro dan no tepon di thread kipper phone book & Introduction..

    Dua biji ZSR telah berjaya sampai ker Ban Foo pada 2 August 2010

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Wed Aug 04, 2010 10:34 am

    haaaa 4/8/10








    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Tue Aug 24, 2010 1:55 pm

    aku dipinggirkan...xder pon dalam gambar....

    nekman pulau kan aku sbb dl aku nak pakai LC...wahahaha !!!!

    kingslayer

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kingslayer on Tue Aug 24, 2010 2:52 pm

    ammen x abis2 majuk arini..

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Tue Aug 24, 2010 3:22 pm

    kingslayer wrote:ammen x abis2 majuk arini..

    almaklum jer da dilupakan oleh kengkwaan....
    xperla camnih aku tolak motor victor tuh, angkat LC la..hahaha...

    amad, ko pon dpt baby kan ??
    boy ker girl ??? tahniah weh !!!

    kingslayer

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kingslayer on Tue Aug 24, 2010 4:31 pm

    ammen wrote:
    kingslayer wrote:ammen x abis2 majuk arini..

    almaklum jer da dilupakan oleh kengkwaan....
    xperla camnih aku tolak motor victor tuh, angkat LC la..hahaha...

    amad, ko pon dpt baby kan ??
    boy ker girl ??? tahniah weh !!!

    jgnle angkat LC.. angkat zx6 ok!

    dpt boy lg.. alhamdulillah.. ok ler.. off topic jauh neh..

    dah2.. nnt ko gi buka pose wak rado, make sure nekman amik gambo byk2 pastu tepek kat sini..


    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Wed Aug 25, 2010 12:14 am

    Adoiyaiii... ader pulak bapak budak yang majuk lelebih di bulan posa nih..., terlebih posa kot nih kui kui kui..

    Gambo suma orang mmg di snap, gambo moto power pun di snap juga..
    tapi orang yang upload pic, hanya memilih gambo yang takde muka dia jer...haaa



    TTS kat Jalan Susur TAR pada 4/8/2010, sambil TTS sambil setting moto biru...
    Ikut arah lawan jam...
    Ammen(yang dok main HP), Syam(ZX hitam), Abib (ZSR Hijauuu), Man Jawa (CBR Gemilang), ManToya (Naked KR), Faiz (Otai Teknikal JB), Ali (Owner moto biru power), Lan (CBR 150), Miqdad (CBR Putih)
    Nekman (yang snap gambo nih)

    Ammen sambil main SMS "esok beli susu baby, lampin pakai buang, footrest baru, puipace baru, jacket padding baru, kneepad baru, glove baru... Twisted Evil Twisted Evil baru abis budak suma nih ku tapau"

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Wed Aug 25, 2010 7:35 pm

    merepek jer korang ni..

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Fri Aug 27, 2010 12:31 am

    TTS kat Warong Satay Wak rado JB pada 26/8/2010,

    Haa.. tak sangka pulak sifoo where join kippers JB untuk berbuka posaaa... baru meriah TTS kat JB..
    ader jugak kippers baru yang turun... welcome !!!!


    Ali menuntut ilmu amik corner dua2 lutut cecah tarmac dari sifoo where... study study
    Sapa datang nek keta kena pakai baju kippers, kalau tak mungkin tak kenal....




    Ammen dengan posing maut sambil sms pada kelajuan cahaya, "Gambo aku kalau takder aku majuk balik kl malam nih jugakk" geek
    tokkiburn cuba usha tapi tidak berjaya...




    Faiz dah nampak cam professor ngan cermin mata hari raya, ammen tetap jugak nak tunjukkan posing maut sambil sms dia...

    Dari kiri faiz, jangguterror (mie), sifoo where, ali, ammen



    Geng baru borak baik, nak angkat scrambler demak pulak
    dari kiri ammirninja, nizam, sudin dan ashraff




    Ko kalau nak moto laju, rahsia dia campurkan kuah satey nih dalam 5ml/Liter petrol... berdesupppp terus ker pomen. (ammir memberikan rahsia nak maintain moto...)




    Sudin menunjukkan aksi makan satay termasuk lidi....


    Sekian reporting TTS bulan posa dari kippers JB..... nantikan report kami dari litar pasir gudang!!!

    where

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by where on Fri Aug 27, 2010 1:48 pm

    nekman wrote:
    nantikan report kami dari litar pasir gudang!!!

    harap2 time ni aku ada lagi kat Pasir Gudang ni..
    dah lama nak try Trek Pasir Gudang, tapi tk pnah smpai hajat tu..
    mntak tunjuk aja dari rider2 kippers JB yee nanti.. Neutral

    kalau bran, masuk trek next week ler,kompem takde org, boley le blaja2 kenal trek pasir gudang...anytime dalam working hours aku boley.. Very Happy

    kpda bos,tolong jgn tarik aku p projek raub atau penang sebelum geng jb masuk pasir gudang okk..hehehe

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Mon Aug 30, 2010 1:54 pm

    wahahaha...dgn pantas nekman da mengupload gambar2 TTS arituh...
    saya sebagai pemanggil TTS mengucapkan ribuan terima kasih kepada org kuat Kippers JB, Wak Nekman yang menjayakan aktiviti TTS kali nih...
    nanti lenkali leh kita wat lagi camner...sate wak rado cara jugak la kan...hehehe

    MHKz118

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by MHKz118 on Sun Oct 10, 2010 10:47 am

    Tarikh : 07/10/2010
    Waktu : Sekitar slps Asar hingga ke Maghrib
    Venue : Tmn Molek
    Objektif :
    1)Napi nk carik spare part dkt kedai sparepart Tmn Molek
    2)Mengisi perut kosong dgn Cheese Naan
    3)Be'ramas'- mesra dgn Kippers yg join TTS smlm

    Kehadiran:
    1)Nekman
    2)Abib
    3)Napi
    4)Tokkiburn
    5)Zul perlis

    Hasrat kwn smlm terbantut bila spare part yg dikehendaki out of stock lalu 3 bijik ZSR (Nekman,Abib,Napi) terus ke kedai makan berhampiran utk join Tokkiburn ngan Zul perlis melayan teh tarik sambil pekena cheese naan. Sblm pulang, 3 bijik ZSR sempat singgah di Shell Tmn Molek utk bergambar. Akhirnya, 2 bijik ZSR kembar dapat jugak bergambar bersama2 dgn ZSR champion milik Nekman.


    Dari kanan: Nekman, Abib, Napi


    Dari kanan: Nekman, Abib, Napi

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sun Oct 10, 2010 10:38 pm

    Mantapzzz, Geng JB telah bertambah ramai... walaupun model lama tapi tetap KIPS jugee..
    Bila lar rasanya dapat wat TTS ramai2 kat JB neh?
    Takkan nak up gambar kat galeri 3 bijik moto jer... tak meriah lar... segan pun yer ngan kipper central..

    Trip 3 kipper JB bulan Oktober 2010.
    Kipper JB layan corner kat Gunung Pulai, (moto JEW slow jerkk)


    Lepas kat Pulai, ride layan sampai ker Air Hitam.... No No


    Layan punya layan, tau2 dah sampai Chaah plakkk, mamat berduri punya idea lar neh... Evil or Very Mad Evil or Very Mad


    Up lagi sikit, tau-tau dah sampai Bekok dah... scratch scratch scratch


    Promote kawasaki kips!!

    alldisc

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by alldisc on Thu Oct 14, 2010 10:38 am

    geng JB mmg bestt... heboh dan mantap! macam jom heboh!!

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Fri Oct 15, 2010 12:19 am

    alldisc wrote:geng JB mmg bestt... heboh dan mantap! macam jom heboh!!
    Komuniti kecik jer kat JB nih....

    TTS 13/10/2010
    semalam boleh kata meriah lar TTS, 5 biji moto turun dari kluang...
    4 biji ZX baru.. bling bling lar TTS jb...(ialah kalau tak motot lama jer)
    Mamat, mainjet, black, faisal & tam...

    Kipper JB baru sorang turun juga Fazlil (paling baru & paling muda)... welcome..

    Yang lain nekman, mantoya, yan, sudin & hairi (TZM)




    Dari kiri pusing arah jam,
    Man Toya, Mainjet (Wan), Sudin, Mamat, faisal (hidden), fazlil, black, tam (hidden), Yan & hairi...
    Mantoya cita dia jumpa 40biji kips kat skudai masa dia ride moto GP.. pergghhh



    Last edited by nekman on Sat Oct 16, 2010 12:05 pm; edited 1 time in total

    ahb0y

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ahb0y on Sat Oct 16, 2010 3:55 am

    bila nak buat tts lg bro kwn nak join....tts dekat perling ker....

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sat Oct 16, 2010 9:37 am

    Hi bro ahboy, welcome to forum...
    Kipper JB takder leader, kita suma sama peminat dan pengguna kawasaki kips...
    Bro sebagai ahli forum baru pun boleh organize tts juga... di perling ader bro fazlil leh contact dia dan berkenal-kenalan...

    No contact suma kippers ader kat sini..
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kippers-phone-book-location-reg-number-t112.htm


    Update untuk kipper JB ader kat sini
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kawasakikips-owner-jb-v2-t978.htm

    Welcome cheers cheers

    Kips mmg lasak untuk masuk kebun beb....(Pasir Gudang tuuuuu Rolling Eyes Rolling Eyes )

    mamat

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mamat on Sat Oct 16, 2010 3:54 pm

    nekman bila nk organise mega tts j0h0r niy.....nnty ley bincang2 pasal konvoi ker apew.... Very Happy Very Happy

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Sat Oct 16, 2010 6:01 pm

    mamat wrote:nekman bila nk organise mega tts j0h0r niy.....nnty ley bincang2 pasal konvoi ker apew.... Very Happy Very Happy

    hadoila..wat mase ni aku kena tarik diri la,poblem teknikal yg betul2 teknikal

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Sat Oct 16, 2010 6:06 pm

    nekman wrote:Hi bro ahboy, welcome to forum...
    Kipper JB takder leader, kita suma sama peminat dan pengguna kawasaki kips...
    Bro sebagai ahli forum baru pun boleh organize tts juga... di perling ader bro fazlil leh contact dia dan berkenal-kenalan...

    No contact suma kippers ader kat sini..
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kippers-phone-book-location-reg-number-t112.htm


    Update untuk kipper JB ader kat sini
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kawasakikips-owner-jb-v2-t978.htm

    Welcome cheers cheers

    Kips mmg lasak untuk masuk kebun beb....(Pasir Gudang tuuuuu Rolling Eyes Rolling Eyes )

    macam harun..cyclone wat p kebun je,ish2..sadis wo..agak2 dia nak x tukau dgn moto aku..anyway,x ajak ke join forum maybe pasni tts boleh wat kat kebun ke..hahahahaha

    Fazlil Hakimi

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Fazlil Hakimi on Wed Oct 20, 2010 12:57 am

    hai kipper JB semua...
    kalau ade ape2 aku bleh tolong...
    aku tolong la..
    sbb aku duduk kt JB...Taman Perling...
    nie no contact aku 0178249556..hari isnin - jumaat kol 7pgi - 1.50tgh hari jgn call...memang takkan jawab...
    sbb aku budak sekolah lagi....
    haha..

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Thu Oct 21, 2010 9:43 pm

    Mana gambo 3 biji zx150se semalam neh? Bukan ade camera power ke?

    Fazlil Hakimi

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Fazlil Hakimi on Thu Oct 21, 2010 9:49 pm

    nekman wrote:Mana gambo 3 biji zx150se semalam neh? Bukan ade camera power ke?

    Spe.??
    yg kips hitam 2 ea.??

    Sponsored content

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm