Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Share

    kipas

    CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by kipas on Fri Feb 19, 2010 10:44 am

    AMARAN DARI
    POLIS DI-RAJA MALAYSIA



    Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah,
    manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..

    Berhati2 semua terutama para wanita.

    Bahaya....!!!

    Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam.
    Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin
    belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah,
    rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email
    ini.


    "AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA
    CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

    -- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )
    Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... Kita berjalan menghampiri tempat
    parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta
    dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk
    melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2
    cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik
    kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua
    benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai
    dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar
    dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia
    mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta
    anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam
    kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah
    kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita
    telah diperolehi!


    BERHATI - HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

    Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita,
    teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana
    anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada
    kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan
    pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu
    jatuh ketangan orang lain.


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    amirburn

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by amirburn on Sun Feb 21, 2010 12:25 am

    owh..terbaik la kips!
    aku aku copy kay..

    terkejut jgk..tq 4 the info@

    kurt2812

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by kurt2812 on Mon Feb 22, 2010 7:09 am

    wah mudus operandi baru!! bleh la aku praktikkan kt fairlady lect aku ni... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    rayslasher

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by rayslasher on Wed Aug 25, 2010 3:35 am

    TERBAIK BRO.. SALING INGAT MENGINGATI DAN BERPESAN DENGAN KEBENARAN...ITU DI TUNTUT AGAMA

    mamat

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by mamat on Wed Aug 25, 2010 4:14 am

    inf0 yg mnarik.....ley sebar-sebarkan niy...tq br0

    FaDziL

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by FaDziL on Mon Oct 04, 2010 6:23 pm

    bagus teknik nih.. mmg pencuri to 'think outside the box' Very Happy tp bagus cdgn td tu, bila nmpk kertas tu, wat bodo je, pastu drve kt tmpt slmt, baru buang..

    Sponsored content

    Re: CARA TERBARU MENCURI KERETA

    Post by Sponsored content Today at 6:47 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:47 pm