Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Share

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 09, 2010 4:26 pm

    ingatkan "LC-hitam" jer yg berhantu...

    rupa2nyer ader "Kriss-Hitam" plak... ni mesti mau nyanyi lagu Kristal-Seragam Hitam

    jom kwn2 kita Karoke kat Quality Hotel mlm.. special price for MEN only tau..

    jgn sampai jumpe "KIPS-hitam" sudey.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    kurt2812

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by kurt2812 on Wed Mar 10, 2010 6:44 am

    obasan wrote:
    kurt2812 wrote:ni pengalaman aku time ride g rantau,dari seremban..time tu ari ahad kol 11 malam..nak ke kuarters pelatuh M.A..

    aku mmg da biasa sgt dgn jalan rantau ni..n ramai sgt dah org2 yg dtg klinik tu gtau yg jalan kt rantau n linggi tu berhantu.. tp aku pkir dalam hati, "slagi aku x nampak, xpe.."
    then mlm yg mulia tu jadilah peristiwa yg aku xnak berlaku..aku bwk kelajuan biasa je..tetiba ada modenas kriss hitam potong aku bkan main roket lg..meter aku 100 je..jalan lurus la..aku ckp dalam hatu "asal poyo sgt mamat ni..?"
    aku pon kejar la..time koner pon die sesah gak..aku pon hantam..sbb aku da biasa sgt dengan lopak2 pasir2 kat jalan nak ke rantau ni..x lame pastu,aku dah potong kriss ni..aku laju lg..aku pelik mcm ne pikap aku die bleh ikot? sumer stended kt kriss tu..sampai kt satu korner yg paling peberet aku skali, aku amik paling laju yg aku mampu berani..keluar dr koner tu,aku toleh blakang, kriss tu trus ilang..aku u-turn blik crik kriss tu..tp da xda..aku igt die esiden..tp mmg ilang trus..trus aku pecut sampai klinik aku..100 meter sblom klinik tu ada kubur cina..huhu!!! x toleh dah kt kubur tu..!! Mad Mad Mad Mad Mad

    kriss tu masuk lorong ar dia nk balik umah dia..hahaha lol! lol!

    xda umah org pok nik oi kt selekoh tu..kot la die terbabas langgar pokok pon x jumpa..hadoih!! kang klo aku crik btol2 kang jumper benda lain, aku plak kena kejar..

    mambang

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by mambang on Wed Mar 10, 2010 9:18 am

    Cerita seram ini berlaku sehari sebelum raya cina..jam 1.30 pagi dekat R@R Seremban...dalam kelajuan 120kmj aku up lagi sampai 140kmj..maintain..terasa macam perlahan amat moto aku,jadi aku up lagi sampai 150kmj dan maintain.layan puyer layan dalam pandangan mata aku yg separuh terbuka(mengantuk)aku dapati satu lembaga putih mengekori aku...berderau darah aku,jantung aku berdegup kencang....aku terus berdoa semoga tiada apa2 perkara yg tak diingini berlaku...walaupun dlm hati hanya tuhan yg tahu betapa takutnya aku pada masa itu tapi aku buat tak tahu jer.....jgn pandang belakang(bisik hati aku)...tiba-tiba lembaga putih itu menghalang aku dan aku dalam keterpaksaan terpaksa juga akur dgn kehendaknyer ...aku mengigil ketakutan namun aku beranikan diri menghadapi situasi cemas ini..dgn suara yg garau dan muka bengis dia berkata..minta lesen dan ic:cry: Crying or Very sad

    carlnain

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by carlnain on Wed Mar 10, 2010 9:34 am

    mambang hijau wrote:Cerita seram ini berlaku sehari sebelum raya cina..jam 1.30 pagi dekat R@R Seremban...dalam kelajuan 120kmj aku up lagi sampai 140kmj..maintain..terasa macam perlahan amat moto aku,jadi aku up lagi sampai 150kmj dan maintain.layan puyer layan dalam pandangan mata aku yg separuh terbuka(mengantuk)aku dapati satu lembaga putih mengekori aku...berderau darah aku,jantung aku berdegup kencang....aku terus berdoa semoga tiada apa2 perkara yg tak diingini berlaku...walaupun dlm hati hanya tuhan yg tahu betapa takutnya aku pada masa itu tapi aku buat tak tahu jer.....jgn pandang belakang(bisik hati aku)...tiba-tiba lembaga putih itu menghalang aku dan aku dalam keterpaksaan terpaksa juga akur dgn kehendaknyer ...aku mengigil ketakutan namun aku beranikan diri menghadapi situasi cemas ini..dgn suara yg garau dan muka bengis dia berkata..minta lesen dan ic:cry: Crying or Very sad

    Siot je kena kejar dgn pulis trapik rupenya..... Very Happy Very Happy


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    obasan

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by obasan on Wed Mar 10, 2010 10:36 am

    mambang hijau wrote:Cerita seram ini berlaku sehari sebelum raya cina..jam 1.30 pagi dekat R@R Seremban...dalam kelajuan 120kmj aku up lagi sampai 140kmj..maintain..terasa macam perlahan amat moto aku,jadi aku up lagi sampai 150kmj dan maintain.layan puyer layan dalam pandangan mata aku yg separuh terbuka(mengantuk)aku dapati satu lembaga putih mengekori aku...berderau darah aku,jantung aku berdegup kencang....aku terus berdoa semoga tiada apa2 perkara yg tak diingini berlaku...walaupun dlm hati hanya tuhan yg tahu betapa takutnya aku pada masa itu tapi aku buat tak tahu jer.....jgn pandang belakang(bisik hati aku)...tiba-tiba lembaga putih itu menghalang aku dan aku dalam keterpaksaan terpaksa juga akur dgn kehendaknyer ...aku mengigil ketakutan namun aku beranikan diri menghadapi situasi cemas ini..dgn suara yg garau dan muka bengis dia berkata..minta lesen dan ic:cry: Crying or Very sad

    hahahahahahhahaha Laughing Laughing Laughing

    MBN 2254

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by MBN 2254 on Wed Mar 10, 2010 4:32 pm

    mambang hijau wrote:Cerita seram ini berlaku sehari sebelum raya cina..jam 1.30 pagi dekat R@R Seremban...dalam kelajuan 120kmj aku up lagi sampai 140kmj..maintain..terasa macam perlahan amat moto aku,jadi aku up lagi sampai 150kmj dan maintain.layan puyer layan dalam pandangan mata aku yg separuh terbuka(mengantuk)aku dapati satu lembaga putih mengekori aku...berderau darah aku,jantung aku berdegup kencang....aku terus berdoa semoga tiada apa2 perkara yg tak diingini berlaku...walaupun dlm hati hanya tuhan yg tahu betapa takutnya aku pada masa itu tapi aku buat tak tahu jer.....jgn pandang belakang(bisik hati aku)...tiba-tiba lembaga putih itu menghalang aku dan aku dalam keterpaksaan terpaksa juga akur dgn kehendaknyer ...aku mengigil ketakutan namun aku beranikan diri menghadapi situasi cemas ini..dgn suara yg garau dan muka bengis dia berkata..minta lesen dan ic:cry: Crying or Very sad

    ni yang paling seram ni.. jumpe trapik (naik 750 ker yang baru tue? or EVO10??)

    tapi lagi SERAM jumpe JPJ Oooooo.... pale

    xplay85

    kisah seram

    Post by xplay85 on Wed Mar 10, 2010 9:14 pm

    halo...moto aku kips se aku baru kuar kdai harini...kisah seram aku kips aku bhantu...mileage moto aku baru 50km tp kips aku da rasuk aku utk bwk laju,ape lg,aku tarik la...stim giler waktu power valve start runnning..pejam celik da 180km/j...cepat aku slow bwk bwh 100km/j balik...hhehehehe...lg satu kisah seram,baru gune xsampai 5minit da ade member gune rxz ajak test power mlm minggu..aduh,lemah btul...tp aku x accept pelawaan die,psl nmpk mcm mat rempit plak kalo asyik nk beradu machine..aku bwk kips ni feel mcm bwk superbike..aku cube bayangkn bunyi preng2 tu jd pom,pom,pom....fuh,mmg best giler zx nie...lg satu bhantu,pdhal da 5-6thn aku xbwk moto klac,tp bile dpt zx td trus jd mcm da hari2 bwk moto klac..cantik jer shift gear,hehehe...tp xla cekap sgt,xreti lg nk half clutch utk dpt rpm tinggi....

    kurt2812

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by kurt2812 on Wed Mar 24, 2010 8:56 pm

    aku yg nak masuk setahun pakai pon x reti2 lg nak pakai kips..tp seumur idup aku x pnah lg nampak hntu time ride..mintak simpang wei!!

    mambang

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by mambang on Thu May 27, 2010 1:11 am

    Rasanye dah lama menyepi trit nie...disini aku ingin berkongsi pengalaman semasa aku masih di bangku sekolah...sepeti biasa anak2 muda kampung akan kuar untuk merayau malam2 untuk memenuhi masa yg terluang..aku pun turut serta akan kuar malam jika dapat motor dari bapak aku....tapi biasanya tak dapat..
    Ceritanya bermula pada suatu malam aku diam2 curi moto bapak aku untuk join member aku kuar ronda2...setelah moto berjaya dikeluarkan aku pun dgn rasa gahnya join member aku pusing2..pusing lah aku dari satu kampung ker satu kampung dari satu lorong ke satu lorong...tiba aku dibawa oleh member aku ke kampung pendalaman yg tak pernah aku pergi..jln sempit gelap dan sunyi..memandangkan moto aku yg paling uzur jadi aku di posisi blakang skali...sedang layan angin malam tiba2 moto aku langgar sesuatu dan terus terpadam lampu depan..oh mampus kata aku dlm ati...dalam samar2 cahaya bulan aku follow kawan aku berpandukan lampu belakang diaorang...masuk selekoh pertama aku nampak lagi diaorang masuk selekoh kedua terus hilang..aku cuba tkn hon tapi tak bunyik...aku mula panik..aku pasang singnal tapi agak kecewa kerana cahayanya nyawa2 ikan...aku makin resah...fikiran dah tak menentu...aku pelan2 jalan tampa lampu...ikut gerak hati...tiba2 moto aku semput2 dah mati secara tiba2..aku tanpa berfikir panjang terus aku hempas moto kat tepi jalan ambil kunci aku berlari tinggalkan moto tersebut....aku berlari sekuat hati tanpa menoleh belakang walau sesaat pun..sehinggalah aku jumpa rumah orang..dan nasib baik tuan rumah masih blm tido dan melepak diruang serambi sambil merokok..aku terus pergi pada beliau...dalam tercungap2 aku cerita pada dia malapetaka yg menimpa aku..dia tergelak dan berkata bukan kau sorang je dah ramai dah yang terkena...pakcik tu pun menolong aku pergi ambik moto aku...skali jer pakcik tu start terus hidup..lega dlm hati aku sebelum aku teruskan perjalanan pakcik tu siap berpesan...siang2 besok datang la sini tgk tempat moto ko rosak nih...aku masih tertanya2 apa di sebalik kata2 pakcik tu....aku pun teruskan perjalanan dlm 200meter slps tu jumpa kawan2 aku tadi..mungkin diorang sedang mencari aku..sial korang tinggalkan aku srg2 menyumpah aku pada kawan aku..
    Seminggu kemudian untuk mencari jawapan tentang persoalan yg tersirat dalam fikiran aku aku pergi semula ke tempat tersebut dimana tempat moto aku rosak ,alangkah terkejut nye aku rupa-rupanye kat situ adalah kubur lama....seramm tgk keadaan kubur tersebut...aku terus memecut tinggalkan tempat tu dgn harapan aku takkan lalu lagi jalan tu malam2..

    irwan

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by irwan on Thu May 27, 2010 1:22 am

    azzo wrote:Try buat ride malam layan simpang pulai,lepas je tempat yang ada signboard 'berhati hati kawasaan kabus'
    insyaAllah ada 'benda' tolong teman,

    aku dah kena,baik punya b*t* nisa* terbang kiri kanan kiri kanan depan aku,

    nak laju takut sebab lagi dua makhluk Allah ni slow sangat,nak slow takut dorang tak sampai sampai

    layan punya layan dengan segala Ayat Suci aku baca,masih ada gak

    sampai kat tempat kencing free for bikers aku lepak tepi tunggu dorang,alamak gelap pulak,depan sikit ada lagi kedai terang sikit,trus berenti,hidup rokok sebatang,sampai habis tak sampai sampai lagi dorang ni,lagi sebatang baru sampai

    ride lagi sampai hotel,masuk hotel trus senyap je aku,seminggu lepas tu baru bukak citer

    Pengajaran kat aku,jangan ler layan tempat tempat ni waktu malam,
    SYUKUR TIME BALIK DARI SHAH ALAM KELUAR DI SIMPANG PULAI NAK KE BATU GAJAH TAKDE PAPE..HEHEHE..

    Surveyor_LC

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Surveyor_LC on Sun Apr 17, 2011 1:26 pm

    kepada yang duk penang,
    mesti corner paling feveret kat BALIK PULAU!
    tp hati2 kat sana..ramai rider yang die-in-action..
    ni kawan aku cerita la.. tengah2 duk ride tu, tiba-tiba ada motor hitam duk cucuk..
    apa lagi...panas laa..then aktiviti kejar mengejar pun berlaku...
    ntah macam mana, motor hitam tu laju memecut terus kalah motor dia..
    tiba-tiba di satu jalan tu..motor hitam tu terus memecut dgn lajunya...
    member aku pun ikut laa...lurus jalan tu..
    tiba-tiba dier langgar sesuatu...lepas tu tergolek cam cerita hindustan..
    tengok2 side, sipi2 lagi dier nak jatuh gaung!
    tapi yang pelik, dier tgk motor hitam tu betul2 jalan lurus ja..tak tak ada apa2...

    tup2 dier tanya orang tempatan..
    orang tu cakap kalau sapa2 ajak race, wat bodoh ja..
    sebab memang niat 'benda' tu nak bagi kita eksiden..
    dah berapa ramai rider yang mati kt selekoh maut tu...
    gaung tu memang dalam..kalau jatuh, memang takkan jumpa punya..

    p/s: aku lalu situ time manghrib memang horror gilerrrrrrr...dah la jalan kecik..pokok2 pulak berjuntai-juntai sampai makan jalan..silap2 kepala boleh tersangkut kt pokok..entah pokok apa, tapi menyeramkan..jalan pula muat2 untuk satu kereta ja..kereta lain memang tak boleh potong..kereta pulak tak banyak lalu situ..

    p/s 2 : siapa yg nak ride sana, bleh contact aku, aku bawakkan dan layan skali..hahaha..mana la tahu nak rasa corner2 best ni..

    zenkage

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by zenkage on Wed May 25, 2011 8:00 am

    Ada........pada time aku baru dapat lesen,tengah semangat merayau ngan kawan2 so malam2 keluar la ronda si sana.alkisah nya pada satu malam tu pegi la pantai puteri lepak,kononnyer ade game tp xde paper.lepas 3 jam lepak balik ler rumah.......1 km sebelum sampai penghujung jalan aku mendagu kt atas motor,mata ngantuk gile so pejam r sesaat.....bukak je mata da tinggal 150 meter sebelum selekoh penghujung jalan tu.......rupa2nyer terlelap ntuk 850 meter.pergh....syahdu.
    yg best nyer,ade 5 bijik motor gerak sekali,semua terlelap gak...........jeng3

    rais

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by rais on Tue Sep 18, 2012 12:39 am

    Tahukah korang ada sejenis jin yang akan mengikut manusia yang bermusafir seorang diri...tu pasal la kalau jin tu tengok korang macam takut takut je dia kacau dengan menyerupai makhluk makhluk yang korang takuti. Jadi jangan lupa baca doa naik kenderaan dan ayat kursi sebelum memulakan perjalanan. Alhamdulillah selama ni ride malam 1am pai 4am pun belum bertemu kejadian x diingini

    Sponsored content

    Re: kisah-kisah seram anda bersama motorsikal.

    Post by Sponsored content Today at 6:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:09 pm