Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    mambang

    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Mon Feb 22, 2010 2:19 pm

    Sembang2 kosong..pada 21/2 aku balik dari bkt beruntung melalaui highway ipoh...sebijik 125z menggila main kejar2 ngan rxz..aku dlm kelajuan sepoi2 bahasa amat tercabar keimanan..ape lagi..aku pun join main polis sentri ngan diaorang...alhamdullillah kedua2 moto tu selamat di tapau oleh mambang hijau stendert aku dgn memberi satu irama remm..remm tanda kepuasan....kompom 2 org mamat tu jual moto amik kips lak..

    Motivasi:Tapau adalah satu cabang promosi...harap2 ramai kippers yg akan mempromosi kipsnya melalui kaedah tapau ini..slamat memcuba risiko tanggong sendiri hihiih

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Mon Feb 22, 2010 2:24 pm

    heh heh...

    aku suker tapau TZR100 dengan kristar. nak tapau sifu2 ZX pun tak berani woo... kena sumpah enjin jem!! Sleep

    main bdk2 kecik aje... sbb tu aku tampal sitcker forum. nt org cari aku...

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Mon Feb 22, 2010 2:42 pm

    aku pengalaman menapau orang ni ade la sikit2.. tapi yang paling aku tak boleh lupa aku kena tapau dengan 3 bijik R1 kat stage 1 Kuala Kelawang.. bayangkan stage 1 tu conner pendek2 selamba je 3 bijik R1 tu titik aku.. adeh..

    Kedua masa hari raya cina yang lepas.. aku main kat Cameron dgn bro Shuk KRZ, Dr. Kura-Kura, Mithslasher dan geng Ipoh Bikerz. Down Hill battle.. aku kena pancung dgn 3 org dewa Cameron.. dia org pakai SBK 1000cc tak ingat aku model ape..salah sorang yang tapau aku tu Lacturer kat UITM sri iskandar.. waktu tu aku tak sedar meter aku dah 12K full trottle!! first time aku All Out gile-gile!! time tu gak rasa macam nak amik SBK sebijik.. heheheee..

    Moral of the story, jangan ingat kita laju & Teror.. sebab ada orang yang lebih laju dan teror dari kita!! Laughing

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Mon Feb 22, 2010 3:11 pm

    Azroy wrote:aku pengalaman menapau orang ni ade la sikit2.. tapi yang paling aku tak boleh lupa aku kena tapau dengan 3 bijik R1 kat stage 1 Kuala Kelawang.. bayangkan stage 1 tu conner pendek2 selamba je 3 bijik R1 tu titik aku.. adeh..

    Kedua masa hari raya cina yang lepas.. aku main kat Cameron dgn bro Shuk KRZ, Dr. Kura-Kura, Mithslasher dan geng Ipoh Bikerz. Down Hill battle.. aku kena pancung dgn 3 org dewa Cameron.. dia org pakai SBK 1000cc tak ingat aku model ape..salah sorang yang tapau aku tu Lacturer kat UITM sri iskandar.. waktu tu aku tak sedar meter aku dah 12K full trottle!! first time aku All Out gile-gile!! time tu gak rasa macam nak amik SBK sebijik.. heheheee..

    Moral of the story, jangan ingat kita laju & Teror.. sebab ada orang yang lebih laju dan teror dari kita!! Laughing
    Moral:Jangan main ngan R1...nanti kena titik..main jer ngan anak itik..sabar encik azroy yea..ader rezeki pakai R1,ko titik lak budak kips

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Mon Feb 22, 2010 4:20 pm

    hey mambang.. ko perly aku ek.. takpe.. hahahaa

    kawesakai_penang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kawesakai_penang on Mon Feb 22, 2010 7:20 pm

    Azroy wrote:aku pengalaman menapau orang ni ade la sikit2.. tapi yang paling aku tak boleh lupa aku kena tapau dengan 3 bijik R1 kat stage 1 Kuala Kelawang.. bayangkan stage 1 tu conner pendek2 selamba je 3 bijik R1 tu titik aku.. adeh..

    Kedua masa hari raya cina yang lepas.. aku main kat Cameron dgn bro Shuk KRZ, Dr. Kura-Kura, Mithslasher dan geng Ipoh Bikerz. Down Hill battle.. aku kena pancung dgn 3 org dewa Cameron.. dia org pakai SBK 1000cc tak ingat aku model ape..salah sorang yang tapau aku tu Lacturer kat UITM sri iskandar.. waktu tu aku tak sedar meter aku dah 12K full trottle!! first time aku All Out gile-gile!! time tu gak rasa macam nak amik SBK sebijik.. heheheee..

    Moral of the story, jangan ingat kita laju & Teror.. sebab ada orang yang lebih laju dan teror dari kita!! Laughing


    sapa nama lecturer tu? cam kenal je.... Smile

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Mon Feb 22, 2010 8:05 pm

    Azroy wrote:aku pengalaman menapau orang ni ade la sikit2.. tapi yang paling aku tak boleh lupa aku kena tapau dengan 3 bijik R1 kat stage 1 Kuala Kelawang.. bayangkan stage 1 tu conner pendek2 selamba je 3 bijik R1 tu titik aku.. adeh..

    Kedua masa hari raya cina yang lepas.. aku main kat Cameron dgn bro Shuk KRZ, Dr. Kura-Kura, Mithslasher dan geng Ipoh Bikerz. Down Hill battle.. aku kena pancung dgn 3 org dewa Cameron.. dia org pakai SBK 1000cc tak ingat aku model ape..salah sorang yang tapau aku tu Lacturer kat UITM sri iskandar.. waktu tu aku tak sedar meter aku dah 12K full trottle!! first time aku All Out gile-gile!! time tu gak rasa macam nak amik SBK sebijik.. heheheee..

    Moral of the story, jangan ingat kita laju & Teror.. sebab ada orang yang lebih laju dan teror dari kita!! Laughing

    kat mane ek stage 1 tu yg koner pendek2... satu hari nanti nak juga ride g k klawang tu.. huhu..

    sepanjang aku naik kips... aku jer yg kena tapau... takut bawa laju2 neh.. huhu...
    selamber ajer bapak aku ride kristar tapau kips aku... huhu...

    skido

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by skido on Mon Feb 22, 2010 8:05 pm

    aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~


    TOLONG DELETE,..salah topik !


    Last edited by skido on Wed Feb 24, 2010 11:18 am; edited 1 time in total

    krijauan

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by krijauan on Mon Feb 22, 2010 8:07 pm

    skido wrote:aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~
    siot je..
    aku baca sesunguh beb..kecewa aku Mad

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Mon Feb 22, 2010 8:16 pm

    skido wrote:aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~
    wakakakaka... geli2 geleman aku dengar...

    aJa

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by aJa on Mon Feb 22, 2010 8:41 pm

    ali_wng wrote:
    skido wrote:aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~
    wakakakaka... geli2 geleman aku dengar...

    hahahahaa..
    mleleh air mate ak tgelak siot!!!
    kakakakakakakakaa..

    amirburn

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by amirburn on Mon Feb 22, 2010 9:21 pm

    skido wrote:aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~

    mmg dasyat pengalaman ni..haha..aku ingat tapau ape td..haha

    skido

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by skido on Mon Feb 22, 2010 10:40 pm

    haaa..itu baru sikit..
    blom dengar kisah aku dapat tapau where lagi (dpt tupperware)
    lagi dasyat..tp malas nak cite

    amirburn

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by amirburn on Mon Feb 22, 2010 10:54 pm

    skido wrote:haaa..itu baru sikit..
    blom dengar kisah aku dapat tapau where lagi (dpt tupperware)
    lagi dasyat..tp malas nak cite

    haha..takpe2...cukup2..yg tadi [on dah cukup dasyat..

    aku tak pernak tapau org..tp pernah dulu tapau lc..sbb aku naik lc gak..
    cucuk punye cucuk..sekali pakcik da...sampai meludah pakcik tu..haha..jahat betul aku..tp die yang mule dulu..!time conner dia keluar lutut tu..higtway nk ke kajang..ikut cheras pirat

    serangga jalanan

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by serangga jalanan on Tue Feb 23, 2010 9:02 am

    skido wrote:haaa..itu baru sikit..
    blom dengar kisah aku dapat tapau where lagi (dpt tupperware)
    lagi dasyat..tp malas nak cite

    dh ternyata ko mmg DASYAT wahai en. skido... What a Face
    jgn la ko teruskn cerita2 ko tu...nti sifu2 sume xbleh cr mkn... lol!

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Tue Feb 23, 2010 4:14 pm

    kejadian berlaku ketika aku baru pulang dari ride Fraser-Genting baru2 nie..
    setelah berpecah dari Highway utk kerrumah masing2, aku (dibantu Azzo & friends yang memang nak balik Serdang) dan Zuanblack terus menuju ke Seri kembangan..malangnya Zuanblack tetiba jer hilang kat belakang.. (tersalah follow katanya..) jadi aku pon tunggu dia di seri kembangan..
    memang susah nak follow Azzo & friends nie.. masuk jer town deorang memang licik mencilok2.. almaklumlah dah familiar dgn tempat sendiri..
    setelah selesai di seri kembangan aku dan Zuanblack menyambung perjalanan ke Klang..
    sampai jer keluar KESAS aku berpecah dengan Zuanblack yg nak balik ke Jln Kebun...
    Sedang aku dengan tenang menyusuri jalan dengan kelajuan 60km/j kerana keadaan yg letih setelah seharian RIDE naik-turun bukit aku dihampiri sebuah 125Z yang dok ushar2.. "mungkin dia dok tengok Knee-pading baru aku kot"
    aku buat dunno jer.. sampailah ke trafik light seksyen 26 (simpang nak masuk kedai yafi) 125Z tu mula memeras pendikit bertalu2 (Weeeeng...weeeeng..) rupa2nyer 125z tu ader niat nak test.. (nampak aku pakau full padding-fullface-glove kot..)
    bila aku pandang dia aku nampak sebuah RXZ (mungkin member dia) yang ada sebaris pon mula (weeeeng...weeeng..) jugak.. kedua2nya memandang aku dengan muka yg ganas yang tersorok dalam helmet 88 color hitam seolah2 memaksa aku utk (weeeng... weeeng) jugak...
    aku pandang kedepan memerhati lampu trafik light yang masih MERAH dengan muka letih/selamba/buat dunno...
    "Ah..malaslah nak layan deorang nie, aku dah lah keletihan nih" bisik hati kecik aku..
    Lampu HIJAU menyala.. 125Z & RXZ tue terus melepaskan cluth masing2 dan berlepas dengan kelajuan yang tinggi... sayup2 kedengaran bunyi kedua2 moto dihadapan..
    aku seperti biasa sajer... hati ku masih tidak terbakar dengan kejadian tue..
    "biarlah deorang tue... lagi pon jalan ni sempit & banyak lubang.." (almaklumlah construction ade di kiri kanan..
    aku teruskan perjalanan menyusur jalan bawah utk mengelakkan bertembong dengan moto2 tadi.. TAPI rupa2nyer deorang x puas hati & sedang tunggu aku di jalan yang sama..
    sambil memandang aku yang perlahan2 menekan BRAKE bagi memberi laluan kerete2 yang sedang layan lap (roundbout)deorang terus (WEEENG...WEEENGg...) lagi, tapi kali ini lebih kuat.. sambil melepaskan clutch skit2.. seolah2 sedang menahan kuasa enjin 125cc & 135cc buatan YAMAHA yang dah tak sabar2 nak memecut... nak menunjukkan kehebatan mesin2 2stroke yamaha yg memang dah lama beraja kat jalanraya di Malaysia nih.. (sampai dipilih sebagai jentera utama dalam filem REMP-IT la katakan..)
    aku memandang kedua2nye... dengan perlahan aku menarik pendikit.. preee....eeee..eeeeng.. (cuba menaikkan RPM supaya enjin bersedia apabila dilepaskan dengan mengejut nanti.... (kata Kacang.. budak2 rempit ni biasanya mula setelah TIGA kali remmm..) preee..eeeeeeeeng.. kali kedua aku menarik bunyi jentera KAWASAKI ku...
    aku memandang kearah kedua2nye.. beberapa detik kemudian ade sebuah KIPS berwarna biru baru sampai & berhenti bersebelahan dengan kedua2 moto tadi... aku cuba menatap wajah kippers tue tapi keadaan yang malap dan visor gelap yang menutup muka kippers tu menghalang aku mengenalpasti siapa dia.. (manalah tau geng2 forum gak kan..)
    PREEEEENG... PREEEEEENG.. kippers tue mula memulas pendikit..
    kali ini aku disaingi dengan 3 jenis jentera 2stroke.. dari yg berkuasa 125cc - 150cc..
    kali ketiga aku menarik bunyi PREEEEEEEEEEEEEENG.. aku terus melepaskan clutch..
    ...bersambung

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Tue Feb 23, 2010 5:27 pm

    pergh.. ni buat cerpen masuk kat dalam majalah bikerz ni ok gak ni.. hahahaa...layan...

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Tue Feb 23, 2010 5:50 pm

    Azroy wrote:pergh.. ni buat cerpen masuk kat dalam majalah bikerz ni ok gak ni.. hahahaa...layan...
    ni suspen nih..tak sabar nak dengar sambunganyer nih..

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Tue Feb 23, 2010 5:53 pm

    skido wrote:haaa..itu baru sikit..
    blom dengar kisah aku dapat tapau where lagi (dpt tupperware)
    lagi dasyat..tp malas nak cite
    udah..cukup..jgn citer lagi karang utus urat kelamin aku menbacanyeeee..

    klip^ketas

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by klip^ketas on Tue Feb 23, 2010 5:55 pm

    mambang hijau wrote:
    Azroy wrote:pergh.. ni buat cerpen masuk kat dalam majalah bikerz ni ok gak ni.. hahahaa...layan...
    ni suspen nih..tak sabar nak dengar sambunganyer nih..

    jgn jadik cite tapau nasik sudah..hehe

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Tue Feb 23, 2010 6:02 pm

    klip^ketas wrote:
    mambang hijau wrote:
    Azroy wrote:pergh.. ni buat cerpen masuk kat dalam majalah bikerz ni ok gak ni.. hahahaa...layan...
    ni suspen nih..tak sabar nak dengar sambunganyer nih..

    jgn jadik cite tapau nasik sudah..hehe

    citer tapau nasik tu worng topik. patutnya kat ruangan jenaka.

    anyway, aku tak sabar tunggu sambungan citer black mamba. bila baca tu nafas aku tertahan2...

    Kawasaian

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Kawasaian on Tue Feb 23, 2010 7:29 pm

    bro MBN mane sambunganye?
    nemang potong stim..

    helmynyte89

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by helmynyte89 on Tue Feb 23, 2010 9:54 pm

    Pandai la bro tue mereka cerpen... berdegup2 jantungku membaca..
    aku nak hepi ending k..hahaha....

    wan tuah

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by wan tuah on Wed Feb 24, 2010 12:15 am

    sama2 lah kite nanti kan kesudahan cerita ini...lepas ni cerita ni kite leh jadikan filem pendek...haha... Laughing

    MBN 2254

    saat debar ...sambungan

    Post by MBN 2254 on Wed Feb 24, 2010 1:02 am

    ...dengan melepaskan clutch utk gear pertama aku terus memecut.. preeeeeeng..
    sempat aku melirik ke arah side mirror kananku memerhati ketiga2 pesaingku juga mula memecut...
    aku terus membelok ke kiri mengikut arah bulatan untuk masuk ke simpang keluar kedua...sambil kakiku menekan gear kedua..

    "ko kena pandai guna HALF-CLUTCH kalau nak naikkan RPM cepat!" aku teringat kata kata dari tunjuk ajar Mr.Kacang semasa kitaorang melepak dengan Carl9 2 bulan yg lepas.. memang ramai sifoo2 yg telah beri tunjuk ajar (TEORI)pada aku masa aku TTS dengan deorang... mungkin ini boleh yg dikategorikan majlis ilmu bagi kaki2 motor..
    yelah.. nak masuk kelas berdaftar mungkin aku kena (charge) pulak... lagi pon aku ni bukan rider kelab2 racing yang selalu menyertai pertandingan perlumbaan motosikal.. jadi sedikit sebanyak ilmu/pengalaman sifoo2 ni aku ambil buat bekalan pada saat2 diperlukan.. nampaknye saat tu dah tiba!

    aku terus melepaskan clutch utk gear kedua.. kali ini HALF-CLUTCH...
    Preeeeeiiiiiing.... bunyi yg dikeluarkan memang nyaring dari biasa.. kuasa memecut pon bertambah cepat..
    aku memandang ke arah meter RPM didepanku.. "memang betul lah.. kata Kacang" jarum RPM pantas mencecah RPM8...9....10...10.5...
    aku terus melepaskan clutch... mendaki susur keatas untuk masuk ke jalan utama..
    mataku liar memerhati kearah belakang sebelah kanan... manalah tau ader kereta yang sedang laju nak masuk simpang kiri didepan..
    mau bertembung aku kat sini... nauzubillah.. mintak simpang malaikat44..
    aku x mau kejadian yg menimpaku 9tahun yang lalu berulang...
    ngeri.. memang ngeri... aku terjatuh semasa keluar dari kampus untuk keluar makan tengahari seorang diri...
    berpusing diatas motor yang jatuh kerana tergelincir gara2 pasir dan hampir dilanggar kereta dari kiri dan kanan jalan membuatkan kedua bahu..dan tapak tanganku..melecet..
    hampir sebulan aku makan guna sudu yang diapit jaritelunjuk dan jari hantu..
    seksa...memang seksa.. kawan2lah yang banyak membantu ketika itu...

    Line-clear.. aku terus memecut... x nampak kelibat ketiga2 motor tadi.. aku terus nekad untuk memecut lagi..
    preeeeeng....preeeeeng....sampailah aku tiba di bulatan seterusnya, namun kelibat motor2 tadi masih x kelihatan..
    aku melirik ke side mirror kananku...kiriku... Hah! ade pon korang yer...
    TAPI CUBA SEBIJIK... "mana yang lain" detik hatiku...

    dari pengamatanku cahaya terang lampu hadapan yang posisinya agak rendah mesti KIPS biru tadi dibelakangku...
    aku mula drop gear.. dan setiap kali aku memulas pendikit preeeeeng....preeeeeng...
    panduan yang diberi oleh sifoo Azzo (supaya menaikkan RPM setiap kali nak drop gear) semasa aku lepak dengan Zuanblack dekat kedai tomyam di seri kembangan tadi aku praktiskan.. memang smooth jer motor aku semasa diperlahankan...
    aku terus menyusur bulatan kedua...
    perlahan aku rebahkan badan ke sisi kanan untuk membolehkan aku LAP pada kadar 30-35 darjah...
    motor KIPS biru dibelakangku terus memecut menghampiri sisi kanan..

    "alamak... dia dah makin dekat dengan aku nih..."

    .....bersambung


    Last edited by MBN 2254 on Wed Feb 24, 2010 8:50 am; edited 1 time in total

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 2:02 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:02 pm