Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Galeri Geng JB...

    Share

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Thu Mar 25, 2010 11:27 am

    Tokkiburn : Ade stail hero-hero retro x abg jeling macm ni?..

    Zul perlis : Patut la si ieka eh si halimah eh silap lagi...mane satu yg betul aku pon da konfius...

    Ali_wng : kasi nampak rambut sikit beb..baru potong..nak g mersing nanti neh..

    May : ai bro..amek sini ni kalo nak pomot kat awek2 gua kasi can lu amek..kalo untuk jantan2 gua x layan ehh..

    Lan_cbr : abes aritu wa tgk cam lu jek kat susur patu ade yg celup2 tu..

    lain-lain : hahahaha




    May : Gelak2 jugak wei...air da abes satu gelas...kate nak g susur...mane abg art x sampai2 ag ni?..dlm hati(x sabo nak ajak bergeres nih)

    ali_wng : dlm hati(X pe, nak g susur nanti aku titik sume budak2 ni..aku siap racing boot fullface ag ni..)

    Tokkiburn : Alamak zul ni kacau daun la..da tahu aku fotogedik die tayang2 kepala die pulak..da la camera nekman bateri tinggal nyawa2 ikan je..

    lan_cbr : Eh geng2 kl nak g tanjung piai r...ke nk racun dieorang suh g mersing ni..tp aku x leh cuti...ade aku ponteng keje kang..

    Zul perlis : Korang nak g tanjung piai buat ape?...aku org johor pon x penah pegi tnjung piai...bek korang g mersing jer..sampai sane aku suruh abg art citer pasal tanjung piai kat korang..mersing dapat tanjung piai dapat..haa camane?..

    May : haaa btol tu zul...g tanjung piai x de ape la...bek ikut kiteorang g mersing..layan lap..best woooo...

    migdad : lantak korang la..ape2 pon milo ais ni memang kaw!!

    faiz_krr : alamak penin pikir moto...sok nak bgn awl neh..nak ikut ke x..ikut ke x g susur ni..





    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Mon Mar 29, 2010 2:48 pm

    byk kali dah upenyer korg bertts nih eh ???
    owh yerla, dah berapa mggu aku asik xder n bz dgn keje...
    mggu nih insyaallah aku akan turun bertts dgn hangpa suma...
    yahooooo !!!!

    ranjau_berduri

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 6:33 pm

    ammen wrote:byk kali dah upenyer korg bertts nih eh ???
    owh yerla, dah berapa mggu aku asik xder n bz dgn keje...
    mggu nih insyaallah aku akan turun bertts dgn hangpa suma...
    yahooooo !!!!
    pasneh tts kat mersing... nak repeat balik ngan geng2 zx2...

    faiz_krr

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by faiz_krr on Mon Mar 29, 2010 6:40 pm

    ali_wng wrote:
    ammen wrote:byk kali dah upenyer korg bertts nih eh ???
    owh yerla, dah berapa mggu aku asik xder n bz dgn keje...
    mggu nih insyaallah aku akan turun bertts dgn hangpa suma...
    yahooooo !!!!
    pasneh tts kat mersing... nak repeat balik ngan geng2 zx2...

    ada brani???..

    repeat balik jom..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    kingslayer

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by kingslayer on Mon Mar 29, 2010 7:01 pm

    wah... meriah sungguh tts & sessi ke mersing..

    sorry.. xdpt grk kemana2.. anak kena campak.. takut jangkit kat kippers lain plak.. so, kena s/by kt umah jek.. insyaAllah mgu ni kalo sume ok aku turun tts..

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Wed Mar 31, 2010 9:33 am

    faiz_krr wrote:
    ali_wng wrote:
    ammen wrote:byk kali dah upenyer korg bertts nih eh ???
    owh yerla, dah berapa mggu aku asik xder n bz dgn keje...
    mggu nih insyaallah aku akan turun bertts dgn hangpa suma...
    yahooooo !!!!
    pasneh tts kat mersing... nak repeat balik ngan geng2 zx2...

    ada brani???..

    repeat balik jom..

    siapa yg x berani ?? moh kita jom !! hahahaha...

    nekman

    Ngeteh 1/4/2010 (April tak fool)

    Post by nekman on Fri Apr 02, 2010 3:09 pm

    Semalam ader member kita (bro yang pakai baju kawasaki tuh) kechewa pasal takde TTS malam rabu cam biasa..
    so esok petangnya lepas balik kerja, ajak lar geng kips mengeteh kat taman molek, sambil tuh leh survey port baru yer tak?
    Taman molek nih terkenal ngan nasi lemak berlauk nyer..

    Kat belakang tuh banyak lagi meja kosong, orang ramai tapau jer
    Bro Art bercerita panjang lebar tentang videonya yang masih takble nak upload


    Zul_Perlis, aku sajer jer tak nak tengok camera.. tapi kalau gambo aku takder len kali takmo turun ngeteh


    Burn memanaskan kudanya sebelum memecut hilang..

    Tengok tuh....victor biru telah kembali untuk mengganas !!

    Art

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Art on Fri Apr 02, 2010 3:20 pm

    Tu la mega TTS... Mega short TTS. kul 6 sampai kul 7 jekk. Maklumlah suma baru balik keja. Len kali kita sembang lg.

    ammen

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by ammen on Thu Apr 08, 2010 6:39 pm

    nekman wrote:Semalam ader member kita (bro yang pakai baju kawasaki tuh) kechewa pasal takde TTS malam rabu cam biasa..
    so esok petangnya lepas balik kerja, ajak lar geng kips mengeteh kat taman molek, sambil tuh leh survey port baru yer tak?
    Taman molek nih terkenal ngan nasi lemak berlauk nyer..

    Kat belakang tuh banyak lagi meja kosong, orang ramai tapau jer
    Bro Art bercerita panjang lebar tentang videonya yang masih takble nak upload


    Zul_Perlis, aku sajer jer tak nak tengok camera.. tapi kalau gambo aku takder len kali takmo turun ngeteh


    Burn memanaskan kudanya sebelum memecut hilang..

    Tengok tuh....victor biru telah kembali untuk mengganas !!


    victor biru tuh kan baru baik dari denggi ....
    tuhla pasal da lama menyepi...hehehe...

    mainjet290

    jalan-jalan makan ikan..

    Post by mainjet290 on Mon Apr 19, 2010 7:10 pm


    semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini

    krijauan

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by krijauan on Mon Apr 19, 2010 7:21 pm

    alamak banyaknya kaum aku kat sana? best best..

    nekman

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by nekman on Mon Apr 19, 2010 8:19 pm

    mainjet290 wrote:
    semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
    Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
    agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??

    Guest
    Guest

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Guest on Mon Apr 19, 2010 8:59 pm

    terliur aku tgk seh.. huhuhuhuhu, lawa giler moto.

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Mon Apr 19, 2010 9:40 pm

    nekman wrote:
    mainjet290 wrote:
    semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
    Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
    agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
    ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan

    mamat

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mamat on Mon Apr 19, 2010 10:03 pm

    mainjet...lau ade funcen cmnie agy...jgn lpe r0ger2 aq...
    s0ry la aq xdpt j0in tu ari...aq kt jb time tue...
    papehal t r0ger2 aq..lau aq free kn4m aq dtg...Smile

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Mon Apr 19, 2010 10:13 pm

    mamat wrote:mainjet...lau ade funcen cmnie agy...jgn lpe r0ger2 aq...
    s0ry la aq xdpt j0in tu ari...aq kt jb time tue...
    papehal t r0ger2 aq..lau aq free kn4m aq dtg...Smile
    no poblem nyer..ni pun last2 minit plan,de gak ajak redzuan/red_one69 tp da ptg sgt kan smlm tu,dia de britau jumpe ko mse nak ke jb tu..next time kite planing same la

    carlnain

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by carlnain on Tue Apr 20, 2010 3:54 am

    Ayooo....meriah betoi geng JB .
    tunggu ride jelajah leh kenai2 dgn geng JB lak.

    haaa...kan aku dah ckp mula2 ckit skunk dah kan dah meriah dgn xtvt n TTS.
    bagus bro2 sume korang memang best . Nantikan banner tuk korang.
    Bro2 JB mana yg buat xtvt leh post kat trit xtvt baru sume member tau.
    tak sume kippers baca trit2 ni....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    tokkiburn

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tokkiburn on Tue Apr 20, 2010 12:14 pm

    mamat wrote:mainjet...lau ade funcen cmnie agy...jgn lpe r0ger2 aq...
    s0ry la aq xdpt j0in tu ari...aq kt jb time tue...
    papehal t r0ger2 aq..lau aq free kn4m aq dtg...
    sian ko mamat. dah cam nak kempunan dah nak ride ramai2 yer. tak per nati klau ada ride reramai lehlah ko join sekali boleh ler to tok ikut2 belakang.

    tokkiburn

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tokkiburn on Tue Apr 20, 2010 12:18 pm

    mainjet290 wrote:
    nekman wrote:
    mainjet290 wrote:
    semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
    Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
    agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
    ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan
    cantik2 btulah mtr2 ko org ni kalau tok nak cat baru ni nak kena pegi kelaung ni.. err. tapi tahun ni cam belum nak cat lagi heheheh. Kalau nak cat nanti leh roger ko erk mainjet.

    zul perlis

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by zul perlis on Tue Apr 20, 2010 12:21 pm

    KELAUNG tue kt mane tok ki burn...??

    muargahahahahahahha!!!

    mamat

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mamat on Tue Apr 20, 2010 12:24 pm

    tokkiburn wrote:
    mamat wrote:mainjet...lau ade funcen cmnie agy...jgn lpe r0ger2 aq...
    s0ry la aq xdpt j0in tu ari...aq kt jb time tue...
    papehal t r0ger2 aq..lau aq free kn4m aq dtg...
    sian ko mamat. dah cam nak kempunan dah nak ride ramai2 yer. tak per nati klau ada ride reramai lehlah ko join sekali boleh ler to tok ikut2 belakang.



    xde arh smpi kempunan br0...lau k0nvoi mt02 biasa aq da biasa ik0t..lau mt02 cam kips nie bl0m pnh agy...
    l0m rse agy pegi dia tuh...Smile

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Tue Apr 20, 2010 1:31 pm

    mamat wrote:
    tokkiburn wrote:
    mamat wrote:mainjet...lau ade funcen cmnie agy...jgn lpe r0ger2 aq...
    s0ry la aq xdpt j0in tu ari...aq kt jb time tue...
    papehal t r0ger2 aq..lau aq free kn4m aq dtg...
    sian ko mamat. dah cam nak kempunan dah nak ride ramai2 yer. tak per nati klau ada ride reramai lehlah ko join sekali boleh ler to tok ikut2 belakang.
    xde arh smpi kempunan br0...lau k0nvoi mt02 biasa aq da biasa ik0t..lau mt02 cam kips nie bl0m pnh agy...
    l0m rse agy pegi dia tuh...Smile
    jgn risau mamat..klu kata hang ikut ride tu hari pun,konfim moto hang depan nu..lain la moto den ni ha,moto tua..sedey wo kena tinggal tu hari

    tokkiburn

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by tokkiburn on Wed Apr 21, 2010 10:49 am

    kalau gitu tok kat belakang sikit dari mainjet. TUTI mainjet tak per jugak bau wangi.... haaa kalau ada nak ride mana-mana cepat2ler buat cadangan leh tok ikut sekali. Kalau dah masuk bulan Jun nanti tok bersara dah sekejap sampai hujung tahun. Dpt no. 4. kena ler ikat kaki dulu. tut tut pun dah nak pose pas tu raya... kira hujung tahun ni ler baru leh join semula ride reramai. Kalau mei ni ada ok... layannnn.. zast....

    mainjet290

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by mainjet290 on Wed Apr 21, 2010 2:40 pm

    tokkiburn wrote:kalau gitu tok kat belakang sikit dari mainjet. TUTI mainjet tak per jugak bau wangi.... haaa kalau ada nak ride mana-mana cepat2ler buat cadangan leh tok ikut sekali. Kalau dah masuk bulan Jun nanti tok bersara dah sekejap sampai hujung tahun. Dpt no. 4. kena ler ikat kaki dulu. tut tut pun dah nak pose pas tu raya... kira hujung tahun ni ler baru leh join semula ride reramai. Kalau mei ni ada ok... layannnn.. zast....
    hehehe..xpo tok,den saing atok je la..den ni plak tgh bulan 5 da kena slow gak ni,bln 6 mau nikah..takut darah tgh manis ni,kang dengan moto2 minyak manis2 skali kang..hehehe

    TS kips

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by TS kips on Wed Apr 21, 2010 8:07 pm


    salam semua geng2 jb..
    ni haaa aku budk tranu baru join lah..
    aku tengok frum ni bagus buat aku
    tumpng tanya motor victor tu cantik...
    tahu tak dimana aku boleh cari wirring dia dalam
    internet.. pasl motor aku ni shot wiring r...
    naik pun 100 je

    Sponsored content

    Re: Galeri Geng JB...

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am