Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Share

    carlnain

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by carlnain on Fri Mar 05, 2010 1:07 pm

    Sesiapa yg follow ride ni leh angkat banner malam ni kat Lepak2 HARTAMAS..... cheers cheers cheers

    P/S: Banner tu penting tuk memperkenalkan club cik kiah kippers.....wakakkakaa


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    MBN 2254

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by MBN 2254 on Fri Mar 05, 2010 4:14 pm

    banner ader kat saya.. & saya akan bawak utk dibentangkan malam ni di Hartamas..

    tapi ride ke Gua Tempurung esok terpaksa saya batalkan berikutan beberapa hal yg x dpt dielakkan.. harap maaf..

    rugi la x dapat join gi RIDE minggu nie Crying or Very sad Sad

    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Mon Mar 08, 2010 9:54 am

    Report Ride To Gua Tempurung.

    PIC :: Chi Kent

    Assalamualaikum...minta maap kerana lmbt bukak report nie...almaklum la...terlajak tdo...penyudah xmasuk keje hari nie...baiklah...dibawah ni ade report untuk korang baca...gmbr akan diuploadkan oleh cameraman/mem yg berusaha untuk snap gmbr terbaik utk tatapan korang....


    0615 : Saya dan 5 lg riders yg bermalam dirumah saya bertolak menuju ke RV Point Shell Tol Jalan Duta.

    0635 : Tiba di RV Point. Kami menunaikan fardu subuh di sini. Selesai solat, masing2 mengisi minyak dan terlihat kelibat member kips sorang telah smp,lupa plak nama die, kemudian kelibat Maximus,Sp33d3r,Danial,Speeder dan diikuti pula oleh Halim selepas beberapa minit.

    0700 : Sedikit taklimat dari saya mengenai destinasi,check point dan bacaan doa oleh ustaz Halim.

    0705 : Bertolak menuju ke check point pertama Shell Tjg Malim,isi minyak untuk moto2 LC,sepanjang jalan hujan,setelah beberapa minit rehat disini kelibat Wasie,Phenom dan Evirob tiba.Selesai semua isi minyak bergerak semula menuju ke check point kedua,RnR Tapah.

    0955 : Tiba di RnR Tapah dan kelibat 2 lagi member kips dan ckgu Azhar bersama mem dan rakan2 yg telah smp terlebih dahulu.Disini ambil masa untuk sarapan dan mengeringkan ape yg basah.

    1040 : Setelah selesai mengisi perut dan mengeringkan ape yg basah,masing2 bersiap untuk mengisi minyak dan bertolak ke next check point Gua Tempurung.

    1140 : Tiba di Gua Tempurung.

    1200 : Dengar taklimat dari 'penunggu gua' sebelum aktiviti berjalan di dalam gua bermula. Dengan bermodalan RM8 (less RM1),semua masuk gua kecuali ckgu Azhar disebabkan masih lagi demam.

    1345 : Setelah panjat turun anak tangga,tiba dipintu gua,setelah penat berjalan,perut mula menyanyi,so bergerak la semua ke kedai makan di hadapan pintu gua.

    1430 : Dapat sms dari Batman yg ketika ini berada di RnR Tapah,Batman,Batmem dan Putratechno dalam perjalan ke Gua Tempurung,sambil menunggu ketibaan mereka,masing2 menjalankan aktiviti bebas,ade yg tidor,bg ikan makan,menjemur ape yg basah,service moto.

    1515 : Ketibaan Batman,Batmem dan Putratechno.

    1530 : Setelah rehatkan badan,masing2 bersiap-siap untuk menuju ke next check point Lata Kinjang.Sempat juga bergambar kenangan.

    1600 : Tiba di Lata Kinjang.Aper lagi...terjunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    1730 : Berkemas dan bersiap2 untuk bergerak ke next check point,Menara Condong Teluk Intan.

    1810 : Singgah di Shell Tapah untuk refill minyak dan solat.

    1845 : Sambung semula perjalan menuju ke Teluk Intan.

    1930 : Tiba di Menara Condong Teluk Intan,rehat dan bergambar kenangan.

    2010 : Bergerak menuju ke NASA TOMYAM...menjamu selera dan merehatkan badan.Harga boleh tahan.Nasi putih,daging goreng kunyit,telur dadar,teh ais,teh o ais,total RM8.50.

    2130 : Selesai makan,perut sudah kenyang,bersiap pula untuk perjalan pulang ke KL.

    2215 : Tiba di Pekan Bidor untuk refill minyak dan sambung semula perjalanan.

    2355 : Tiba RnR Ulu Bernam,berHH disini untuk hari ini.Ade juga mengambil kesempatan untuk melelapkan mata seketika.

    0045 : Setelah selesai minum malam,refill minyak,solat,menyambung semula perjalan menuju ke last check point di RnR Jejantas Sg Buloh.

    0110 : Hanya 10km perjalanan,moto Putratechno mengalami kerosakkan.Menurut kata owner,piston jem,tanpa buang masa,keputusan diambil untuk tunda moto hingga ke RnR Jejantas Sg Buloh.Terima kasih kepada Halim kerana membantu menunda moto tersebut.

    0215 : Tiba di RnR Jejantas Sg Buloh.Setelah rehatkan badan,refill minyak,bersalam-salaman dan mengambil beg masing2 dan bersurai.Perjalanan yg paling jauh yg ditempuh oleh rider kite sorang nie ialah ke Melaka.Harap2 die selamat smp tanpa sebarang masalah.


    Sekian sahaja report ringkas dari saya untuk ride kali nie.Jumlah keseluruhan yg join ride kali ni adalah 17 biji motor,3 kereta.Insya Allah lepas ni Ride To Gua Tempurung akan kembali.Insya Allah dalam perancangan adalah selepas Raya Aidilfitri.So pada yg ade snap foto tue,upload la kt sini untuk tatapan smua.Sekian,wassalam....

    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Mon Mar 08, 2010 10:05 am

    report dr bat_mem :-

    12.30pm - bergerak dr jln sultan ismail ( tempat keja batmem )

    1.00pm - sampai kat RnR sg buluh jumpa puteratekcno kat esso ......

    1.15pm - bergerak ke RnR tapah TOP SPEED 180km/j ( sampai dah x nampak putertehcno ..sowey ehhh )

    2.15pm - sampai kat TAPAH

    3.15pm - sampai di GUA TEMPURUNG
    ( rehat ....sesi bergambar.....)

    3.30pm - bergerak ke LATA KINJANG

    4.30pm - sampaii ......apa lagik TERJUN SUMA......( mcm2 aksi senserod manyak oooooo hehehehehe )

    6.30pm - bergerak ke TELUK INTAN ( MENARA CONDONG )

    8.00pm - sampai...sesi bergambar .....mcm2 posing la...susun moto....

    8.45pm - gerak ke kedai makan NASA TOMYAM ...( makanan memang best ...harga berbaloi thanks to SAHAR sbb bwk kitaorg g mkn kat situ )

    11.00pm - bergerak pulang.....( aksi pecut memecut...ada sbb suma dah ngantuk ...hehehehehe )

    12.45am - sampai ULU BERNAM ...( rehat...ada yg tido ...ada yg mkn ....ber HH sekali kat situ )

    1.45am - bergerak ke RnR SG BULUH ( moto puteratehcno alami kerosakan ...seperti yg di nyatakan oleh PIC )

    2.15am - sampai RnR SG BULUH....rehat ....amik barang .....bersurai...( puterratehcno tgu adiknya sampai )

    3.30am - sampai umah KLANG.....



    nice ride....happening....best giler.....walaupun xdpt masuk gua tempurung...

    btw seperti biasa kalau ada BAT_MEM mesti ada gambar on the road .....


    so tungguuuuuuuuuuuuuuu

    dr KIPS :: BATMAN , ckguazhar(gan wife n rakan2), isa , jeff , suhaimi (tjng malim )

    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Mon Mar 08, 2010 11:46 am






    ckguAzharazali

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by ckguAzharazali on Tue Mar 09, 2010 10:55 pm

    Rasa ralat x dpt ride naik motor sbb demam x ok lg. Cume tmpg ride keta yg wife bwk je... Smile
    Xpe, ride lps ni, insyaallah aku pastikan aku sihat sblum bertolak.
    Lagipun aku dh pernah masuk sampai ke hujung gua yg keluar nampak hiway Plus, so x ralat sgt! cheers

    BATMAN

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by BATMAN on Wed Mar 10, 2010 2:08 am

    sy pun sama...
    terkilan juga...
    sebab lambat sampai...
    x pa nanti kita ripit lagi...

    ishe

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by ishe on Thu Mar 11, 2010 1:07 am

    huhh...ble lg nak jln2 tempt lain lak..ha..
    kak bat-mem upload la gamba on the road nak tegok.. Shocked

    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Thu Mar 11, 2010 9:04 am










    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Thu Mar 11, 2010 9:08 am












    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Thu Mar 11, 2010 9:09 am










    Bat_mem

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Bat_mem on Thu Mar 11, 2010 9:11 am






    suhaimisobrie

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by suhaimisobrie on Thu Mar 11, 2010 1:13 pm

    thanksss...1st time..ikut ride ngan kippers & RMC best gak layan... len kali insyaallah akan follow lg...kalo free blh dtg TTS ke tanjong malim..ada restoran yg best..ada karok...western food...ikan bakor...tempat mkn bwh pondok....

    ishe

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by ishe on Fri Mar 12, 2010 6:00 pm

    syer tambah sket gamba kenagan bersame MBC..:



    ade lg..





    ade lg..tp dlm proses mengedit.. cyclops

    Sponsored content

    Re: Ride & REPORT Teluk Intan - Gua Tempurung

    Post by Sponsored content Today at 6:02 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:02 am