Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Share

    krijauan

    kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by krijauan on Sun Feb 28, 2010 8:18 pm

    salam aku bukak topic ni..

    hari tu time aku pegi tts kat harta mas dengan wadin ali abg deris dan botak..
    tts tamat lebih kurang pukul 1155 pm..aku pun beransur pulang bersama ali dan abg deris melalui laluan yang sama.
    pastu sampai exit tol rawang aku ngan ali masuk..abg deris teruss sampai tg malim..

    aku pun jalan ngan ali..
    sampai sg choh ali balik umah dia..aku teruskan perjalanan aku menuju sg buaya yg terletak lebih kurang 10kilo dari umah ali..sampai kat simpang masuk menuju jalan gelap aku STOP..kat tepi jalan..
    (tujuan nya nak tunggu kereta lalu then aku nak ikut kereta tu sampai umah..aku takott)
    sebab jalan situ gelap..

    aku selak jacket tengok jam..pukul 1245 am..
    tunggu punya tunggu takda kereta..aduhh..memang sizen..(sapa pegi sungai buaya mesti tau punya jalan dia)No

    jadi aku nekad..tengok jam sekali lagi..pukul 0100am..No
    aku gerak..pelan pelan..
    dan dan masuk jalan gelap tu aku trus high beam..pastu jalan maintain 100kmh..
    dalam hati aku..kalau jadi apa2 memang mampos..!!
    aku pun layannnn..corner kanan~~ corner kiri~~

    tetiba ada sesuatu ketuk aku punya helmet..TUK TUK..dua kali..
    aku buat tak layan je..(mungkin serangga berterbangan kena visor kot..)
    aku teruuus je..

    sampai last corner (aduuhhh tempat banyak bebudak perodua naik lc maut kat situ..)
    aku layan layan~~ memang tak pandang side mirror langsung..tengok jalan je..

    ngam ngam kelua corner ada sesuatu berdiri kat tepi jalan..dan aku punya high beam ngamngam suluh kat area dia Shocked
    sekujur tubuh serba putih trekujur kat tepi jalan.. tanpa menghiraukan kiri kanan aku pulas throttle sampai redline..
    sambil baca ayat ayat yang aku belajar..

    sampai rumah aku langgar je gate..bangggg!!
    motor tak off teruss ketukk pintu..

    "makk!! mak!!! bukak cepat".. kata aku (time ni bulu roma aku kat tengkuk meremang gila)

    mak aku bukak pintu aku masuk terus tanpa bukak kasut..hahaha gila betoll..
    mak aku tanya apahal?
    aku tak cakap..aku diam jee..
    bukak helmet kasut suma..

    aku amik wuduk teruss semayang...

    hahaha aku tak semayang isya'(semayang lambat)..sekian pengalaman aku..No

    Maverick

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Maverick on Sun Feb 28, 2010 9:02 pm

    Alamak seram la pulak dgr cite bro ni...

    Tak penah lagi terserempak dgn benda2 ni time ride mana2.. especially masa balik kg.. sbb sy suka ride mlm2.. sejuk dan tambah pulak lampu ZX ni bukan main punya terang.. cheers

    Tp selalu la bc paling kurang pun bismillah sebelum gerak..

    Lagi satu tip yg sy amal smapai skang, ni pesan org tua sy.. kalo time tgh mlm start kul 12mlm sampai kul 1 pagi, 12tghari dgn time2 maghrib, elok la rilex dulu sbb masa ni la pertembungan masa antara dunia ghaib dgn dunia nyata..

    Sbnya ni ustaz sy yg bgtau, time kita malam, dunia halus ni siang ari dan sebaliknya..

    obasan

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by obasan on Sun Feb 28, 2010 10:05 pm

    krijauan wrote:salam aku bukak topic ni..

    hari tu time aku pegi tts kat harta mas dengan wadin ali abg deris dan botak..
    tts tamat lebih kurang pukul 1155 pm..aku pun beransur pulang bersama ali dan abg deris melalui laluan yang sama.
    pastu sampai exit tol rawang aku ngan ali masuk..abg deris teruss sampai tg malim..

    aku pun jalan ngan ali..
    sampai sg choh ali balik umah dia..aku teruskan perjalanan aku menuju sg buaya yg terletak lebih kurang 10kilo dari umah ali..sampai kat simpang masuk menuju jalan gelap aku STOP..kat tepi jalan..
    (tujuan nya nak tunggu kereta lalu then aku nak ikut kereta tu sampai umah..aku takott)
    sebab jalan situ gelap..

    aku selak jacket tengok jam..pukul 1245 am..
    tunggu punya tunggu takda kereta..aduhh..memang sizen..(sapa pegi sungai buaya mesti tau punya jalan dia)No

    jadi aku nekad..tengok jam sekali lagi..pukul 0100am..No
    aku gerak..pelan pelan..
    dan dan masuk jalan gelap tu aku trus high beam..pastu jalan maintain 100kmh..
    dalam hati aku..kalau jadi apa2 memang mampos..!!
    aku pun layannnn..corner kanan~~ corner kiri~~

    tetiba ada sesuatu ketuk aku punya helmet..TUK TUK..dua kali..
    aku buat tak layan je..(mungkin serangga berterbangan kena visor kot..)
    aku teruuus je..

    sampai last corner (aduuhhh tempat banyak bebudak perodua naik lc maut kat situ..)
    aku layan layan~~ memang tak pandang side mirror langsung..tengok jalan je..

    ngam ngam kelua corner ada sesuatu berdiri kat tepi jalan..dan aku punya high beam ngamngam suluh kat area dia Shocked
    sekujur tubuh serba putih trekujur kat tepi jalan.. tanpa menghiraukan kiri kanan aku pulas throttle sampai redline..
    sambil baca ayat ayat yang aku belajar..

    sampai rumah aku langgar je gate..bangggg!!
    motor tak off teruss ketukk pintu..

    "makk!! mak!!! bukak cepat".. kata aku (time ni bulu roma aku kat tengkuk meremang gila)

    mak aku bukak pintu aku masuk terus tanpa bukak kasut..hahaha gila betoll..
    mak aku tanya apahal?
    aku tak cakap..aku diam jee..
    bukak helmet kasut suma..

    aku amik wuduk teruss semayang...

    hahaha aku tak semayang isya'(semayang lambat)..sekian pengalaman aku..No

    seramnye weh..dia ketuk helmet ko dia nk tumpang blkg ar..haha lol!

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 02, 2010 9:15 am

    seram betul..

    aku xder la pengalaman seram camtue masa naik motor..
    tapi naik kereta (dari penang ke manjung ader la..)
    huh... mintak simpang malaikat 44..

    Azroy

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Azroy on Tue Mar 02, 2010 11:17 am

    Teringat satu cerita.. Koboi gurun pernah dikejar LC Hitam kat Kuala Kelawang.. sampai satu koner LC tu potong koboi. Akibat terasa diri tercabar, Koboy pun mengejar balik LC Hitam tu.. akibat terlalu gairah utk memotong tiba-tiba koboy pun ter jatuh di satu koner.. dipendekkan cerita Azzo dan rakan lain berpatah balik untuk mencarinya, tapi tak jumpa.. yang peliknya koboy nampak dia org lalu, tapi sebaliknya. Azzo dan rakan2 taknampak kilibat koboy, padahal sebelah je.. koboy seperti berada di satu demensi yang lain.. hahaaa.. nak dijadikan cerita, berkat doa dan dgn diizinkan tuhan, salah sorang dari mereka ternampak kelibat koboy.. pastu koboy pun tanya, "korang tak nampak aku ke? aku nampak korang naik turun tadi" azzo and gang pun tergamam.. nak dijadikan cerita, rupa-rupanya LC hitam tu dah meninggal sebulan yang lalu.. kalau korang perasan motor koboy ade 2 colour, hitam dan merah.. itulah kesan ketika dia jaruh dulu.. sekian..

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 02, 2010 11:40 am

    Azroy wrote:Teringat satu cerita.. Koboi gurun pernah dikejar LC Hitam kat Kuala Kelawang.. sampai satu koner LC tu potong koboi. Akibat terasa diri tercabar, Koboy pun mengejar balik LC Hitam tu.. akibat terlalu gairah utk memotong tiba-tiba koboy pun ter jatuh di satu koner.. dipendekkan cerita Azzo dan rakan lain berpatah balik untuk mencarinya, tapi tak jumpa.. yang peliknya koboy nampak dia org lalu, tapi sebaliknya. Azzo dan rakan2 taknampak kilibat koboy, padahal sebelah je.. koboy seperti berada di satu demensi yang lain.. hahaaa.. nak dijadikan cerita, berkat doa dan dgn diizinkan tuhan, salah sorang dari mereka ternampak kelibat koboy.. pastu koboy pun tanya, "korang tak nampak aku ke? aku nampak korang naik turun tadi" azzo and gang pun tergamam.. nak dijadikan cerita, rupa-rupanya LC hitam tu dah meninggal sebulan yang lalu.. kalau korang perasan motor koboy ade 2 colour, hitam dan merah.. itulah kesan ketika dia jaruh dulu.. sekian..

    selalunya kalau yg DEAD dok ader kat atas muka bumi ni lagi..
    mesti ader perkara/hajat yang x tercapai/selesai lagi..

    mungkin dia dah kalah dalam perlumbaan sebelum ni.. jadi dia tunggu pesaing dia utk repeat balik..

    tapi kalau entiti lain yg cuba menyerupai Allahyarham utk menakut2kan rider2 kat situ x tau lah pulak..

    "sebaik2 jin adalah sejahat2 manusia"

    ranjau_berduri

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 02, 2010 1:19 pm

    Azroy wrote:Teringat satu cerita.. Koboi gurun pernah dikejar LC Hitam kat Kuala Kelawang.. sampai satu koner LC tu potong koboi. Akibat terasa diri tercabar, Koboy pun mengejar balik LC Hitam tu.. akibat terlalu gairah utk memotong tiba-tiba koboy pun ter jatuh di satu koner.. dipendekkan cerita Azzo dan rakan lain berpatah balik untuk mencarinya, tapi tak jumpa.. yang peliknya koboy nampak dia org lalu, tapi sebaliknya. Azzo dan rakan2 taknampak kilibat koboy, padahal sebelah je.. koboy seperti berada di satu demensi yang lain.. hahaaa.. nak dijadikan cerita, berkat doa dan dgn diizinkan tuhan, salah sorang dari mereka ternampak kelibat koboy.. pastu koboy pun tanya, "korang tak nampak aku ke? aku nampak korang naik turun tadi" azzo and gang pun tergamam.. nak dijadikan cerita, rupa-rupanya LC hitam tu dah meninggal sebulan yang lalu.. kalau korang perasan motor koboy ade 2 colour, hitam dan merah.. itulah kesan ketika dia jaruh dulu.. sekian..
    ye ker??? boleh caya ker citer neh??? azzo xpernah pun cerita kat aku... huhu.... Sad Question Question

    Azroy

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Azroy on Tue Mar 02, 2010 1:21 pm

    dah ko tak tanye..

    dol

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by dol on Tue Mar 02, 2010 2:09 pm

    pagi tadi aku overtake kete waja..huhuhu..seram nye..

    Azroy

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Azroy on Tue Mar 02, 2010 2:46 pm

    waja ke wajavo?? hahaha..

    ranjau_berduri

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 02, 2010 4:13 pm

    Azroy wrote:dah ko tak tanye..
    pasneh kena tanya azzo pasal koboy grun la....

    1lg citer

    ingat lagi... mase tu sifoo atok, sifoo azzo, sifo dol, dan abg dol layan klawang...
    selepas ditinggalkan merekA(sebab aku slow sangat) aku ternampak kepulan debu di bahu jalan... sungguh berat rase hatiku... untuk menyedapkan ati, aku memberhentikan motosikal ku...

    Ya Allah... Ngerinyer... Pe nasib kawanku...
    rupe2 ade member layan pancing beb... Laughing Laughing
    itulah pengalaman seram ku alami.... takut+risau perasaan ku...
    alih2 rase nak gelak gak... Dengar citer, selekoh tu dah banyak makan nyawa (mengikut geng2 lori sampah)....

    apai89

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by apai89 on Tue Mar 02, 2010 7:17 pm

    ni cite masa aku bwk ex5 dlu..kejadian berlaku di junjung..jln ni mmg gelap gle..hutan je keliling kawasan 2..mlm 2 aku lepak ngan member2 aku kat kulim..ble dah rase ngantok aku pun ajak dorang blah..dorang sume umah dkt2 je..aku je yg nk kne jln jauh meredah jln yg gelap 2 utk smpai ke jawi..aku tgk jam dah kul 12 lebih..klu ikut kan ati aku nk je tumpang umah member aku..tpi memikirkan yg aku ad keje nk kne wat esk nya terpaksa la aku redah je..aku pun mula meredah jln yg gelap 2 dgn kelajuan 60 hingga 70 km/h..motor aku yg agak usang xbleh nk bwk laju2..ble dah laju mula la byk masalah yg akan dtg..paling aku takut motor aku jem tgh2 jln..keadaan sekeliling sunyi sepi..xde pun kenderaan lain yg lalu kat c2..pd mula nya aku rilek je meredah jln 2..smpai la aku lalu dihadapan jirat cina..aku ingt lg ad bau yg busuk menusuk hidung ku ini..mula la aku teringat ingat cerita tentang keranda terbang yg aku dgr dari seorang rakan aku..aku juga teringat tentang kelibat org berbasikal tanpa kepala..aku dh mula cuak..hati aku dah berdebar debar..tiba2 aku terpandang kelibat hitam dari cermin sisi aku..aku dapat rasa sesuatu mengekori aku..kali ni jantung aku dah berdegup kencang..cuak gle masa 2..keadaan sekeliling menjadi semakin gelap..nak je aku pulas throttle sampai abis..tpi aku klu motor aku jem t lg la cuak..so aku pun bwk dlm kelajuan yg biasa..aku baca apa je yg aku ingt masa 2..tiba2 aku rasa jln dihadapan aku lain dari jln yg selalu aku lalu..tiba2 satu cahaya yg terang dtg dari belakang..sebiji motor rxz memintas aku dgn laju..aku lihat rxz 2 laju je kehadapan dan tiba2 membelok terus ke dlm hutan..aku terus brek emergency disebabkan terkejut dan pelik cmne rxz 2 bleh masuk hutan..xde pun ape2 bunyi kemalangan atau pelanggaran berlaku..apabila aku lihat betul2 rupanya mmg ada jalan yg membelok seperti yg dilalui oleh rxz 2..dan ble aku tgk dpn aku lak hanya ada hutan dan aku cuma beberapa inci je dari longkang..masa 2 otak aku yg jem sbb aku pasti dpn aku jln yg lurus tdi..pas2 aku tgk sekeliling..aku nmpak ad chya lampu dari belakang..tanpa membuang masa aku pun naik semula atas jln..nasib baik kali ni sebuah motor honda cup..aku pun follow motor 2 sehingga ke simpang keluar..sejak dari 2 aku xpenah lalu jln 2 lagi di wak2 mlm..

    p/s : jgn lalu jln ni mlm2 jika anda berseorangan..ramai yg telah merasai pengalaman yg aneh

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 02, 2010 9:33 pm

    citer bro mcm dalam siri TV yang dulu ditayangkan kat TV "Twilight Zone"
    banyak perkara aneh dalam citer tue..
    walau pon xder hantu/setan..tapi tetap seram di buatnyer..

    saya xmo piley pale pale pale

    azzo

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by azzo on Thu Mar 04, 2010 9:51 pm

    Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    lumin

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by lumin on Thu Mar 04, 2010 11:29 pm

    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    HAHAHAHAHAHA!!!! dah makhluk sorang lagi tu yang tengah makan kabus, apa aku nak buat? slow je la... tapi respek la, boleh cecah lutut bila nampak batu nisan.. kalau aku, terus turun motor nak tangkap gambar tu... lol! lol!


    _________________






    ranjau_berduri

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 05, 2010 12:47 am

    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    mane nyer xslow... pnat gler 1hari tu... huhu...

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Fri Mar 05, 2010 10:05 am

    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    b*t* nisa* ker... P*c0ng yang terbang tue..???

    Seram la.. Ooooo...

    Tapi camner geng2 RMC boleh layan naik Genting kul 1 pagi ekkk..

    xder plak hantu Goh Tong kacau deorang?? confused

    mambang

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by mambang on Fri Mar 05, 2010 11:51 am

    MBN 2254 wrote:
    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    b*t* nisa* ker... P*c0ng yang terbang tue..???

    Seram la.. Ooooo...

    Tapi camner geng2 RMC boleh layan naik Genting kul 1 pagi ekkk..

    xder plak hantu Goh Tong kacau deorang?? confused
    petua menghalau hantu cina..tampal sticker kips kat dahi hantu tu..kompom die tak bergerak lagi..hihihi dont try this at home

    ranjau_berduri

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 05, 2010 12:19 pm

    kalo tampar itu sticker, mau die potong luar dalam... hahahaha....

    Bat_mem

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Bat_mem on Fri Mar 05, 2010 12:51 pm

    MBN 2254 wrote:
    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,

    b*t* nisa* ker... P*c0ng yang terbang tue..???

    Seram la.. Ooooo...

    Tapi camner geng2 RMC boleh layan naik Genting kul 1 pagi ekkk..

    xder plak hantu Goh Tong kacau deorang?? confused

    so far xde la plk..kitaorg nampak apa2..

    GOH TONG masa tu kena ikat kot...

    x pun dia g tgk casino nya ... Shocked Shocked Shocked

    wan tuah

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by wan tuah on Fri Mar 05, 2010 1:14 pm

    peristiwa yg menyeramkan aku ni benar2 berlaku pada aku dan bukannya rekaan..peristiwa ini berlaku beberapa bulan yg lalu...
    waktu tu aku dalam keadaan mengantuk dan berasa sgt letih...
    aku tengok jam hampir pukul 2 pagi..aku paking moto mcm biasa..tapi hati aku rasa mcm tak sedap..rasa mcm diperhatikan..seram sejuk rasanya..setelah moto di lock..aku pun mencepatkan langkah kaki ku utk pulang ke rumah.."nanti nak kene bangun awal lagi"..bisik hati ku..sampai di rumah aku terus tido..lebih kurang jam 6.30 pagi aku bangun dan bersiap utk pergi kerja..aku pergi semula ketempat biasa aku paking moto..tetiba perasaan yg lebih menyeramkan pun tiba..aku dapati moto aku dah tiada disitu..jantung aku berdegup kencang..aku rasa mcm nak pengsan..betul ke ni??aku pun memandang sekeliling mencari moto aku..laaa..rupa2 nya mlm tadi aku parking moto kat tempat lain dan bukan di tempat biasa aku parking..peh lega rasanya..
    siot betul..aku menyalahkan diri aku atas kebengongan aku sendiri..patutlah..paking kat tempat lain..cari kat tempat lain..memang la tak jumpa..
    lol! lol!

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Fri Mar 05, 2010 3:34 pm

    siot betul citer ko ni wan tuah.. Suspect

    aku penuh semangat baca.. sampai nak terhantuk kat skrin computer nie tau..

    ape2 pon ingat orang tersayang motor tersayang..

    kurt2812

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by kurt2812 on Mon Mar 08, 2010 9:08 pm

    wan tuah wrote:peristiwa yg menyeramkan aku ni benar2 berlaku pada aku dan bukannya rekaan..peristiwa ini berlaku beberapa bulan yg lalu...
    waktu tu aku dalam keadaan mengantuk dan berasa sgt letih...
    aku tengok jam hampir pukul 2 pagi..aku paking moto mcm biasa..tapi hati aku rasa mcm tak sedap..rasa mcm diperhatikan..seram sejuk rasanya..setelah moto di lock..aku pun mencepatkan langkah kaki ku utk pulang ke rumah.."nanti nak kene bangun awal lagi"..bisik hati ku..sampai di rumah aku terus tido..lebih kurang jam 6.30 pagi aku bangun dan bersiap utk pergi kerja..aku pergi semula ketempat biasa aku paking moto..tetiba perasaan yg lebih menyeramkan pun tiba..aku dapati moto aku dah tiada disitu..jantung aku berdegup kencang..aku rasa mcm nak pengsan..betul ke ni??aku pun memandang sekeliling mencari moto aku..laaa..rupa2 nya mlm tadi aku parking moto kat tempat lain dan bukan di tempat biasa aku parking..peh lega rasanya..
    siot betul..aku menyalahkan diri aku atas kebengongan aku sendiri..patutlah..paking kat tempat lain..cari kat tempat lain..memang la tak jumpa..
    lol! lol!

    hahaha!! dah nak terkeluar jantung ko..haha!! lol! lol! lol!

    kurt2812

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by kurt2812 on Mon Mar 08, 2010 9:18 pm

    ni pengalaman aku time ride g rantau,dari seremban..time tu ari ahad kol 11 malam..nak ke kuarters pelatuh M.A..

    aku mmg da biasa sgt dgn jalan rantau ni..n ramai sgt dah org2 yg dtg klinik tu gtau yg jalan kt rantau n linggi tu berhantu.. tp aku pkir dalam hati, "slagi aku x nampak, xpe.."
    then mlm yg mulia tu jadilah peristiwa yg aku xnak berlaku..aku bwk kelajuan biasa je..tetiba ada modenas kriss hitam potong aku bkan main roket lg..meter aku 100 je..jalan lurus la..aku ckp dalam hatu "asal poyo sgt mamat ni..?"
    aku pon kejar la..time koner pon die sesah gak..aku pon hantam..sbb aku da biasa sgt dengan lopak2 pasir2 kat jalan nak ke rantau ni..x lame pastu,aku dah potong kriss ni..aku laju lg..aku pelik mcm ne pikap aku die bleh ikot? sumer stended kt kriss tu..sampai kt satu korner yg paling peberet aku skali, aku amik paling laju yg aku mampu berani..keluar dr koner tu,aku toleh blakang, kriss tu trus ilang..aku u-turn blik crik kriss tu..tp da xda..aku igt die esiden..tp mmg ilang trus..trus aku pecut sampai klinik aku..100 meter sblom klinik tu ada kubur cina..huhu!!! x toleh dah kt kubur tu..!! Mad Mad Mad Mad Mad

    obasan

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by obasan on Mon Mar 08, 2010 11:46 pm

    kurt2812 wrote:ni pengalaman aku time ride g rantau,dari seremban..time tu ari ahad kol 11 malam..nak ke kuarters pelatuh M.A..

    aku mmg da biasa sgt dgn jalan rantau ni..n ramai sgt dah org2 yg dtg klinik tu gtau yg jalan kt rantau n linggi tu berhantu.. tp aku pkir dalam hati, "slagi aku x nampak, xpe.."
    then mlm yg mulia tu jadilah peristiwa yg aku xnak berlaku..aku bwk kelajuan biasa je..tetiba ada modenas kriss hitam potong aku bkan main roket lg..meter aku 100 je..jalan lurus la..aku ckp dalam hatu "asal poyo sgt mamat ni..?"
    aku pon kejar la..time koner pon die sesah gak..aku pon hantam..sbb aku da biasa sgt dengan lopak2 pasir2 kat jalan nak ke rantau ni..x lame pastu,aku dah potong kriss ni..aku laju lg..aku pelik mcm ne pikap aku die bleh ikot? sumer stended kt kriss tu..sampai kt satu korner yg paling peberet aku skali, aku amik paling laju yg aku mampu berani..keluar dr koner tu,aku toleh blakang, kriss tu trus ilang..aku u-turn blik crik kriss tu..tp da xda..aku igt die esiden..tp mmg ilang trus..trus aku pecut sampai klinik aku..100 meter sblom klinik tu ada kubur cina..huhu!!! x toleh dah kt kubur tu..!! Mad Mad Mad Mad Mad

    kriss tu masuk lorong ar dia nk balik umah dia..hahaha lol! lol!

    Sponsored content

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am