Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Share

    carlnain

    REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Sun Feb 07, 2010 11:01 pm

    RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Satu ride menjejak kasi akan d adakan dlm masa terdekat harinye ari ahad pagi ,
    coz aku mendapat berita satu geng ZX kaum cina selalu berkumpul d esso selayang sebelum meneruskan
    xtvt memanjat bukit tinggi or genting or fraser Hill. So aku bercadang2 tuk melawat n join diorg dlm
    ride tersebut. ni xtvt ride sambil beramas mesra dgn gengZX keturunan cina . x ramai dari kita
    yg kenal dgn geng2 ZX dari kaum2 yg lain kecuali geng Lumin balakong (geng ZX kaum india).

    Peryertaan geng lumin balakong pon amat2la d galakkan..... cheers cheers

    Peryertaan geng2 botak tepi amatlah d alu2 kan d sebabkan Warga Sembang Lebat bukan
    kaki2 corner. D fahamkan geng ZX kaum Cina ni amat sukela main corner dan sebahagian dari
    diorg ni selalu ke TD. Kaki corner sama kaki corner ada chemistry ..wakakaka . sembang lebat
    leh duk tapi yg penting ride tu..... cheers cheers .
    Hanya Zuan black je yg pernah follow diorg ni ....(itu pon pasai masa tu dia tengah mencari kengkawan ZX).
    Aku akan mendapatkan info yg lebih dulu dari ZUANBLACK tuk mengadakan ride ni.

    Antara peracangan nye :

    Tajuk ride : RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH
    Tarikh : 07/02/2010
    Masa :8.00AM ARI AHAD
    RV : ESSO SELAYANG berhampiran pasar borong selayang

    SENARAI NAMA :

    1:Carlnain
    2:zuanblack
    3:Kacang
    4:amirburn
    5:wan Tuah
    6:idris mat seman
    7:Hantukatik
    8:Mal
    9:Kurt
    10:Lam
    11:Lon
    12:helmynyte89
    13:MBN2254
    14:azzo
    15:lumin
    16:Klip ketas
    17:azroy
    18:aja
    19:kipsbaru
    20:BATMAN + BATMEM
    21:green_wtm6891
    22:Zorro
    23:alldisc
    24:edmundleong
    25:Cikgu Azhar
    26:Sepat
    27:Raj
    28:member lumin(tlg letak nama nanti)
    29:Fooart
    30:Kliaport



    P/S :"BERSAMA LA KITA MENJAYAKAN RIDE 1 MALAYSIA KIPS"

    AKU RAS PERLU BUKA TRIT NI TUK ELAKKAN COMMENT KAT TRIT XTVT AKAN DATANG...... drunken drunken
    sume leh kasi comment kat trit ni...... cheers cheers cheers



    Last edited by carlnain on Tue Feb 09, 2010 12:30 am; edited 4 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wan tuah

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by wan tuah on Sun Feb 07, 2010 11:14 pm

    tak sabar nak tengok gambar ride ni..sesapa yg ada gambar tu cepat2 upload..huhu..sori smua aku tak dapat join ride kali ni..ape pun aku ucapkan tahniah...semuanya selamat pergi selamat pulang.. Cool

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Sun Feb 07, 2010 11:24 pm

    Bior aku mulakanlah report ride aku ari ni.
    Perjalan Ride ari ni sungguh lancar kata org kampong aku semooth je... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Aku kuar umah kul 7.45 menuju ke Petronas Layang2 tuk menunggu
    MAL n ZORRO . Tup2 bergeres lagend pon ada sekali .
    So dari sana aku berempat menuju ke esso berhampiran pasar borong Selayang .
    Dlm perjalanan terjumpa dgn kippers dari kembangan tuk berhimpun d
    esso selayang....selepas tu.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Tgh syiok2 borak2 beramas mesra dgn kippers2 kembangan , aku dpt
    call dari zuan. WOi..KORANG DAH SALAH ESSO daa... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    Rupa2nya ada 2 esso yg berhampiran kawasan RV 1 , perggghh...penat woo
    Baru je gantung banner dah kena buka balik . Kippers bergerak ke
    ESSO wahyu. (aku tau sgt tmn wahyu pasal ni antara hiway kegemaran d
    thn2 95-2000 dulu , antara jalan terlurus dan rata d K.L) Sampai d sana kippers
    pon beramas mesra lagi dgn kippers yg ada dd sana .
    Memang meriah betoi ,semangat 1 malaysia betoi. Ada pelbagai kaum
    yg mengunakan jentera kips ni.Setelah bergambir beramai2 dan sewaktu dgnnya .

    Perbincangan pun bermula , tuk memecah belahkan kips kepada 3 group .
    (hehehe...alih2 jadi 2 je pasai sume dah x tahan duk blkg...wakakakaa.
    Mana tahan beb tgk kengkawan melefer bersuke ria d depan.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil )

    Setelah group d bahagikan. group expert raja bukit n gunung jalan dulu... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    (nak tau cite group 1 nantikan report ride dari group 1)
    Menuju ke RV 2 PETRONAS HULU YAM...

    Group hu-ha-hu-ha sembang lebat pon memulakan perjalanan , sekali berapa kali sesat daa d Selayang
    (en.zuanblack lost memory...wakakaka).Masa ni kippers group 2-3 telah berpecah belah.
    group 3 d pimpin oleh MAL n Alldisc.(hampir2 nak balik umah dah... Laughing Laughing Laughing )

    Aku yg berada d group 2 sesat sekejap , macam mana pon dpt juga jmp jln ke PETRONAS HULU YAM .
    Smpi d sana kelihatan saki baki group
    3 ada d sana. Group raja bukit dah x ada pasai PANGGILAN BUKIT telah mengoda mereka dulu.....wakakakakaa.
    Setelah menunggu lebih kureng 5 minit group 3 yg tersesat pon smpi.

    Fuuuuhhh.....Perjalanan sebenar tuk menawan BUkit Fraser dan GenTING pon bermula.... lol! lol!

    Perjalan menuju ke BUkit Fraser sungguh mencabar , Memandangkan aku bukan kaki lefer tegar..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad .
    Seronak melihat deretan moto melibas setiap selekoh d Fraser.
    Perjalanan amat lancar menaiki bukit .
    (may b ramai yg dah bersemangat tuk melefer dlm cuaca sejuk).
    Tiba d kaki bukit fraser kureng lebih 11am. Setelah makan cite lebih kureng , ride ni
    d teruskan ke genting melalui jln BENTONG-KARAK.

    Mcm2 gaya lefer dpt d lihat tuk smpi ke pekan bentong , sume handal2 belaka.
    Aku mcm biasa ketinggalan d belakang je sepanjang perjalanan. Takoot woo sume sesah korner x hingat... Laughing Laughing
    Seronok melihat deretan kips d jalan raya(market tu ).Perjalan ke pekan bentong agak lancar ..... Crying or Very sad Crying or Very sad .
    Smpi d pekan bentong
    kippers berhenti tuk mengisi tank masing2
    (makan daa Razz Razz lapar woo). Setelah tank memasing d isi, kippers bergerak ke Genting highland.... Twisted Evil Twisted Evil
    Kali ni High Speed corner, perghh...mcm2 jenis corner kippers
    sesah dlm ride kali ni.

    Beberapa kilometer dari tol bentong moto Alldisc Jem panas
    (setelah meratah kelompok kippers d hadapan.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad ).
    Mujurlah bro BATMAN yg bertindak sbg penyapu sedia memberikan khidmat menolong alldisc.
    (mintak maap sesangat bro , saya memang x perasaan moto bro kat tol bentong)
    Kippers2 yg lain terus menuju RV genting sempah tuk xtvt memanjat bukit seterusnya.
    (berehat seketika , sementara menunggu bro alldisc smpi ke genting sempah)

    Perjalanan d teruskan tuk memanjat Genting Highland ,
    (bro alldisc terpaksa berehat seketika d genting sempah n meneruskan perjalanan
    secara perlahan2 ke kawasan rehat gombak).
    Setelah bergambir lebih kureng perjalan tuk menuju ke RV terakhir pon bermula .(RV Kaw rehat gombak).
    Seperti biasa aku d kelompok terakhir , seronok melihat deretan kips woo.

    Smpi d last RV kippers berehat lagi d Kawasan rehat Gombak.
    Kebetulan pula terjumpa bro azzak dari klang bersama rombongan cik kiah UITM Twisted Evil Twisted Evil
    bro alldisc
    pon ada d sini. Setelah meramas mesra bersalam salaman kippers pon
    bergerak pulang ke rumah memasing . Dlm perjalanan pulang aku n Mal menemani bro alldisc.
    Smpi d umah kul 7.40 lebih kureng.

    Overall ride ni memang best , byk tpt2 yg x pernah aku g aku dpt g.
    tujuan asal juga tercapai walaupon hanya beberapa org sahaja
    kaum cina yg mengunakan jentera ZX yg hadir.Thanks gak pada geng
    balakong (geng ZX kaum india) yg menyahut seruan 1 malaysia , 1 kipper.
    Thanks pada marshall2 bertugas ,leader2,otai2,sweeper dan
    sume yg hadir menjayakan RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH......
    jmp korang lagi nanti d lain ride n TTS.....thanks bro.

    P/S: X sabar nak tgk gambir2 kippers kuar majalah bikers nanti
    yaaahhhhooo........ cheers cheers cheers cheers
    saya mesti pillllleeyyyy..... cheers cheers cheers


    Last edited by carlnain on Mon Feb 08, 2010 12:04 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Kipsbaru

    salam..

    Post by Kipsbaru on Sun Feb 07, 2010 11:42 pm

    alhamdulillah.. selamat sampai..tercapai gak hasrat tu nak ride ngan seme otai nih.. time kasih byk2.. first time ride sesame,mmg menarik la.. seme sporting.. mmg best otai2 seme.. insyaAllah ade ride t join lg.. Smile

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Sun Feb 07, 2010 11:49 pm

    Kipsbaru wrote:alhamdulillah.. selamat sampai..tercapai gak hasrat tu nak ride ngan seme otai nih.. time kasih byk2.. first time ride sesame,mmg menarik la.. seme sporting.. mmg best otai2 seme.. insyaAllah ade ride t join lg.. Smile

    Bro , jgn lupe upload photo ....kalo simpan lama2 nanti berkulat
    woo negetif dia..... Laughing Laughing Laughing

    P/S : sesapa yg bwk camera tulun2 la post dlm trit ni..... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Kipsbaru

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Kipsbaru on Sun Feb 07, 2010 11:57 pm

    tgh carik gmbar td.. lupe simpan kat belah mane td hehe

    alldisc

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by alldisc on Mon Feb 08, 2010 8:51 am

    salam. bila aku terbangun pagi ahad, terasa macam nak join aje. walau aku sedar motor masih dalam pantang, aku keluar juga. boring hari ahad sbb aku biasa keje 6 hari seminggu. hidup penuh dgn aktiviti.

    jadi selepas berjual beli jiwa, aku pun keluar. target - kalau aku tiba lambat dan konvoi dah berlalu, aku pusing2 je KL atau gegar wadin yg tgh tidur. tapi aku tak lambat sangat. dapat jumpa kippers kat selayang. kitorang pun lepak lah kat esso selayang.

    diulang, SELAYANG sbb menurut kata pro-tem (zuan 'raban' black), kumpul kat esso selayang. rupanya lokasi sebenar di esso taman wahyu, jalan ipoh. aku tahu tempat tu sbb tahun 94/95 aku selalu datang amik keta (dulu tempat tu tanah berpagar, tempat Proton Edar simpan keta, masa tu namanya USPD)

    aku target keluar umah kul 7.30am dan sempat balik tengahari. dapatlah tengok melodi kat tv3. tapi masa yang dijangka melebihi sekali ganda dari itu. kesudahannya aku tiba umah jam 8pm.

    anyway, aku enjoy jumpa kengkawan. enjoy layan koner. enjoy ride. motor baru overhaul, enjin senyap. pikap mantap, minyak jimat. spoket dan tayar pun baru. poket mmg kering giler. selalunya basahh.. lol!

    tetapi on the way balik, motor aku jem. penangan blok sleeve. dengan bantuan batman, dia temankan aku sampai enjik sejuk, pastu escort aku pelan2 (60kmh je) ke genting sempah. sayup aje pandangan aku melihat konvoi naik ke awana.... huhuhu

    masa balik, aku ditemani oleh carlnain sampai tol sg.buloh, dan kendian mal5190 sampai tol damansara. aku berterima kasih kat kawan2 sbb menambah konfiden aku dalam masa kita pulang. motor aku ok skrg. takde prob.

    cuma pengajran paling berguna selama 11 tahun aku guna kips ni - blok sleeve takleh dipercayai. so, aku mungkin fokus motor utk kegunaan pegi dan balik keje saja selepas ni...

    congrats pada penganjur dan geng kippers yang menyertai ride terjah menjejak kasih (yg sbnrnya menjejak kasut kat koner fraser hill!) scratch

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 9:47 am

    morning....guy...


    wahhh seronok sakan ehh korang semlm..
    congrta's..tuk suma yg join RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH semlm...

    cheers cheers cheers cheers

    rugi arr x dpt join semlm...

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 9:49 am

    gambar BATMAN dah past kat saya semlm.....
    nnt jap2 lagik sy upload kan ehh.....


    p/s: skrg bz sikit... Laughing

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 11:02 am








    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 11:12 am








    sepat

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by sepat on Mon Feb 08, 2010 11:33 am

    terima kasih sebab kasi i join u all ride nih... sori la pada u all i tak dpt join u all naik ke awana... i busy u.... hehehe... hail to syaitan2 hi way...(laju nyahhh tak terikut mak...) cheers

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 12:23 pm






    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 12:24 pm

    sepat wrote:terima kasih sebab kasi i join u all ride nih... sori la pada u all i tak dpt join u all naik ke awana... i busy u.... hehehe... hail to syaitan2 hi way...(laju nyahhh tak terikut mak...) cheers

    Hahaha....ko salah tgk kot bro..tu geng2 sopobike tu... Laughing Laughing Laughing
    Smlm kan kita sume bersopan santun je kat hiway menuju ke genting sempah.
    Thanks bro join ride , kitaorg memang mengalu2kan penyertaan kippers
    dlm setiap xtvt yg ada, lagi rame lagi syio... Laughing Laughing
    Aku dah agak dah , ko mesti join punya . Mana tahan panggilan
    2 bukit dan gunung memanggil2 je...wakakkaaakaaa....

    Next ride or TTS jmp lagi..... cheers cheers

    Thanks BAT-MEM upload gambir......mana gambir2 lagi ni ..... Rolling Eyes Rolling Eyes


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 12:41 pm










    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 1:10 pm

    ni aku tolong sambungkan gambir tu, panjang bebenor.....wakakakaa



    DAh ada BANNER tu..... Shocked Shocked Shocked
    Tajaan Khas Bro IDRIS MAT SEMAN... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Bat_mem

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Bat_mem on Mon Feb 08, 2010 2:44 pm

    tq car9....
    maap ler ..xreti nak sambung kan gau tu...


    dah abih gambau dr camera hp batman...
    so tgu yg lain plk upload....

    lol! lol! lol!

    klip^ketas

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by klip^ketas on Mon Feb 08, 2010 3:15 pm

    gambir...gambir..gambir..mane lagi? cat

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 3:30 pm

    Jap lagi aku akan kuar jmp zorro angkat memory card dia...
    tgkla kalo sempat aku tlg dia upload dlm forum mlm ni...


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    aJa

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by aJa on Mon Feb 08, 2010 3:59 pm

    pjlnan aku smlm semuuuuuuuuuuuuuuuuut je..
    almost all d way..
    pg kol 7.45 ak dh grak dari gmi ngn helmynite n farid(kipsbaru)
    pastu join azzo n d geng dari sri kembangan sampai jmpe carl n d geng..
    pastu ride la mcm carl dh cte pnjng lebar tu..
    hahahaa..
    semuuuut je pjlnn..
    kecuali tme kt rnr gombak larrrr..
    blh lak mamat sorang nie corner baring smpai moto ak skali tebaring..
    dh la tgh ngorat awek lam bas tme tu..
    sbb tu ak ckp semuuuut "ALMOST ALL D WAY"..
    almost je..
    wahahahahaa..
    ak ngn helmynyte grak sesame blek..
    sampai bangi kteorg lepak kdai mnum lu..
    farid pun lpk skali tme tu..
    pastu blek gmi..
    hehehehee..

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 4:14 pm

    obasan wrote:
    carlnain wrote:
    aJa wrote:
    mal 5190 wrote:saya mistii piley!!! cheers cheers cheers
    *kali ni tak nak baring ats moto dah* lol! lol! lol!

    tau xper..
    hahahahahahahaa..

    wakakkakaa....insiden paling memalukan tu... Shocked Shocked
    D depan rombongan cik kiah dari UITM lak tu.... lol! lol!
    Mal ko nak buat skill baring kena menuntut dgn LAM dulu... study study study

    Bro edd, "saya mistii piley!!! cheers cheers cheers
    saya akan cuba menghdairkan diri tuk ride ni.... Sad Sad Sad

    insiden ape tuh..kasi story sket.. Shocked Shocked

    Nak tau apa citenya ?? len kali ikot ride bro....wakakaka
    memang kelakar gile babon aku smlm.
    corner sikit punya menikam jiwe leh lepas kat parking
    lak leh buat hal....wakakakaka


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    aJa

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by aJa on Mon Feb 08, 2010 4:22 pm

    carlnain wrote:
    obasan wrote:
    carlnain wrote:
    aJa wrote:
    mal 5190 wrote:saya mistii piley!!! cheers cheers cheers
    *kali ni tak nak baring ats moto dah* lol! lol! lol!

    tau xper..
    hahahahahahahaa..

    wakakkakaa....insiden paling memalukan tu... Shocked Shocked
    D depan rombongan cik kiah dari UITM lak tu.... lol! lol!
    Mal ko nak buat skill baring kena menuntut dgn LAM dulu... study study study

    Bro edd, "saya mistii piley!!! cheers cheers cheers
    saya akan cuba menghdairkan diri tuk ride ni.... Sad Sad Sad

    insiden ape tuh..kasi story sket.. Shocked Shocked

    Nak tau apa citenya ?? len kali ikot ride bro....wakakaka
    memang kelakar gile babon aku smlm.
    corner sikit punya menikam jiwe leh lepas kat parking
    lak leh buat hal....wakakakaka

    tu la pasal..
    apa da..
    bikin malu..
    hahahahaaa..

    zuanblack

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by zuanblack on Mon Feb 08, 2010 5:11 pm

    alldisc wrote:salam. bila aku terbangun pagi ahad, terasa macam nak join aje. walau aku sedar motor masih dalam pantang, aku keluar juga. boring hari ahad sbb aku biasa keje 6 hari seminggu. hidup penuh dgn aktiviti.

    jadi selepas berjual beli jiwa, aku pun keluar. target - kalau aku tiba lambat dan konvoi dah berlalu, aku pusing2 je KL atau gegar wadin yg tgh tidur. tapi aku tak lambat sangat. dapat jumpa kippers kat selayang. kitorang pun lepak lah kat esso selayang.

    diulang, SELAYANG sbb menurut kata pro-tem (zuan 'raban' black), kumpul kat esso selayang. rupanya lokasi sebenar di esso taman wahyu, jalan ipoh. aku tahu tempat tu sbb tahun 94/95 aku selalu datang amik keta (dulu tempat tu tanah berpagar, tempat Proton Edar simpan keta, masa tu namanya USPD)

    aku target keluar umah kul 7.30am dan sempat balik tengahari. dapatlah tengok melodi kat tv3. tapi masa yang dijangka melebihi sekali ganda dari itu. kesudahannya aku tiba umah jam 8pm.

    anyway, aku enjoy jumpa kengkawan. enjoy layan koner. enjoy ride. motor baru overhaul, enjin senyap. pikap mantap, minyak jimat. spoket dan tayar pun baru. poket mmg kering giler. selalunya basahh.. lol!

    tetapi on the way balik, motor aku jem. penangan blok sleeve. dengan bantuan batman, dia temankan aku sampai enjik sejuk, pastu escort aku pelan2 (60kmh je) ke genting sempah. sayup aje pandangan aku melihat konvoi naik ke awana.... huhuhu

    masa balik, aku ditemani oleh carlnain sampai tol sg.buloh, dan kendian mal5190 sampai tol damansara. aku berterima kasih kat kawan2 sbb menambah konfiden aku dalam masa kita pulang. motor aku ok skrg. takde prob.

    cuma pengajran paling berguna selama 11 tahun aku guna kips ni - blok sleeve takleh dipercayai. so, aku mungkin fokus motor utk kegunaan pegi dan balik keje saja selepas ni...

    congrats pada penganjur dan geng kippers yang menyertai ride terjah menjejak kasih (yg sbnrnya menjejak kasut kat koner fraser hill!) scratch
    menurut kata zx cina 2 esso selayang, so aku nform ler..x tau plak yg 2 esso tmn wahyu...aku pon penah skali join deorg tp lama dah... lost memory dah..lg pon da lama giler tak ride beramai cam ni...tp apa pon terima kasih semua kerana menjayakan RIDE MENJEJAK KASIH

    amirburn

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by amirburn on Mon Feb 08, 2010 7:24 pm

    gambor2..hihi..lenguh2 kaki aku samapai skrg terase...penangan jalan freser! Embarassed

    kliaepot

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by kliaepot on Mon Feb 08, 2010 8:09 pm

    SALAM 1 MALAYSIA ~

    PAGI AHAD, JAM 6 LEBIH KURANG - AKU MESEJ KE CARL, INFORM RASANYA X DAPAT IKUT SEBAB KEJA AKU D SEMARAK BELUM SELESAI (TAPI HATI BERGELORA NAK IKUT). Kemudian, aku call bro ZuanBlack, terus aku ubah sasaran destinasi jam 7. (Mulanya nak balik, tapi ku keraskan kepala selepas di nasihaT oleh boss supaya x pergi kerana TIDAK CUKUP REHAT).
    Selepas 30 minit aku meridekan motor dr jalan semarak menuju ke sg bulo, aku stop dan mandi menyegarkan diri dulu. lebih kurang 10 min sebelum jam 8, [i]hantu_katik dan black_mamba sampai...lepak minum pagi sekejap menunggukan c zuan black.

    Lepas breakfast, kita orang bergerak ke tol sg buloh tuk pick-up cikgu azhar dengan pak long a.k.a abg deris (sponsor banner). Dan kami terus di lead oleh zuan black menuju ke Esso Selayang (R.V pagi tu).

    Sampai je kat R.V Esso, (ati aku teruja gak time tu...tengok sedara mara bawak moto walaupon ada diantaranya yang aku tak kenal)

    Tapi ini lah dia KAwasakikips.com forumer, a credit should be given to every single rider dalam ni sebab korang sumer memang mesra dan baik. hahahaha... dari kali pertama aku jumpa alldics dan wadin kat bangi dahulu sampailah sekarang...diaorang memang baik.

    Okay, back to report...(yang serba sedikit)

    Selepas sumer rider hadir, Ride pon bermula...

    haaaa...bab ride2 atas motor ni aku x leh dan tak tahu nak cerita pasal setiap kali aku dok atas motor....aku akan lemas....dek kenikmatan menunggang kips. So, otak kena fokus kat jalan raya.

    Ulu Yam adalah jalan alternatif untuk ke genting highland, kuala kubu bharu, ipoh dan fraser hill. Jadi, kami melalui ulu yam untuk ke kuala kubu bharu, pekan sebelum fraser hill.

    ok lah... aku nak cerita panjang, jari jemari terasa sakit. Lagipun, aku nak g berurut ini malam ok...

    so, yang pergi ke ride semalam tolonglah sambung...

    aku just nak shout kat sini......
    Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow RIDE NI BEST!!!!

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Sponsored content Today at 2:03 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:03 pm