Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Galeri Geng JB...

    Share

    carlnain

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by carlnain on Wed Mar 03, 2010 7:36 pm

    tokkiburn wrote:i am here.. hah.. skrg asik nk ngeteh jer.. Maklum group dah ber+++++++/ Twisted Evil

    Fuhh...ckp slow2 ckit marah lak otai2 nanti , korang begeres ride kat hiway pas TTS Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    zul perlis wrote:lallalala..

    i also here... tp sedey!!.. PICT aku xde... Embarassed Sad

    Bagus2 kasi xtive geng JB . Muhibah woo geng korang
    sume je nis kips ada ....kecuali KRZ kalo x silap aku.

    Pas ni lehla ambil gambir kips bersama ownernya tuk d tempek
    kat trit KIps n owner...tahniah...bro....lagi ramai lagi meriah...... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Thu Mar 04, 2010 1:09 am

    tokkiburn wrote:i am here.. hah.. skrg asik nk ngeteh jer.. Maklum group dah ber+++++++/ Twisted Evil

    Camnih jerla bro...apa kata kita amik hari Rabu malam sbg hari utk kita TTS ???
    Selalu waktu tengah2 nih cantek sket sbb x byk hal...
    Tempat plak kita rotate la memane kan...

    Xkan asik nak ke skudai tempat WNG da legend kan ??? hahahaha....
    Mampus aku nak bayar duit minyak asek ke sana jer...

    carlnain

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by carlnain on Thu Mar 04, 2010 3:01 am

    ammen wrote:
    tokkiburn wrote:i am here.. hah.. skrg asik nk ngeteh jer.. Maklum group dah ber+++++++/ Twisted Evil

    Camnih jerla bro...apa kata kita amik hari Rabu malam sbg hari utk kita TTS ???
    Selalu waktu tengah2 nih cantek sket sbb x byk hal...
    Tempat plak kita rotate la memane kan...

    Xkan asik nak ke skudai tempat WNG da legend kan ??? hahahaha....
    Mampus aku nak bayar duit minyak asek ke sana jer...

    Vote 4 danga bay............ cheers cheers cheers

    Ada Chance nak tgk boxer bunge2 kuyak tengah beraksi..... Laughing Laughing
    d tambah dgn appolo n siglet pagoda... Shocked Shocked


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Thu Mar 04, 2010 8:00 am

    ammen wrote:
    Camnih jerla bro...apa kata kita amik hari Rabu malam sbg hari utk kita TTS ???
    Selalu waktu tengah2 nih cantek sket sbb x byk hal...
    Tempat plak kita rotate la memane kan...

    Xkan asik nak ke skudai tempat WNG da legend kan ??? hahahaha....
    Mampus aku nak bayar duit minyak asek ke sana jer...

    Bergeres mesra ngan WNG mmglar banyak makan minyak, kat trapik light pun bukak PV Very Happy

    zul perlis wrote:lallalala..
    i also here... tp sedey!!.. PICT aku xde... Embarassed Sad
    Welcome bro cheers , kita sesama sedey.. gambo camerahpman pun takdo jugak Sad

    Apepun Best juga cadangan nih, cheers
    Kippers JB & location
    Ammen, Chef (Tebrau)
    Ali_Wng, Faiz_krr, Daneil (Skudai)
    Nekman, Tokkiburn, kingslayer (PG)
    Rais (G Patah)

    Geng ZXR abg sedara bergeres kips, tak tau plak location tapi port selalu kat ulu tiram, dengar sup dia manyak syok woo..

    Port cam best untuk adil
    1) Perling (kedai wan @ nasik lemak power), kat tengah tengah..

    Tempat lain
    2) Danga bay
    3) ZZ sup tulang (lido)
    4) Taman Molek (nasik lemak berlauk)
    5) Stulang (The zon)
    6) Tmn U (nasik ayam penyet, nasi beryani)
    7) Gelang Patah (ini kena ride jejak kasih rais nih, lama tak dengar berita)
    Cool Kat Pasir Gudang, kalau nak adventure memalam gi ker seafood tanjung langsat


    http://www.mkstreet.com/2008/09/seafood-seri-bahagia-kg-tanjung-langsat.html

    Ape kata kita rotate tempat nih dulu, boley survey untuk kippers ride bulan enam neh
    Amacam.. Ade bran??


    Pantai di Tg Langsat


    Last edited by nekman on Thu Mar 04, 2010 7:31 pm; edited 3 times in total

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Thu Mar 04, 2010 9:59 am

    nekman wrote:

    Bergeres mesra ngan WNG mmglar banyak makan minyak, kat trapik light pun bukak PV Very Happy


    Port cam best untuk adil
    1) Perling (kedai wan @ nasik lemak power), kat tengah tengah..




    2) Danga bay - xbest...
    3) ZZ sup tulang (lido)- xbest...
    4) Taman Molek (nasik lemak berlauk)- port melepak xbest...
    5) Stulang (The zon) - kotor... banyak tikus... parking xbanyak..
    6) Tmn U (nasik ayam penyet, nasi beryani)- TERBAIK
    7) Gelang Patah (ini kena ride jejak kasih rais nih, lama tak dengar berita)- die hanya join forum... xde mase nak TTS...
    8 Kat Pasir Gudang, kalau nak adventure memalam gi ker seafood tanjung langsat- boleh ajer..
    9)Pontian - maaannntoopppp...nice view... tepi benteng...
    10) kluang - kopitiam...

    Ada bran TTS kat MERSING????

    zul perlis

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by zul perlis on Thu Mar 04, 2010 11:15 pm

    ali_wng wrote:
    nekman wrote:

    Bergeres mesra ngan WNG mmglar banyak makan minyak, kat trapik light pun bukak PV Very Happy


    Port cam best untuk adil
    1) Perling (kedai wan @ nasik lemak power), kat tengah tengah..




    2) Danga bay - xbest...
    3) ZZ sup tulang (lido)- xbest...
    4) Taman Molek (nasik lemak berlauk)- port melepak xbest...
    5) Stulang (The zon) - kotor... banyak tikus... parking xbanyak..
    6) Tmn U (nasik ayam penyet, nasi beryani)- TERBAIK
    7) Gelang Patah (ini kena ride jejak kasih rais nih, lama tak dengar berita)- die hanya join forum... xde mase nak TTS...
    8 Kat Pasir Gudang, kalau nak adventure memalam gi ker seafood tanjung langsat- boleh ajer..
    9)Pontian - maaannntoopppp...nice view... tepi benteng...
    10) kluang - kopitiam...

    Ada bran TTS kat MERSING????


    ok jer.. bleh main korner..
    lame x korner kt sana.. hikhik.. Laughing

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 05, 2010 12:50 am

    zul perlis wrote:
    ali_wng wrote:
    nekman wrote:

    Bergeres mesra ngan WNG mmglar banyak makan minyak, kat trapik light pun bukak PV Very Happy


    Port cam best untuk adil
    1) Perling (kedai wan @ nasik lemak power), kat tengah tengah..




    2) Danga bay - xbest...
    3) ZZ sup tulang (lido)- xbest...
    4) Taman Molek (nasik lemak berlauk)- port melepak xbest...
    5) Stulang (The zon) - kotor... banyak tikus... parking xbanyak..
    6) Tmn U (nasik ayam penyet, nasi beryani)- TERBAIK
    7) Gelang Patah (ini kena ride jejak kasih rais nih, lama tak dengar berita)- die hanya join forum... xde mase nak TTS...
    8 Kat Pasir Gudang, kalau nak adventure memalam gi ker seafood tanjung langsat- boleh ajer..
    9)Pontian - maaannntoopppp...nice view... tepi benteng...
    10) kluang - kopitiam...

    Ada bran TTS kat MERSING????


    ok jer.. bleh main korner..
    lame x korner kt sana.. hikhik.. Laughing

    ok... get ready sarong apollo, selipar jepun, boxer bunga2 ngan bj pagoda...

    mainjet290

    ni gambo moto victor tua den..

    Post by mainjet290 on Wed Mar 10, 2010 1:24 pm


    [img][/img]
    [img][/img]
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    krijauan

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by krijauan on Wed Mar 10, 2010 1:34 pm

    mainjet290 wrote:
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    perghh nampak ganazzzz..

    tank krz..

    rim tzm..

    upsidedown fork..

    tail zx + single seat..fuhhhh..ganazzzz beb.. What a Face

    Guest
    Guest

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Guest on Wed Mar 10, 2010 3:23 pm

    krijauan wrote:
    mainjet290 wrote:
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    perghh nampak ganazzzz..

    tank krz..

    rim tzm..

    upsidedown fork.. fork stendet ler. kan?

    tail zx + single seat..fuhhhh..ganazzzz beb.. What a Face

    tambah lg,
    -fast throttle
    -racing footrest
    -open pipe
    -handle zx (rasenye)


    affraid affraid cheers cheers cheers

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 10, 2010 3:36 pm

    tayar maxxis... Full coverage...

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Wed Mar 10, 2010 5:16 pm

    sinclair wrote:
    krijauan wrote:
    mainjet290 wrote:
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    perghh nampak ganazzzz..

    tank krz..

    rim tzm..

    upsidedown fork.. fork stendet ler. kan?

    tail zx + single seat..fuhhhh..ganazzzz beb.. What a Face

    tambah lg,
    -fast throttle
    -racing footrest
    -open pipe
    -handle zx (rasenye)


    affraid affraid cheers cheers cheers

    bkn fork terbalik da..nsr nyer skali dgn handle 2

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Thu Mar 11, 2010 11:29 am

    gambar TTS di perling 11 Mac 2010 (tempat bakal jd biasa)



    dr kiri:

    tokkiburn (krr), mir(zxr), chef (suzuki easyrider), nekman (zsr), manjawa(cbr150), faiz_krr, ali_wng(zx burok), kingslayer(zx black)






    tokkiburn

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tokkiburn on Thu Mar 11, 2010 4:26 pm

    nasib x brp baiklah mlm tadi. Nak balik motor aku puncit plk. Baru sebut nak tukar tayar... dah merajuk plk dia. TAkkkkk per petng ni jgk aku tkar. huu wakakakkakka Basketball


    Last edited by tokkiburn on Thu Mar 11, 2010 4:37 pm; edited 1 time in total

    kingslayer

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kingslayer on Thu Mar 11, 2010 4:36 pm

    tokkiburn wrote:pict aku xde gak..........
    huhuhuhuh... lol!

    ape xde plak.. ada je aku tgk..

    pic nekman yg xde... scratch scratch scratch

    lain kali nk kena tlg snap pict gak.. sian camerahpman, gambo asyik xmasuk jek..

    tokkiburn

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tokkiburn on Thu Mar 11, 2010 4:40 pm

    kingslayer wrote:
    tokkiburn wrote:pict aku xde gak..........
    huhuhuhuh... lol!

    ape xde plak.. ada je aku tgk..

    pic nekman yg xde... scratch scratch scratch

    lain kali nk kena tlg snap pict gak.. sian camerahpman, gambo asyik xmasuk jek..
    laaa ada rupanyaer. tak berapa kenalah botak sgt.

    zul perlis

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by zul perlis on Thu Mar 11, 2010 5:05 pm

    pict aku rsnyer yg xde..huhu..
    xpe.. bagus org x kenal..
    ahakksszz... What a Face

    mambang

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mambang on Thu Mar 11, 2010 6:41 pm

    sinclair wrote:
    krijauan wrote:
    mainjet290 wrote:
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    perghh nampak ganazzzz..

    tank krz..

    rim tzm..

    upsidedown fork.. fork stendet ler. kan?

    tail zx + single seat..fuhhhh..ganazzzz beb.. What a Face

    tambah lg,
    -fast throttle
    -racing footrest
    -open pipe
    -handle zx (rasenye)


    affraid affraid cheers cheers cheers
    ejos sama brand ngan aku jerrrr... Twisted Evil Twisted Evil

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Thu Mar 11, 2010 7:00 pm

    mambang hijau wrote:
    sinclair wrote:
    krijauan wrote:
    mainjet290 wrote:
    brado2 kippers jb ni kalau kata selisih dgn den mse nak p mersing nnt 2 try ar kontek2 den miskol 2-3 kali ko..boleh den bawak pusing2 kluang 2-3 lap

    perghh nampak ganazzzz..

    tank krz..

    rim tzm..

    upsidedown fork.. fork stendet ler. kan?

    tail zx + single seat..fuhhhh..ganazzzz beb.. What a Face

    tambah lg,
    -fast throttle
    -racing footrest
    -open pipe
    -handle zx (rasenye)


    affraid affraid cheers cheers cheers
    ejos sama brand ngan aku jerrrr... Twisted Evil Twisted Evil

    bm power nyer ejos..ada gak eh kips yg pakai?ingat ejos ni da xde market da sbb skrng ni kan byk yg pakai ahm,yy pang n pdk..

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Thu Mar 11, 2010 9:34 pm

    zul perlis wrote:pict aku rsnyer yg xde..huhu..
    xpe.. bagus org x kenal..
    ahakksszz... What a Face
    gambar aku pun xde...

    kingslayer

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kingslayer on Fri Mar 12, 2010 11:33 am

    nekman x post ke?

    rasa mcm dia amik gambo..

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 12, 2010 2:31 pm

    trun mersing kasik amik gambar banyak2... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Sat Mar 13, 2010 12:55 am

    kingslayer wrote:nekman x post ke?
    rasa mcm dia amik gambo..
    Gambo nih sy lar yang amik!! semua orang ader patutnya... ali taknak hupdate gambo boxer aerodinamika dia

    zul perlis wrote:pict aku rsnyer yg xde..huhu..
    xpe.. bagus org x kenal..
    ahakksszz... What a Face
    Sorry bro, kalau lambat mmg takde gambo... bilo kodai sebelah tup lampu.. mmg gambo truss blurr
    Kat mersing nanti kita posing sakan ngan moto "silver bullet" tuh Twisted Evil Twisted Evil

    zul perlis

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by zul perlis on Mon Mar 22, 2010 12:48 am

    nekman wrote:
    kingslayer wrote:nekman x post ke?
    rasa mcm dia amik gambo..
    Gambo nih sy lar yang amik!! semua orang ader patutnya... ali taknak hupdate gambo boxer aerodinamika dia

    zul perlis wrote:pict aku rsnyer yg xde..huhu..
    xpe.. bagus org x kenal..
    ahakksszz... What a Face
    Sorry bro, kalau lambat mmg takde gambo... bilo kodai sebelah tup lampu.. mmg gambo truss blurr
    Kat mersing nanti kita posing sakan ngan moto "silver bullet" tuh Twisted Evil Twisted Evil


    perghh!! silver bullet tuh... kuda babylon lah.. kaka.. sunny

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Thu Mar 25, 2010 11:18 am

    24/3/2010 Lokasi taman perling

    barisan kuda-kuda besi yg hadir malam semalam...

    kelihatan zx150rr, cbr150r, zxr250, zsr150 cyclone, krr150,tzm150...



    Nekman : posing sikit oi..nak masuk porum esok ni..

    Lan_cbr : haa ni la time yg aku tunggu2..ade gaya lentok x bro..

    ali_wng : uiii...takat sebatang sedut cam gitu aku boleh..10 pon aku boleh!

    osman : kontrol2...awek dlm porum kips mesti minat kat aku nanti neh..

    Migdad : alah malas la layan korang ni...tgk aku natural je..x yah kontrol2..tunjuk misai sikit x pe..



    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    Sponsored content

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Sponsored content Today at 12:00 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:00 pm