Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Share

    pokju79

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by pokju79 on Tue Mar 09, 2010 4:52 pm

    Alasan kawe...bos panggil kerja lebih masa...urgent katernyer....so bolehlah keluar Smile hahhahaa

    MBN 2254

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 09, 2010 4:54 pm

    alasan nak pi tapau nasi or air pon boley jugak kan???

    jangan tapau LC sudey.. cheers cheers cheers

    serangga jalanan

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by serangga jalanan on Tue Mar 09, 2010 5:11 pm

    mambang hijau wrote:Ini antara alasan2 yg pernah aku guna pakai jika ingin kuar untuk bertts

    1-cakap nak kuar isi minyak tank dah kering sgt..bsk keje pagi malas nak kejar2 isi minyak
    2-kuar beli to-up takut ape2 jadi ssh nak call.
    3-tolong kawan, tayar moto kawan pancit kat highway..
    4-kuar beli rokok
    5-baru tukar mentol dpn nak test terang ker tak Laughing Laughing


    lain-lain harap2 otai2 blh syorkan hihiiii lol! lol!

    aku tlg jwb lak jwpn yg akn wife korg bg....

    1-pg sok bgn solat subuh then siap2 awal la p isi minyak
    2-kn ke awk pakai line...nape nk beli topup lak???? scratch Very Happy
    3-awk pandai ke jd pomen nk tukaq tlg kwn awk tu? What a Face
    4-makan la rokok tu jgn mkn nasik kt umah... pale
    5-awk p keje blk keje matahari xtenggelam lg...nape sibuk2 nk test keterangan lak? sunny

    senang ckp je nk p minum2 ngn mber2 moto sbb dh lame xjumpa diorg.... lol! lol! lol!
    isteri yg memahami misti bg laki dia jumpa kwn2 moto dr kuar xtau nk p mane...hihihi

    kurt2812

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kurt2812 on Tue Mar 09, 2010 5:55 pm

    hahaha!!! fuad mmg jujur..

    aku x kawin lg..so bebas skit la..bapak aku pon caye kt aku, aku xkan wat benda2 x elok..

    carlnain

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by carlnain on Tue Mar 09, 2010 6:57 pm

    Aku kasi tips kat korang :

    Korang bawak je family korang lepak bersama time TTS (TTS dekat2la) kasi dia kenal dgn siapa
    korang lepak gerenti dia x halang lagi . Cth mcm aku , bila wife aku tau dgn siapa aku
    lepak kerja tuk kuar berTTS makin senang tapi dgn syarat kena jujurla jgn ckp kuar dgn kawan
    moto tpi kuar dgn flower flower flower lak.... lol! lol! lol!

    Setiap kali TTS je ajak2 sekali family korang, lama2 dia pon bosan n kasi korang kuar punyala.
    Lebih2 lagi bila diorg tgk kwasakikips ni kalo lepak sume jantan je x ada Yg spesis FARHANA ZX..... lol! lol!

    Smpi skrg aku kalo nak kuar anytime je beb , dgn syarat sebelum tu belila jiwa wife dulu.... lol! lol!


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ryuganz

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by ryuganz on Tue Mar 09, 2010 8:16 pm

    lom kawin lagik, tp kalo mak/ayah tanya
    kuar gi surau, blaja berzanji (ke surau ape, siap jeans , helmet fullface) Razz
    nak gi main futsal

    saya lom kawin lagik, live bujang maybe tak sama ngan dh kawin.yang penting kena honest la.

    klip^ketas

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by klip^ketas on Tue Mar 09, 2010 9:06 pm

    bagus la trit ni..bleh jd rujukan utk yg buntu & xde alasan nk bagi..hehe Twisted Evil

    ranjau_berduri

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by ranjau_berduri on Tue Mar 09, 2010 10:32 pm

    xbaik menipu mak ayah.... jujur jer sebaik mungkin....
    kata jer kuar nak study group... (study leper, karok, dan sebagainya)... tongue tongue

    wan tuah

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by wan tuah on Tue Mar 09, 2010 11:31 pm

    aku plak setiap kali nak kuar bertts..aku akan cakap nak kuar menggatal..
    lepas tu mesti wife aku gelak dan trus bagi lesen aku kuar..haha.. Laughing Laughing

    zalie78

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by zalie78 on Tue Mar 09, 2010 11:44 pm

    wan tuah wrote:aku plak setiap kali nak kuar bertts..aku akan cakap nak kuar menggatal..
    lepas tu mesti wife aku gelak dan trus bagi lesen aku kuar..haha.. Laughing Laughing

    Memang pelik alasan tu wan...anyway tahniah wan ha ha ha

    kurt2812

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by kurt2812 on Wed Mar 10, 2010 6:31 am

    zalie78 wrote:
    wan tuah wrote:aku plak setiap kali nak kuar bertts..aku akan cakap nak kuar menggatal..
    lepas tu mesti wife aku gelak dan trus bagi lesen aku kuar..haha.. Laughing Laughing

    Memang pelik alasan tu wan...anyway tahniah wan ha ha ha

    haha!! tu jujur sgt.. Razz

    mambang

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by mambang on Wed Mar 10, 2010 10:46 am

    Up date:

    14-kuar blajar ngaji
    15-part time keje RELA
    16-study group
    17-kuar nengok kelip-kelip Very Happy Very Happy


    Last edited by mambang hijau on Wed Mar 10, 2010 3:42 pm; edited 2 times in total

    suhaimisobrie

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by suhaimisobrie on Wed Mar 10, 2010 11:54 am

    aku xpernah lg berTTS..kalo aku bwk family aku blh ker????? bukan apa,dl aku ada buat perangai...itu yg skrg ni susah nak dpt permisssion......

    carlnain

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by carlnain on Wed Mar 10, 2010 12:29 pm

    suhaimisobrie wrote:aku xpernah lg berTTS..kalo aku bwk family aku blh ker????? bukan apa,dl aku ada buat perangai...itu yg skrg ni susah nak dpt permisssion......

    Blh je bro , Abg Idris selalu bwk family dia berTTS bersama kippers, mai dari tanjung malim lak 2..... Shocked Shocked
    Aku memang salute org tualama ni...... cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    suhaimisobrie

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by suhaimisobrie on Wed Mar 10, 2010 12:34 pm

    bro idris mmg superb laaaaa......aku pun salute dia...blh lg organize trip jelajah kips..... itu ler kalo lelaki buat perangai sekali susah isteri nak percaya pastu.... lama2 aku blh jd Presiden Kelab PERTABI daaaaa

    MBN 2254

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by MBN 2254 on Wed Mar 10, 2010 4:26 pm

    suhaimisobrie wrote:bro idris mmg superb laaaaa......aku pun salute dia...blh lg organize trip jelajah kips..... itu ler kalo lelaki buat perangai sekali susah isteri nak percaya pastu.... lama2 aku blh jd Presiden Kelab PERTABI daaaaa

    kalau masalah ni boleh rujuk dengan sifoo Al-Fadhil Carl9 untuk tip-tip membeli/jual jiwa di dalam pasaran gelap rumah tangga..

    dia memang romantis pakar dalam hal2 umah-tangga nie..

    p/s: sifoo Carl9 jgn marahyer.. sekadar memberi jalan pada yang buntu

    saya mesti piley cheers cheers cheers

    wan tuah

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by wan tuah on Tue Mar 16, 2010 10:20 pm

    ni alasan yg korang semua leh gunakan untuk tts di nilai pada malam minggu ni..
    nak servey kain baju dan langsuir langsir baru untuk org umah sempena raya tahun ni.. lol! lol! lol!

    MBN 2254

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by MBN 2254 on Wed Mar 17, 2010 8:32 am

    wan tuah wrote:ni alasan yg korang semua leh gunakan untuk tts di nilai pada malam minggu ni..
    nak servey kain baju dan langsuir langsir baru untuk org umah sempena raya tahun ni.. lol! lol! lol!

    hmmm.. alasan ni boleh membuatkan anda kene sembelih sembelit dengan bini nih.. scratch Rolling Eyes

    pikir..pikir.. lalalalala Laughing pikir...pikir...lalalalala Laughing

    hantukatik

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by hantukatik on Wed Mar 17, 2010 11:09 am

    yang..abg nk kluar jap ni, nk cr ubat nyamuk...dh abis dh...kang gigit nyamuk lak anak kite kang....(sok paginye)...sblm die tanye ko org buat muke ketat( cam marah la supaye die xtanye ko dulu )bengong tul mamak tu...xnk jual ubat nyamuk kt abg..g kedai sblah...kt atas ,kedai mamak lembab,sampai kl pn same...rupe2nye...die org persatuan mamak dh berpakat nk pedajal abg mlm tadi...tu pn dh nk pagi abg tau...mamak gemok tepon , kesian tgk abg cr ubat nyamuk sampai pagi....pasal tu abg angin nih....... hihihihih Laughing Laughing Laughing

    deen325

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by deen325 on Thu Mar 18, 2010 10:36 am

    salam..

    ????
    banyak persoalan n cara yg di bole pakai tuk nak mita izin keluar..
    cuma kena lah pandai beli jiwa bak kata carl...

    belajar lah dari sifu2... di sini..

    p/s: saya pun masih baru nak belajar..
    Laughing Very Happy Laughing Very Happy Laughing

    pcq5913

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by pcq5913 on Tue Mar 23, 2010 8:13 pm

    aku ada alasan yang best tapi menipu tu bedosa.. bila nak kuaq rumah bini tak bagi
    ala... apa susah.. habaq ja kat bini kata nak p tengok orang meninggal.. kompom bini bagi...
    (selalunya bila kita cakap betoi bini susah nak pecaya, kalu tipu senang plak dia pecaya..) What a Face

    paeach

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by paeach on Sun Apr 18, 2010 1:58 pm

    alldisc wrote:alasan aku bila tak dapat join TTS ialah aku tak suker kippers!!

    hahahahaha...

    p/s sbnrnya aku malu sbb motor tak power...



    haha...
    moto den pon tak power..
    ^_^

    mambang

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by mambang on Wed Sep 01, 2010 7:20 pm

    up sikit lagi

    -keluar beli sardin nanti sayang x pyh masak kite mkn sadin jer
    -cili kering dah habis..nanti sayang nak masak tumis x blh Very Happy Very Happy

    mambang

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by mambang on Wed Sep 01, 2010 7:24 pm

    mambang wrote:Ini antara alasan2 yg pernah aku guna pakai jika ingin kuar untuk bertts

    1-cakap nak kuar isi minyak tank dah kering sgt..bsk keje pagi malas nak kejar2 isi minyak
    2-kuar beli to-up takut ape2 jadi ssh nak call.
    3-tolong kawan, tayar moto kawan pancit kat highway..
    4-kuar beli rokok
    5-baru tukar mentol dpn nak test terang ker tak Laughing Laughing
    6-kuar duit kat ATM
    7-Beli mee Maggie ngidam
    8-ada discuss dgn agen insuran
    9-cari ilham nak buat lirik lagu utk kelab KIPS(untuk penggiat seni shj
    10-kuar nak photostap i/c
    11-ader kelas motivasi
    12-kuar dengar ceramah agama
    13-berdakwah Laughing Laughing
    14-beli sardin
    15-beli cili kering


    lain-lain harap2 otai2 blh syorkan hihiiii lol! lol!
    b.u.m.p

    paeach

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by paeach on Wed Sep 01, 2010 9:57 pm

    mambang wrote:up sikit lagi

    -keluar beli sardin nanti sayang x pyh masak kite mkn sadin jer
    -cili kering dah habis..nanti sayang nak masak tumis x blh Very Happy Very Happy

    tuan2 semua..inilah alasan/idea yg terbaru digunakan oleh encik Mambang dan encik Klip^ketas..den telah saksikan alasan ini tempoh hari(mlm merdeka)..memang mujarab..

    cheers cheers

    Sponsored content

    Re: Alasan2 Nak Minta Lesen Kuar Rumah Dgn Isteri

    Post by Sponsored content Today at 8:26 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 am