Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    riderz bukit tinggi&awana....pic

    Share

    ishe

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by ishe on Wed Mar 17, 2010 9:02 pm

    hantukatik wrote:
    ishe wrote:pic x brape clear..susah jugak nak shoot pic tegah leper ni...kene menurun ilmu lg...ade sesape yang tau x kat camere shutter speed brape nak pkai untuk shoot babak meleper nir,,.. Shocked Shocked Question



    xpe bro..pelan2 kayuh...tahniah pd sume rider bkt tinggi. ko org mmg harapan kipper group tapi pasal ape time balik aku balik sorang2....ko org main nyorok2 ek.. What a Face What a Face What a Face lol!

    macam penah dengar jer ayat 2.. scratch scratch .bro hantukatik tegah troma ngan ayat 2 lg ke... Laughing Laughing

    hantukatik

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by hantukatik on Thu Mar 18, 2010 12:55 pm

    amirburn wrote:tq ishe..haha..takpe byk lagi class..nini...
    adus..hamcuh coner aku..mcm haram..malu2.. Embarassed


    ape nk malu bro..kite tgh blajo, bkn dh pro..kire okla ade gambo...aku, xmsk list langsung...hihihihihi

    ishe: name tu utk ko org jer...hihihiihi. aku masih mentah lg.. study study study

    where

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by where on Thu Mar 18, 2010 1:13 pm



    pergh..bahaya camni nih. moto tegak lagi, tap rider dah jauh sgt dengan moto, cmne nak kawal moto dgn sempurna. takot lost control moto je klu time ni tgh laju..


    ape yg aku ingin nasehatkan sesama kita, jgn pk sgt nk cecah lutut.. pk line yg betul, kona teknik yg betul...nescaya, sagat lutut tu akn datang sendiri.. renung2kan...selamat beramal!

    kr150c87

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by kr150c87 on Thu Mar 18, 2010 1:18 pm

    Sifu where memberi nasihat ingat tu,pergh..mmg betul..sagat lutut tu akan dtg sendiri,
    balancing,cornering speed,byk aspek2 perlu dipertikai.

    sifu where..bila nak beraksi di litar sepang...nk tengok wak pada 18april nih.hehehe

    nk minta ilmu cornering,braking dan lining ...lama x lepak kat pit dah.

    MBN 2254

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by MBN 2254 on Thu Mar 18, 2010 1:44 pm

    where wrote:

    pergh..bahaya camni nih. moto tegak lagi, tap rider dah jauh sgt dengan moto, cmne nak kawal moto dgn sempurna. takot lost control moto je klu time ni tgh laju..


    ape yg aku ingin nasehatkan sesama kita, jgn pk sgt nk cecah lutut.. pk line yg betul, kona teknik yg betul...nescaya, sagat lutut tu akn datang sendiri.. renung2kan...selamat beramal!

    mungkin gambar ni diambil semasa dia nak ubah posisi badan untuk amik lap OR tengah nak naikkan badan setelah lap selesai..

    asal jangan tegur sehari sebelum ride sudey.. (kejadian menyagat knee-pad hantukatik setelah disapa oleh Dewa2 KIPS.. huhu.. bahaya Oooo..

    "Jangan Tegur" pale

    where

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by where on Thu Mar 18, 2010 2:35 pm

    [quote="MBN 2254"]
    where wrote:
    mungkin gambar ni diambil semasa dia nak ubah posisi badan untuk amik lap OR tengah nak naikkan badan setelah lap selesai..

    asal jangan tegur sehari sebelum ride sudey.. (kejadian menyagat knee-pad hantukatik setelah disapa oleh Dewa2 KIPS.. huhu.. bahaya Oooo..

    "Jangan Tegur" pale

    ikut ape yg aku taw, koner ni koner penghujung puncak bukit tinggi kot. koner terakhir sebelum simpang. ditambah pula titik koner ni rasanya dekat sekitar 'apex' point jugak, so koner blom 'selesai' lg dan rider bukan tengah ubah posisi since koner ni agak 'labuh' sehingga mnjadi port utk org amek gmba.. hehehe

    bukan tegur,tapi komen. utk kesihatan dan keselamatan dan kemajuan bersama2. kekekekkee


    jgn riso, blaja melalu kesilapan..aku pon budak baru blaja jugak..
    tanpa segan silu...ni haa gmba aku kat koner yang sama, 7 jan 2007. waktu ni baru beli moto kips,1st time naik awana.. hahaha


    ishe

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by ishe on Thu Mar 18, 2010 3:56 pm

    hantukatik wrote:
    amirburn wrote:tq ishe..haha..takpe byk lagi class..nini...
    adus..hamcuh coner aku..mcm haram..malu2.. Embarassed


    ape nk malu bro..kite tgh blajo, bkn dh pro..kire okla ade gambo...aku, xmsk list langsung...hihihihihi

    ishe: name tu utk ko org jer...hihihiihi. aku masih mentah lg.. study study study

    hantukatik memng seorng yang penuh dengan rahsia..2 pasal die x bukak jaket time
    minum kat genting sempah...da bole tukar name kepade hantuketak... Very Happy Very Happy

    azzo

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by azzo on Thu Mar 18, 2010 4:08 pm

    [quote="where"]
    MBN 2254 wrote:
    where wrote:
    mungkin gambar ni diambil semasa dia nak ubah posisi badan untuk amik lap OR tengah nak naikkan badan setelah lap selesai..

    asal jangan tegur sehari sebelum ride sudey.. (kejadian menyagat knee-pad hantukatik setelah disapa oleh Dewa2 KIPS.. huhu.. bahaya Oooo..

    "Jangan Tegur" pale

    ikut ape yg aku taw, koner ni koner penghujung puncak bukit tinggi kot. koner terakhir sebelum simpang. ditambah pula titik koner ni rasanya dekat sekitar 'apex' point jugak, so koner blom 'selesai' lg dan rider bukan tengah ubah posisi since koner ni agak 'labuh' sehingga mnjadi port utk org amek gmba.. hehehe

    bukan tegur,tapi komen. utk kesihatan dan keselamatan dan kemajuan bersama2. kekekekkee


    jgn riso, blaja melalu kesilapan..aku pon budak baru blaja jugak..
    tanpa segan silu...ni haa gmba aku kat koner yang sama, 7 jan 2007. waktu ni baru beli moto kips,1st time naik awana.. hahaha


    bukan kona ni sifu where,bawah skikit lagi,kalau dari bawah dia kira macam buat u turn kona kanan ke atas

    where

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by where on Thu Mar 18, 2010 5:23 pm

    azzo wrote:
    bukan kona ni sifu where,bawah skikit lagi,kalau dari bawah dia kira macam buat u turn kona kanan ke atas

    ooo..da tuka port skang.. What a Face

    azzo

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by azzo on Thu Mar 18, 2010 5:33 pm

    where wrote:
    azzo wrote:
    bukan kona ni sifu where,bawah skikit lagi,kalau dari bawah dia kira macam buat u turn kona kanan ke atas

    ooo..da tuka poert skang.. What a Face

    dah tukau dah,tu pun port tu tak syok,jalan bumpy,klawang gak syok,tapi jalan klawang dah banyak makan darah...ngeri oooo

    bertukar kepada off road lak lah,hehehe

    where

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by where on Thu Mar 18, 2010 5:37 pm

    azzo wrote:
    bertukar kepada off road lak lah,hehehe

    ini yang paling aku nak denga ni. hahaha

    koner situ U-turn eh? ape yg aku blaja dulu, koner u-turn line kena ala-ala bentuk 'V' skit. kt 'apex' kene trn moto lebih pantas dpd koner labuh.
    err..kt klawang n awana takde 'apex' punn..cite je lebih.. Laughing

    azzo

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by azzo on Thu Mar 18, 2010 5:45 pm

    where wrote:
    azzo wrote:
    bertukar kepada off road lak lah,hehehe

    ini yang paling aku nak denga ni. hahaha

    koner situ U-turn eh? ape yg aku blaja dulu, koner u-turn line kena ala-ala bentuk 'V' skit. kt 'apex' kene trn moto lebih pantas dpd koner labuh.
    err..kt klawang n awana takde 'apex' punn..cite je lebih.. Laughing

    klawang ngan awana mana ada apex,kasih taruk je masuk coner,

    off road gak syok boleh lompat lompat tak where?

    KTM ohh KTM,hahaha

    amirburn

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by amirburn on Thu Mar 18, 2010 9:36 pm

    where wrote:

    pergh..bahaya camni nih. moto tegak lagi, tap rider dah jauh sgt dengan moto, cmne nak kawal moto dgn sempurna. takot lost control moto je klu time ni tgh laju..


    ape yg aku ingin nasehatkan sesama kita, jgn pk sgt nk cecah lutut.. pk line yg betul, kona teknik yg betul...nescaya, sagat lutut tu akn datang sendiri.. renung2kan...selamat beramal!

    tq whare...akan di perbaiki lagi saya budak baru blaja..mmg rase mcm nk terjatuh pon ade mase ni..

    Azroy

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by Azroy on Fri Mar 19, 2010 8:55 am

    where wrote:

    pergh..bahaya camni nih. moto tegak lagi, tap rider dah jauh sgt dengan moto, cmne nak kawal moto dgn sempurna. takot lost control moto je klu time ni tgh laju..


    ape yg aku ingin nasehatkan sesama kita, jgn pk sgt nk cecah lutut.. pk line yg betul, kona teknik yg betul...nescaya, sagat lutut tu akn datang sendiri.. renung2kan...selamat beramal!

    Caya la sifoo!!! betul tu Sifoo.. ape yang Sifoo cakap tu same je macam Sifoo Ayop a.k.a TZM Karat cite.. akan ku ingat pesanan tsifoo tu..

    gammafiber

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by gammafiber on Fri Mar 19, 2010 5:22 pm

    [/quote]

    Waktu naik senang nak jaga line, tapi bila on the way turun, line dah betul & speed pun okay. Tapi sb turun bukit speed jadi lebih bila nak mula coner. So terpaksa tap brake depan sekali, 2x, 3x sampai rasa selesa. Tapi motor dah tegak balik masa tu & mula nak keluar line.

    Lebih2 lagi dekat coner U-Turn, bila ada bump sikit motor mudah keluar line. Check kat tayar IRC tinggal dlm 1cm bunga kat tepi. Tapi layan corner ni bila dah cuba mula la dah addict.
    (Mcm makan steroid =quote ayat hantukatik)

    pirate

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by pirate on Sun May 30, 2010 6:51 pm

    [img]awana bkt tinggi 30,5,10

    pirate

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by pirate on Sun May 30, 2010 7:06 pm

    30,5,10..ride suck..sess..hehehe..

    carlnain

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by carlnain on Sun May 30, 2010 9:01 pm

    Meriah2 ..dah lulus sijil 1 , lehla tambah sijil lagi tuk tahap ohtai..... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Guest
    Guest

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by Guest on Sun May 30, 2010 9:07 pm

    humangai, besar nyer daku.. wakakakaka.. aduss.. slack la perot boyot nih. Very Happy

    ishe

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by ishe on Sun May 30, 2010 9:14 pm

    memang meriah td...huuhh..best2...siap menikmati keindahan empangan ulu yam lg..
    pirate more pic plzz...

    ishe

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by ishe on Sun May 30, 2010 9:16 pm

    thanks..sifoo azzo,atok sudi menurun kan ilmu...dan sume yang join td...

    Azroy

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by Azroy on Mon Jun 07, 2010 1:22 pm

    ishe wrote:thanks..sifoo azzo,atok sudi menurun kan ilmu...dan sume yang join td...

    aku tak ajar ape2 pun kat ko..azzo yang banyak ajar ko.. lagipun aku tak layak mengajar.. apetah lagi untuk mendapat title SIFOO..

    aJa

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by aJa on Mon Jun 07, 2010 2:22 pm

    Azroy wrote:
    ishe wrote:thanks..sifoo azzo,atok sudi menurun kan ilmu...dan sume yang join td...

    aku tak ajar ape2 pun kat ko..azzo yang banyak ajar ko.. lagipun aku tak layak mengajar.. apetah lagi untuk mendapat title SIFOO..

    malu2..

    Azroy

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by Azroy on Mon Jun 07, 2010 2:35 pm

    wah!! Sifoo AJA dah bersuara.. ape lagi?? turunkanlah ilmu tu sikit.. muahahaha.. PDK dah dapat ke?

    aJa

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by aJa on Mon Jun 07, 2010 2:38 pm

    Azroy wrote:wah!! Sifoo AJA dah bersuara.. ape lagi?? turunkanlah ilmu tu sikit.. muahahaha.. PDK dah dapat ke?

    ahh kau.. jgn mcm2 luuu.. hahahahaa.. mne ade daa.. pyh nak carik..

    Sponsored content

    Re: riderz bukit tinggi&awana....pic

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm