Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Sat Mar 20, 2010 11:30 pm

    Cepp wrote:~kurt2812
    ~ninja green

    hahaha...mcm2 la korang ni...
    bro, x semestinya mto laju, rider pun laju..kna yg mcm sy ni lg la rugi, ada zxr pun weekend bike aje...jarang bwk...da gi balik keje pun naik kapcai..
    pengalaman tapau menapau pun dgn kapcai jgk la...haha..
    dulu zaman pakai tzm merasa gak la aura YPVS...tp zaman tu da berlalu..
    anyway, utk yg skrg ni, "kawasaki" & superkips zx150 the best..!!

    p/s: zxr ni moto lame, nak bwk laju pun takut2 aje...
    sy pun da biase kna tapau dgn 2strokers, x kisah pun..
    janji slmt smp ke destinasi... cheers...

    respek kat bro, mmg rider sejati. bukan ikut hati.saya cuba gak tahan, tapi bila dah panas, tak tahan gak kalo kena kaco je. Very Happy

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sun Mar 21, 2010 6:43 am

    ryuganz wrote:
    Cepp wrote:~kurt2812
    ~ninja green

    hahaha...mcm2 la korang ni...
    bro, x semestinya mto laju, rider pun laju..kna yg mcm sy ni lg la rugi, ada zxr pun weekend bike aje...jarang bwk...da gi balik keje pun naik kapcai..
    pengalaman tapau menapau pun dgn kapcai jgk la...haha..
    dulu zaman pakai tzm merasa gak la aura YPVS...tp zaman tu da berlalu..
    anyway, utk yg skrg ni, "kawasaki" & superkips zx150 the best..!!

    p/s: zxr ni moto lame, nak bwk laju pun takut2 aje...
    sy pun da biase kna tapau dgn 2strokers, x kisah pun..
    janji slmt smp ke destinasi... cheers...

    respek kat bro, mmg rider sejati. bukan ikut hati.saya cuba gak tahan, tapi bila dah panas, tak tahan gak kalo kena kaco je. Very Happy

    sy minat zxr ni..terutama fork dgn bunyik..mcm f1!!!

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 22, 2010 8:31 am

    kebanyakan yg aku kenal rider2 zx2 neh sempoi2...

    ieka shzazlina

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ieka shzazlina on Mon Mar 22, 2010 9:23 pm

    ali_wng wrote:kebanyakan yg aku kenal rider2 zx2 neh sempoi2...

    raider lc pun sempoi gak beb.. Razz

    Idris Bin Mat Seman

    pengalaman tapau menapau anda

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon Mar 22, 2010 9:56 pm

    cik ieka..baik ckit,dia orang ni suka tapau lc.yo yo

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 23, 2010 12:27 am

    ieka shzazlina wrote:
    ali_wng wrote:kebanyakan yg aku kenal rider2 zx2 neh sempoi2...

    raider lc pun sempoi gak beb.. Razz
    yer ker??? xtau plak....

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 23, 2010 11:55 am

    ieka shzazlina wrote:
    ali_wng wrote:kebanyakan yg aku kenal rider2 zx2 neh sempoi2...

    raider lc pun sempoi gak beb.. Razz

    ye ker..

    tapi kena tampal sticker KIPS la nanti (coz sticker forum tulis www.kawasakikips.com)

    ape2 pon.. WELLCOME to THE CLUB buat semua kaum2 hawa yg berhati bergeres ni....
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    nampaknyer BATMEM dah dapat kawan baru.. rabbit

    saya mesti piley... cheers cheers cheers

    Art

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Art on Tue Mar 23, 2010 10:15 pm

    ieka shzazlina wrote:
    ali_wng wrote:kebanyakan yg aku kenal rider2 zx2 neh sempoi2...

    raider lc pun sempoi gak beb.. Razz

    Idris Bin Mat Seman wrote:cik ieka..baik ckit,dia orang ni suka tapau lc.yo yo
    Ish! mana ada bro. Kalau yg ride LC tu cik ieka, tak kena tapau, dia nak ikut pulak I love you Laughing

    Bapak aku lagi baik punya cerita. Aku ride 2stroke(125ZR), Dia ride 4stroke(FX125) Dua-dua standed gaban. Masa main top speed gi Mersing dia tak terus tapau aku. Dia dah kena tinggal pickup 2stroke. Tetiba masa jalan lurus, perlahan2 dari jauh dia boleh rapat pastu cucuk belakang aku. Tapi dia tak potong. Sampai tiba Mersing.
    Kat Mersing keesokan harinya dgn serius dia sound aku:
    "Smlm masa aku ikut belakang kau, kau dah bukak trotel habis kan" Aku angguk je la.
    Dia sound lagi:
    "Aku boleh bukak lagi, saja nak test top speed 125ZR kau" tongue Mak aii bapak aku boleh sound mcm tu. tongue

    Pastu dia offer tukar 125ZR tu dgn ZXR250. Sampai la skrg aku ride baby Ninja aku tu.

    Yg peliknya, skrg aku sorang ride 4stroke, ZXR dgn FX(Bapak aku bagi)
    Bapak aku dgn abang aku ride 2stroke. Adik beradik Kawasaki jugak tapi dah tukar nama. Nama asal Kawasaki Leostar Rolling Eyes 125cc, 2stroke, 6speed, disc depan belakang.

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Wed Mar 24, 2010 8:06 am

    ari ni berjaya menapau RXZ dkat corner exit NKVE ke shah alam (dari subang).
    dia dah tutup lane dalam, aku pancung ikut luar.
    lean gile baban punye hahahahahhahh pueh ati den Twisted Evil
    sblum corner tu dia bukan main laju lagi, siap pancung belah kiri.
    tu la pakai tayar sotong lagi, speed isn't everything my fren Laughing

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 24, 2010 8:12 am

    pagi2 dah kena tapau ngan R1.... trus xde mood wat keje....

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Wed Mar 24, 2010 8:18 am

    ali_wng wrote:pagi2 dah kena tapau ngan R1.... trus xde mood wat keje....

    lol! lol! lol!
    kalau bawak bmw s1000r kena ngan r1 logik la xde mood Laughing

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Wed Mar 24, 2010 8:38 am

    aku kena potong dengan E Pangkah Lime pagi ni time conner!! Sad Sad Sad

    ariff-NINJA

    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ariff-NINJA on Wed Mar 24, 2010 8:53 am

    kihkihkih.... citer aku lg tarak masuk akai....mau tak masuk akai...aku tapau
    HONDA 929...hihi

    lpas aku balik dari SP...ader sbijik sperbike CBR 929 tapau aku kat jalan... pastu...
    dia takdan belah kat trafik light tman pekaka dkat dgn USM transkerian...dia dok dpan aku masa tu... nasib dia tak bakar aku dgn deruman enjin dia... aku dah standby bila lampu hijau tu...hehe... Evil or Very Mad aku jahat gak..mula2 malas nak layan sbb moto kite cc kecik jer... tp aku naik hantu... aper lagi "HIJAU!!" dia blah dpan dulu...aku baru first gear n cpat2 tukar gear 2 trus pulas fulltrotle dapat gak aku cucuk dia... lpas tu dia nak potong krete kat depan...ntah ape yg dia dok pikir sampai dia tak yakin nak potong kete tu...aku amik kesempatan tu aku tapau dia...dah ler masa aku tapau tu, sbelah dia ja...haha... dia cuba kejar aku balik sampai kat jam besar...tp tak kesampaian...hihi...jahat tol aku...haha Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    kr150c87

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kr150c87 on Wed Mar 24, 2010 11:46 am

    Adegan tapau menapau akan menimba maut,berlaku pada member gua kat highway maut,,depan mata.apabila handle bearingnya longgar pada kelajuan tinggi,maka kedua2 menimba maut,

    Fikirlah orang yg tersayang. Bersabarlah, dan lambat,laju pun asalkan slamat tiba dah cukup baik utk kita.x pyh nk rembat mcm x ingat dunia dan mcm hantu. Itu nasihat polis trapik kat gua dlu.sejak itu bwk 110kmh je,.

    Tiap2 pagi mak suruh gua tapau roti dan nasi lemak.atau bekal dari mak tapau roti je.. Very Happy

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Wed Mar 24, 2010 12:16 pm

    ali_wng wrote:pagi2 dah kena tapau ngan R1.... trus xde mood wat keje....

    R1 tu bernasib baik je , sebab time nak g keje kan ali kan,kan,kan... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    cuba jmp time mlm siap dgn boxer , huh...jgn harap dpt tapau ALI THE LEGEND WENG2.... pale pale

    Mersing tgk , ada bran???....keikeikei... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Wed Mar 24, 2010 12:25 pm

    kr150c87 wrote:Adegan tapau menapau akan menimba maut,berlaku pada member gua kat highway maut,,depan mata.apabila handle bearingnya longgar pada kelajuan tinggi,maka kedua2 menimba maut,

    Fikirlah orang yg tersayang. Bersabarlah, dan lambat,laju pun asalkan slamat tiba dah cukup baik utk kita.x pyh nk rembat mcm x ingat dunia dan mcm hantu. Itu nasihat polis trapik kat gua dlu.sejak itu bwk 110kmh je,.

    Tiap2 pagi mak suruh gua tapau roti dan nasi lemak.atau bekal dari mak tapau roti je.. Very Happy

    aku penah terbaca satu research ni dulu....x ingat katne
    secara purata, kaki pecut ni sampai ke destinasi dalam 5-10min je lebih awal
    tetapi penggunaan minyak lebih 25% dari orang lain....
    jadi fikir-fikirkanlah scratch

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Wed Mar 24, 2010 12:33 pm

    duke wrote:
    kr150c87 wrote:Adegan tapau menapau akan menimba maut,berlaku pada member gua kat highway maut,,depan mata.apabila handle bearingnya longgar pada kelajuan tinggi,maka kedua2 menimba maut,

    Fikirlah orang yg tersayang. Bersabarlah, dan lambat,laju pun asalkan slamat tiba dah cukup baik utk kita.x pyh nk rembat mcm x ingat dunia dan mcm hantu. Itu nasihat polis trapik kat gua dlu.sejak itu bwk 110kmh je,.

    Tiap2 pagi mak suruh gua tapau roti dan nasi lemak.atau bekal dari mak tapau roti je.. Very Happy

    aku penah terbaca satu research ni dulu....x ingat katne
    secara purata, kaki pecut ni sampai ke destinasi dalam 5-10min je lebih awal
    tetapi penggunaan minyak lebih 25% dari orang lain....
    jadi fikir-fikirkanlah scratch

    tak juga.. Azzo mengambil masa 1jam lebay untuk sampai ke IPOH dengan kelajuan lebih kurang 180KM/h. sedangkan aku 2 jam lebay untuk sampai ke IPOH dgn Kelajuan 120 KM/h.... beza aku dgn dia 2 jam lebay wo.. hehehe minyak of course la aku lagi jimat.. Very Happy


    Last edited by Azroy on Wed Mar 24, 2010 12:37 pm; edited 1 time in total

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Wed Mar 24, 2010 12:35 pm

    Azroy wrote:
    tak juga.. Azzo mengambil masa 1jam lebay untuk sampai ke IPOH dengan kelajuan lebih kurang 180KM/h. sedangkan aku 2 jam lebay untuk sampai ke IPOH dgn Kelajuan 120 KM/h....

    kajian tu aku rasa untuk city riding...bukan long distance
    lagipun secara purata...bukan untuk every case.

    ariff-NINJA wrote: aku jahat gak..mula2 malas nak layan sbb moto kite cc kecik jer... tp aku naik hantu... aper lagi "HIJAU!!" dia blah dpan dulu...

    sama la citenye...aku pun bukan nak menggila sgt selalunya..
    sebelum ride selalu niat nak rilek2 je bawak...
    tp kadang2 naik antu tu yg xleh control Evil or Very Mad

    kr150c87

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kr150c87 on Wed Mar 24, 2010 12:49 pm

    Mcm mane nk blaja skill tapau yeh..
    mmg berbeza dari skill leper ke ?
    takat pegi pasar atau kedai mamak tapau nasi lemak atau roti boleh je.

    nytroz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by nytroz on Wed Mar 24, 2010 1:40 pm

    tapau menapau ni lebih kepada kepuasan rider, dpt menunjukkan rider tu lebih hebat / motornya lebih power, baru2 ni aku jatuh sebab nak menapau lori hantu masa koner, tunang aku plak pernah termimpi yg aku jatuh slide dpn lori pastu kena gelek....cuak gak bile teringat mimpi dia tu, cuma nasib aku baik Allah panjangkan umur aku lori tu sempat elak, kaki mmg rabak gak pasal jatuh pakai sluar slack, motor coverset blakang berderai pasal highside hentam devider, tapi nasib baik yg lain2 still ok, body pun tak lari, so bila tgh sakit ni bwk la kete pulak...yg peliknye aku kalo bwk kete tak gemar plak bwk laju, sapa nak potong pun potong la... aku dok dgn 60kmh lane kiri tu... huhu.... maybe sebab kete kalo bwk laju minyak kuat kot.... kekeke

    anyway... nak main tapau2 tu ingatlah org tersayang, rasa nak menapau sgt seeloknya pakai full gear & tapau kat trek, better safe than sorry....

    masa lepas jatuh tu ade sorang brader tolong, rupenye dia pun biase main SBK MSS, dia ckp yg pun dia tak bwk moto kat jln biase, race moto pun kat trek je......

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Wed Mar 24, 2010 1:45 pm

    nytroz wrote:tapau menapau ni lebih kepada kepuasan rider, dpt menunjukkan rider tu lebih hebat / motornya lebih power, baru2 ni aku jatuh sebab nak menapau lori hantu masa koner, tunang aku plak pernah termimpi yg aku jatuh slide dpn lori pastu kena gelek....cuak gak bile teringat mimpi dia tu, cuma nasib aku baik Allah panjangkan umur aku lori tu sempat elak, kaki mmg rabak gak pasal jatuh pakai sluar slack, motor coverset blakang berderai pasal highside hentam devider, tapi nasib baik yg lain2 still ok, body pun tak lari, so bila tgh sakit ni bwk la kete pulak...yg peliknye aku kalo bwk kete tak gemar plak bwk laju, sapa nak potong pun potong la... aku dok dgn 60kmh lane kiri tu... huhu.... maybe sebab kete kalo bwk laju minyak kuat kot.... kekeke

    anyway... nak main tapau2 tu ingatlah org tersayang, rasa nak menapau sgt seeloknya pakai full gear & tapau kat trek, better safe than sorry....

    masa lepas jatuh tu ade sorang brader tolong, rupenye dia pun biase main SBK MSS, dia ckp yg pun dia tak bwk moto kat jln biase, race moto pun kat trek je......

    Aku tau ko jatuh masa mlm aku lepak dgn miraburuk beb kat sentul ari jumaat, amacam dah chat ke ?
    GWS bro....


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 24, 2010 4:16 pm

    carlnain wrote:
    ali_wng wrote:pagi2 dah kena tapau ngan R1.... trus xde mood wat keje....

    R1 tu bernasib baik je , sebab time nak g keje kan ali kan,kan,kan... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    cuba jmp time mlm siap dgn boxer , huh...jgn harap dpt tapau ALI THE LEGEND WENG2.... pale pale

    Mersing tgk , ada bran???....keikeikei... Laughing Laughing

    wakakakakaka... lawak2....

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 24, 2010 4:17 pm

    duke wrote:
    ali_wng wrote:pagi2 dah kena tapau ngan R1.... trus xde mood wat keje....

    lol! lol! lol!
    kalau bawak bmw s1000r kena ngan r1 logik la xde mood Laughing
    yelaaa... xmampu lg nak pakai motor besar... 2 yg xde mood nak bekerja tu...

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Wed Mar 24, 2010 6:03 pm

    Azroy wrote:
    tak juga.. Azzo mengambil masa 1jam lebay untuk sampai ke IPOH dengan kelajuan lebih kurang 180KM/h. sedangkan aku 2 jam lebay untuk sampai ke IPOH dgn Kelajuan 120 KM/h.... beza aku dgn dia 2 jam lebay wo.. hehehe minyak of course la aku lagi jimat.. Very Happy

    betul kata encik azroy. tapi kita kena consider juga berapa perbezaan speed antara 2 buah motor tu.

    senario A
    motor A = 110kmh
    motor B = 100kmh

    selepas 1 jam
    motor A = 110km
    motor B = 100km
    beza 10km = dalam 6 minit sudah berjumpa

    senario azroy dan azzo
    julat perbezaan kelajuan terlalu besar
    azzo = 180kmh
    azroy = 120kmh

    dalam tempoh sejam
    azzo = 180km
    azroy = 120km
    beza 60km = perlukan setengah jam

    tetapi kenyataan azroy boleh diragui di mana katanya azzo tiba IPOH dalam sejam lebih. manakala dia memerlukan 2 jam lebih. kenyataan itu tidak spesifik.

    sekiranya azzor memerlukan 1 jam 50 minit (1 jam lebih kan?) dan azroy memerlukan 2 jam 10 minit (2 jam lebih jugak) maka perbezaannya cuma 20 minit. tapi azzo memang laju. sifu wehh...

    dan sbnrnya azroy pun laju jugak... siapa penah ride dgn beliau tahu lah cara dia memecut.

    semua hebat2 weh!!

    sekian saja analisis dari saya. he he he Laughing


    Last edited by alldisc on Wed Mar 24, 2010 8:52 pm; edited 1 time in total

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Wed Mar 24, 2010 8:35 pm

    kat trekday..lc pon tapau aku..hampeh btol!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 6:00 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:00 am