Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Share

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by mal 5190 on Mon Feb 08, 2010 8:30 pm

    secara keseluruhan, ride ni mmg best!
    ape pun ride,bg aku mmg best..xpenah aku rse xbest..hahaha!
    bertambah best lg sbb aku dpt koner baring mse BERHENTI lak tu..

    lol! lol! lol!
    aku rse sedap gile baring ats moto smlm..
    aku mmg da layu ptg smlm..wakakakaka!
    serius aku rse mcm aku kene tiup angin ke kanan,
    rupenye moto ngn aku aku skali ke kanan.. lol! lol! lol!
    sory kat aja sbb moto aku mengajak moto kau baring skali.. cheers cheers cheers
    overall,thanks to sume yg menjayakan ride ni!
    thanks to bro zuan black gak sbb tolong aku angkt moto yg jatuh dlm kelajuan 0 km/h..
    cheers cheers cheers


    Last edited by mal 5190 on Mon Feb 08, 2010 10:29 pm; edited 2 times in total

    amirburn

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by amirburn on Mon Feb 08, 2010 10:13 pm

    wakakakak~~..
    mal2...pas ni aku nk bersifo ngan ko la..hihi

    azzo

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by azzo on Mon Feb 08, 2010 10:37 pm

    lagi lagi gambir

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 10:50 pm

    azzo wrote:lagi lagi gambir

    Jap2 baru angkat gambir2 dari camera zorro...tunggguuuuu...... cheers cheers cheers

    P/S: huh...lmbt betoi nak resizekan pict woo, sume pki resolution tinggi Sad Sad


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:12 pm

    RV 1+1..edisi salah tempat....wakakakakaka

    D sebabkan seronot sangat beramas mesra smpi lupe nak susun moto n gantung banner.
    menjadi acara wajib kippers tuk menyusun moto d setiap kali TTS or Ride














    Fooart : x ada displin betoi . Mana lak diorg ni , aku nak susun moto pon susah...woi2 sendirik susun la woi....wakakakaa
    Klip ketas: baik aku lari jap lagi dia suruh aku lak susun....


    Lumin : woii..cepat la...susun moto tu...terhegeh2...tol....bla2x ...nak panjat bukit...bla2x...bla2...
    dating....bla2x....majujunction....bla2x.....dan bla2x....


    Last edited by carlnain on Tue Feb 09, 2010 12:34 am; edited 4 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:12 pm


    carl9 : Photographer dah sound dah tu jom2 kita pikul la moto ni susun canteq2
    Batman: Ala aku baru nak sembang lebat dgn ko tadi
    Manklia : tgk aku , aku champion bro. demi ride sanggup aku dtg walau kureng rest.
    Blackmamba : sebelum dia sound aku baik aku g susun dulu moto aku








    edmund: ayoo...banyak berat ni moto , biasa dia bwk aku ni aku lak tolak dia.
    Zuan : haa yg lain2 2 x reti2 susun moto ker....






    Carl9: ko tgk lumin tu , dia suruh kita susun moto dia nak angkat gambir xjos jee....saya hajar dia pakcik
    Azzo : x pa nanti dah smpi atas bukit kita tinggal dia sorang2 atas bukit.
    aja : kang dia report dgn mak dia cam ne azzo ,kena marah ko nanti...
    Mal : nak air ckit....


    Carl9 : aku nak buat pakatan jahat ni , apa kata kita tinggal lumin atas bukit nanti
    Batman: x baik woo....tuhan melihat setiap perbuatan ko . aku x nak subahat.
    Sepat: Baik aku lari dulu , kang naya je carl9 ajak aku buat pakatan jahat


    3 oreng bujeng....wakakakakaka


    Last edited by carlnain on Tue Feb 09, 2010 12:55 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:13 pm

    RV 3 d bawah pokok d tepi jalan....huhuhuhu
    memandangkan geng raja bukit dah naik dulu kippers d group 2-3
    berhenti sekejap tuk memberi kippers yg lain tuk mengisi minyak .
    (sebenarnya pump minyak dah terlepas)






    moto2 Geng balakong


    Lumin: iye2 abg ada kat umah la ni, apa nak kuar ptg ni.err..abg demamla x leh kuar.
    huh mls betoi aku nak main2 sms ni.
    Raj:corner2x dan corner lagi.....

    RV 3+1 PETRONAS kuala kubu

















    Last edited by carlnain on Wed Feb 10, 2010 9:46 am; edited 5 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:13 pm

    RV4 KAKI BUKIT FRASER











    Last edited by carlnain on Wed Feb 10, 2010 11:24 am; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:14 pm

    RV5 d bawah pokok menuju bentong

    Bergeres The Lagend...


    Bro alldisc menunjukkan skill superman ala hiway..... Shocked Shocked


    Kippers memberikan sorakkan gemuruh pembakar semangat tuk bro alldisc


    Gaya kangkang / meniarap atas tank


    edmund : ayoo, ini abg kasi cilok2 sama lorry la . mcm mana leh lepas ni, mau bersifula sama dia
    Hantukatik:Selama aku main moto inila skill yg terhebat
    Kelipketas :aiyoo...lepas tu beb cilok lorry
    Cikgu : x leh kasi tgk gambirni kat budak sekolah mau d copynya nanti
    MBN : cis org tua ni nak tunjuk skill agak2 la ,napa x ajak aku berduet sekali..


    Kippers masih terpegun dgn pelbagai skill the Lagend.... Shocked Shocked


    Buah Penamat ,Wikang .... Shocked Shocked (Ini sudah jinak , berapa lama dia tranning)


    Alldisc : Amacam ada bran kaa???
    Kippers : selutt......bro alldisc... cheers cheers
    Mal : errkkk...kalo nak laju lagi kena tunduk yea abg alldisc??macam ni erkkk..


    Fooart : nanti diam2 aku g belajar dgn org tua ni.


    Alldisc : x cukup laju tadi mal ni aku tolong tolakkan
    mal : rileks jap berhenti jap






    Alldisc : peace , pas ni kita praktik kat hiway
    Mal : jap2 angkat kaki mana dulu tadi , kang x balance lak nak suparman.


    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 4:03 pm; edited 5 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:14 pm

    RV6 Petronas menghala ke bentong ..













    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 4:31 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:15 pm

    RV8 Genting sempah









    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 5:24 pm; edited 2 times in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:16 pm









    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 5:25 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Mon Feb 08, 2010 11:16 pm

    RV9 Genting awana






    En.Zorro owner camera

















    Last edited by carlnain on Thu Feb 11, 2010 5:31 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    BATMAN

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by BATMAN on Mon Feb 08, 2010 11:18 pm

    alhamdulillah kpd Tuhan krn ride berjaya dgn selamatnya...walaupun trdpdt bbrp siri xcident yg x terduga...apa pun secara rumusan ride ni memang best & boleh jadikan pengajaran & pengalaman yg x boleh d lupakan...

    Tepat jam 7am pagi, aku pun kuar...jumpa dgn blackmamba kat esso bkt raja...truskan prjlnan ke shell subang jaya...d sini kami d ekori 4 ferrari yg mengiurkan garangnya sampai terkuar air liur... Razz black cuma mengejas angin tyr d sini...slpas tu terus ke jejantas sg buluh pick-up kipers lain...trus ke tol sg buluh pick-up abg deris & cikgu...trus ke esso...peh byk gila superkips & superbike d sini...berkenalan dgn kippers yg hadir...

    Slpas mendengar taklimat dr pd mashall...& bacaan doa selamat...kami pun dgn penuh semangat mengerakkan kips kami ke tempat tujuan...dari kaki bkt hingga lah atas bkt..(spt yg d terangkan oleh carl9)...mcm hal berlaku dlm perjalanan...alhamdulillah segala masalah dpt d atasi dgn semangat kepasukan dari semua pihak...tahniah kpd semua...sucsess & nice ride...kpd penganjur harap dpt wat lg xtvt ni...

    seronok x ingat punya ... cheers cheers cheers
    sampai lenguh tgn & kaki ratah korner 2 bkt punya pasal...


    p/s:utk semua yg baru atau yg lama...yg pernah & x pernah...(termasuklah diri saya sendiri)
    1-pasti rohani & jasmani serta mental dlm keadaan rehat yg cukup...
    2-follow instruction from marshall...
    3-safety first (dari motor & diri sendiri)...

    amirburn

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by amirburn on Mon Feb 08, 2010 11:28 pm

    thamx batmen!...
    mmg terbaik..mmg cekap menjalankan tugasnya!syabas! cheers

    jokips

    jo

    Post by jokips on Mon Feb 08, 2010 11:47 pm

    wow.manyak syok tgk gambir2 geng2 kips ni...aku igt nak join gak...tapi malu lah..moto lama..org je yg baru..pakai moto ni pun tok gi kerja..nak jimat minyak dan masa.kalau naik kete mmg tak leh tahan dok dlm jem..ni bila lagi nak wat tts mcm ni lagi..seronok gak bila kimpul ramai2 mcm ni...leh tukar2 ceritas...

    evilme

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by evilme on Tue Feb 09, 2010 12:04 am

    tahniah kerana ride ni berjalan dgn jayanya.. aku gak ride kat opis je ...muhahahaha bom

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Tue Feb 09, 2010 12:12 am



    Picture dari camera edmund leong....thanks bro selamat dtg n selamat berforum..... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    edmundleong

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by edmundleong on Tue Feb 09, 2010 12:20 am

    harap harap penyertaan aku nie memeriahkan lagi suasana kipping nie...hehe

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by mal 5190 on Tue Feb 09, 2010 12:38 am

    edmundleong wrote:harap harap penyertaan aku nie memeriahkan lagi suasana kipping nie...hehe
    welcome to the club edmundleong.
    memang kau menambahkan lagi kemeriahan kippers! cheers cheers cheers
    anyway, nice video man in the youtube..
    aku baru je tengok..
    style!
    cheers cheers cheers

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by carlnain on Tue Feb 09, 2010 1:24 am

    fuuhh.....ada byk lagi gambir nak upload...tungguu....tidoq dulu beb.
    sok aku ada ride solo ke perak , ada hal yg perlu aku selesaikan.
    Bro EDD nanti kalo ada masa aku singgah tpt bro jap...... cheers cheers cheers

    Gambir leh tgk kat page 3 trit ni..... Sleep Sleep Sleep


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    amirburn

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by amirburn on Tue Feb 09, 2010 1:37 am

    edmundleong wrote:harap harap penyertaan aku nie memeriahkan lagi suasana kipping nie...hehe

    welcome edmundleong...moto u best la pakai cab tzm..hihi..
    btw...panadi la u edit video...nanti ade ride join la..

    sorry mod off topic sket..hihh

    lumin

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by lumin on Tue Feb 09, 2010 1:52 am

    Ini gambar dari Ride Terjah Menjejak Kasih yang diadakan pada 7/02/2010.


    p.s. jangan post semua gambar dari album ini. Confirm akan melebihi bandwith. Kalau nak download gambar, click pada gambar, dan download dari Web Album Trimas.. Cool


    _________________






    lumin

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by lumin on Tue Feb 09, 2010 1:52 am

    Cara nak download gambar :

    Download an individual photo:

    1. While viewing the photo you'd like to download, click the Download menu above the photo.
    2. Select Download Photo.
    3. In the window that appears, select Save File.
    4. Click OK.


    _________________






    amirburn

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by amirburn on Tue Feb 09, 2010 2:20 am

    lumin...u amek picture mmg terbaik la! Very Happy Laughing Smile Razz

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR RIDE TERJAH MENJEJAK KASIH

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am