Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    aiekempo

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by aiekempo on Wed Aug 04, 2010 6:21 pm

    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak nak kleuar.

    bercakap melalui pengalaman nampak...hehehe...

    hahah Tafe..ko pun mcm berpengalaman ngeri jugak jer..ahahahha

    kadri raptor

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kadri raptor on Wed Aug 04, 2010 6:27 pm

    hahahahahha aku nek skuter rasa mcm tunggang siput babi dlm cita doremon hahahahaha lembab tapi x penat lah rileks

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Wed Aug 04, 2010 6:39 pm

    kadri raptor wrote:hahahahahha aku nek skuter rasa mcm tunggang siput babi dlm cita doremon hahahahaha lembab tapi x penat lah rileks
    cam tunggang siput babi takpe lagi jgn mcm tunggang b*b* color pink lagi..hihihi

    TaFe

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by TaFe on Thu Aug 05, 2010 12:50 am

    aiekempo wrote:
    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak nak kleuar.

    bercakap melalui pengalaman nampak...hehehe...

    hahah Tafe..ko pun mcm berpengalaman ngeri jugak jer..ahahahha
    mmg ngeri..nk nk pulak wat hal tgh2 bulan, ngeri poket aku...hahaha...
    anyway aku da tiru setting ko...hahaha...skang tgh nk cari org utk ditapau ;P

    aiekempo

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by aiekempo on Thu Aug 05, 2010 9:50 am

    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:
    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak nak kleuar.

    bercakap melalui pengalaman nampak...hehehe...

    hahah Tafe..ko pun mcm berpengalaman ngeri jugak jer..ahahahha
    mmg ngeri..nk nk pulak wat hal tgh2 bulan, ngeri poket aku...hahaha...
    anyway aku da tiru setting ko...hahaha...skang tgh nk cari org utk ditapau ;P

    weyyy..jangan tafe..kalau mie setting tu untuk nak layan drag je..hari2 bawak mampus.hhahaa. aku pakai stended jee..spocket je tukar. stended pun dah ok..janji ngam2 RPM bila change gear..mesti meletop..

    TaFe

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by TaFe on Thu Aug 05, 2010 2:36 pm

    aiekempo wrote:
    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:
    TaFe wrote:
    aiekempo wrote:ni topik kips ke scooter ni.. hehhe.abaikanla moto pakai belting ni..kalau dah namanya scooter..mmg tak leh laju pun...kalau laju pun taakt 2-3kilo jerrr..pas tu ..hehehe tunggu lah..kepala agong mencanak nak kleuar.

    bercakap melalui pengalaman nampak...hehehe...

    hahah Tafe..ko pun mcm berpengalaman ngeri jugak jer..ahahahha
    mmg ngeri..nk nk pulak wat hal tgh2 bulan, ngeri poket aku...hahaha...
    anyway aku da tiru setting ko...hahaha...skang tgh nk cari org utk ditapau ;P

    weyyy..jangan tafe..kalau mie setting tu untuk nak layan drag je..hari2 bawak mampus.hhahaa. aku pakai stended jee..spocket je tukar. stended pun dah ok..janji ngam2 RPM bila change gear..mesti meletop..

    tuka spoket je bang...lain tak usik lg...bajet xd..haha..

    wadin

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by wadin on Thu Aug 05, 2010 2:58 pm

    salam....
    sini tempat sembang kips atau nak tulis pengalaman tapau menapau....

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Thu Aug 05, 2010 3:53 pm

    wadin wrote:salam....
    sini tempat sembang kips atau nak tulis pengalaman tapau menapau....
    haha..kang moderator dah marah..sory la bang mereka newbie lagi dlm porem nie....hihihi kalau mana2 post yg abg rasa xperlu abg blh delete..

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Thu Aug 05, 2010 6:05 pm

    mambang wrote:
    wadin wrote:salam....
    sini tempat sembang kips atau nak tulis pengalaman tapau menapau....
    haha..kang moderator dah marah..sory la bang mereka newbie lagi dlm porem nie....hihihi kalau mana2 post yg abg rasa xperlu abg blh delete..

    minta DEWADIN (dewa wadin) menceritakan pengalaman tapau menapau beliau kepada newbies2 yg ade buat tatapan & semangat pengajaran untuk terus laju maju ...

    aiekempo

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by aiekempo on Fri Aug 06, 2010 4:27 pm

    tgh tunggu certa Wadin nih.. nak salin.

    turbonoshayabusa

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by turbonoshayabusa on Fri Aug 06, 2010 8:38 pm

    wadin wrote:salam....
    sini tempat sembang kips atau nak tulis pengalaman tapau menapau....

    Tapi apa yang I nak dengar tu adalah "Pengalaman DI-Tapau".... hahahahahahahahahahaha! Dengan LC ke, FX ke, EX5 ke.... hahahahahahahahahaa! Ada tak? hahahahahaha!

    kudaunismall

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kudaunismall on Mon Aug 09, 2010 10:06 pm

    semalam kena tapau ngan kips hitam putih scheme SOL kat highway. 200km/j kejar dia tak dapat2. last2 dapat gak sebab dia kehabisan minyak [reserve lupa bukak]. nasib baik dah sampai RnR. tunda kejap sampai Petronas pastu borak2. agak2 siapalah dia..?
    hehehe.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    kr150c87

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kr150c87 on Mon Aug 09, 2010 10:11 pm

    lupa pulak ,ari tu lala RnR pegi tapau ais kosong 2 bungkus,1 minum,1 lagi taruk dalam radiator..maklumlah moto lame kan,lone ranger je...dengan sebijik zx dengan angkuhnya zoom...mcm roket siut..

    paeach

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by paeach on Mon Aug 09, 2010 10:59 pm

    kudaunismall wrote:semalam kena tapau ngan kips hitam putih scheme SOL kat highway. 200km/j kejar dia tak dapat2. last2 dapat gak sebab dia kehabisan minyak [reserve lupa bukak]. nasib baik dah sampai RnR. tunda kejap sampai Petronas pastu borak2. agak2 siapalah dia..?
    hehehe.. Rolling Eyes Rolling Eyes

    haha...siapa x kenal sifoo tu..
    mmg power motor dia..
    jgn main2..bwk org pon laju, kalau sorg jgn ckp la..


    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Mon Aug 09, 2010 11:07 pm

    ditapau 2 kali oleh LC... perghhh naik dua org pun leh tapaw aku masa gi melaka aritu....

    turbonoshayabusa

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by turbonoshayabusa on Mon Aug 09, 2010 11:41 pm

    ali_wng wrote:ditapau 2 kali oleh LC... perghhh naik dua org pun leh tapaw aku masa gi melaka aritu....

    I like an honest answer...

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Tue Aug 10, 2010 12:00 am

    geng cbr150 kata meter lc tu dah outmeter bile die saing sebelah.. huhu... patut ler laju semacam kat highway...

    mamat

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mamat on Tue Aug 10, 2010 2:13 am

    sdih kna tapau ngn krz lama......

    mainjet290

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mainjet290 on Tue Aug 10, 2010 8:42 am

    mamat wrote:sdih kna tapau ngn krz lama......

    hahaha..kalau aku ikut,konfem ko ada geng mamat..geng kena tingggal..wakakakaka

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Tue Aug 10, 2010 11:12 am

    turbonoshayabusa wrote:
    ali_wng wrote:ditapau 2 kali oleh LC... perghhh naik dua org pun leh tapaw aku masa gi melaka aritu....

    I like an honest answer...
    aku pun kadang2 terkene tapau gak ngan lc

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 9:50 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:50 am