Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Thu Jul 22, 2010 4:18 am

    Malam tadi aku ditapau dan dibuli kaw2 oleh 2 bijik kips hitam...aku sedar moto aku slow tapi dorang tanpa belas kasihan menapau aku sambil mengejek aku...takper2.. tunggu masa dan ketika aku akan tapau korang balik ...mentang2 la aku bawa honda wave,standart lak tu kau tapau aku ye si jebat dan si jeff....suka ko yer...kat jalan highway plk tu kalau jln corner2 maut dah kene dah korang ngan aku tadi ....hampas betul la korang..mesti moto aku demam besok kene lenjan kaw2 injin die tadi nak pollow korang takut sesat.. tapi takpe aku puas sebab moto aku cecah 130kmj hasil penangan carb TS125 setting baekk punyer

    Jebat_Mka.75

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Jebat_Mka.75 on Thu Jul 22, 2010 4:22 am

    paeach wrote:
    Jebat_Mka.75 wrote:GENDANG GENDUT TALI KECAPI...
    PERUT KENYANG SUSAH HATI...
    KALAU KIPPERS2 SEMUA BIJAK BISTARI...
    SIAPA GERANGAN KIPPERS YG KITA CARI...???
    Muakakakakakakakakakakakakakaka.....

    pening den tgk merah2 ni..
    siapakah gerangan kipper nya eh??


    bg klu ckt..org putrajaya ke bkn?
    kalau org putrajaya mcm tau je..
    Takde Klu2 punya...teka sendiri...hehehe..

    jayjeffrey

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by jayjeffrey on Thu Jul 22, 2010 4:23 am

    wakakaka... ada jugak nama aku dlm dua dua citer nih, aduhai bro mambang... sebab ko pakai wave tu la kite tapau.... kalau ko naik kips tu, mana la mampu aku ngan jebat nak tapao ko nih LOL !!

    Jebat_Mka.75

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Jebat_Mka.75 on Thu Jul 22, 2010 4:25 am

    mambang hijau wrote:Malam tadi aku ditapau dan dibuli kaw2 oleh 2 bijik kips hitam...aku sedar moto aku slow tapi dorang tanpa belas kasihan menapau aku sambil mengejek aku...takper2.. tunggu masa dan ketika aku akan tapau korang balik ...mentang2 la aku bawa honda wave,standart lak tu kau tapau aku ye si jebat dan si jeff....suka ko yer...kat jalan highway plk tu kalau jln corner2 maut dah kene dah korang ngan aku tadi ....hampas betul la korang..mesti moto aku demam besok kene lenjan kaw2 injin die tadi nak pollow korang takut sesat.. tapi takpe aku puas sebab moto aku cecah 130kmj hasil penangan carb TS125 setting baekk punyer
    Oh Mambang...tiada niat dihati kami utk menapau sesama member...cuma jari jemari kami lenguh2 mengawal throttle menanti tuan...dgn tidak sengaja kami TERpulas throttle...ampun kan kami penunggu gua...hehehe...
    P/S : Tu la...ada ZX...wat datuk kat umah...hihihi...

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Thu Jul 22, 2010 4:31 am

    aku sajer bawa wave nak test kelajuan bila pakai carb TS125 tu...ok jugak tak menghampakan cuma poket jer hampa...kuat telan minyak siot..masa injin idle bunyik cam motoboat..hahaha..kalo pakai ejos nobi kompom bunyik motoboat

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Thu Jul 22, 2010 8:44 pm

    Jebat_Mka.75 wrote:
    mambang hijau wrote:Malam tadi aku ditapau dan dibuli kaw2 oleh 2 bijik kips hitam...aku sedar moto aku slow tapi dorang tanpa belas kasihan menapau aku sambil mengejek aku...takper2.. tunggu masa dan ketika aku akan tapau korang balik ...mentang2 la aku bawa honda wave,standart lak tu kau tapau aku ye si jebat dan si jeff....suka ko yer...kat jalan highway plk tu kalau jln corner2 maut dah kene dah korang ngan aku tadi ....hampas betul la korang..mesti moto aku demam besok kene lenjan kaw2 injin die tadi nak pollow korang takut sesat.. tapi takpe aku puas sebab moto aku cecah 130kmj hasil penangan carb TS125 setting baekk punyer
    Oh Mambang...tiada niat dihati kami utk menapau sesama member...cuma jari jemari kami lenguh2 mengawal throttle menanti tuan...dgn tidak sengaja kami TERpulas throttle...ampun kan kami penunggu gua...hehehe...
    P/S : Tu la...ada ZX...wat datuk kat umah...hihihi...

    tapi selaju-laju korang.... tetap ditapau jugak..

    kippers yang sorang lagi tu... lagi laju...

    ** haa... aku dah bagi klue skit.. utk teka-teki di atas.... lol! lol! lol!

    jayjeffrey

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by jayjeffrey on Thu Jul 22, 2010 11:01 pm

    adui...bro, kang dia nangis wo...

    Jebat_Mka.75

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Jebat_Mka.75 on Fri Jul 23, 2010 1:38 am

    jayjeffrey wrote:adui...bro, kang dia nangis wo...
    Arramak Jay...Black dah bg klue laa...hehe...kita kena sedar diri bro...betapa ngeri dan tragik nya ditapau KAW2 oleh Kipper dgn kuasa Space Cop Gaban tu...ingat bro...2 kali kelajuan cahaya tuuu....

    fendy_jb

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by fendy_jb on Fri Jul 23, 2010 3:14 am

    Jebat_Mka.75 wrote:
    jayjeffrey wrote:adui...bro, kang dia nangis wo...
    Arramak Jay...Black dah bg klue laa...hehe...kita kena sedar diri bro...betapa ngeri dan tragik nya ditapau KAW2 oleh Kipper dgn kuasa Space Cop Gaban tu...ingat bro...2 kali kelajuan cahaya tuuu....


    jebat mmg bijak berkate2,
    makan dalam kalo yg terase,
    ish aq semakin sengsara,
    mencari kippers seiras cahaye.

    pantun lagi 2.

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Fri Jul 23, 2010 5:15 am

    Ni cerita aku pulak, pada suatu mlm, aku menaiki motor kips aku nak pergi ke ampang rumah cousin, dlm perjalanan tu aku maintain dlm 140km la..sekali tu aku ternampak ada satu motor mcm superbike kat dpn..bila aku smpai dpn rupanya2 Ninja 250, aku pun nak potong rasa mcm serba salah, sebab dia bwk slow sgtt kat lane kanan pulak tu, aku rasa dlm 80km la..so aku bwk lah slow je ikot dia..sekali tu aku terpotong dia dlm kelajuan 120km, niat aku bukan nak berluma dgn dia, so masa potong tu aku angkat lah tgn, kira mcm aku say hi lah kat dia, pastu aku pergi je lah kedepan, tetiba dia pecut cucuk rapat gyler belakang aku, pastu bukak high beam pulak tu, silau aku pandang side miror..aku terbakar lah..mamat ni kurang ajar betul..aku tkda cari pasal dgn dia, pastu dia buat mcm tu kat aku, apa lagi, aku tarik half clucth, rpm naik tinggi, aku lepaskan, kena tinggal dia pickup dgn aku, abis dia kena mkn asap dgn moto aku..selepas tu bila meter aku dlm 190, dia tetiba ada kat belakang aku, laju motor dia, dia dah pakai ekjos yoshimura, so mmg power lah..dia cucuk rapat belakang aku dgn kelajuan 190km motor aku, motor dia maybe 170km time tu, aku tunduk serendah yg boleh..bila aku pandang meter, jarum meter aku tunjuk 200km, dia masih ada kat belakang aku..pastu dia potong aku pulak..haish..hebat betul motor dia..aku hanya cucuk belakang motor dia, tapi lepas tu kat dpn ada sebijik kereta, dia slow drop gear, aku pun sama, lepas kete tu pergi ke lane tgh, dia bukak minyak, aku pun sama, tp dia kena tinggal dgn aku pulak, pickup mmg bye2 lah motor dia, akhir skali aku masuk kiri, dia pun gi straight..sebenarnya niat aku bukan nak berlumba dgn dia, dan aku pun bukan mat rempit, aku anti rempit, tp sebab dia krg ajar sgtt,gi cucuk belakang aku, n high beam aku..kalau nak potong, potong je lah aku, ni buat mcm tu kat aku, Aku tk berani bwk laju kalau tk pakai safety, seperti helmet full face, jacket, glove, knee protector, back protector, insha allah kalau jadi pape, kita selamat, sebab pakai safety. So korang2 yg bwk laju tu, pakai lah safety, insha allah selamat, kerana kita yg merancang dan hnya Allah yg menentukan. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg aku di kelana jaya, AKSESORI MOTOR EIDAMAN. Sekian.

    jayjeffrey

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by jayjeffrey on Fri Jul 23, 2010 6:18 am

    jgn risau bro... tu baru kawa 250 jer... member kite yg sorang nih... gerenti leh tapau dia, 650 pon kena makan wo...

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Fri Jul 23, 2010 12:25 pm

    jayjeffrey wrote:jgn risau bro... tu baru kawa 250 jer... member kite yg sorang nih... gerenti leh tapau dia, 650 pon kena makan wo...

    BETUL..BETUL..BETUL..

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Fri Jul 23, 2010 3:46 pm

    jayjeffrey wrote:jgn risau bro... tu baru kawa 250 jer... member kite yg sorang nih... gerenti leh tapau dia, 650 pon kena makan wo...

    tulah baru pakai Ninja 250 dah berlagak..belum lagi dia pakai zx6 ke, zx10 ke..haish..

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Fri Jul 23, 2010 4:08 pm

    ninja green wrote:Ni cerita aku pulak, pada suatu mlm, aku menaiki motor kips aku nak pergi ke ampang rumah cousin, dlm perjalanan tu aku maintain dlm 140km la..sekali tu aku ternampak ada satu motor mcm superbike kat dpn..bila aku smpai dpn rupanya2 Ninja 250, aku pun nak potong rasa mcm serba salah, sebab dia bwk slow sgtt kat lane kanan pulak tu, aku rasa dlm 80km la..so aku bwk lah slow je ikot dia..sekali tu aku terpotong dia dlm kelajuan 120km, niat aku bukan nak berluma dgn dia, so masa potong tu aku angkat lah tgn, kira mcm aku say hi lah kat dia, pastu aku pergi je lah kedepan, tetiba dia pecut cucuk rapat gyler belakang aku, pastu bukak high beam pulak tu, silau aku pandang side miror..aku terbakar lah..mamat ni kurang ajar betul..aku tkda cari pasal dgn dia, pastu dia buat mcm tu kat aku, apa lagi, aku tarik half clucth, rpm naik tinggi, aku lepaskan, kena tinggal dia pickup dgn aku, abis dia kena mkn asap dgn moto aku..selepas tu bila meter aku dlm 190, dia tetiba ada kat belakang aku, laju motor dia, dia dah pakai ekjos yoshimura, so mmg power lah..dia cucuk rapat belakang aku dgn kelajuan 190km motor aku, motor dia maybe 170km time tu, aku tunduk serendah yg boleh..bila aku pandang meter, jarum meter aku tunjuk 200km, dia masih ada kat belakang aku..pastu dia potong aku pulak..haish..hebat betul motor dia..aku hanya cucuk belakang motor dia, tapi lepas tu kat dpn ada sebijik kereta, dia slow drop gear, aku pun sama, lepas kete tu pergi ke lane tgh, dia bukak minyak, aku pun sama, tp dia kena tinggal dgn aku pulak, pickup mmg bye2 lah motor dia, akhir skali aku masuk kiri, dia pun gi straight..sebenarnya niat aku bukan nak berlumba dgn dia, dan aku pun bukan mat rempit, aku anti rempit, tp sebab dia krg ajar sgtt,gi cucuk belakang aku, n high beam aku..kalau nak potong, potong je lah aku, ni buat mcm tu kat aku, Aku tk berani bwk laju kalau tk pakai safety, seperti helmet full face, jacket, glove, knee protector, back protector, insha allah kalau jadi pape, kita selamat, sebab pakai safety. So korang2 yg bwk laju tu, pakai lah safety, insha allah selamat, kerana kita yg merancang dan hnya Allah yg menentukan. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg aku di kelana jaya, AKSESORI MOTOR EIDAMAN. Sekian.
    ending yang baik..hihihi

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Fri Jul 23, 2010 4:30 pm

    mambang hijau wrote:
    ninja green wrote:Ni cerita aku pulak, pada suatu mlm, aku menaiki motor kips aku nak pergi ke ampang rumah cousin, dlm perjalanan tu aku maintain dlm 140km la..sekali tu aku ternampak ada satu motor mcm superbike kat dpn..bila aku smpai dpn rupanya2 Ninja 250, aku pun nak potong rasa mcm serba salah, sebab dia bwk slow sgtt kat lane kanan pulak tu, aku rasa dlm 80km la..so aku bwk lah slow je ikot dia..sekali tu aku terpotong dia dlm kelajuan 120km, niat aku bukan nak berluma dgn dia, so masa potong tu aku angkat lah tgn, kira mcm aku say hi lah kat dia, pastu aku pergi je lah kedepan, tetiba dia pecut cucuk rapat gyler belakang aku, pastu bukak high beam pulak tu, silau aku pandang side miror..aku terbakar lah..mamat ni kurang ajar betul..aku tkda cari pasal dgn dia, pastu dia buat mcm tu kat aku, apa lagi, aku tarik half clucth, rpm naik tinggi, aku lepaskan, kena tinggal dia pickup dgn aku, abis dia kena mkn asap dgn moto aku..selepas tu bila meter aku dlm 190, dia tetiba ada kat belakang aku, laju motor dia, dia dah pakai ekjos yoshimura, so mmg power lah..dia cucuk rapat belakang aku dgn kelajuan 190km motor aku, motor dia maybe 170km time tu, aku tunduk serendah yg boleh..bila aku pandang meter, jarum meter aku tunjuk 200km, dia masih ada kat belakang aku..pastu dia potong aku pulak..haish..hebat betul motor dia..aku hanya cucuk belakang motor dia, tapi lepas tu kat dpn ada sebijik kereta, dia slow drop gear, aku pun sama, lepas kete tu pergi ke lane tgh, dia bukak minyak, aku pun sama, tp dia kena tinggal dgn aku pulak, pickup mmg bye2 lah motor dia, akhir skali aku masuk kiri, dia pun gi straight..sebenarnya niat aku bukan nak berlumba dgn dia, dan aku pun bukan mat rempit, aku anti rempit, tp sebab dia krg ajar sgtt,gi cucuk belakang aku, n high beam aku..kalau nak potong, potong je lah aku, ni buat mcm tu kat aku, Aku tk berani bwk laju kalau tk pakai safety, seperti helmet full face, jacket, glove, knee protector, back protector, insha allah kalau jadi pape, kita selamat, sebab pakai safety. So korang2 yg bwk laju tu, pakai lah safety, insha allah selamat, kerana kita yg merancang dan hnya Allah yg menentukan. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg aku di kelana jaya, AKSESORI MOTOR EIDAMAN. Sekian.
    ending yang baik..hihihi

    haha samabil cerita, sambil promote..hehe

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Fri Jul 23, 2010 9:11 pm

    dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Fri Jul 23, 2010 9:19 pm

    ryuganz wrote:dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh
    sifoo.... bile mau ajar geng jaybee??? ....

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sat Jul 24, 2010 12:05 am

    mambang hijau wrote:
    ninja green wrote:Ni cerita aku pulak, pada suatu mlm, aku menaiki motor kips aku nak pergi ke ampang rumah cousin, dlm perjalanan tu aku maintain dlm 140km la..sekali tu aku ternampak ada satu motor mcm superbike kat dpn..bila aku smpai dpn rupanya2 Ninja 250, aku pun nak potong rasa mcm serba salah, sebab dia bwk slow sgtt kat lane kanan pulak tu, aku rasa dlm 80km la..so aku bwk lah slow je ikot dia..sekali tu aku terpotong dia dlm kelajuan 120km, niat aku bukan nak berluma dgn dia, so masa potong tu aku angkat lah tgn, kira mcm aku say hi lah kat dia, pastu aku pergi je lah kedepan, tetiba dia pecut cucuk rapat gyler belakang aku, pastu bukak high beam pulak tu, silau aku pandang side miror..aku terbakar lah..mamat ni kurang ajar betul..aku tkda cari pasal dgn dia, pastu dia buat mcm tu kat aku, apa lagi, aku tarik half clucth, rpm naik tinggi, aku lepaskan, kena tinggal dia pickup dgn aku, abis dia kena mkn asap dgn moto aku..selepas tu bila meter aku dlm 190, dia tetiba ada kat belakang aku, laju motor dia, dia dah pakai ekjos yoshimura, so mmg power lah..dia cucuk rapat belakang aku dgn kelajuan 190km motor aku, motor dia maybe 170km time tu, aku tunduk serendah yg boleh..bila aku pandang meter, jarum meter aku tunjuk 200km, dia masih ada kat belakang aku..pastu dia potong aku pulak..haish..hebat betul motor dia..aku hanya cucuk belakang motor dia, tapi lepas tu kat dpn ada sebijik kereta, dia slow drop gear, aku pun sama, lepas kete tu pergi ke lane tgh, dia bukak minyak, aku pun sama, tp dia kena tinggal dgn aku pulak, pickup mmg bye2 lah motor dia, akhir skali aku masuk kiri, dia pun gi straight..sebenarnya niat aku bukan nak berlumba dgn dia, dan aku pun bukan mat rempit, aku anti rempit, tp sebab dia krg ajar sgtt,gi cucuk belakang aku, n high beam aku..kalau nak potong, potong je lah aku, ni buat mcm tu kat aku, Aku tk berani bwk laju kalau tk pakai safety, seperti helmet full face, jacket, glove, knee protector, back protector, insha allah kalau jadi pape, kita selamat, sebab pakai safety. So korang2 yg bwk laju tu, pakai lah safety, insha allah selamat, kerana kita yg merancang dan hnya Allah yg menentukan. Kalau nak beli brg2 safety, boleh lah dtg ke kedai abg aku di kelana jaya, AKSESORI MOTOR EIDAMAN. Sekian.
    ending yang baik..hihihi

    they tambi..hhu!! (tambi means 'adik')..klo da 200 km/h tas line kanan..pinjam rossi pnyer racing cuit yg hg nya bleh bli motor kita ni..pinjam agv yg riso pakai tu yg harga bleh bli LC..racing boot,glove n etc..etc yg rosi pakai time motogp tu..ble jatuh dgn kelajuan mcm tu..polis datang dgn trak..kutip anggota badan je..haha!!

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Sat Jul 24, 2010 2:01 am

    ryuganz wrote:dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh

    haha..niat sebenar bkn nak lumba dgn dia, tp dia yg mula dulu kan..huhu..kalau kat track mmg confirm2 kena tapau ninja 250r dgn kips kita ni, tkyah kat track, sy main dkat bukit tinggi, kena tapau bape tiang motor tu..haha..

    paeach

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by paeach on Sat Jul 24, 2010 2:06 am

    ninja green wrote:
    ryuganz wrote:dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh

    haha..niat sebenar bkn nak lumba dgn dia, tp dia yg mula dulu kan..huhu..kalau kat track mmg confirm2 kena tapau ninja 250r dgn kips kita ni, tkyah kat track, sy main dkat bukit tinggi, kena tapau bape tiang motor tu..haha..

    haha.. mai la dtg track..
    tgk sapa yg kena tapau..
    cuba tanya encik ryuganz tu sapa yg kena tapau... (org track tu..dia pnh tapau 250r.. )
    haha..


    kips vs 250r



    asrolsani

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by asrolsani on Sat Jul 24, 2010 2:09 am

    tak yah tanya ryuganz...
    abang si ninja green tu pon ada cakap kat aku....
    250r tu dia tapau senang2 je dgn zx150...

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Sat Jul 24, 2010 2:11 am

    paeach wrote:
    ninja green wrote:
    ryuganz wrote:dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh

    haha..niat sebenar bkn nak lumba dgn dia, tp dia yg mula dulu kan..huhu..kalau kat track mmg confirm2 kena tapau ninja 250r dgn kips kita ni, tkyah kat track, sy main dkat bukit tinggi, kena tapau bape tiang motor tu..haha..

    haha.. mai la dtg track..
    tgk sapa yg kena tapau..
    cuba tanya encik ryuganz tu sapa yg kena tapau... (org track tu..dia pnh tapau 250r.. )
    haha..


    kips vs 250r



    haha..boleh aje..tunggu track day yg akan dtg..aku ku dtg bersama kuda ku..

    paeach

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by paeach on Sat Jul 24, 2010 3:42 am

    ninja green wrote:
    paeach wrote:
    ninja green wrote:
    ryuganz wrote:dasat ninja green, aku tak berani sgt lawan kt hiway ngan 250r, kalo kat track, haa meh sini, hahaha, there's ur 'slight' different with RM10K more bike.kena follow rapat malu, kena tapau lagi la malu. wakakak
    lain le ZXR250,aku takble lawan. tak tau la orang lain.mueheh

    haha..niat sebenar bkn nak lumba dgn dia, tp dia yg mula dulu kan..huhu..kalau kat track mmg confirm2 kena tapau ninja 250r dgn kips kita ni, tkyah kat track, sy main dkat bukit tinggi, kena tapau bape tiang motor tu..haha..

    haha.. mai la dtg track..
    tgk sapa yg kena tapau..
    cuba tanya encik ryuganz tu sapa yg kena tapau... (org track tu..dia pnh tapau 250r.. )
    haha..


    kips vs 250r



    haha..boleh aje..tunggu track day yg akan dtg..aku ku dtg bersama kuda ku..

    dan akanku datang bersama zebraku untuk melihat aksimu...


    irsyadpenang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by irsyadpenang on Sat Jul 24, 2010 3:45 pm

    Laju jugak bro kips semua bawak yer..sampai meter cecah 190-200km/j aku top speed paling laju berani bawak pun 160km/j tu pun masa atas jambatan penang...time tu jantung rasa dah mcm ada kat luar badan dah(flying without wing)... hahaha...

    kalau kat highway 140km/j berani bawak..bukan aper ingat org tersayang and takut mati sebelum sempat bertaubat..huuhu


    Bab tapau orang nie jarang xpi aku paling benci bila orang drive motor dekat lane tengah bawak slow2..dah tau slow x reti2 reti dok lane kiri...rasa panas membara jer...


    Anyway mcm mana korang tarik sequnce gear sampai leh cecah 190-200km/j aku punya sequence tarik gear pun tak tau lagi main hentam jer..xpi lebih kurang mcm nie ler:


    - Gear 1 = 0 km/j-20km/j
    - Gear 2 = 20 km/j-30km/j
    - Gear 3 = 30 km/j-40km/j
    - Gear 4 = 40 km/j-60km/j
    - Gear 5 = 60 km/j-120km/j
    - Gear 6 = 120 km/j- keatas km/j

    alep

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by alep on Sat Jul 24, 2010 5:03 pm

    aku ikut rpm, nak jimat minyak, tukar gear rpm5k-6k, nak laju tukar gear rpm 10k utk gear 3 keatas

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm