Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


  • Post new topic
  • Reply to topic

Galeri Geng JB...

Share

tokkiburn

Re: Galeri Geng JB...

Post by tokkiburn on Thu Apr 22, 2010 10:12 am

mainjet290 wrote:
tokkiburn wrote:kalau gitu tok kat belakang sikit dari mainjet. TUTI mainjet tak per jugak bau wangi.... haaa kalau ada nak ride mana-mana cepat2ler buat cadangan leh tok ikut sekali. Kalau dah masuk bulan Jun nanti tok bersara dah sekejap sampai hujung tahun. Dpt no. 4. kena ler ikat kaki dulu. tut tut pun dah nak pose pas tu raya... kira hujung tahun ni ler baru leh join semula ride reramai. Kalau mei ni ada ok... layannnn.. zast....
hehehe..xpo tok,den saing atok je la..den ni plak tgh bulan 5 da kena slow gak ni,bln 6 mau nikah..takut darah tgh manis ni,kang dengan moto2 minyak manis2 skali kang..hehehe
baca azimat Wadin dari kips central. mana tahu kot mmg boleh guna ukt kita yer...
"It's not how fast you ride safely - it's how safely you ride fast"
aaaa dah nak jadi lah tu.. nak jadilah tu... pengantin baru... bagus bagus. nt jgn lupa try jemput kwn2 kips arrrr....

tokkiburn

Re: Galeri Geng JB...

Post by tokkiburn on Thu Apr 22, 2010 10:28 am

TS kips wrote:
salam semua geng2 jb..
ni haaa aku budk tranu baru join lah..
aku tengok frum ni bagus buat aku
tumpng tanya motor victor tu cantik...
tahu tak dimana aku boleh cari wirring dia dalam
internet.. pasl motor aku ni shot wiring r...
naik pun 100 je
er... selamat dtg yer.. moto tok tu mmg cantik,, yelah gambar 14 tahun dulu, sekarang dah tak cantik dah. Ada lagi pusing2 kat Pasir Gudang ni ntah sapa lah owner dia tok pun dah tak kenal dah. Harap2 adalah nanti bro2 kat dlm ni boleh tolong pasal wiring tu erk. Tok tak tahu sgt psl motor ni psl semua serah kat pomeng. Pernah tanya pomeng ker wiring tu shock kat mana. api koil plug kuat ke tak ? kalau nak test cabut kepala plug pas tu masa enjin tu hidup ram motor to sambil jaugkan wire plug... er.. kalau rpm 8~9 tu jarak hujung wire 1.5 inci lebih warna putih api dia... tu kira koil kuat. kalau ada wire bocor moto cam semputlah bila tarik laju pasal short dah mula dtg. tu. Pernah survey kat kedai spare part tgnu. Kalau tak der report semula kat sini biar kita org survey pulak.

mamat

Re: Galeri Geng JB...

Post by mamat on Sat May 01, 2010 10:45 pm

mainjet290 wrote:
nekman wrote:
mainjet290 wrote:
semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan

mainjet...td member k0 yg body rothmans ngn spotrim merah tuh ader g mersing kew???
td aq nmpk mt0 sbijik cam di0wng kt sner....

kurt2812

Re: Galeri Geng JB...

Post by kurt2812 on Sat May 01, 2010 11:09 pm

mamat wrote:
mainjet290 wrote:
nekman wrote:
mainjet290 wrote:
semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan

mainjet...td member k0 yg body rothmans ngn spotrim merah tuh ader g mersing kew???
td aq nmpk mt0 sbijik cam di0wng kt sner....


huuuih!! lawa2 la motor geng2 ni..mcm motor baru tu..geng2 mana no?? BP ke??

mamat

Re: Galeri Geng JB...

Post by mamat on Sat May 01, 2010 11:13 pm

kurt2812 wrote:
mamat wrote:
mainjet290 wrote:
nekman wrote:
mainjet290 wrote:
semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan

mainjet...td member k0 yg body rothmans ngn spotrim merah tuh ader g mersing kew???
td aq nmpk mt0 sbijik cam di0wng kt sner....


huuuih!! lawa2 la motor geng2 ni..mcm motor baru tu..geng2 mana no?? BP ke??

x r..kluang...mmbe2 mainjet...

ammen

Re: Galeri Geng JB...

Post by ammen on Thu May 06, 2010 5:06 pm

lawa siot motor...

helmynyte89

Re: Galeri Geng JB...

Post by helmynyte89 on Thu May 06, 2010 8:54 pm

Smart2 la korang....punye moto la....thumb uup..

deen325

Re: Galeri Geng JB...

Post by deen325 on Thu May 06, 2010 11:30 pm

Salam..
cantik2 lah moto ko org...
terkenang semasa mkn ikan bakar kat melaka..
bila ko org sebut ikan bakar ni...

ammen

Re: Galeri Geng JB...

Post by ammen on Fri May 07, 2010 12:59 pm

deen325 wrote:Salam..
cantik2 lah moto ko org...
terkenang semasa mkn ikan bakar kat melaka..
bila ko org sebut ikan bakar ni...

nih geng kluang...
x pernah jumpa lagi dgn team jb...
papepon, akan jumpa jugak suatu masa kelak...hehehe

nekman

Re: Galeri Geng JB...

Post by nekman on Fri May 07, 2010 3:23 pm

ammen wrote:nih geng kluang...
x pernah jumpa lagi dgn team jb...
papepon, akan jumpa jugak suatu masa kelak...hehehe

Eh kena buat pembetulan tuh, semalam pada 6 Mei 2010, dua rider dari kluang telah turun di jb..
sessi ngeteh dijalankan di wak rado kempas (pekena satay)... di sambut pula oleh Ali_wng dlegend & zsr... sessi perkenalan & perbincangan untuk ride jelajah selatan telah di jalankan... detail Ali_WNG yang tau....

Yang turun
Bro Fendi - Moto krz+ fiat sticker+ tzm carb + tzm handle+ engine kacuk zx150- pomen kluang nih!!
Bro Hamdan - kr150A biru + tank nsr
Untuk saper yang ader facebook, leh berkenalan dengan geng nih melalui pencarian "fin burger"

Nota kaki: gambo moto takder plak... sbb kippers jb datang tts bawak gerabak sajerrr

ammen

Re: Galeri Geng JB...

Post by ammen on Fri May 07, 2010 5:35 pm

nekman wrote:
ammen wrote:nih geng kluang...
x pernah jumpa lagi dgn team jb...
papepon, akan jumpa jugak suatu masa kelak...hehehe

Eh kena buat pembetulan tuh, semalam pada 6 Mei 2010, dua rider dari kluang telah turun di jb..
sessi ngeteh dijalankan di wak rado kempas (pekena satay)... di sambut pula oleh Ali_wng dlegend & zsr... sessi perkenalan & perbincangan untuk ride jelajah selatan telah di jalankan... detail Ali_WNG yang tau....

Yang turun
Bro Fendi - Moto krz+ fiat sticker+ tzm carb + tzm handle+ engine kacuk zx150- pomen kluang nih!!
Bro Hamdan - kr150A biru + tank nsr
Untuk saper yang ader facebook, leh berkenalan dengan geng nih melalui pencarian "fin burger"

Nota kaki: gambo moto takder plak... sbb kippers jb datang tts bawak gerabak sajerrr


owh nih yg semalam tuh ker...
sori x dapat nak join sbb ada tetamu berkunjung ke rumah,...

ranjau_berduri

Re: Galeri Geng JB...

Post by ranjau_berduri on Wed May 12, 2010 12:14 pm

aku pindahkan...video galery...


Last edited by ali_wng on Wed May 12, 2010 6:02 pm; edited 1 time in total

zul perlis

Re: Galeri Geng JB...

Post by zul perlis on Wed May 12, 2010 12:50 pm

ade lg video.. hehe!!

ranjau_berduri

Re: Galeri Geng JB...

Post by ranjau_berduri on Wed May 12, 2010 12:54 pm

zul perlis wrote:ade lg video.. hehe!!
baru leh upload... kui2...

zul perlis

Re: Galeri Geng JB...

Post by zul perlis on Wed May 12, 2010 1:10 pm

ali_wng wrote:
zul perlis wrote:ade lg video.. hehe!!
baru leh upload... kui2...
ade lg x??
video aku sket je nieh.. cmne nk post kt FB..
huwhahahaha!!!

mzul

Re: Galeri Geng JB...

Post by mzul on Wed May 12, 2010 2:37 pm

video dari pillion FZi aritu...aku siap bagi peace kat dia...tadak ka....he he he...

anyway, thanks ali wenggggggggggg

bro art zxr ada tank cam aritu...ada lah sesikit video leper.....calling2 bro art....bila mau upload daaaaa

mainjet290

Re: Galeri Geng JB...

Post by mainjet290 on Wed May 12, 2010 7:24 pm

mamat wrote:
mainjet290 wrote:
nekman wrote:
mainjet290 wrote:
semalam ptg den dgn kwn2 den p makan ikan bako kat sabok awor,muar..last2 minit planing pukul6 ptg gerak.ni de pic..kiranye macam introduction la dari dak krz sini
Bro Mainjet, Ini ker geng lancip tuh, cantik betul lar fiat ngan rothmans nih, kat sana ader kedai cat moto yang leh buat design ker?
agak2 kalau nak cat sejibik moto cam rothmans tuh berapa reganya kat kluang??
ni la dia yg den cite tu hr..byk pakai krz dgn zsr diorang ni,klu kat sini de 2 bengkel yg boleh wat..dua2 tu wat pun nmpk ok N puashati,klu nak design rothman yg mcm nsr pun ada gak..tp bab rege den x confimla,macam moto den tu..tank,set N spotrim dlm $2** juga la..klu nak p suvey2,den boleh bawak kan

mainjet...td member k0 yg body rothmans ngn spotrim merah tuh ader g mersing kew???
td aq nmpk mt0 sbijik cam di0wng kt sner....
aku mase 1 may bz skit..p fitting baju kawen kat melake,jd x dapat nak jumpe diorang..tp diorang mmg kerap berjalan..kalau nak ride mane2,kontek je diorang tu ha..brader nekman da jumpe diorang da tu nmpknyer..mesti de pe2 gud news

nekman

Ride Jelajah Johor (June 2010)

Post by nekman on Sat Jun 12, 2010 10:44 am

Kippers KL turun JB,
Ride Jelajah Johor 11/2/2010
Gambo mmg tak cantik lar pakai hp jeww....


Kuda2 yang berjuang...

mamat

Re: Galeri Geng JB...

Post by mamat on Sat Jun 12, 2010 7:21 pm

nekman apa kata buka t0pic baru utk galerry jljah selatan nie...ps2 gmb0 nie ley msk situ...
then..sapa2 yg ada gmb0 jljah ley t0pup2....ok ak??

YAN_9482

Re: Galeri Geng JB...

Post by YAN_9482 on Wed Jun 16, 2010 12:42 am

salam semua. aku baru jer tau webs nie. kalau tak leh join ngan member2 kips lain pada 11.06.2010 ari tu.. apapun tahniah buat geng2 yang rajin mengaktifkan diri..

MBN 2254

Sekalung Tahniah

Post by MBN 2254 on Wed Jun 16, 2010 1:38 pm

Ucapan Ribuan Terima Kaseh dan Penghargaan buat Kippers JB atas sambutan yg meriah semasa "ROMBONGAN JELAJAH SELATAN" tiba tempoh hari..

i wish to visit Johor again..


ranjau_berduri

Re: Galeri Geng JB...

Post by ranjau_berduri on Thu Jun 17, 2010 11:33 am

nak gi melanggan kat susur ker bro...

ranjau_berduri

Re: Galeri Geng JB...

Post by ranjau_berduri on Mon Jul 05, 2010 9:45 am

Lawatan geng lancip ke Jaybee....

tiba di pasir gudang..







tiba di Tanjung Langsat...



muka2 yg menghadirkan diri...














nekman

Re: Galeri Geng JB...

Post by nekman on Thu Jul 08, 2010 8:18 pm

Kipper pasir gudang ngeteh lepas balik kerja.. July 2010, sekarang dah ader 5 biji moto

ahmad (zx), hafiz(zx SE), rudy(victor), tokkiburn(legendary kr)

Geng ader box telah bertambah satu... tapi itu motonya zx powerrrr.... punya

kasim selamat

aslm..kawan2,intro skit2 dari Team Lanchip Motor..

Post by kasim selamat on Mon Jul 12, 2010 2:23 am

[img][/img]



kalau ada ride2 ke..konvoi2 ke kan,kontek2 la kiteorang..

Sponsored content

Re: Galeri Geng JB...

Post by Sponsored content Today at 8:26 pm

  • Post new topic
  • Reply to topic

Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm