Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Doa dan Adab Menungang..

    Share

    syamjmc2274

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by syamjmc2274 on Fri Aug 06, 2010 1:18 pm

    Dimulakan dengan Bismillah...dahulu dan mase nak naik moto,eloklah kakikanan first.

    MBN 2254

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by MBN 2254 on Fri Aug 06, 2010 4:37 pm

    doctor kura-kura wrote:
    cdan wrote:
    Azroy wrote:Ustaz Iskandar... saya ada soalan.. YG ke 6, kenapa kena senyum kat langit, atau senyum kat kengkawan???

    nie pendapat 1 sen aku lah.... bile kite tgk langit dan kita senyum bermakna kita melihat keindahan dan hebatnya ciptaan Allah SWT... Kalau kita lihat kawan kita dan senyum mungkin membuatkan kita alert agar kita tidak kehilangan sahabat sbb ditimpa kemalangan atau pown sahabat kita tersebut yg akan kehilangan kita....

    pandapat 0.1 sen aku....

    sebelum mula konvoi senyum kat kengkawan supaya motor jam kengkawan bleh tolong tolak da.. Wink

    Hmm... senyum ada makna tue...

    MBN 2254

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by MBN 2254 on Fri Aug 06, 2010 4:42 pm

    krijauan wrote:
    Azroy wrote:Ustaz Iskandar... saya ada soalan.. YG ke 6, kenapa kena senyum kat langit, atau senyum kat kengkawan???

    haha takyah ustaz le..
    ni ada hikmah di sebaliknya..
    ustaz aku cuma bgtau camtu je..
    kita tatau..yg tau hanya ALLAH swt..

    assalamualaikum..

    Ana ada satu permintaan di sini

    bolehkah kiranya Al-Ustaz Krijauan memperdengarkan bacaan doa ini kepada kami dengan;

    upload ke dalam forum dgn format MP3 ker?

    jika disimpan dalam handset lebih mudah utk kami dengar & amalkan, insyaallah..

    sekian, terima kasih

    hkm

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by hkm on Sun Mar 06, 2011 10:25 pm

    tq bro
    akan diamalkan

    ajai_fza@yahoo.com

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by ajai_fza@yahoo.com on Fri Apr 29, 2011 1:13 pm

    salam..

    amat baik kalau diamalkan ni..

    aku ada permintaan menggunung ni..sbb dalam bab2 ni, aku masih lagi belajar Very Happy

    kepada siapa2 yg ada erti/terjemahan surah azzummar tu, bole share tak?

    sebab biasanya kalau aku nk baca2 ni, aku nk tahu erti/maknyanya skali..
    maap kalo nyusahkan yek..

    thanks. selamat menunggang!

    nafeez90

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by nafeez90 on Wed Nov 02, 2011 5:14 pm

    assalam bro aku baru join forum ni
    aku ternampak doa ni thx n alhamdulilah sbb share
    sory kalo cam da lmbt baru nk post kat sni
    thx dude for sharing Very Happy

    nafeez90

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by nafeez90 on Wed Nov 02, 2011 5:45 pm

    maksud ayat
    'dan mereka tidak mengagungkan allah sebagaimana mestinya padahal bumi dan seluruhnya dalam genggamannya pada hari kiamat dan langit digulung dengan tangan kanan-Nya Mahasuci Dia dan Maha tinggi Dia dari apa yang mereka sekutukan.

    pembetulan ayat yg bro ni bgi ialah ayat ke 67 dan ini erti nye

    kipas

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by kipas on Thu Nov 03, 2011 3:58 am

    nafeez90 wrote:maksud ayat
    'dan mereka tidak mengagungkan allah sebagaimana mestinya padahal bumi dan seluruhnya dalam genggamannya pada hari kiamat dan langit digulung dengan tangan kanan-Nya Mahasuci Dia dan Maha tinggi Dia dari apa yang mereka sekutukan.

    pembetulan ayat yg bro ni bgi ialah ayat ke 67 dan ini erti nye
    ni mesti study dalam bidang bahasa arab nih..


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    gojoil

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by gojoil on Thu Nov 03, 2011 3:56 pm

    bahasa arab susah tu..

    casterside

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by casterside on Thu Nov 03, 2011 6:02 pm

    yg penting tujuan kite ride ke destinasi tertentu tu mestilah dgn tujuan yg baik lg suci dan murni kerana Allah. dan tidak berasa bangga diri dgn thp klajuan sbb motor kawa150 nie mmg laju.. Smile

    nafeez90

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by nafeez90 on Thu Nov 03, 2011 6:56 pm

    xde la bro just amik dri quran tafsir je kan bnyk skrang Very Happy

    tul2 jgn nk press smpi xigt dunia wakakakaa Twisted Evil

    shafizan

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by shafizan on Tue Feb 26, 2013 1:55 pm

    aJa wrote:kalu ade konvoi ke ape2 la..
    sblom stat konvoi tu..
    is jd imam bce doa nieh..
    amacam??
    bik punya???
    heheheheee..
    UZTAZ KRIJAUAN!!!!!!!!!!!
    heheheheheee..
    Setuju Very Happy Smile

    Sponsored content

    Re: Doa dan Adab Menungang..

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am