Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    @zri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by @zri on Sun Mar 28, 2010 10:16 pm

    wat prtame kli ak kne tapau ngn lc..mne tk kne tapau.dy pkai nob1..side mirror pown tkda..lju woo..nk kejar blik..tp org blkng tk bg.hehe...kerek mat rmpt tu..time dy potong ak.dy ankt tgn tinggi2...mcm suwoh ak kjr dy blik..time ur bru blik gbai...kete kt hulu langt lak byk.jln brpsir..

    nytroz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by nytroz on Mon Mar 29, 2010 1:59 pm

    @zri wrote:wat prtame kli ak kne tapau ngn lc..mne tk kne tapau.dy pkai nob1..side mirror pown tkda..lju woo..nk kejar blik..tp org blkng tk bg.hehe...kerek mat rmpt tu..time dy potong ak.dy ankt tgn tinggi2...mcm suwoh ak kjr dy blik..time ur bru blik gbai...kete kt hulu langt lak byk.jln brpsir..

    LC warne ijau ke bro? aku pun penah try kejar mamat tu, pkai ekzos Nob1....laju siut...toyol ke jin ape dia pakai tah...

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Mon Mar 29, 2010 5:42 pm

    nytroz wrote:
    @zri wrote:wat prtame kli ak kne tapau ngn lc..mne tk kne tapau.dy pkai nob1..side mirror pown tkda..lju woo..nk kejar blik..tp org blkng tk bg.hehe...kerek mat rmpt tu..time dy potong ak.dy ankt tgn tinggi2...mcm suwoh ak kjr dy blik..time ur bru blik gbai...kete kt hulu langt lak byk.jln brpsir..

    LC warne ijau ke bro? aku pun penah try kejar mamat tu, pkai ekzos Nob1....laju siut...toyol ke jin ape dia pakai tah...
    kalau nak tapau lc sng jer..starting kena skali...jgn dia dlm 160kmj ko dlm 100kmj tiba2 dia potong kau,kau nak kejar..susah skt nak dpt kerana memerlukan kuasa pecutan yg tinggi..lc ni licik skt....tapi kips lagi laju dari lc..tak caya blh ajak mamat lc test speed kat highway..kalo bran la..cc pun dah ketara perbezaannyer..aper2pon hati2 di jalan raya..

    kr150c87

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kr150c87 on Mon Mar 29, 2010 5:49 pm

    senang je nak tapau lc.pegi kat roadblock tanya cik, arini dah tapau berapa biji LC..mesti banyak kat lori polis tu.

    nytroz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by nytroz on Mon Mar 29, 2010 7:48 pm

    kr150c87 wrote:senang je nak tapau lc.pegi kat roadblock tanya cik, arini dah tapau berapa biji LC..mesti banyak kat lori polis tu.

    huhu...btul2, LC pun salah satu feveret pulisi menapau masuk ke dalam tapawere warne biru gelap lapan tayar selain aekzek ngan wantupaizek...

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Mon Mar 29, 2010 11:52 pm

    nytroz wrote:
    kr150c87 wrote:senang je nak tapau lc.pegi kat roadblock tanya cik, arini dah tapau berapa biji LC..mesti banyak kat lori polis tu.

    huhu...btul2, LC pun salah satu feveret pulisi menapau masuk ke dalam tapawere warne biru gelap lapan tayar selain aekzek ngan wantupaizek...
    harap2 geng zx takde yg kena tapau..tapi moto aku lps jer JPJ..walhal ejos paip,singnal bwh mudgud tersorok then no plate fancy..tak tau la nasib2 kot..Pakcik JPJ tu senyum jer ttgk moto aku. Laughing Laughing

    hantukatik

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by hantukatik on Tue Mar 30, 2010 12:45 am

    mambang hijau wrote:
    nytroz wrote:
    kr150c87 wrote:senang je nak tapau lc.pegi kat roadblock tanya cik, arini dah tapau berapa biji LC..mesti banyak kat lori polis tu.

    huhu...btul2, LC pun salah satu feveret pulisi menapau masuk ke dalam tapawere warne biru gelap lapan tayar selain aekzek ngan wantupaizek...
    harap2 geng zx takde yg kena tapau..tapi moto aku lps jer JPJ..walhal ejos paip,singnal bwh mudgud tersorok then no plate fancy..tak tau la nasib2 kot..Pakcik JPJ tu senyum jer ttgk moto aku. Laughing Laughing


    bro, encik JPJ tu takut nk tahan kot...pasal u looks green....hihihihi. Ketahui la kwn2...moto lc kecik, ringan, so mase connering, lc lg cepat psl senang(ringan) nk menolak & menarik moto mase attack coner, same gak kips ngan sapobike...kips boleh titik sapobike time coner, jln lurus mmg kena tapau la...so xyah heran kalau kalian kene tapau time coner ngan lc...

    kr150c87

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kr150c87 on Tue Mar 30, 2010 1:14 am

    Jangan kena tertapau dengan penyamar mat rempit,(polis menyamar mat rempit) biasanya lc135,125z,dan Kips biru,itam,merah..kat sebelah preng preng.ajak main race..sampai end..kasi tapau abis yg join race tu.penah tgk mata sendiri beb.

    Jangan kena tapau lak dengan encik JPJ..x de maafan beb,kalau season jpj tangkap moto,byk yg kena malah superbike jugak..ekzos,plate number.

    @zri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by @zri on Tue Mar 30, 2010 2:04 am

    kecik=agile

    tp....

    highway=trtinggai..

    in a nut shell,bwk ikt kemampuan..bukn fkrn.

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Tue Mar 30, 2010 3:21 am

    hantukatik wrote:
    mambang hijau wrote:
    nytroz wrote:
    kr150c87 wrote:senang je nak tapau lc.pegi kat roadblock tanya cik, arini dah tapau berapa biji LC..mesti banyak kat lori polis tu.

    huhu...btul2, LC pun salah satu feveret pulisi menapau masuk ke dalam tapawere warne biru gelap lapan tayar selain aekzek ngan wantupaizek...
    harap2 geng zx takde yg kena tapau..tapi moto aku lps jer JPJ..walhal ejos paip,singnal bwh mudgud tersorok then no plate fancy..tak tau la nasib2 kot..Pakcik JPJ tu senyum jer ttgk moto aku. Laughing Laughing


    bro, encik JPJ tu takut nk tahan kot...pasal u looks green....hihihihi. Ketahui la kwn2...moto lc kecik, ringan, so mase connering, lc lg cepat psl senang(ringan) nk menolak & menarik moto mase attack coner, same gak kips ngan sapobike...kips boleh titik sapobike time coner, jln lurus mmg kena tapau la...so xyah heran kalau kalian kene tapau time coner ngan lc...

    Ni mesti Antubukit yg reply , sebab setahu aku antukatik dia begeres je.... Suspect Suspect
    May b dia dah lulus sijil 1 level bukit..... Laughing Laughing Laughing
    Kena g kusus Sijil cameroon level 1 lak pas ni... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    hantukatik

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by hantukatik on Wed Mar 31, 2010 12:00 pm

    bro, encik JPJ tu takut nk tahan kot...pasal u looks green....hihihihi. Ketahui la kwn2...moto lc kecik, ringan, so mase connering, lc lg cepat psl senang(ringan) nk menolak & menarik moto mase attack coner, same gak kips ngan sapobike...kips boleh titik sapobike time coner, jln lurus mmg kena tapau la...so xyah heran kalau kalian kene tapau time coner ngan lc...[/quote]

    Ni mesti Antubukit yg reply , sebab setahu aku antukatik dia begeres je.... Suspect Suspect
    May b dia dah lulus sijil 1 level bukit..... Laughing Laughing Laughing
    Kena g kusus Sijil cameroon level 1 lak pas ni... Laughing Laughing[/quote]


    uikss...mane ade bro...aku blaja dr pengalaman aku d tapau ngan LC atuk n korang... Laughing Laughing Laughing .aku xde time bran lg nk tapau korang....tabik sifu

    xplay85

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by xplay85 on Thu Apr 01, 2010 2:18 am

    hye geng....pngalaman aku mnapau,lc,stakat ni xpenah btul2 try lg,rase mcm xsampai,psl aku agak confident zx ni bleh menang punye...tp ade saje2 ikut sbiji lc 1st edition warna hijau...155km/j gak la meter moto aku..lc 2 pun bwk rilek je,sbelah tgn & duk tegak...

    ngan ninja 250 baru...aku menang...kat jln kuching hala ke rawang....mkn asap ninja 2..last2 dua2 kene sound ngan moto polis yg cc besar 2,ntah dari mane die muncul,die siap sound gune speaker lg suruh kiteorg slow down,kalo x kene tahan...trus aku ngan ninja 2 bwk slow je...hhehe..

    da 2 kali try ngan ngan er6-f plat & org yg same...dua2 tserempak waktu nk gi keje, NPE hala ke KL...mmg syok test ngan moto ni..dua2 kali aku cucuk angin die sampai 190km/j & dua2 kali jugak la die slow down and jln seiring ngan aku,pastu die tunjuk tanda good,,,hehe,,bangga gak la aku...


    pd aku..zx 150 ni mmg tbaik..bunyi die wktu tgh tarik & powervalve running,mmg layan...klajuan mcm superbike..tp cost maintainance rendah (kalo compare ngan superbike la,jgn compare ngan ex-5 plak,hehe)....fc moto ni sgt2 mnjimatkn pd aku...maybe psl moto baru& aku bwk most of the time below 120km/j..

    Art

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Art on Thu Apr 01, 2010 6:01 pm

    Aku pernah ride saing dgn LC135. Masa aku naik CBR929 kat hiway meter aku 100kmj LC tu tgh tunduk belakang handle. Dah bukak habis la tu.. Rolling Eyes
    Lagi sekali dgn member gi konvoi. Aku ZXR250 dia LC135. Sama jugak. Aku mantain 100-110kmj member naik LC kata meter dia dah 150kmj.
    Cuma yg dah modified ni kadang2 kerek skit. Laju lah sikit sampai 120+kmj ada LC cucuk belakang no plet aku. Aku leh bukak sampai 180++ tapi kot nanti diorg kata aku belagak pulak. Rasa mcm nk brek emergency jekk biar dia tercucuk tail moto aku...

    xplay85

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by xplay85 on Thu Apr 01, 2010 8:46 pm

    em btul...aku segan gak nk main ngan lc,,kjp lg org ckp xde hati perut plak mnapau lc ksayangan ramai 2,hehe...lgpun da sah2 tau kite conpom menang...tp apepun lc mmg moto kapcai tbaik dari sgala aspek..mcm belang laju skit,tp bentuk pelik sgt...zxr250 mmg best 16valve,4 inline,tp ,maintainance nye lemah kpala lutut aku,hehehehe...

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Fri Apr 02, 2010 12:42 pm

    aku kalau nak main dgn LC, aku biar dia pecut dulu kat depan lepas tu aku potong dia masa top speed tapi aku potong perlahan aje... katakan dia ride 160kmj, aku potong dia 162kmj.
    dan lagi satu best paling best bila berhenti kat trafik light betul2 sebelah LC. aku tak suka potong laju2 sbb org tak tahu apa motor kita ride... aku potong laju sket je...

    Kawasaian

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Kawasaian on Fri Apr 02, 2010 2:54 pm

    alldisc wrote:aku kalau nak main dgn LC, aku biar dia pecut dulu kat depan lepas tu aku potong dia masa top speed tapi aku potong perlahan aje... katakan dia ride 160kmj, aku potong dia 162kmj.
    dan lagi satu best paling best bila berhenti kat trafik light betul2 sebelah LC. aku tak suka potong laju2 sbb org tak tahu apa motor kita ride... aku potong laju sket je...

    skill nih byk kot orang praktik kan...

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Fri Apr 02, 2010 8:35 pm

    Kawasaian wrote:
    alldisc wrote:aku kalau nak main dgn LC, aku biar dia pecut dulu kat depan lepas tu aku potong dia masa top speed tapi aku potong perlahan aje... katakan dia ride 160kmj, aku potong dia 162kmj.
    dan lagi satu best paling best bila berhenti kat trafik light betul2 sebelah LC. aku tak suka potong laju2 sbb org tak tahu apa motor kita ride... aku potong laju sket je...

    skill nih byk kot orang praktik kan...
    kecik ati owners LC kalo diaorang baca trit2 kat sini...

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Fri Apr 02, 2010 9:51 pm

    mambang hijau wrote:
    Kawasaian wrote:
    alldisc wrote:aku kalau nak main dgn LC, aku biar dia pecut dulu kat depan lepas tu aku potong dia masa top speed tapi aku potong perlahan aje... katakan dia ride 160kmj, aku potong dia 162kmj.
    dan lagi satu best paling best bila berhenti kat trafik light betul2 sebelah LC. aku tak suka potong laju2 sbb org tak tahu apa motor kita ride... aku potong laju sket je...

    skill nih byk kot orang praktik kan...
    kecik ati owners LC kalo diaorang baca trit2 kat sini...
    aku rasa LC lagi banyak buli motor lain... EX5 la, suzuki best la, RG la, yamaha SS la, lagenda la, SRE, SRX, SRV laa... kriss laa...lom masuk skuter lagi! ha ha ha aku baru main2 dgn satu model aje... wakakakakka...

    Art

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Art on Fri Apr 02, 2010 10:36 pm

    mambang hijau wrote:kecik ati owners LC kalo diaorang baca trit2 kat sini...
    Apa nak kecik hati pulak. Aku kalau ride santai 90-100kmj selalu ada LC suka cucuk beberapa inci je dari no plet aku. Aku tau diorg dah nak habis trotel. Ada la lajak lagi sikit kot. Pastu berenti lampu merah tengok moto aku dia leh ketawa2. Macam tu siapa yg kecik hati. Takkan aku sentiasa nak pecut sampai topspeed.
    Apa diorg nak ckp. "Moto diorg paling power leh cucuk belakang ZXR250?" Atau "Rider tu tak handal, naik 250 aku boleh cucuk belakang pakai LC?" fikir2kan.
    Ada sekali wave dah modified pun buat mcm ni kat aku dari Pontian smpi Johor Bahru. Sesekali aku pecut tinggalkan dia. Pastu aku slowdown bersiar2, Dia cucuk lagi belakang aku rapat2. Adoii!

    @zri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by @zri on Sat Apr 03, 2010 2:17 am

    alldisc wrote:aku kalau nak main dgn LC, aku biar dia pecut dulu kat depan lepas tu aku potong dia masa top speed tapi aku potong perlahan aje... katakan dia ride 160kmj, aku potong dia 162kmj.
    dan lagi satu best paling best bila berhenti kat trafik light betul2 sebelah LC. aku tak suka potong laju2 sbb org tak tahu apa motor kita ride... aku potong laju sket je...
    abg alldisc trbaek!!

    Kawasaian

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Kawasaian on Sat Apr 03, 2010 2:30 am

    yang selalu mencucuk muto kite nih byk dari moto YAMAHA je..
    RXZ,125Z,LC terbaru FZ150i..
    nape ek??
    tapi tak la semua suke mencucuk..
    kalau dak orang muda bawak sure la macam ajak race..
    tau la muto kite ni laju perlahan..
    tapi fonomena nih tak da kat belah penang gan kedah...

    xplay85

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by xplay85 on Sat Apr 03, 2010 1:17 pm

    btul...lc mmg suke sgt buli moto lain...diorg xpikir pun owner moto lain kecik ati...bkan smue owner lc mcm 2..tp mcm biase la,kerana nila setitik,rosak susu sebelanga,hehe...yg aku fedup 2,owner lc slalu suke cucuk2 aku,pastu aku bg laluan,full throttle diorg pecut aku sambil toleh blkg or tgk side mirror..nk tgk aku kejar diorg x...tp most of the time aku wat xtau jer,tp hati ni agak tbakar jugak la...2 xkire time jln jam lg,diorg tonjol rapat2 la pastu bkan main diorg potong & himpit aku..pastu tgk2 side mirror,nmpk sgt diorg sengaja...aku malas nk mlaju sgt time jam kat kl ni,bahaya,psl kadang2 kreta suke2 tukar lane tanpa bg signal...kalo blanggar kjap lg,masak woo,brg2 kawasaki kn mahal skit...hehe...apepun,peace,no war..

    xplay85

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by xplay85 on Sat Apr 03, 2010 1:26 pm

    lg satu..top speed fz ngan lc mmg sgt bbeza..fz slow pd aku...tp lc mmg agak laju bg sbuah kapcai...fz senang nk dpotong..tp lc kene pulas throttle lbih skit baru dpt potong,hehe..tp fz riding position mmg best,tp body yg naked mnyebabkn moto ni jd underpower..kalo korang penah bwk moto naked mesti korang tau besar nye faktor angin,especially kalo kat atas highway...125z and rxz ok jer aku rase stakat ni,diorg xde cucuk2 lg,kalo diorg bwk laju pun diorg juz potong mcm 2 jer...xmcm sjenis moto lg 2,hehehe...

    alldisc

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alldisc on Sat Apr 03, 2010 2:44 pm

    budak LC cakap... eleh, lu boleh aa laju. motor lu 150cc. motor gua 135cc je beb.
    lepas tu aku jawap... baper beza? 15cc kan? camtu jugak laa lu selalu main dgn EX5 100cc, honda wave 125, dan RG sport 110cc. camtu la perasaan mereka. kalau lu ride normal, aku ok je beb. aku ni mewakili semua motor2 kecik yg lu dah buli. Very Happy
    to LC riders, jgn amik hati haa... motor aku tak layak nak tanding motor 150cc. kasik la chance aku layan kapchai. wakakakkaka

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sun Apr 04, 2010 8:35 am

    aku kena tapau dgn 125zr time speed 190km/h elek jer..x kicik hati pon..125 tu da fully mod..pdulik la..

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 9:55 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:55 am