Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Share

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Tue Mar 09, 2010 7:06 pm

    Aku pon nak citela ckit pengalaman tapau menapau aku la..... Laughing Laughing

    Leh katakan setiap kali aku kuar bersama kips kesayangan aku ni aku akan pastikan aku tapau
    moto aku lepas kuar jalan2 dgn plastic protection......... lol! lol! lol!

    P/S: duk apartment daa...kalo x tapau kips aku leh kena kurap dgn air ujan.... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Wed Mar 10, 2010 6:34 am

    carlnain wrote:Aku pon nak citela ckit pengalaman tapau menapau aku la..... Laughing Laughing

    Leh katakan setiap kali aku kuar bersama kips kesayangan aku ni aku akan pastikan aku tapau
    moto aku lepas kuar jalan2 dgn plastic protection......... lol! lol! lol!

    P/S: duk apartment daa...kalo x tapau kips aku leh kena kurap dgn air ujan.... Laughing Laughing

    hahaha!! panau skali ada..aku nak merasa la skali main dgn panther..sbb aku minat cutting panther..macam belalang..!!

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Wed Mar 10, 2010 9:41 am

    Balik dari TTS Hartamas aku hanya menonton adegan tapau menapau antara KIPS dgn FZi...dalam kelajuan sepoi2 bahasa kips melayan angin malam..tiba2 sebiji fzi memotong secara melulu..salah 1 drp 2 biji kips terasa tercabar...lalu terus menggunakan kuasa PVnya untuk memotong semula fzi itu..yes dah dapat dalam kelajuan 160kmj..aku hanya memandang dan tersenyum dari belakang melihat aksi mereka...bangga KIPS dpt tapau fzi...tahniah Klip Kertas kerana memberi sedikit pengajaran buat mamat fzi tu...aku moto slow tak berani kejar hihihi Twisted Evil Twisted Evil
    Moral:Jgn pandang sebelah mata pada moto KIPS Laughing Laughing

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Wed Mar 10, 2010 11:18 am

    otw keje pagi tadi terserempak dengan gt128 & lagenda. lagenda tu kat belakang gt. ingat nak follow je diorang, sekali bila si lagenda nak potong gt, si gt tu bole pulak melintang tukar line. menggelabah mamat lagenda tu. aku pun cuak gak coz aku rapat ngan diorang.

    aku rasa dia bukan niat nak block, cuma tak alert. rider baru kot, plat BKP. tapi aku cukup menyampah follow rider yg x alert nih. dah bape kali terkena. baik potong je. after lagenda tu lepas, aku pun pulas sket. dapat le potong si gt, terus cruise sepoi2 bahasa balik.

    sekali agaknye si gt x puas ati kitorang potong dia. dia pulas balik kejar si lagenda, potong aku ikut kiri. wah2 ini suda lebey...

    seb baik keta byk, aku rilek dulu. catch up balik ngan diorang kat traffic light. canteeeekkkk....aku cukup suka layan drag (lagi safe dari menapau kat lane moto lol! )

    masuk je ijau, terus tariiiiiiikkkkkk tariiiiiikkkk tariiiiiiikkkk......bape tiang daa kena tapau....baru dia tau jgn provoke rider kips. lenkali alert la sket bro Laughing

    mambang

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mambang on Wed Mar 10, 2010 11:40 am

    duke wrote:otw keje pagi tadi terserempak dengan gt128 & lagenda. lagenda tu kat belakang gt. ingat nak follow je diorang, sekali bila si lagenda nak potong gt, si gt tu bole pulak melintang tukar line. menggelabah mamat lagenda tu. aku pun cuak gak coz aku rapat ngan diorang.

    aku rasa dia bukan niat nak block, cuma tak alert. rider baru kot, plat BKP. tapi aku cukup menyampah follow rider yg x alert nih. dah bape kali terkena. baik potong je. after lagenda tu lepas, aku pun pulas sket. dapat le potong si gt, terus cruise sepoi2 bahasa balik.

    sekali agaknye si gt x puas ati kitorang potong dia. dia pulas balik kejar si lagenda, potong aku ikut kiri. wah2 ini suda lebey...

    seb baik keta byk, aku rilek dulu. catch up balik ngan diorang kat traffic light. canteeeekkkk....aku cukup suka layan drag (lagi safe dari menapau kat lane moto lol! )

    masuk je ijau, terus tariiiiiiikkkkkk tariiiiiikkkk tariiiiiiikkkk......bape tiang daa kena tapau....baru dia tau jgn provoke rider kips. lenkali alert la sket bro Laughing
    wakaka.sabar abg yaa sabarr Very Happy anak itik memang prangai die mcm tu... Laughing

    nytroz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by nytroz on Wed Mar 10, 2010 11:59 am

    takde citer kips tapau sportsbike yg sama level ke, mcm nsr atau tzm?

    kalau moto cc kecik 4 stroke ni mmg kompom tak sama level, for sure kena tapau bwk balik rumah makan ngan anak bini je...huhu...

    so far pengalaman tapau menapau aku gi ride ngan member 3 bijik moto, aku bwk kips zsr, lagi 2 moto, tzm 1st model & nsr rr convert sp, so far pickup from stand still mmg dua2 kena tapauware dgn kips (main halfclutch la), then range 50kmh above pelan2 diowang kejar aku balik, 120kmh above tzm & nsr pelan2 potong aku & nsr plak cucuk blakang tzm, then 160kmh aku kejar pelan2 blk tp nsr dah kat depan skali, sampai 190kmh suma sama laju dah.... conclusion 3 brand ni kawasaki, honda & yamaha kalau berentap, masing2 ada kelebihan masing2, but still limit semua sama je ( kalau moto standard la )....

    tapi bagi aku lagi best kalau tapau moto yg sama level kat corner.... nak lagi best member aku yg pakai nsr tu siap pakai battlax pun kena tapau ngan aku yg pakai duro.... tapi masa tu dia tak terer lagi, skang dah terer so takleh nak tapau dah...kekekkeke

    it's not just about the ride, it's about the rider too...

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Wed Mar 10, 2010 12:54 pm

    mambang hijau wrote:Balik dari TTS Hartamas aku hanya menonton adegan tapau menapau antara KIPS dgn FZi...dalam kelajuan sepoi2 bahasa kips melayan angin malam..tiba2 sebiji fzi memotong secara melulu..salah 1 drp 2 biji kips terasa tercabar...lalu terus menggunakan kuasa PVnya untuk memotong semula fzi itu..yes dah dapat dalam kelajuan 160kmj..aku hanya memandang dan tersenyum dari belakang melihat aksi mereka...bangga KIPS dpt tapau fzi...tahniah Klip Kertas kerana memberi sedikit pengajaran buat mamat fzi tu...aku moto slow tak berani kejar hihihi Twisted Evil Twisted Evil
    Moral:Jgn pandang sebelah mata pada moto KIPS Laughing Laughing

    Aiyoo...pengaruh begeres ni.... Shocked Shocked Shocked


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    klip^ketas

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by klip^ketas on Wed Mar 10, 2010 1:02 pm

    carlnain wrote:
    mambang hijau wrote:Balik dari TTS Hartamas aku hanya menonton adegan tapau menapau antara KIPS dgn FZi...dalam kelajuan sepoi2 bahasa kips melayan angin malam..tiba2 sebiji fzi memotong secara melulu..salah 1 drp 2 biji kips terasa tercabar...lalu terus menggunakan kuasa PVnya untuk memotong semula fzi itu..yes dah dapat dalam kelajuan 160kmj..aku hanya memandang dan tersenyum dari belakang melihat aksi mereka...bangga KIPS dpt tapau fzi...tahniah Klip Kertas kerana memberi sedikit pengajaran buat mamat fzi tu...aku moto slow tak berani kejar hihihi Twisted Evil Twisted Evil
    Moral:Jgn pandang sebelah mata pada moto KIPS Laughing Laughing

    Aiyoo...pengaruh begeres ni.... Shocked Shocked Shocked

    ehhh salah paham ni..mase tu aku x tahan nk kencing..jd aku bwk laju sket..xde niat nk begeres pn ngan mamat fzi tu..hehe

    MBN 2254

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by MBN 2254 on Wed Mar 10, 2010 4:12 pm

    klip^ketas wrote:
    carlnain wrote:
    mambang hijau wrote:Balik dari TTS Hartamas aku hanya menonton adegan tapau menapau antara KIPS dgn FZi...dalam kelajuan sepoi2 bahasa kips melayan angin malam..tiba2 sebiji fzi memotong secara melulu..salah 1 drp 2 biji kips terasa tercabar...lalu terus menggunakan kuasa PVnya untuk memotong semula fzi itu..yes dah dapat dalam kelajuan 160kmj..aku hanya memandang dan tersenyum dari belakang melihat aksi mereka...bangga KIPS dpt tapau fzi...tahniah Klip Kertas kerana memberi sedikit pengajaran buat mamat fzi tu...aku moto slow tak berani kejar hihihi Twisted Evil Twisted Evil
    Moral:Jgn pandang sebelah mata pada moto KIPS Laughing Laughing

    Aiyoo...pengaruh begeres ni.... Shocked Shocked Shocked

    ehhh salah paham ni..mase tu aku x tahan nk kencing..jd aku bwk laju sket..xde niat nk begeres pn ngan mamat fzi tu..hehe

    betul ker... Suspect Question

    kenape bila balik jer dari mana2 TTS (rasmi/x rasmi) mesti ramai yg nak "terkencing"...??

    semua so fast nak ke toilet agaknyer Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Cepp

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Cepp on Thu Mar 11, 2010 12:29 pm

    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...


    Last edited by Cepp on Thu Mar 11, 2010 12:35 pm; edited 1 time in total

    ranjau_berduri

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ranjau_berduri on Thu Mar 11, 2010 12:31 pm

    Cepp wrote:hehehe,,,adik beradik xyah race la...

    musti mau race... nak tau slow nyer kips neh...

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Thu Mar 11, 2010 1:41 pm

    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    Eh...silap tu bro , mana ada superkips laju2 mlm tu . Kalo x silap saya geng2 superbike tu.... Laughing Laughing Laughing
    Superkips mana leh laju2 bahaya woo..... Shocked Shocked

    P/S : Erk...bro ni yg pki zx2 masa ride behrang kan ??


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Cepp

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Cepp on Thu Mar 11, 2010 7:57 pm

    carlnain wrote:
    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    Eh...silap tu bro , mana ada superkips laju2 mlm tu . Kalo x silap saya geng2 superbike tu.... Laughing Laughing Laughing
    Superkips mana leh laju2 bahaya woo..... Shocked Shocked

    P/S : Erk...bro ni yg pki zx2 masa ride behrang kan ??

    erkk..yup bro...
    ader ride nanti kalau free roger la..nak gak ikut korang... sy x bw laju pun..gayat..ikut blkg blh la...

    haa..tau pun bahaya...

    mira_buruk

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mira_buruk on Fri Mar 12, 2010 9:16 am

    carlnain wrote:
    kurt2812 wrote:
    sinclair wrote:@kurt

    janji ko menang~! hahaah!! tzm kalah! Razz Razz

    hahaha!!! ada lg cter..men dgn nsr..hahaha!!bg org lain cter dlu..

    Ala dah x sabar nak dgr cite ni bro , dgr2 NSR kuat time Top + kalo engine dia dah panas... Shocked Shocked
    kasi story cikit bro..... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    nak dengar gak main ngan NSR..... NSR mana tu?
    mesti kuat Kips mr kurt ni.... Twisted Evil

    mira_buruk

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by mira_buruk on Fri Mar 12, 2010 9:29 am

    join gak ler tapau menapau ni.....

    so far, pengalaman den.... byk yg den yg kena tapau Laughing ... moto std buruk lagi lak tu...

    kalo bab 150 cc...pengalamden byk gak den yg kena tapau

    masa mude remaja dulu...dok pinjam M arwah pokcik den.... moto baru, mmg sedap lagi berkrim.... dok rembat bawa g KL... selisih dgn KRR masa tu... prehhhh dia bakar2, biasa ler masa tu M ni mmg baru kuar.... entah pasal terkejut 1st bawa moto ade PV.... den buka minyak mencanak perginye... tinggal KRR tu tp tak dan sekilo, den punye kejut tak ingat Laughing
    1st time bawa moto beso lah katakan

    duke

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by duke on Fri Mar 12, 2010 12:02 pm

    mira_buruk wrote:den punye kejut tak ingat Laughing
    1st time bawa moto beso lah katakan

    tu zaman dulu2 ye bang...
    skrg dah experience, ilmu dah tinggi..
    I WANT MORE POWER!!!
    betoi x abg sam?
    lol!

    carlnain

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by carlnain on Fri Mar 12, 2010 12:05 pm

    duke wrote:
    mira_buruk wrote:den punye kejut tak ingat Laughing
    1st time bawa moto beso lah katakan

    tu zaman dulu2 ye bang...
    skrg dah experience, ilmu dah tinggi..
    I WANT MORE POWER!!!
    betoi x abg sam?
    lol!

    Nak dgr cite tapau menapau dari abg SAM mai turun TTS mlm ni ,
    dia baru SMS aku . Kita tgk muto apa yg d bawaknya mlm ni
    skunk dah x layan 2 strokes beb.....tunggguuuu....... Suspect Suspect Suspect


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Azroy

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Azroy on Fri Mar 12, 2010 12:15 pm

    wey kome.. aku tak tahu jalan ni cammana?? aku tahu NKS je.. hehehe sori aku geogeraphy faul!! hahaha..

    ryuganz

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ryuganz on Fri Mar 12, 2010 4:25 pm

    arini aku balik awal.panas tengah ari buat aku moody.rasa macam nak mengamuk kalo ada orang bakar2 nih.
    sampai lagi 10 km nak sampai rumah aku. lalu satu traffic light.ada apek usha motor aku atas-bawah, depan blakang.macam tak puas hati.pakai yamaha CDi,aku menjeling la, visor aku mirrored, so tak nampak mata aku tenung tajam kat apek tu.

    pastu dia bukak visor helmet apollo dia, macam nak ajak lumba setiang dua ngan aku.pastu dia cakap, "ini moto 600cc ka?manyak besat". terus hilang moody aku, tegelak. aku reply 150 je.

    jgn mare tuan tanah

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sat Mar 13, 2010 6:35 pm

    MBN 2254 wrote:
    klip^ketas wrote:
    carlnain wrote:
    mambang hijau wrote:Balik dari TTS Hartamas aku hanya menonton adegan tapau menapau antara KIPS dgn FZi...dalam kelajuan sepoi2 bahasa kips melayan angin malam..tiba2 sebiji fzi memotong secara melulu..salah 1 drp 2 biji kips terasa tercabar...lalu terus menggunakan kuasa PVnya untuk memotong semula fzi itu..yes dah dapat dalam kelajuan 160kmj..aku hanya memandang dan tersenyum dari belakang melihat aksi mereka...bangga KIPS dpt tapau fzi...tahniah Klip Kertas kerana memberi sedikit pengajaran buat mamat fzi tu...aku moto slow tak berani kejar hihihi Twisted Evil Twisted Evil
    Moral:Jgn pandang sebelah mata pada moto KIPS Laughing Laughing

    Aiyoo...pengaruh begeres ni.... Shocked Shocked Shocked

    ehhh salah paham ni..mase tu aku x tahan nk kencing..jd aku bwk laju sket..xde niat nk begeres pn ngan mamat fzi tu..hehe

    betul ker... Suspect Question

    kenape bila balik jer dari mana2 TTS (rasmi/x rasmi) mesti ramai yg nak "terkencing"...??

    semua so fast nak ke toilet agaknyer Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    klo alasan aku plak. aku kena blik cepat sbb aku bru igt yg aku ada bli aiskrim n lupa nak simpan dlm peti ais, so kena blik umah cepat la klo x die cair.. Razz Razz Razz

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sat Mar 13, 2010 6:37 pm

    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    biar btol zx2?? zzr kot... Razz

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Sat Mar 13, 2010 10:00 pm

    kurt2812 wrote:
    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    biar btol zx2?? zzr kot... Razz


    takdalah bro..mana ada race..gurau2 je..Smile oh betul zxr250...

    kurt2812

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by kurt2812 on Sun Mar 14, 2010 4:22 am

    ninja green wrote:
    kurt2812 wrote:
    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    biar btol zx2?? zzr kot... Razz


    takdalah bro..mana ada race..gurau2 je..Smile oh betul zxr250...

    mcm tu laju gak motor bro..zxr tu laju. huhu!!! cheers

    ninja green

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 2:07 pm

    kurt2812 wrote:
    ninja green wrote:
    kurt2812 wrote:
    Cepp wrote:
    ali_wng wrote:
    ninja green wrote:pada suatu hari, ketika aku dalam perjalanan ingin pergi ke kolej, tempat belajar ku, semasa dekat highway aku hanya bawak dlm kelajuan 120km sejam..tak laju pun..tetiba ada sebuah motor dibelakangku berbunyi 4 stroke yang nyaring mencucuk aku dari belakang, aku lihat di cermin sisi, rupa-rupanya zxr250. Motor tersebut mencucuk aku beberapa kali..aku buat dek je kerana malas nak berluma dgn dia..tapi lama kelamaan dia mencucuk, cucuk, dan cucuk semakin rapat dgn aku...aku pun terbakar lah, ni tak leh jadi, lebih2 mamat nih,..dia nak ajak lumba ehhh..fine kita tgk siapa menang, apa lagi aku half clucth, rpm naik sampai 9-10 ribu..dan aku lepas kan clucth itu..apa lagi power valve terbuka lah..aku tapau zxr250 itu dgn jauh nya..sehingga ku lihat di cermin sisi lampu motor tersebut semakin kecik..fuhh baru aku puas hati..baru dia tau mcm mana power kips ni..haha..sekian:)
    zx2 yer???
    die dah tau power kips mcmane.... anda tau powernyer??????

    hehehe,,,adik beradik xyah la race...bahaya..

    sape ader gi ride behrang dgn RMC hari tu.?
    laju2 superkips ni ats hiway... hati2 kat bukit tagar tu bnyk minyak...

    biar btol zx2?? zzr kot... Razz


    takdalah bro..mana ada race..gurau2 je..Smile oh betul zxr250...

    mcm tu laju gak motor bro..zxr tu laju. huhu!!! cheers

    oh takdalah moto saya standart je..biasa je..oh maybe dia lum bukak power time tu..coz jln agak banyak kereta time tu..huhu

    Cepp

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Cepp on Mon Mar 15, 2010 5:08 pm

    ~kurt2812
    ~ninja green

    hahaha...mcm2 la korang ni...
    bro, x semestinya mto laju, rider pun laju..kna yg mcm sy ni lg la rugi, ada zxr pun weekend bike aje...jarang bwk...da gi balik keje pun naik kapcai..
    pengalaman tapau menapau pun dgn kapcai jgk la...haha..
    dulu zaman pakai tzm merasa gak la aura YPVS...tp zaman tu da berlalu..
    anyway, utk yg skrg ni, "kawasaki" & superkips zx150 the best..!!

    p/s: zxr ni moto lame, nak bwk laju pun takut2 aje...
    sy pun da biase kna tapau dgn 2strokers, x kisah pun..
    janji slmt smp ke destinasi... cheers...

    Sponsored content

    Re: Pengalaman Tapau Menapau Anda

    Post by Sponsored content Today at 7:32 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:32 pm