Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    dol

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by dol on Fri Feb 26, 2010 10:56 am

    tadi aku main dgn EX-5.tak sangka moto aku lagi laju dari ex-5!!

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Fri Feb 26, 2010 11:21 am

    dol wrote:tadi aku main dgn EX-5.tak sangka moto aku lagi laju dari ex-5!!
    hihihiii power a moto kau leh pancung ex5

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Fri Feb 26, 2010 12:25 pm

    dol wrote:tadi aku main dgn EX-5.tak sangka moto aku lagi laju dari ex-5!!

    itu membuli kejam Smile

    dakad27

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by dakad27 on Fri Feb 26, 2010 3:14 pm

    oit2..ngaper nama aku naik nie ..hehe
    sory yer...PEACE

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sat Feb 27, 2010 6:16 am

    dakad27 wrote:oit2..ngaper nama aku naik nie ..hehe
    sory yer...PEACE

    huhu!! zx merah dal la rare skit..pakai rak..lg la rare!! Razz

    krijauan

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by krijauan on Sat Feb 27, 2010 11:25 pm

    aku dah main semlam ngan kriss...best wooo..

    aku dapat 120 kmh..

    gila laju sampai retak visor kbc aku Laughing

    fuh!! bestt..

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Sat Feb 27, 2010 11:42 pm

    krijauan wrote:aku dah main semlam ngan kriss...best wooo..

    aku dapat 120 kmh..

    gila laju sampai retak visor kbc aku Laughing

    fuh!! bestt..
    perghhhh....memang laju...aku pun pernah pancung kriss tapi dlm kelajuan 80kmj jer, jadi kesimpulannyer ko lagi hebat dari aku..hihihi

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sun Feb 28, 2010 12:56 am

    mambang hijau wrote:
    krijauan wrote:aku dah main semlam ngan kriss...best wooo..

    aku dapat 120 kmh..

    gila laju sampai retak visor kbc aku Laughing

    fuh!! bestt..
    perghhhh....memang laju...aku pun pernah pancung kriss tapi dlm kelajuan 80kmj jer, jadi kesimpulannyer ko lagi hebat dari aku..hihihi

    zx10 pon aku pnah potong la..tp time tu rider die tgh menunggang sambil taip mesej..hahahah!!!!sapa lg laju?? kips ke 100 cc doch?? kips la!!!

    deen325

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by deen325 on Wed Mar 03, 2010 4:11 pm

    salam...

    hahahaha abg hari2 mkn nasi campur tapau kat kakak simpang jalan depan opis
    waktu lunch time...

    cheers cheers cheers

    kipas

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kipas on Thu Mar 04, 2010 6:26 pm

    skido wrote:aku baru jek balik keje..mmg laa best mase on the way nak balik tadik..
    ade adegan tapau menapau..
    aku bawak slow jek dlm 100-110..pastukan aku benti kat depan kedai makan..
    nampak laa bdak rxz kat situ tgh lepak..
    aku pun apa lagi..gi tapau nasik dengan air teh ais jap..
    karang dah balik malas nak kuar dah..nk makan kat kedai..sensorang tanpa teman..
    so aku tapau makan kat rumah jek laa

    jgn marah yer mod ~


    TOLONG DELETE,..salah topik !
    wakaka...ko mmg lawak la skido...tp cite dr black mamba mmg best...aku layan pikap 400mtr jer...sampai gear 4 jer...hehehe...5,6 aku lemau...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    dakad27

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by dakad27 on Fri Mar 05, 2010 7:06 pm

    haha..kurt! setakat nie xnampak lagi zx merah cam aku pakai box..mgkn rare lagi kot..ahahah
    ooo..ko la yang memekak depan umah aku mlm2 tarik pikup dari jmbatan ke presint 9 tue..haahaa

    ninja green

    kips dan zxr250

    Post by ninja green on Sat Mar 06, 2010 4:49 am

    pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)

    Maverick

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Maverick on Sat Mar 06, 2010 1:21 pm

    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    AIk.. takkan zxr250 tu tak bole rapat kot?? ninja250r ke atau zxr250 4inline?
    Tp kalo tarik half clutch mmg tip utk tarik pikap ek?

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Sat Mar 06, 2010 6:39 pm

    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Sun Mar 07, 2010 12:11 am

    ohh mungkin time tu kereta banyak sgtt kot..maybe sebab tu lah dia tak berani bukak minyak habis..yup! itu yang saya belajar dari abg saya..kalau nak bagi motor kips nih bukak power valve dia..kena half cluth and bagi rpm naik tinggi pastu lepaskan...oh zxr 250 yang four inline tu..Smile

    LaM

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by LaM on Sun Mar 07, 2010 9:40 pm

    Assalamualaikum
    Abg Black Mamba..mane lu punye cerita nie
    takde part 2 ke
    nak book tiket la

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Sun Mar 07, 2010 9:44 pm

    LaM wrote:Assalamualaikum
    Abg Black Mamba..mane lu punye cerita nie
    takde part 2 ke
    nak book tiket la

    Ada part 2 ke ??.... Shocked Shocked Shocked
    x sabar aku nak membacanya.... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sun Mar 07, 2010 11:03 pm

    carlnain wrote:
    LaM wrote:Assalamualaikum
    Abg Black Mamba..mane lu punye cerita nie
    takde part 2 ke
    nak book tiket la

    Ada part 2 ke ??.... Shocked Shocked Shocked
    x sabar aku nak membacanya.... cheers cheers

    macam drama la plak!! huhu!!

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Mon Mar 08, 2010 8:12 am

    dakad27 wrote:haha..kurt! setakat nie xnampak lagi zx merah cam aku pakai box..mgkn rare lagi kot..ahahah
    ooo..ko la yang memekak depan umah aku mlm2 tarik pikup dari jmbatan ke presint 9 tue..haahaa

    kt seremban ada sorang zx merah with rack kat blakang, chinese punya, NCG34XX, ari sabtu lepas gi servis motor, jumpa dia.

    MBN 2254

    V2

    Post by MBN 2254 on Mon Mar 08, 2010 9:26 am

    harap maaf kepada semua pembaca yang setia menanti "PENGALAMAN TAPAU MENAPAU" V2 (version two)

    untuk makluman semua..
    saya sekarang dalam sesi editing untuk babak2 aksi cemas/panas bagi menambah beberapa element/efek untuk memberi lebih sensasi buat semua pembaca..

    dijangkakan proses ini akan selesai pada atau selepas 11hb bagi memberi laluan kepada V3 "samseng jalanan" yang dijangka akan mula ditayangkan pada tarikh tersebut di semua pawagam berhampiran anda..

    "sama2lah kita menyokong hasil seni anak watan Malaysia"

    t.kasih

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Mon Mar 08, 2010 9:03 pm

    MBN 2254 wrote:harap maaf kepada semua pembaca yang setia menanti "PENGALAMAN TAPAU MENAPAU" V2 (version two)

    untuk makluman semua..
    saya sekarang dalam sesi editing untuk babak2 aksi cemas/panas bagi menambah beberapa element/efek untuk memberi lebih sensasi buat semua pembaca..

    dijangkakan proses ini akan selesai pada atau selepas 11hb bagi memberi laluan kepada V3 "samseng jalanan" yang dijangka akan mula ditayangkan pada tarikh tersebut di semua pawagam berhampiran anda..

    "sama2lah kita menyokong hasil seni anak watan Malaysia"

    t.kasih

    bler tarikh mula ditayangkan nyer ek??

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Tue Mar 09, 2010 1:52 pm

    arini aku pecahkan rekod top speed kips aku, 200++km/h,
    sebabnya.ada mamat LC135 (again) ingat nak main main ngan aku, mula mula buat tak endah je la. main cucuk angin plak.aku buat dunno smbil dengar walkman hp aku. Scar of Broadway (they say), 100% noise canceling, mmg tak dengar bunyi enjin moto huhu (promote sket), kejap kejap mamat ni potong aku.potong rakus plak tu. eh mamat ni main kasar plak. tapi aku sabar je la.sedar tak sedar meter dh tunjuk 140-150kmh,huhu lantak je la, ikut 'arus' hiway, tak bleh laju sangat tak bleh slow sangat.slow slow aku potong dia balik, cara berhemah.ah mamat ni cucuk angin balik blakang aku.

    sampai la ada ER6-N dengan Ninja 250r potong, ape lagi, aku terus pecut la ikut diorang punya group. mmg tercicir LC135 tu.hehe, saje nak bagitau maksud tersirat kat mamat tu. LC135 bukan lawan Kips.mueheheh, aku main jahat lagik

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Tue Mar 09, 2010 2:22 pm

    ryuganz wrote:

    sampai la ada ER6-N dengan Ninja 250r potong, ape lagi, aku terus pecut la ikut diorang punya group. mmg tercicir LC135 tu.hehe, saje nak bagitau maksud tersirat kat mamat tu. LC135 bukan lawan Kips.mueheheh, aku main jahat lagik

    saya mewakili rider2 kips yg memang maleh nak melayan karenah *sebahagian* bdk2 LC135 yg mengade2 ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas usaha tuan menginsafkan depa lol!

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Tue Mar 09, 2010 3:20 pm

    duke wrote:
    ryuganz wrote:

    sampai la ada ER6-N dengan Ninja 250r potong, ape lagi, aku terus pecut la ikut diorang punya group. mmg tercicir LC135 tu.hehe, saje nak bagitau maksud tersirat kat mamat tu. LC135 bukan lawan Kips.mueheheh, aku main jahat lagik

    saya mewakili rider2 kips yg memang maleh nak melayan karenah *sebahagian* bdk2 LC135 yg mengade2 ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas usaha tuan menginsafkan depa lol!
    LC owner jgn amik ati..sebab aku pun ader terrrtapau korang....tak sengaja Twisted Evil Twisted Evil

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Tue Mar 09, 2010 5:55 pm

    duke wrote:
    ryuganz wrote:

    sampai la ada ER6-N dengan Ninja 250r potong, ape lagi, aku terus pecut la ikut diorang punya group. mmg tercicir LC135 tu.hehe, saje nak bagitau maksud tersirat kat mamat tu. LC135 bukan lawan Kips.mueheheh, aku main jahat lagik

    saya mewakili rider2 kips yg memang maleh nak melayan karenah *sebahagian* bdk2 LC135 yg mengade2 ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas usaha tuan menginsafkan depa lol!

    mambang hijau wrote:
    duke wrote:
    ryuganz wrote:

    sampai la ada ER6-N dengan Ninja 250r potong, ape lagi, aku terus pecut la ikut diorang punya group. mmg tercicir LC135 tu.hehe, saje nak bagitau maksud tersirat kat mamat tu. LC135 bukan lawan Kips.mueheheh, aku main jahat lagik

    saya mewakili rider2 kips yg memang maleh nak melayan karenah *sebahagian* bdk2 LC135 yg mengade2 ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas usaha tuan menginsafkan depa lol!
    LC owner jgn amik ati..sebab aku pun ader terrrtapau korang....tak sengaja Twisted Evil Twisted Evil

    skali LC135 tu jiran aku daaa.padan ah main main ngan aku.saje nak tayang motor baru dia rupanya ,baru sms tadi, skali tertapau ngan kips plak, ades, sorry huhua,
    takpe kasi dia panas tukar kips plak.

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 4:24 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:24 am