Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Share

    wadin

    RUANGAN ALASAN2 YG BAIK

    Post by wadin on Wed Nov 11, 2009 9:35 am

    Salam semua...
    Ruangan ini dicipta supaya anda boleh memberi alasan alasan yg baik anda tidak boleh turun apa apa aktiviti .ContohNya: Hujan batu , takut cverset bercalar sebab tu tak turun TTS dll. Alasan takada duit, adalah alasan yg digunakan SeluruH DuniA.cth alasan lain motosikal takada baju hujan Laughing.
    Apa apa alasan Laughing ..
    Aku berharap bila ruangan ini penuh dgn alasan/sebab dan sampai satu tahap anda dah tidak boleh beri alasan lagi Laughing Laughing.Ini peluang anda untuk memberi alasan yg baik..alasan biar Ikhlas/Jujur
    Mungkin alasan yg terbaik akan diberi HadiaH nanti Laughing ... ada berani(bran)

    Selamat mencuba Cool


    Last edited by wadin on Wed Nov 11, 2009 10:29 am; edited 2 times in total

    carlnain

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by carlnain on Wed Nov 11, 2009 9:54 am

    eehh....apa daa....... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Bg je alasan aku busy abis cite....... Laughing , kengkawan kena la paham .

    Kita mesti paham x semua org free tuk melepak /TTS .
    bagi yg bujeng may b x ada alasanla (kena laks yg duk jauh dari family Laughing ) .
    Kalo yg dah berkahwin may b agak beratla mau turun Melepak setiap minggu (besar tu tanggunjawab sbg ketua keluarga).
    Student laks,mereka mesti lebih pentingkan assignmnt , exam dan masa depan mereka . Terpulang pada individu itu sendiri.

    Bg aku itu hak individu sama ada nak melepak ke x .
    Anyway Family 1st n ur future 1st(student),kengkawan kips
    ni sentiasa je ada , Bila2 masa senang leh je lepak.


    P/S : maap kalo OOT..... Laughing Laughing


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    wadin

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by wadin on Wed Nov 11, 2009 10:25 am

    salam......rilek, tarik nafas...
    Semua orang ada tanggungjawab Very Happy ...Di ruang ini aku cuma minta anda beri cth2 alasan je Laughing .. Kenapa anda nak beralasan macam tu terpulang pada anda sendiri... Kalau banyak alasan Menara Berkembar KLCC takan di bina di KL... Di ruang ini anda boleh melepas segala semua alasan alasan yang baik. Very Happy .
    Cthnya: Kalau kita keje syarikat org , alasan mc ambil mesti ada. Tapi kalau Syarikat anda sendri, sihat selalu je Laughing ...kau pikirlah sendiri
    Insyaallah anda akan lega selepas memberi alasan Laughing

    Alasan aku motor tak laju sebab itu aku dah bosan:)....jiwa kacau tgk motor laju semcm:)

    P/S: Alasan alasan yg dibuat adalah keputusan yg terbaik dari anda sendiri:)...Ini takaada mengena yg hidup atau mati. Cool


    Last edited by wadin on Wed Nov 11, 2009 2:55 pm; edited 3 times in total

    Guest
    Guest

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by Guest on Wed Nov 11, 2009 10:31 am

    alasan aku : sibuk, cari duit dan hal keluarga.

    alldisc

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by alldisc on Wed Nov 11, 2009 11:16 am

    alasan aku bila tak dapat join TTS ialah aku tak suker kippers!!

    hahahahaha...

    p/s sbnrnya aku malu sbb motor tak power...

    kr150c87

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kr150c87 on Wed Nov 11, 2009 11:43 am

    Alasan saya yg mmg tiptop:

    1:- Sibuk ngan keja,kadangkala letih x ingat,
    2:- Time nak pergi hujan,so mood nak tts dah xde.
    3:- Kadangkala time keluar nk tgk line clear ke x,mcm roadblock,jpj,mcm2 ade.
    4:- kadangkala nk uat bisnes,xkan ade bisnes nak uat,cari duit lu,kalau x mcm mane nak
    sara kips nih.
    5:- Kalau dulu mmg aktif time moto standard gaban,tapi makeup xde.Rasa x senang ati ngan ZX
    6:- Kadangkala tempat yg nak pergi tu mmg jauh,ataupun di luar landasan atau x familiar
    ngan tempat tu..
    7:- Motor x boleh jalan atau Kat Hospital tgh rawat ngan doktor, ataupun uat tuning cket.
    8:- Takkan nak guna scooter gua gi TTS ngan kips.ampeh.
    9:- Risau tentang parking moto,kadang2 didatangi dgn pendatang/panjang tangan yg tidak
    dialukan2.
    10:-Tengah Tight Budget Dalam Bulan akhir.
    11:-Takde Mood nak gi TTS, Masalah peribadi.
    12:-Takut nanti Jiwa Wadin Terkacau Tgk kips gua.goyang nanti.x baik.

    kipas

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kipas on Wed Nov 11, 2009 11:57 am

    aku rasa alasan aku yg paling utama ialah takot moto rosak...
    moto aku moto lame...mlm2 hujan2 jauh2 takot moto rosak tepi jln cam ner...lain la kalo moto aku moto zx baru...dah la mcm org bertukang bunyik enjen aku...bak kate azzo cam bunyik loceng...pomen aku ckp mcm pakai high cam...carl9 ckp bunyik nyer amat menyeramkan...mmg moto leh pegi laju...aku pernah try bleh pegi 190kmh...de lg tuh...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    serangga jalanan

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by serangga jalanan on Wed Nov 11, 2009 12:58 pm

    kipas wrote:aku rasa alasan aku yg paling utama ialah takot moto rosak...
    moto aku moto lame...mlm2 hujan2 jauh2 takot moto rosak tepi jln cam ner...lain la kalo moto aku moto zx baru...dah la mcm org bertukang bunyik enjen aku...bak kate azzo cam bunyik loceng...pomen aku ckp mcm pakai high cam...carl9 ckp bunyik nyer amat menyeramkan...mmg moto leh pegi laju...aku pernah try bleh pegi 190kmh...de lg tuh...

    ko xbg alasan pn org dh tau aku rase...
    ko la org plg byk alasan kt dlm forum ni.. study
    hihihi...aku xturun TTS sbb aku naik RG Sport je... lol!
    moto korg laju2...nti aku kene tinggai lak... What a Face


    Last edited by mister on Wed Nov 11, 2009 8:14 pm; edited 1 time in total

    kacang

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kacang on Wed Nov 11, 2009 2:12 pm

    alasan aku..

    motor tak boleh blah sebab semput, carb problem..

    ade kenduri rumah cine depan rumah, so khemah dia da block aku nak keluar rumah..

    bile da kenduri depan rumah, kereta bapak aku da parking betol2 depan pagar rumah aku, nak alih pun da takde space sebab khemah nye pasal tadi..

    tayar bocor sebab tak tukar lagi..

    hujan bukan sebab baju hujan takde, tayar licin..

    lantak la korang nak cakap ape, janji duit bayar motor aku tiap2 bulan lepas..

    huhu..

    wadin

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by wadin on Wed Nov 11, 2009 2:42 pm

    salam... Cool
    betoi betoi Laughing semua betoi..... Laughing Laughing Laughing Laughing
    Terimakasih kerana jujur dan ikhlas bro Very Happy .. Very Happy
    ehem...


    Aku tak cakap sapa sapa bro....semua orang ada alasan2 masing2.cuba baca diatas.Smile


    Last edited by wadin on Wed Nov 11, 2009 2:50 pm; edited 3 times in total

    krijauan

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by krijauan on Wed Nov 11, 2009 5:45 pm

    alasan aku : ntah la mungkin kerja kot.. Crying or Very sad

    arninja5984

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by arninja5984 on Wed Nov 11, 2009 8:42 pm

    alasan aku??

    alasan aku pasal sebab duittt dan jarak...
    klu kata korang nak collect sikit sorang untuk aku
    yg dah la jauh nie..tiap2 minggu pun aku nak turun TTs
    K.L...amacam Brani...
    kalu sampai rantai putus pun aku sampai gak layan klawang..
    itulah kesungguhan aku nak jumpa kekawan kat K.L...
    ha..ha..ha.. pirat pirat


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    biggiekawa

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by biggiekawa on Thu Nov 12, 2009 12:35 am

    carlnain wrote:eehh....apa daa....... Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Bg je alasan aku busy abis cite....... Laughing , kengkawan kena la paham .

    Kita mesti paham x semua org free tuk melepak /TTS .
    bagi yg bujeng may b x ada alasanla (kena laks yg duk jauh dari family Laughing ) .
    Kalo yg dah berkahwin may b agak beratla mau turun Melepak setiap minggu (besar tu tanggunjawab sbg ketua keluarga).
    Student laks,mereka mesti lebih pentingkan assignmnt , exam dan masa depan mereka . Terpulang pada individu itu sendiri.

    Bg aku itu hak individu sama ada nak melepak ke x .
    Anyway Family 1st n ur future 1st(student),kengkawan kips
    ni sentiasa je ada , Bila2 masa senang leh je lepak.


    P/S : maap kalo OOT..... Laughing Laughing


    alasan saye trkene kat student 2....

    hehehe...

    smpi x cukup tgn dan kaki nak settle kan asgmnt...

    maaf.. menyelit plak...
    lol! lol! lol!

    pokju79

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by pokju79 on Thu Nov 12, 2009 8:09 am

    Banyak jugak alasan kau orang. Nie alasan kawe :
    a. KL - KB jauh tuh
    b. Sibuk dengan kerja.
    c. Bini tak beberapa nak bagi Smile Smile Smile

    cdan

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by cdan on Thu Nov 12, 2009 10:05 am

    alasan aku tak leh gi TTS... bapak aku sumpahkan aku jangan keluar mlm kecuali pegi pasar malam, kedai mamak dan kawasan kawasan yang sewaktu dengannya... Sumpahan tersebut akan termusnah bila aku lepas spm...

    p/s : apa main sumpah sumpah nie lol!

    kurt2812

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kurt2812 on Fri Nov 13, 2009 4:55 am

    wt masa skrng ni..masalah terbesar aku adalah kewangan..duit ada,tp cukup2 utk guna keperluan..

    wat masa lps blaja plak, aku rasa masalah duit da xda, tp masa menjadi penghalang, kerja hosp la kwn..kena wt double syif, on call..kalau la kejadian yg x diingini tu hanya berlaku pd waktu pejabat, aku xda hal pnyer nak melepak dgn kippers..

    sori r klo alasan x logik atau x munasabah..

    tp aku akn cuba gak luangkan masa, uruskan duit dgn berhemah utk bersama dgn geng2 ni..

    carlnain

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by carlnain on Wed Nov 25, 2009 9:39 am

    aku tambah ckit lagi :

    Alasan aku , ntah tiba2 je aku u-turn ..........wakakakaka


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    nol_kips

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by nol_kips on Wed Nov 25, 2009 9:43 am

    tetibe jer rasa nak masuk bukit beruntung..ehheheheeh...gurau jer..

    alldisc

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by alldisc on Wed Nov 25, 2009 9:50 am

    motor aku takde tank pad. takleh join TT. affraid

    wadin

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by wadin on Wed Nov 25, 2009 10:21 am

    salammm Very Happy Very Happy Very Happy ....
    sapa yg u turn tu.... Laughing Alasan aku kali ini gi kedai runcit untuk beli kertas minyak untuk buat cover set.. Laughing Laughing

    faiz_krr

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by faiz_krr on Wed Nov 25, 2009 10:51 am

    alasan aku..tiap kali nak sampai kat port tts ade je terserempak ngan awek kiut..so aku pon pikir 2 kali..aku patah balik n follow awek tu r(spy2 mane die pegi).. Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    serangga jalanan

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by serangga jalanan on Wed Nov 25, 2009 11:04 am

    alasan aku lak...sebab ramai sangat WARGA SEMBANG LEBEYYYYY... lol! lol! lol!

    mambang

    Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri Atau Family

    Post by mambang on Tue Mar 09, 2010 4:41 pm

    Ini antara alasan2 yg pernah aku guna pakai jika ingin kuar untuk bertts

    1-cakap nak kuar isi minyak tank dah kering sgt..bsk keje pagi malas nak kejar2 isi minyak
    2-kuar beli to-up takut ape2 jadi ssh nak call.
    3-tolong kawan, tayar moto kawan pancit kat highway..
    4-kuar beli rokok
    5-baru tukar mentol dpn nak test terang ker tak Laughing Laughing
    6-kuar duit kat ATM
    7-Beli mee Maggie ngidam
    8-ada discuss dgn agen insuran
    9-cari ilham nak buat lirik lagu utk kelab KIPS(untuk penggiat seni shj
    10-kuar nak photostap i/c
    11-ader kelas motivasi
    12-kuar dengar ceramah agama
    13-berdakwah Laughing Laughing


    lain-lain harap2 otai2 blh syorkan hihiiii lol! lol!


    Last edited by mambang on Wed Sep 01, 2010 7:22 pm; edited 2 times in total

    zalie78

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by zalie78 on Tue Mar 09, 2010 4:50 pm

    mambang hijau wrote:Ini antara alasan2 yg pernah aku guna pakai jika ingin kuar untuk bertts

    1-cakap nak kuar isi minyak tank dah kering sgt..bsk keje pagi malas nak kejar2 isi minyak
    2-kuar beli to-up takut ape2 jadi ssh nak call.
    3-tolong kawan, tayar moto kawan pancit kat highway..
    4-kuar beli rokok
    5-baru tukar mentol dpn nak test terang ker tak Laughing Laughing


    lain-lain harap2 otai2 blh syorkan hihiiii lol! lol!

    kaha kah kah alasan yg munasaban...en mambang hijau..

    zalie78

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by zalie78 on Tue Mar 09, 2010 4:51 pm

    aku lak x penah ber tts lagi ...boleh belajar dari otai2 alasan 2 yg munasabah..utk keluar nanti....

    Sponsored content

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by Sponsored content Today at 6:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:13 pm