Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Galeri Geng JB...

    Share

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Sun Nov 07, 2010 11:13 pm

    Ini tempat gallery gambo, nanti mamat berduri marah... Cool Cool [/quote]

    kah kah kah...nanti jadi bahan masa tts...

    nekman

    Johor Bike Fest 3-5 December 2010

    Post by nekman on Sat Dec 04, 2010 6:40 pm

    Sekarang nih ader berlangsung johor bike fest, salah satu penganjur ialah Johor BIkers..

    Pagi tadi jejalan kat angsana, nampak lar banyak moto2 yang dah siap berkumpul..
    cari juga kalau ader kips, jumpa sebijik ZX150 biru milik bro Eddie.. nasib ader kawan....



    Gathering kat plaza angsana Johor, mmmg ader banyak lagi motot yang lain.. boleh tergoda dan terkesima tengok..hehehe


    Hayabusatttt.... adoyaiii moto orang kayaaaa...


    Dari angsana, kita orang konvoi sampai ker NusaJaya.. sebelum berhenti untuk lepak2.. sambil belek2 motot..
    Kuda padi sy pun dapat ikut jugakkk Cool Cool , wakil kawasaki kips...


    Awek mat saleh pun ader... suka dia tengok moto malaysia...


    Ader sessi bergambar ngan artis jugakk.... Gee ngan rider yang dia tapau pakai ducati monster...huhu (buat muka tebal jer lar...)


    Esok kipper JB yang lain nak turun.. nantikan gambar yang lain... Twisted Evil Twisted Evil








    ahb0y

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ahb0y on Sun Dec 05, 2010 2:17 pm

    nekman wrote:Sekarang nih ader berlangsung johor bike fest, salah satu penganjur ialah Johor BIkers..

    Pagi tadi jejalan kat angsana, nampak lar banyak moto2 yang dah siap berkumpul..
    cari juga kalau ader kips, jumpa sebijik ZX150 biru milik bro Eddie.. nasib ader kawan....



    Gathering kat plaza angsana Johor, mmmg ader banyak lagi motot yang lain.. boleh tergoda dan terkesima tengok..hehehe


    Hayabusatttt.... adoyaiii moto orang kayaaaa...


    Dari angsana, kita orang konvoi sampai ker NusaJaya.. sebelum berhenti untuk lepak2.. sambil belek2 motot..
    Kuda padi sy pun dapat ikut jugakkk Cool Cool , wakil kawasaki kips...


    Awek mat saleh pun ader... suka dia tengok moto malaysia...


    Ader sessi bergambar ngan artis jugakk.... Gee ngan rider yang dia tapau pakai ducati monster...huhu (buat muka tebal jer lar...)


    Esok kipper JB yang lain nak turun.. nantikan gambar yang lain... Twisted Evil Twisted Evil








    x ajak pown semalam... Mad Mad Mad

    wadin

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by wadin on Thu Dec 09, 2010 10:17 am

    Salam....
    aku tak puas hati dengan seorg kipper bergambar dgn artis Gee. kalau bergambar dgn carmen soo atau daphne iking, aku tak kisah:)....mentang2 motor pakai givi box:)
    kenapa tak ajak aku tts

    safe ride:)

    Fazlil Hakimi

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Fazlil Hakimi on Thu Dec 09, 2010 10:00 pm

    Bro nekman..tempat sembang JB dh full ke.?

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Thu Dec 09, 2010 10:07 pm

    Fazlil Hakimi wrote:Bro nekman..tempat sembang JB dh full ke.?
    Rumah kipper JB sembang lebat dah version 3
    http://kips.forumotions.net/general-talks-f1/kawasakikips-owner-jb-v3-t1494.htm?highlight=owner

    mana boleh penuh, mamat berduri sentiasa jaga umah tuh... Cool Cool

    wadin wrote:Salam....
    aku tak puas hati dengan seorg kipper bergambar dgn artis Gee. kalau bergambar dgn carmen soo atau daphne iking, aku tak kisah:)....mentang2 motor pakai givi box:)
    kenapa tak ajak aku tts

    safe ride:)
    Saper kipper tuh? kita next tts kat bukit timah yer.... Twisted Evil Twisted Evil

    ahb0y wrote:
    x ajak pown semalam... Mad Mad Mad

    Sy sms ko turun tts hari rabu 1/12/2010 ko tak turun,... so ingat tak berminat nak follow... kipper JB ader join ride shell.. mana gambirnya?? Fadzilllll Crying or Very sad Crying or Very sad

    Gambar Kipper JB tts pada 1/12/2010 kat Setia Tropika... ader geng NSR150RR turun serta Bro Mizi, duk kempas pakai baju merah vodafone...




    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Fri Dec 10, 2010 10:21 am

    wadin wrote:Salam....
    aku tak puas hati dengan seorg kipper bergambar dgn artis Gee. kalau bergambar dgn carmen soo atau daphne iking, aku tak kisah:)....mentang2 motor pakai givi box:)
    kenapa tak ajak aku tts

    safe ride:)

    hahahaha...nekman kan mmg peramah...tuh pasal dpt bergambar dgn Gee...

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Tue Dec 14, 2010 2:53 pm

    Kipper JB kat Johor Bike Week 2010



    Sorang kipper dah tersalah pilih moto..


    RV kat shell sbb duit minyak di sponsor.. huhu








    nekman

    TTS JB di Setia Tropika 16/12/2010

    Post by nekman on Sun Dec 19, 2010 11:03 pm

    Fazlil Hakimi wrote:TTS kt Setia Tropika (16.12.2010) memang meriah..
    aku dak sekolh kene bahan cukup2..
    Ali dgn Ahboy memang suke buli dak sekolh..geram tol..haha...

    TTS kali nih ader moto kips, cbr10, Fzi & demak150... hehe kira cukup korum geng 150cc
    Nama owner tak kenal lagi lar, geng moto lompat2 mmg best jugak bila borak..

    Geng moto demak lompat2 & Fzi


    Kipper dari kota tinggi, kipsjang (jaket kulit, t-shirt monster) & kawan pun sanggup turun.. welcome bro..


    Sebahagian kuda2 yang turun..

    tungau hikmat

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tungau hikmat on Mon Dec 20, 2010 10:39 am

    ranjau_berduri wrote:
    ammen wrote:
    ryuganz wrote:wah nice. semua bangsa turun.

    Nilah namanya bangsa satu mesia...hua hua hua...
    2pasal taun neh org gomen xdak bonus... lau x, leh wat gearbox... hehe...

    ada bro..rm500

    nekman

    27/12/2010 TTS di Track Pasir Gudang

    Post by nekman on Tue Dec 28, 2010 7:58 am

    Selepast TTS di meja mamak jer, geng kips, FZI and FXR berpakat TTS kat track pulak, sessi seperti gym dan sauna nih berlangsung semalam dengan meriahnya..

    Kenkawan yang turun,


    Setting moto dulu... pulas, pulas, pulasssss......


    Sebelum sessi pecah teruna di track...huhu


    Konsentrate abis nih... nak tekan brake ker, nak pulas ker, nak knee down dulu... tapi yang confirm duit da bayo dulu lar.


    Aksi nak hantar metro...


    Mamat berduri... (biasanya sempat amik gambo ekor jeeee....)


    Sessi TTS...


    Sessi isi minyak sebelum balik....


    Gambar moto lajuss ngan owner kena lar masukkan sekali kan... ginagong minat moto nih...




    Lepas makan gosok gigi, lain masa jumpa lagi...

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sat Jan 15, 2011 11:47 am

    Lama tak post... sunyi jer kat sini...Dari FB Kassim... kipper kluang kat gunung berlumut.. Jan 2011

    Del

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Del on Thu Jan 27, 2011 10:24 am

    Salam semua mintak maaf bbnyak sy ni baru je blaja n baru je join klu bole sy nk berkenalan dgn ko org semue sblm raye cine ni insyaAllah bakal kua moto kaw ninja se harap dpt beri tunjuk ajar n btuka pendapat name sy Aidel ko org bole panggil Del dok Gelang patah Johor

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Fri Mar 18, 2011 4:07 pm

    Sunyi lar galeri nih... kasi update sikit

    Semalam (Mar 17, 2011) 3 biji moto ker melaka (sbb tensen bro alldisc cancel ride ikan bako...hehehe) & kluang melawat bro mainjet.....Syamsul (Cbr) + Mohd Hadis (ZX biru).. moto baru dua2 nih



    Ngan mainjet.. semoga cepat sembuh, & selamat operation hari isnin depan.. keadaan stabil, semangat ride masih kental..



    Semalam ader jumpa kips melaka sebijik masa jalan arah ke hospital melaka, bro, kitaorang panggil apsal takmo berhenti!!!!

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Mon Apr 04, 2011 8:10 pm

    nekman wrote:Sunyi lar galeri nih... kasi update sikit

    Semalam (Mar 17, 2011) 3 biji moto ker melaka (sbb tensen bro alldisc cancel ride ikan bako...hehehe) & kluang melawat bro mainjet.....Syamsul (Cbr) + Mohd Hadis (ZX biru).. moto baru dua2 nih



    Ngan mainjet.. semoga cepat sembuh, & selamat operation hari isnin depan.. keadaan stabil, semangat ride masih kental..



    Semalam ader jumpa kips melaka sebijik masa jalan arah ke hospital melaka, bro, kitaorang panggil apsal takmo berhenti!!!!


    terima kasih bebanyak la nekman,hadis and syamsul sbb sanggup lajak mai kluang lawat den..seronok de kawan2 macam hangpa semua.. Very Happy Very Happy

    amirul@biskot

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by amirul@biskot on Fri Apr 29, 2011 2:30 am

    cemane nak upload gambar?

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sun May 08, 2011 10:33 pm

    nekman wrote:
    Announcement copy dari facebook.

    "Next TTS Of kippers 150 JB.
    Dengan Ini Saya Mengumumkan . Bahawa , Kita akan Mengadakan TTS 150JB .

    Tarikh : 27/4/2011 ( RABU )
    Lokasi : Restoran Awana AC
    41, Jalan Nusa Perintis 6, Johor Bahru, 81550, Gelang Patah


    RV Point : Petronas Perling. Sebelum Perling Mall.
    Masa RV : 2030 ~ 2045 . Be There Or Be Square !

    Ader persoalan leh contact tuan tanah Del: o10-82ooo tiga tujuh (no di rambangkan takut ramai sangat awek call)

    Update dari TTS di atas, meriah sebab geng TZM, fzi, ZXR and kips join sekali

    RV point di perling petronas, tunggu fzi matt sungip ngan ekzos baru...












    Meriah betul tts kali nih, tempat baru, ramai geng moto baru, and ade bunga penyeri sekali....
    Kredit photographer amirul@biskoot

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Thu May 12, 2011 7:06 pm

    pergh..meriah eh kips JB skang...men track...TTS..konvoi...


    bile la dapat join otai2 sekalian..sya budak baru belajo..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    kerusi_malas

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kerusi_malas on Thu May 12, 2011 8:48 pm

    join je lah.. kalau ada masa blh join pe...

    AsTaLaVisTa

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by AsTaLaVisTa on Thu May 12, 2011 10:23 pm

    faiz_krr wrote:pergh..meriah eh kips JB skang...men track...TTS..konvoi...


    bile la dapat join otai2 sekalian..sya budak baru belajo..


    Haremmmmmmmmm......Mung sekoloh 10 tikat...Aku sekoloh 2 tikat je....huhu Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Fri May 13, 2011 1:32 pm

    kerusi_malas wrote:join je lah.. kalau ada masa blh join pe...
    segan r bro...moto burok...kippers JB sume moto mantop


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Fri May 13, 2011 4:37 pm

    Kasi letak gambiran lagi.. credit fazlil

    ranjau_berduri wrote:ade jemputan ride dr 150 jaybee....jemputan makan kenduri kahwin.... akan dibincang pada TTS...

    TTS TErGEMPAR for WArGA 150JB..!!!!!!!!!
    Lokasi : Restoran Dayangku,Perling...
    Pkl : 9.00 Malam @ 10/5/11...hari ini...! jgn lambat...
    RV:Petronas Tampoi,Taman Perling...

    Di JB sekarang, kena serangan ZX Hijau jer...






    Sabtu nih ader lagi....


    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Fri May 13, 2011 5:49 pm

    faiz_krr wrote:
    kerusi_malas wrote:join je lah.. kalau ada masa blh join pe...
    segan r bro...moto burok...kippers JB sume moto mantop
    perghhh... moto kuat mane nak lepak ngan motor2 stended..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Fri May 13, 2011 6:56 pm

    ranjau_berduri wrote:
    faiz_krr wrote:
    kerusi_malas wrote:join je lah.. kalau ada masa blh join pe...
    segan r bro...moto burok...kippers JB sume moto mantop
    perghhh... moto kuat mane nak lepak ngan motor2 stended..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    alamak otai da bersuara..moto da burok..nk masuk 20 tahun da...


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sat May 14, 2011 1:01 pm

    faiz_krr wrote:
    kerusi_malas wrote:join je lah.. kalau ada masa blh join pe...
    segan r bro...moto burok...kippers JB sume moto mantop
    Kalau nak join tts balik roger sy.. Ade kawan sikit moto lama.. Sekarang suma yang turun zx baru..
    Burn pun da jarang turun..

    Sponsored content

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Sponsored content Today at 11:57 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:57 am