Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Share
    avatar
    ninja green

    aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:13 pm

    time ni mmg layan..

    layan coner
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:15 pm

    nak sampai atas dah..

    layan coner
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:15 pm

    Photobucket
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:17 pm

    kejar mengejar..haha..

    Photobucket
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:19 pm

    abg saya..Man

    Photobucket
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:22 pm

    z750

    Photobucket
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:24 pm

    aku dan polar

    Photobucket
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:33 pm

    mat cool bersama belang nya..

    Photobucket
    avatar
    krijauan

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by krijauan on Sun Mar 14, 2010 1:47 pm

    salam ninja green.. kau layan dengan mbcian ke?

    aku berminat nih..
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 1:59 pm

    krijauan wrote:salam ninja green.. kau layan dengan mbcian ke?

    aku berminat nih..

    Wassalam, oh yup dgn bro-bro Mbcian..oh ye ke..boleh lah join kita org..hehe
    avatar
    krijauan

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by krijauan on Sun Mar 14, 2010 2:05 pm

    tungggggguuu kehadiran aku....

    nak masuk blok duluuuuuuuuu..hahahaha
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 2:10 pm

    krijauan wrote:tungggggguuu kehadiran aku....

    nak masuk blok duluuuuuuuuu..hahahaha

    haha orait2..oh blok apa bro?
    avatar
    krijauan

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by krijauan on Sun Mar 14, 2010 2:24 pm

    ninja green wrote:
    krijauan wrote:tungggggguuu kehadiran aku....

    nak masuk blok duluuuuuuuuu..hahahaha

    haha orait2..oh blok apa bro?

    blok superkips la..krz..lazatttt..

    kalu ada rezeki masuk blok baru.. Laughing

    dah dah jgn sembang nnnt mod marahh,
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 2:50 pm

    krijauan wrote:
    ninja green wrote:
    krijauan wrote:tungggggguuu kehadiran aku....

    nak masuk blok duluuuuuuuuu..hahahaha

    haha orait2..oh blok apa bro?

    blok superkips la..krz..lazatttt..

    kalu ada rezeki masuk blok baru.. Laughing

    dah dah jgn sembang nnnt mod marahh,

    haha, semoga tercapai cita-cita..orait
    avatar
    jonpablozx

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by jonpablozx on Sun Mar 14, 2010 3:36 pm

    pkai tyar pe bro?
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 3:58 pm

    jonpablozx wrote:pkai tyar pe bro?

    oh depan pakai battalax bt39, belakang battalax bt021
    avatar
    jonpablozx

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by jonpablozx on Sun Mar 14, 2010 4:08 pm

    ptut la..
    klau duro/michelin agknye lpas x nk dpt corner cmtu?
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 4:19 pm

    jonpablozx wrote:ptut la..
    klau duro/michelin agknye lpas x nk dpt corner cmtu?

    oh kalau duro insha allah leh lah, waktu panas mmg melekat, saya pernah pakai dulu..mcm battalax gak..tapi waktu hujan jgn cari pasal lah, mmg terapung tayar..em bro pakai michelin apa..? pilot sporty ke..?
    avatar
    kawesakai_penang

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by kawesakai_penang on Sun Mar 14, 2010 8:54 pm

    patutla cam kenal je ko pnya abg....
    avatar
    jonpablozx

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by jonpablozx on Sun Mar 14, 2010 8:58 pm

    msih pkai irc standed lg..
    ngah survey tyre mne yg low cost tp koner best..
    haha
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 9:04 pm

    kawesakai_penang wrote:patutla cam kenal je ko pnya abg....

    haha..bro pernah dtg kedai abg saya.?
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 9:08 pm

    jonpablozx wrote:msih pkai irc standed lg..
    ngah survey tyre mne yg low cost tp koner best..
    haha

    oh ye ke..kalau bro nak coner best, nak yg low cost, pakai duro lah..best jugak kalau coner waktu panas..tapi jgn waktu jln basah lah..bahaya..mcm tayar michelin pilot sporty, saya syorkan jgn pakai lah tayar tu..walau pun agak murah, tapi tak sesuai utk coner, saya pernah pakai dulu, bape kali bersepah sebab tayar tu..
    avatar
    jonpablozx

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by jonpablozx on Sun Mar 14, 2010 9:36 pm

    tq 4 da advice..
    michelin ni dgr cite lg cpat haus dri duro..
    btol ke?
    avatar
    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 10:44 pm

    jonpablozx wrote:tq 4 da advice..
    michelin ni dgr cite lg cpat haus dri duro..
    btol ke?

    oh itu saya tak berapa pasti lah bro, tapi berdasarkan pengalaman saya pakai duro and michelin, duro lagi banyak kebaikan lah dari michelin, yg saya maksudkan ini michelin pilot sporty tau bkn michelin biasa..ada beza tu..mcm michelin pilot sporty ini, sebenarnya takdapun dlm katalog tayar michelin, ia adalah tayar tiruan, sebab tu nama dia michelin pilot sporty..bukan michelin..tayar michelin yg original punya, mmg bagus, terbukti pun, banyak superbike yg pakai tayar michelin yg original punya lah, tp kalau michelin pilot sporty ni mmg kureng lah..walaupun murah tp tak bagus langsung, lebih baik pakai duro..duro lagi tahan lah. Michelin pilot sporty ni banyak org ckp dia medium compound, tp sebenarnya ia adalah hard compound..mmg tak suai utk layan coner..
    avatar
    amirburn

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by amirburn on Sun Mar 14, 2010 11:21 pm

    ninja green wrote:
    jonpablozx wrote:tq 4 da advice..
    michelin ni dgr cite lg cpat haus dri duro..
    btol ke?

    oh itu saya tak berapa pasti lah bro, tapi berdasarkan pengalaman saya pakai duro and michelin, duro lagi banyak kebaikan lah dari michelin, yg saya maksudkan ini michelin pilot sporty tau bkn michelin biasa..ada beza tu..mcm michelin pilot sporty ini, sebenarnya takdapun dlm katalog tayar michelin, ia adalah tayar tiruan, sebab tu nama dia michelin pilot sporty..bukan michelin..tayar michelin yg original punya, mmg bagus, terbukti pun, banyak superbike yg pakai tayar michelin yg original punya lah, tp kalau michelin pilot sporty ni mmg kureng lah..walaupun murah tp tak bagus langsung, lebih baik pakai duro..duro lagi tahan lah. Michelin pilot sporty ni banyak org ckp dia medium compound, tp sebenarnya ia adalah hard compound..mmg tak suai utk layan coner..

    mmg betul pon bro..kawan saya pon ckp mcm tu..then saya pon pakai tayar mch spoty ni..

    kureng n lambat panas..then bunge cepat haus..

    Sponsored content

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 26, 2017 1:25 am