Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Share

    asyraff

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by asyraff on Mon Jun 21, 2010 12:19 pm

    saye pon dok kat rawang niey
    prasan tak kalau servis motor,
    4t lame akan dimasukkan ke dalam tong miyak besar
    tgk tong tu same mcm dlm blogg tu.
    lg satu.
    kire minyak terpakai nipun ade org yg dtg kutip
    dye sedut and bg duitkat tokei kedai..
    adoi.

    paeach

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by paeach on Fri Jul 02, 2010 12:29 am

    asyraff wrote:saye pon dok kat rawang niey
    prasan tak kalau servis motor,
    4t lame akan dimasukkan ke dalam tong miyak besar
    tgk tong tu same mcm dlm blogg tu.
    lg satu.
    kire minyak terpakai nipun ade org yg dtg kutip
    dye sedut and bg duitkat tokei kedai..
    adoi.


    betul tu..

    ada org kutip?
    xpenah plk nmpk..

    ryuganz

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by ryuganz on Fri Jul 02, 2010 1:31 am

    KiPsesAt wrote:salam semua..
    saya dak baru cni..
    baru nk berjinak2..
    erm..rase nyer pomen saya dulu ade cakap..
    nk beza kan OE ori ngan palsu nih..
    care dia tgk tahap kelikatan minyak tuh..
    kalo pekat dan x berbau tuh ori..
    kalo cair semacam dan berbau tuh la yg local..
    senang2 bro goncang2 je botol EO tuh..

    effect pakai minyak local nih mmg truk..
    1- minyak itam kering coz dia berunsurkan air..so bile panas dia akan mengewap.
    2- enjin boleh kondem..
    3- kena tukar G/B baru..mahal wo..

    tuh je yg pomen saya cakap..kalo salah tolong btul kan yer..saya hanya berkongsi apa yg saya tau.. salam What a Face

    minyak motul 5100 ada bau wangi sket, sebab ester kut, tak ori gak ke?
    adus cengini pake petronas je la,sah ori

    wan tuah

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by wan tuah on Sat Jul 03, 2010 9:52 am

    untuk mengelakkan dari terbeli minyak pelincir cetak rompak ni cuma ada satu cara je..beli pada wakil penjual yg sah..jurujual yg menjadi ejen minyak tersebut..harap dengan cara ni dapat mengelakkan dari terbeli minyak pelincir cetak rompak..

    kurt2812

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by kurt2812 on Mon Jul 05, 2010 7:16 pm

    xplay85 wrote:em..mmg btul..aku da lame prasan ni...even kreta pun..kdg2 tukar rase best je&smooth jer and kadang2 rase kasar & berat...pdhal gune jenis minyak yg same...2 psl beli 2t shell vsx rase mcm taik,maybe yg tipu nye..

    aku x pnah plak ase mcm ni..biasanya aku bli minyak itam kat kedai yg aku dok biasa bli brg2 je..aku jenis manusia yg x rajin tukar minyak itam..skali tukar,dlm 7 atau 8 ribu km bru tukar blik..hehe..

    deen325

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by deen325 on Thu Jul 15, 2010 11:30 am

    Salam..
    biasakan lah.. beli minyak itam.. di kedai2 yg di percayai...
    agar tidak tertipu...

    Sponsored content

    Re: Minyak pelincir cetak rompak (Jangan Terbeli Yang Palsu)

    Post by Sponsored content Today at 6:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:09 pm