Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Tarikh dan karangan untuk majalah

    Share

    azzo

    Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by azzo on Wed Feb 10, 2010 6:10 pm

    Salam,

    Aku baru berbincang dengan lumin pasal cerita karangan untuk majalah bikerz selepas kita dah berjaya bergambar semasa ride terjah menjejak kasih tu

    Kita hanya ada 5 hari lagi untuk kejar dateline iaitu pada 15/02/2010 untuk issue majalah March 2010 bom

    Yang menjadi masalahnyer sekarang ni aku dan lumin betul betul tak menang tangan untuk buat karangan ni Sad

    Jadi kepada sesiapa yang agak agak senang nak buat aku akan beritahu cerita asal usul kawasakikips.com dan karang cerita lebih kurang 1500 patah perkataan

    Kalau tak kita boleh masuk issue bulan April,dan cerita dia akan lebih menyeluruh sebab masa panjang dan dapat edit baik baik

    Macammana dengan cadangan anda semua? Question

    jokips

    jo kips

    Post by jokips on Wed Feb 10, 2010 8:41 pm

    rasanye..kalau dah dapat peluang ni ...isi jeee....jgn kuar semua trus...kuar je sikit2 dulu...sbb tarik dah suntok kan...kira kuar sikit tajuk atau pengenalan pon ok...bln4 nanti trus boom bom bang..kira sempat le nak posing di genting ke cameron ke putra jaya ke...yg bln 3 ni..kuarkan crita krz je dulu...amacam? tapi kalau depa nak 1 je tarikh ..elok amek bln 4..tak terkejar2 sangat..time tu bahan pun dah banyak...jgn lupe amek gmbar kips thai ngan indon yg dah modi skali...bagi peminat moto geram nak angkat kips ni,,,he he he

    eman_92

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by eman_92 on Wed Feb 10, 2010 8:59 pm

    bab karangan tu bagi kat cdan jer... hahaha... pastu suruh dia submit kat cikgu dia..klau dpt markah tinggi baru msk magazine... hebat x idea aku nie???? hahaha Laughing

    azzo

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by azzo on Wed Feb 10, 2010 10:43 pm

    eman_92 wrote:bab karangan tu bagi kat cdan jer... hahaha... pastu suruh dia submit kat cikgu dia..klau dpt markah tinggi baru msk magazine... hebat x idea aku nie???? hahaha Laughing

    pandai la ko

    awin

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by awin on Wed Feb 10, 2010 11:17 pm

    ehem2... asal usul group KIPS ni ialah dari idea Arwah KURT aka Dragster aka Cyclope... Rider dan Sifu KIPS yg sebenar... anak muridnya, Sifu Azzo diberi tanggungjawab utk mnyatukan budak2 KIPS yg bersepah2 kat tepi jalan... Pada masa itu hanya beberapa buah je yg nak ikut sifu Azzo nih.. Bergabung melalui website MBC, titik permulaan TTS (Teh Tarik Session) di lokasi utama Mamak Hj. Tapah...

    ok.. korang sambung... lama2 jdi pjg la karangan nih.. hehehe..

    skido

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by skido on Thu Feb 11, 2010 10:47 am

    tujuannya ....

    ok org lain sambung plak...aku spam skit jek!

    jangan marah! bukan slalu pun aku post..hehe

    Amir

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by Amir on Thu Feb 11, 2010 12:38 pm

    objektif nyer untuk kumpul kippers 1 m'sia.


    pinjam ayat skido:-

    ok org lain sambung plak...aku spam skit jek!

    jangan marah! bukan slalu pun aku post..hehe

    kipas

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by kipas on Thu Feb 11, 2010 5:59 pm

    maka bertemulah Azzo,lumin n chokey d mss sepang...thn bile tah...kemudian port tts rasmi di restoran hj tapah....geng kippers 7 ninja berkumpol buat pertama kali...den je ijau sorg...adeh...jenih lamo lak tuh...tak pe...setelah 6 thn pakai kips baru jumpe geng beb...tp diorg respek kat moto lame nih...tu yg tak rase dipinggirkan...den rase den la moto paling burok mase tuh...
    wei tolong sambung lg...tgh buat keje nih...bz beb....


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    cdan

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by cdan on Fri Feb 12, 2010 8:09 pm

    eman_92 wrote:bab karangan tu bagi kat cdan jer... hahaha... pastu suruh dia submit kat cikgu dia..klau dpt markah tinggi baru msk magazine... hebat x idea aku nie???? hahaha Laughing

    aik aku pown terlibat juga...

    eman_92

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by eman_92 on Fri Feb 12, 2010 9:19 pm

    cdan wrote:
    eman_92 wrote:bab karangan tu bagi kat cdan jer... hahaha... pastu suruh dia submit kat cikgu dia..klau dpt markah tinggi baru msk magazine... hebat x idea aku nie???? hahaha Laughing

    aik aku pown terlibat juga...
    ko sorang jer yg sesuai tuk buat karangan nie... sbb ko la satu2 nyer BUDAK KAT SKOLA KAT SINI.... HAHAHAHA (jgn marah yer cdan)

    yg benar
    budak baru abis spm....

    kurt2812

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by kurt2812 on Sat Feb 13, 2010 5:26 am

    eman_92 wrote:
    cdan wrote:
    eman_92 wrote:bab karangan tu bagi kat cdan jer... hahaha... pastu suruh dia submit kat cikgu dia..klau dpt markah tinggi baru msk magazine... hebat x idea aku nie???? hahaha Laughing

    aik aku pown terlibat juga...
    ko sorang jer yg sesuai tuk buat karangan nie... sbb ko la satu2 nyer BUDAK KAT SKOLA KAT SINI.... HAHAHAHA (jgn marah yer cdan)

    yg benar
    budak baru abis spm....

    eleh mentang2 eman bru abis skolah..bahan cdan yea..!! cadangan aku la kan, amik yg edisi april pnyer la..kiter bleh wat karangan yg baik tanpa mengejar masa..
    ehehe aku x leh nak sambung la intro awin tu..aku pon bru lg..elok '7 yg terawal' je yg sambung..yg lain kurangkan SL..huu!!

    BATMAN

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by BATMAN on Sat Feb 13, 2010 11:58 am

    buat je...
    kalo boleh biarla yg bernas...
    & biar org yg baca... minat utk pakai kips ni...

    serangga jalanan

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by serangga jalanan on Fri Feb 19, 2010 9:12 am

    BATMAN wrote:buat je...
    kalo boleh biarla yg bernas...
    & biar org yg baca... minat utk pakai kips ni...

    errrmmmm...walaupn moto kips ni dh jatuh 3-5kali n hampir terbakar keseluruhannya 1 kali tp ia tetap bleh bergerak sehingga sekarang.... lol!

    lumin

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by lumin on Mon Feb 22, 2010 10:14 pm

    ini update terkini karangan majalah.

    KIPPERS BERKAMPUNG DI FRASER HILL (www.kips.forumotion.com)
    PENGENALAN
    Kawasakikips.com tercetus dari idea Arwah KURT aka Dragster aka Cyclope... Rider dan Sifu KIPS yg sebenar, anak muridnya, Azzo diberi tanggungjawab utk menyatukan pemilik KIPS yg di Malaysia. Bergabung melalui website MBC,seorang demi seorang menyertai.
    Objektif adalah untuk menunaikan hajat arwah Kurt a.k.a Fairuz Murad untuk mengumpul kippers seluruh Malaysia dan memberikan tunjuk ajar cara mengendalikan motorsikal dengan betul dan juga aspek-aspek keselamatan jalanraya, bagi mengelakkan daripada gejala negatif seperti gejala mat rempit dan mengubah tanggapan negatif orang ramai terhadap sukan bermotor.
    Bertemulah Azzo,Lumin dan Chokey di MSS Sepang.Impian mereka pada masa itu supaya makin ramai yang akan menghadirkan diri.Restoran Hj Tapah,Taman Equine,Serdang dipilih dan ahli mula bertambah ke 7 orang dan bertambah setiap hari .
    Perbincangan demi perbincangan dan ahli semakin bertambah sehingga terdetik dihati Where untuk mewujudkan Forum kawasakikips@forumotion,selepas perhimpunan pertama seramai 23 biji kips di Putrajaya dan perbincangan pemilihan moderator maka rasmilah kawasakikips.com dilaman web
    AKTIVITI
    Kawasakips.com banyak menumpukan kepada defensive riding dan peralatan keselamatan diri serta memperkenalkan cara penunggangan yang betul samaada di jalanraya ataupun di litar Sepang
    Akitiviti hujung minggu banyak dibuat seperti meratah selekoh di Litar Sepang, Kuala Klawang,Bukit Tinggi,Awana dan Karak,semua ini dibuat untuk memperkenalkan cara yang betul untuk mengambil selekoh dengan betul,kedudukan badan,pandangan mata,cara kawalan gearing,throttle dan braking.Secara tidak langsung menjadikan seseorang itu lebih yakin dan lebih selamat dijalanraya.
    Kawasakikips.com juga banyak menganjurkan konvoi dan baru sahaja selesai Ride Terjah Menjejak Kasih,nama ini dipilih kerana kami mengabungkan pemilik kips dari semua kaum…1 Malaysia

    Future Planing

    Kami akan menganjurkan banyak lagi konvoi dan juga sessi meratah selekoh,jemputlah menjadi ahli kepada pemilik kawasaki kips


    _________________






    kurt2812

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by kurt2812 on Sun Mar 07, 2010 10:58 pm

    luminescence69 wrote:ini update terkini karangan majalah.

    KIPPERS BERKAMPUNG DI FRASER HILL (www.kips.forumotion.com)
    PENGENALAN
    Kawasakikips.com tercetus dari idea Arwah KURT aka Dragster aka Cyclope... Rider dan Sifu KIPS yg sebenar, anak muridnya, Azzo diberi tanggungjawab utk menyatukan pemilik KIPS yg di Malaysia. Bergabung melalui website MBC,seorang demi seorang menyertai.
    Objektif adalah untuk menunaikan hajat arwah Kurt a.k.a Fairuz Murad untuk mengumpul kippers seluruh Malaysia dan memberikan tunjuk ajar cara mengendalikan motorsikal dengan betul dan juga aspek-aspek keselamatan jalanraya, bagi mengelakkan daripada gejala negatif seperti gejala mat rempit dan mengubah tanggapan negatif orang ramai terhadap sukan bermotor.
    Bertemulah Azzo,Lumin dan Chokey di MSS Sepang.Impian mereka pada masa itu supaya makin ramai yang akan menghadirkan diri.Restoran Hj Tapah,Taman Equine,Serdang dipilih dan ahli mula bertambah ke 7 orang dan bertambah setiap hari .
    Perbincangan demi perbincangan dan ahli semakin bertambah sehingga terdetik dihati Where untuk mewujudkan Forum kawasakikips@forumotion,selepas perhimpunan pertama seramai 23 biji kips di Putrajaya dan perbincangan pemilihan moderator maka rasmilah kawasakikips.com dilaman web
    AKTIVITI
    Kawasakips.com banyak menumpukan kepada defensive riding dan peralatan keselamatan diri serta memperkenalkan cara penunggangan yang betul samaada di jalanraya ataupun di litar Sepang
    Akitiviti hujung minggu banyak dibuat seperti meratah selekoh di Litar Sepang, Kuala Klawang,Bukit Tinggi,Awana dan Karak,semua ini dibuat untuk memperkenalkan cara yang betul untuk mengambil selekoh dengan betul,kedudukan badan,pandangan mata,cara kawalan gearing,throttle dan braking.Secara tidak langsung menjadikan seseorang itu lebih yakin dan lebih selamat dijalanraya.
    Kawasakikips.com juga banyak menganjurkan konvoi dan baru sahaja selesai Ride Terjah Menjejak Kasih,nama ini dipilih kerana kami mengabungkan pemilik kips dari semua kaum…1 Malaysia

    Future Planing

    Kami akan menganjurkan banyak lagi konvoi dan juga sessi meratah selekoh,jemputlah menjadi ahli kepada pemilik kawasaki kips

    dah potong submit ke blom??
    Razz Razz Razz

    Guest
    Guest

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by Guest on Sun Mar 07, 2010 10:59 pm

    ye tak ye gak, aku lupa pasal ni, masuk majalah, tp keluaran biler?? scratch scratch

    ranjau_berduri

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 08, 2010 12:14 am

    kalo bgtau aktiviti bakal dibuat macam ride jelajah kristar kips pun ok gak..

    carlnain

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by carlnain on Mon Mar 08, 2010 12:49 am

    luminescence69 wrote:ini update terkini karangan majalah.

    KIPPERS BERKAMPUNG DI FRASER HILL (www.kips.forumotion.com)
    PENGENALAN
    Kawasakikips.com tercetus dari idea Arwah KURT aka Dragster aka Cyclope... Rider dan Sifu KIPS yg sebenar, anak muridnya, Azzo diberi tanggungjawab utk menyatukan pemilik KIPS yg di Malaysia. Bergabung melalui website MBC,seorang demi seorang menyertai.
    Objektif adalah untuk menunaikan hajat arwah Kurt a.k.a Fairuz Murad untuk mengumpul kippers seluruh Malaysia dan memberikan tunjuk ajar cara mengendalikan motorsikal dengan betul dan juga aspek-aspek keselamatan jalanraya, bagi mengelakkan daripada gejala negatif seperti gejala mat rempit dan mengubah tanggapan negatif orang ramai terhadap sukan bermotor.
    Bertemulah Azzo,Lumin dan Chokey di MSS Sepang.Impian mereka pada masa itu supaya makin ramai yang akan menghadirkan diri.Restoran Hj Tapah,Taman Equine,Serdang dipilih dan ahli mula bertambah ke 7 orang dan bertambah setiap hari .
    Perbincangan demi perbincangan dan ahli semakin bertambah sehingga terdetik dihati Where untuk mewujudkan Forum kawasakikips@forumotion,selepas perhimpunan pertama seramai 23 biji kips di Putrajaya dan perbincangan pemilihan moderator maka rasmilah kawasakikips.com dilaman web
    AKTIVITI
    Kawasakips.com banyak menumpukan kepada defensive riding dan peralatan keselamatan diri serta memperkenalkan cara penunggangan yang betul samaada di jalanraya ataupun di litar Sepang
    Akitiviti hujung minggu banyak dibuat seperti meratah selekoh di Litar Sepang, Kuala Klawang,Bukit Tinggi,Awana dan Karak,semua ini dibuat untuk memperkenalkan cara yang betul untuk mengambil selekoh dengan betul,kedudukan badan,pandangan mata,cara kawalan gearing,throttle dan braking.Secara tidak langsung menjadikan seseorang itu lebih yakin dan lebih selamat dijalanraya.
    Kawasakikips.com juga banyak menganjurkan konvoi dan baru sahaja selesai Ride Terjah Menjejak Kasih,nama ini dipilih kerana kami mengabungkan pemilik kips dari semua kaum…1 Malaysia

    Future Planing

    Kami akan menganjurkan banyak lagi konvoi dan juga sessi meratah selekoh,jemputlah menjadi ahli kepada pemilik kawasaki kips

    Sekadar memberikan teguran .... Very Happy Very Happy
    Aku rasa lebih baik tulis meratah selekoh or riding school kat sepang/elite or mana2 trek je. pasal apa bila org
    baca je kat majalah( kippers main corner d tpt2 yg d highlight maka automatik d cop mat rempit atas alasan
    merbahayakan org lain d jalan raya x caya tanya pulis... Laughing Laughing ). So org yg nampak je kippers kat tpt2
    yg tersebut terus tuduh kippers dgn mcm2 tohmahan . cthnya : ooo....ni la budak2 forum kips yg masuk majalah tu
    diorgla yg selalu buat bising or main corner kat cni x sayang nyawa betoi..bla..bla..bla...bla..(cara org berfikir
    lain beb cth terdekat kalo kita ride ramai2 je dah d cop rempit n mcm2 beb)

    Leh je tulis jalan2 or ride ke kelawang/awan besar/bukit tinggi or tpt2 corner yg lain cuma jgn ckp meratah selekoh org cpt pikir yg negatif.
    kalo org baca meratah selekoh d trek baru nampak profesional ckit(pulis pon x marah , Family aku sendirik pon sokong kalo aku nak lepas gian d trek)
    Sekadar cadangan beb. X sume yg join kips kaki corner beb, ada yg kaki ride dan ingin menambah
    kenalan dan ilmu permotoran melalui xtvt bermoto yg sihat.

    ali_wng wrote:kalo bgtau aktiviti bakal dibuat macam ride jelajah kristar kips pun ok gak..

    Ini satu idea yg bagus , biar masyarakat aware ada kippers yg akan melalui kawasan diorg nanti.
    x la d cop dgn mcm2 kata nista bila kita ride nanti.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    krijauan

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by krijauan on Mon Mar 08, 2010 1:10 am

    kami juga menganjurkan sesi meratah satay di tanjung karang..

    Guest
    Guest

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by Guest on Mon Mar 08, 2010 1:12 am

    krijauan wrote:kami juga menganjurkan sesi meratah satay di tanjung karang..

    bila nak pegi lagi? Very Happy Very Happy next time pegi, bulan 4 kot, kalo korg nak join la. aku lead jalan utama. huhuhu. Smile

    kurt2812

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by kurt2812 on Mon Mar 08, 2010 9:40 pm

    carlnain wrote:
    luminescence69 wrote:ini update terkini karangan majalah.

    KIPPERS BERKAMPUNG DI FRASER HILL (www.kips.forumotion.com)
    PENGENALAN
    Kawasakikips.com tercetus dari idea Arwah KURT aka Dragster aka Cyclope... Rider dan Sifu KIPS yg sebenar, anak muridnya, Azzo diberi tanggungjawab utk menyatukan pemilik KIPS yg di Malaysia. Bergabung melalui website MBC,seorang demi seorang menyertai.
    Objektif adalah untuk menunaikan hajat arwah Kurt a.k.a Fairuz Murad untuk mengumpul kippers seluruh Malaysia dan memberikan tunjuk ajar cara mengendalikan motorsikal dengan betul dan juga aspek-aspek keselamatan jalanraya, bagi mengelakkan daripada gejala negatif seperti gejala mat rempit dan mengubah tanggapan negatif orang ramai terhadap sukan bermotor.
    Bertemulah Azzo,Lumin dan Chokey di MSS Sepang.Impian mereka pada masa itu supaya makin ramai yang akan menghadirkan diri.Restoran Hj Tapah,Taman Equine,Serdang dipilih dan ahli mula bertambah ke 7 orang dan bertambah setiap hari .
    Perbincangan demi perbincangan dan ahli semakin bertambah sehingga terdetik dihati Where untuk mewujudkan Forum kawasakikips@forumotion,selepas perhimpunan pertama seramai 23 biji kips di Putrajaya dan perbincangan pemilihan moderator maka rasmilah kawasakikips.com dilaman web
    AKTIVITI
    Kawasakips.com banyak menumpukan kepada defensive riding dan peralatan keselamatan diri serta memperkenalkan cara penunggangan yang betul samaada di jalanraya ataupun di litar Sepang
    Akitiviti hujung minggu banyak dibuat seperti meratah selekoh di Litar Sepang, Kuala Klawang,Bukit Tinggi,Awana dan Karak,semua ini dibuat untuk memperkenalkan cara yang betul untuk mengambil selekoh dengan betul,kedudukan badan,pandangan mata,cara kawalan gearing,throttle dan braking.Secara tidak langsung menjadikan seseorang itu lebih yakin dan lebih selamat dijalanraya.
    Kawasakikips.com juga banyak menganjurkan konvoi dan baru sahaja selesai Ride Terjah Menjejak Kasih,nama ini dipilih kerana kami mengabungkan pemilik kips dari semua kaum…1 Malaysia

    Future Planing

    Kami akan menganjurkan banyak lagi konvoi dan juga sessi meratah selekoh,jemputlah menjadi ahli kepada pemilik kawasaki kips

    Sekadar memberikan teguran .... Very Happy Very Happy
    Aku rasa lebih baik tulis meratah selekoh or riding school kat sepang/elite or mana2 trek je. pasal apa bila org
    baca je kat majalah( kippers main corner d tpt2 yg d highlight maka automatik d cop mat rempit atas alasan
    merbahayakan org lain d jalan raya x caya tanya pulis... Laughing Laughing ). So org yg nampak je kippers kat tpt2
    yg tersebut terus tuduh kippers dgn mcm2 tohmahan . cthnya : ooo....ni la budak2 forum kips yg masuk majalah tu
    diorgla yg selalu buat bising or main corner kat cni x sayang nyawa betoi..bla..bla..bla...bla..(cara org berfikir
    lain beb cth terdekat kalo kita ride ramai2 je dah d cop rempit n mcm2 beb)

    Leh je tulis jalan2 or ride ke kelawang/awan besar/bukit tinggi or tpt2 corner yg lain cuma jgn ckp meratah selekoh org cpt pikir yg negatif.
    kalo org baca meratah selekoh d trek baru nampak profesional ckit(pulis pon x marah , Family aku sendirik pon sokong kalo aku nak lepas gian d trek)
    Sekadar cadangan beb. X sume yg join kips kaki corner beb, ada yg kaki ride dan ingin menambah
    kenalan dan ilmu permotoran melalui xtvt bermoto yg sihat.

    ali_wng wrote:kalo bgtau aktiviti bakal dibuat macam ride jelajah kristar kips pun ok gak..

    Ini satu idea yg bagus , biar masyarakat aware ada kippers yg akan melalui kawasan diorg nanti.
    x la d cop dgn mcm2 kata nista bila kita ride nanti.

    btol gak tu..tp aku bkan risau org pandang serong..ble ada tulis sesi meratah selekoh,pembaca akn pkir "oh,bdak2 kips ni kaki leper sumer,men koner kt kelawang nyer..hebat sgt ke..?" tetibe plak tjumpa la kippers mcm aku ni,pakai sticker kips..dgn lc pon aku kalah koner tau (kat trek)..wat mali kawasakikips.com jer.."ia dalam majalah kater kaki meratah koner,tapi dgn lc pon kena tinggal?" kan malu tuh..padahal dlm geng2 kiter ni.bper org je yg hebat koner..

    sekian pandangan aku la..

    ranjau_berduri

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 08, 2010 10:28 pm

    kurt2812 wrote:
    btol gak tu..tp aku bkan risau org pandang serong..ble ada tulis sesi meratah selekoh,pembaca akn pkir "oh,bdak2 kips ni kaki leper sumer,men koner kt kelawang nyer..hebat sgt ke..?" tetibe plak tjumpa la kippers mcm aku ni,pakai sticker kips..dgn lc pon aku kalah koner tau (kat trek)..wat mali kawasakikips.com jer.."ia dalam majalah kater kaki meratah koner,tapi dgn lc pon kena tinggal?" kan malu tuh..padahal dlm geng2 kiter ni.bper org je yg hebat koner..

    sekian pandangan aku la..
    pe lagi....
    training.... training.... dan traininggg...

    arninja5984

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by arninja5984 on Mon Mar 08, 2010 11:47 pm

    ali_wng wrote:
    kurt2812 wrote:
    btol gak tu..tp aku bkan risau org pandang serong..ble ada tulis sesi meratah selekoh,pembaca akn pkir "oh,bdak2 kips ni kaki leper sumer,men koner kt kelawang nyer..hebat sgt ke..?" tetibe plak tjumpa la kippers mcm aku ni,pakai sticker kips..dgn lc pon aku kalah koner tau (kat trek)..wat mali kawasakikips.com jer.."ia dalam majalah kater kaki meratah koner,tapi dgn lc pon kena tinggal?" kan malu tuh..padahal dlm geng2 kiter ni.bper org je yg hebat koner..

    sekian pandangan aku la..
    pe lagi....
    training.... training.... dan traininggg...

    ha..ha..ha...
    yg penting hati dan keazaman...
    kalu dah hati memang minat cornering...
    pi mana pun tak takut nak corner...
    betul kata weng..training x3....
    dan yg paling penting...
    layan corner bukan untuk tunjuk spa hebat...
    tapi untuk kepuasan diri dan teknik yg perlu
    kita kuasai untuk jadi seorang rider yg disegani
    bukan kerana ranggi tapi ilmunya tinggi...
    macam A**0,A**n,A**k dan sifu2 yg lain...
    cheers cheers cheers


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    MBN 2254

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 09, 2010 4:33 pm

    farao sifoo2 memang hebat..

    saya mesti piley

    cheers cheers cheers
    hail.......hail........hail

    ranjau_berduri

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 09, 2010 4:44 pm

    arninja5984 wrote:
    ali_wng wrote:
    kurt2812 wrote:
    btol gak tu..tp aku bkan risau org pandang serong..ble ada tulis sesi meratah selekoh,pembaca akn pkir "oh,bdak2 kips ni kaki leper sumer,men koner kt kelawang nyer..hebat sgt ke..?" tetibe plak tjumpa la kippers mcm aku ni,pakai sticker kips..dgn lc pon aku kalah koner tau (kat trek)..wat mali kawasakikips.com jer.."ia dalam majalah kater kaki meratah koner,tapi dgn lc pon kena tinggal?" kan malu tuh..padahal dlm geng2 kiter ni.bper org je yg hebat koner..

    sekian pandangan aku la..
    pe lagi....
    training.... training.... dan traininggg...

    ha..ha..ha...
    yg penting hati dan keazaman...
    kalu dah hati memang minat cornering...
    pi mana pun tak takut nak corner...
    betul kata weng..training x3....
    dan yg paling penting...
    layan corner bukan untuk tunjuk spa hebat...
    tapi untuk kepuasan diri dan teknik yg perlu
    kita kuasai untuk jadi seorang rider yg disegani
    bukan kerana ranggi tapi ilmunya tinggi...
    macam A**0,A**n,A**k dan sifu2 yg lain...
    cheers cheers cheers
    ala... stakat azzo 2.. huhu... aku bg jalan dlu...

    Sponsored content

    Re: Tarikh dan karangan untuk majalah

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am