Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Share

    ariff-NINJA

    ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Sat Feb 27, 2010 8:49 pm

    Assalamualaikum/salam sejahtera pada kippers semua.... "JOM RONDA2 UTARA" (JRU), sy buka penyertaan pada rakan kippers yg ingin menyertai aktiviti melawat utara dan makan kenyang2 kat utara ni...haha...rugi hampa tak mai...jum meriahkan aktiviti santai kita agar dapat merapatkan silaturahim antara kita...

    aturcara aktiviti:

    buka ride 13 MAC 2010


    9pg : berkumpul d Tol Sungai Dua (2)

    9.30pg : bertolak ke Sungai Petani (SP)
    - Candi Merbok (lawatan)

    12.00tgh : makan tengahari di Tanjong Dawai
    - ikan bakar

    2ptg : solat zohor

    3ptg : ke air terjun Titi Hayun
    - bwak keperluan masing2

    5ptg : ke R&R BAGAN - - - TAMAT - - -


    compom nak g sms ke 0174616567 (nama dgn nama samaran)


    Last edited by ariff-NINJA on Tue Mar 09, 2010 10:11 pm; edited 5 times in total

    ariff-NINJA

    ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Sat Feb 27, 2010 8:54 pm

    ONE DAY RIDE TO SUNGAI PETANI





    Last edited by ariff-NINJA on Wed Apr 07, 2010 8:39 pm; edited 6 times in total

    private3y3

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by private3y3 on Mon Mar 01, 2010 2:19 am

    ariff-NINJA wrote:nama kippers yg serta aktiviti :

    1.Khalis aka rambokips (MARSHALL)
    2.Azhar
    3.arif-NINJA
    4.private3y3
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Guest
    Guest

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by Guest on Mon Mar 01, 2010 2:48 am

    semoga korg dpt happy ride n enjoy Very Happy pape pun, have a safe riding and discipline. cheers cheers

    ckguAzharazali

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ckguAzharazali on Mon Mar 01, 2010 11:55 pm

    Nk confirm.... tarikh 7.3.2010 dlm kalendar ialah AHAD. So mana satu yg betul ni? Rolling Eyes

    MBN 2254

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 02, 2010 8:55 am

    Aaah.. betul tu Cikgu (Ahad)7.3.2010
    coz 6.3.2010 ader ride ke Teluk Intan (kalau x salah saya)

    plz compom betul2 bro..

    best gak pekena nasi kandaq penang nih..

    saya mesti piley
    cheers cheers cheers

    kayz89

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by kayz89 on Tue Mar 02, 2010 11:15 am

    MBN 2254 wrote:Aaah.. betul tu Cikgu (Ahad)7.3.2010
    coz 6.3.2010 ader ride ke Teluk Intan (kalau x salah saya)

    plz compom betul2 bro..

    best gak pekena nasi kandaq penang nih..

    saya mesti piley
    cheers cheers cheers

    salam..mmg clash ngan ride g teluk intan la..aku rasa postpone minggu ke next week pun bgus gak..bleh aku join skali..klu minggu ni mmg x dpt la nk join..

    ariff-NINJA

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Tue Mar 02, 2010 2:28 pm

    alamak! clash ker? TAKPE2... kita TUNDA tarikh akan diumumkan pada hari lain...sory2.....

    doctor kura-kura

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by doctor kura-kura on Tue Mar 02, 2010 6:03 pm

    ariff-NINJA wrote:alamak! clash ker? TAKPE2... kita TUNDA tarikh akan diumumkan pada hari lain...sory2.....

    ok gak TUNDA..mmg ada clash coz 7 Mac kita akan ada activity pameran Motor dari club NBC dilokasi Tapak expo karnival K.Batas pada jam 2pm smpai malan. perserta juga akn dapat berkaraoke dgn percuma yg ditaja oleh "along DJ".
    makan minum juga disediakan...kalo free mai la turun. cheers

    MBN 2254

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 02, 2010 9:36 pm

    betulx3..
    best tue..
    6hb RIDE MENARA CONDONG... pastu 7hb RIDE PAMERAN MOTOR....

    ini kalau terus shoot ke Penang best gak nih...

    amacam kawan2??

    ader yg nak ON ker? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    ariff-NINJA

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Wed Mar 03, 2010 11:52 am

    ye2...insyaAllah saya akn turut serta 7hb ni...hehehe... tarikh ride sungai petani tu akan diumumkan kemudian, harap kawan2 dpt beri sambutan yer... Twisted Evil

    kayz89

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by kayz89 on Wed Mar 03, 2010 1:04 pm

    ariff-NINJA wrote:ye2...insyaAllah saya akn turut serta 7hb ni...hehehe... tarikh ride sungai petani tu akan diumumkan kemudian, harap kawan2 dpt beri sambutan yer... Twisted Evil
    aku cdng kan 14 ari bulan 3..time cuti sek..meriah ckit..
    Cool Cool Cool

    adzhar

    KONVOI KE SG.PETANI

    Post by adzhar on Wed Mar 03, 2010 3:46 pm

    HELLO brother2 Kips !MACAM mana ni brapa biji nak pi? aku ingat ni cancel ni ! atau kita boh saja ! amacam ! Shocked Arrow

    deen325

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by deen325 on Wed Mar 03, 2010 4:19 pm

    adzhar wrote:HELLO brother2 Kips !MACAM mana ni brapa biji nak pi? aku ingat ni cancel ni ! atau kita boh saja ! amacam ! Shocked Arrow

    TELAH DI TUNDA.. atas sebab2 yg tak dapat di elakkan...
    Laughing Laughing Laughing

    kayz89

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by kayz89 on Mon Mar 08, 2010 12:13 pm

    jdi ke kte ke sp sabtu ni??

    MBN 2254

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by MBN 2254 on Mon Mar 08, 2010 1:00 pm

    mengikut makluman di ruangan TTS:

    minggu nie akan diadakan TTS rasmi ke Negeri Sembilan, tapi tengah tunggu comformation Tuan Tanah Gedaung En. Wan Tuah.

    kalau x jadi boleh gak ke Utara..

    Pekena laksa Kedah.. cheers

    kurt2812

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by kurt2812 on Mon Mar 08, 2010 9:31 pm

    MBN 2254 wrote:mengikut makluman di ruangan TTS:

    minggu nie akan diadakan TTS rasmi ke Negeri Sembilan, tapi tengah tunggu comformation Tuan Tanah Gedaung En. Wan Tuah.

    kalau x jadi boleh gak ke Utara..

    Pekena laksa Kedah.. cheers

    tts rasmi kat negeri sembilan?? wah!! cun3!!! post la kt iklan forum ni..

    ariff-NINJA

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Tue Mar 09, 2010 9:39 pm

    RIDE DAH TETAP TARIKH 13 MAC 2010

    MAAF KERANA LAMBAT COMPOM ATS SBB CARI TARIKH SESUAII

    nak g sms ke 0174616567...jgn malu jgn segan,malu p bagan...hihihi...dtg la bg menjayakan ride kiter ni...

    carlnain

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by carlnain on Wed Mar 17, 2010 3:08 am

    Mintak tulung PIC ride ni buka trit REPORT RIDE tuk xtvt ni d trit gallery .
    kalo boleh berserta gambir2 la .

    Aku lock trit ni apa2 hal leh la PM aku.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ariff-NINJA

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Wed Apr 07, 2010 8:24 pm

    GAMBAR ONE DAY RIDE TO SUNGAI PETANI aka LAWATAN SAMBIL BELAJAR





    REV : di tol sungai dua...





    di stesen petronas sungai petani... rehat2 dulu....





    kitorang sampei di Chandi Merbok, tempat bersejarah dimana tempat kerajaan awal iaitu Kerajaan Kedah Tua, asalnya kwasan nie laut...nak tahu lg knapa skang dah jd bukit? bukak la buku sejarah korang balik yer...kikikiki..... lol!













    ni Candi Pengkalan bujan...tempat pancung kepala orang.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil



    ni lew tempat pancung kepala orang bg pesalah2... patutnya kasi pancung sama peragut,perogol, mat lempit sama jenayah2 lain....



    ni tempat kumpul kepala orang yg da dipancung



    cantik ka?



    kippers rehat2... lotey ooOOooOO panjet bukit....





    Last edited by ariff-NINJA on Tue Apr 13, 2010 4:01 pm; edited 3 times in total

    ariff-NINJA

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by ariff-NINJA on Wed Apr 07, 2010 8:35 pm





    rase2 korang da takmau pakei kips, nak upgrade lagi, ni la pilihan terbaik korang yer...huahuahuahuahua.... lol! lol! lol!



    hehehe...mlawat galeri sambil mengutuk bukan2...hehehe.... Laughing Laughing Laughing





    nie batu artifak ni berharga RM150000, kalah rege ducati.... pirat













    dalam galeri nie pamer barang2 lame dan bersejarah... nanti kita buka galeri KIPS yer, pamerkan piston enjin korang yg dah berlubang, retak, enjin lingkop, leaking, ekjoz karat,smua lah yg bersejarah....huahuahuahuahua....jgn mareeee....
    lol! lol! lol! lol! lol!



    kiri : obi, khalis, ariffNINJA


    qayyum







    singgah d tanjung dawai...pekena ikan bakaq...sedap wooOOooOOooOO....





    sempat lagi kami beramas mesra dgn Radhi OAG... dia ikot skali naik dgn abg aji kat blakang...hehe











    sesudei penat jalan2 dan makan...singgah solat dulu... selesai aje solat...kitorang g titi hayun...mandi air terjun dgn motot skali hehe......... lol! lol! lol!







    hehe...jom mandiiii.... cheers cheers cheers





    sesudah selesai mandi...ptang tu pas hujan lebat gila2 nye la lebat, trus g TTS kat pantai bersih yg ramai flower flower flower hehehehe...... lol!


    Last edited by ariff-NINJA on Tue Apr 13, 2010 4:10 pm; edited 1 time in total

    muaz melake

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by muaz melake on Wed Apr 07, 2010 10:30 pm

    salam..saya keluarga kippers baru..baru beli ninja 150rr tp second..tp enjin masih muda..190km/j senang2 je..nak tny..club ni ada cawangan kedah x?kot2 nak wat konvoi ke timur ke...

    pcq5913

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by pcq5913 on Thu Apr 08, 2010 12:10 pm

    muaz melake wrote:salam..saya keluarga kippers baru..baru beli ninja 150rr tp second..tp enjin masih muda..190km/j senang2 je..nak tny..club ni ada cawangan kedah x?kot2 nak wat konvoi ke timur ke...
    salam bro,, bro bulih tengok kat list event n xtvt. sebenarnya club ni merangkumi seluruh malaysia, kat mana-mana pun ada. bro leh letak nama kat into dulu.. ltak ngan no phone sekali.. kalu ada xtvt nanti bulih kol...

    wadin

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by wadin on Sat Apr 10, 2010 10:13 am

    Good trip....good story line....

    Satu hari aku akan samapi sana:)

    selamat

    adzhar

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by adzhar on Tue Apr 13, 2010 10:49 pm

    Syabas Arief ! complete gambar TT Sg. Petani . Gua tabik sama luuuu....!
    GOOD Job... .....!!!!.

    Sponsored content

    Re: ONE DAY RIDE to Sungai Petani (utara)

    Post by Sponsored content Today at 6:08 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:08 pm