Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Share

    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Sun Mar 14, 2010 11:41 pm

    amirburn wrote:
    ninja green wrote:
    jonpablozx wrote:tq 4 da advice..
    michelin ni dgr cite lg cpat haus dri duro..
    btol ke?

    oh itu saya tak berapa pasti lah bro, tapi berdasarkan pengalaman saya pakai duro and michelin, duro lagi banyak kebaikan lah dari michelin, yg saya maksudkan ini michelin pilot sporty tau bkn michelin biasa..ada beza tu..mcm michelin pilot sporty ini, sebenarnya takdapun dlm katalog tayar michelin, ia adalah tayar tiruan, sebab tu nama dia michelin pilot sporty..bukan michelin..tayar michelin yg original punya, mmg bagus, terbukti pun, banyak superbike yg pakai tayar michelin yg original punya lah, tp kalau michelin pilot sporty ni mmg kureng lah..walaupun murah tp tak bagus langsung, lebih baik pakai duro..duro lagi tahan lah. Michelin pilot sporty ni banyak org ckp dia medium compound, tp sebenarnya ia adalah hard compound..mmg tak suai utk layan coner..

    mmg betul pon bro..kawan saya pon ckp mcm tu..then saya pon pakai tayar mch spoty ni..

    kureng n lambat panas..then bunge cepat haus..

    tulah tayar ni mmg tak bgus pun utk layan coner..so takyah lah beli tayar nih membazir je..

    kawesakai_penang

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by kawesakai_penang on Sun Mar 21, 2010 2:36 pm

    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:patutla cam kenal je ko pnya abg....

    haha..bro pernah dtg kedai abg saya.?

    pernah konvoi ngan dia skali tahun lepas....

    carlnain

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by carlnain on Sun Mar 21, 2010 2:50 pm

    ninja green wrote:
    jonpablozx wrote:tq 4 da advice..
    michelin ni dgr cite lg cpat haus dri duro..
    btol ke?

    oh itu saya tak berapa pasti lah bro, tapi berdasarkan pengalaman saya pakai duro and michelin, duro lagi banyak kebaikan lah dari michelin, yg saya maksudkan ini michelin pilot sporty tau bkn michelin biasa..ada beza tu..mcm michelin pilot sporty ini, sebenarnya takdapun dlm katalog tayar michelin, ia adalah tayar tiruan, sebab tu nama dia michelin pilot sporty..bukan michelin..tayar michelin yg original punya, mmg bagus, terbukti pun, banyak superbike yg pakai tayar michelin yg original punya lah, tp kalau michelin pilot sporty ni mmg kureng lah..walaupun murah tp tak bagus langsung, lebih baik pakai duro..duro lagi tahan lah. Michelin pilot sporty ni banyak org ckp dia medium compound, tp sebenarnya ia adalah hard compound..mmg tak suai utk layan coner..

    Betoika melicin pilot sporty tayar tiruan ............ scratch scratch scratch
    cuba tgk link ni , memang ada apa dlm katalog michelin :
    http://www.linexyamaha.co.za/product_view.asp?pid=1898&cat=21&subcat=208&subsubcat=391&subsubsubcat=0

    http://www.michelin.co.uk/michelinuk/en/new-moto/advantages/20090202121709.html

    P/S : smbg kat perbincangan tayar.
    http://kips.forumotions.net/technical-talks-f3/perbincangan-taya-v2-t608-60.htm#26513


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Mon Mar 22, 2010 5:04 pm

    kawesakai_penang wrote:
    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:patutla cam kenal je ko pnya abg....

    haha..bro pernah dtg kedai abg saya.?

    pernah konvoi ngan dia skali tahun lepas....

    oh ye ke Surprised , em konvoi yg mana bro follow abg saya..?

    kawesakai_penang

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by kawesakai_penang on Tue Mar 23, 2010 9:56 am

    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:
    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:patutla cam kenal je ko pnya abg....

    haha..bro pernah dtg kedai abg saya.?

    pernah konvoi ngan dia skali tahun lepas....

    oh ye ke Surprised , em konvoi yg mana bro follow abg saya..?

    konvoi MBC Gua TEmpurung n Taman Negara Pahang

    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Tue Mar 23, 2010 1:10 pm

    kawesakai_penang wrote:
    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:
    ninja green wrote:
    kawesakai_penang wrote:patutla cam kenal je ko pnya abg....

    haha..bro pernah dtg kedai abg saya.?

    pernah konvoi ngan dia skali tahun lepas....

    oh ye ke Surprised , em konvoi yg mana bro follow abg saya..?

    konvoi MBC Gua TEmpurung n Taman Negara Pahang

    0h yang gi gua tempurung dgn taman negara pahang tu..ok@ Smile

    where

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by where on Tue Mar 23, 2010 1:17 pm

    nak cite psl gmba meleper ke nk cite psl abg-adik nih.. What a Face

    jgn maree.... Laughing

    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Tue Mar 23, 2010 1:19 pm

    where wrote:nak cite psl gmba meleper ke nk cite psl abg-adik nih.. What a Face

    jgn maree.... Laughing

    haha..takdalah bro, citer meleper lah, ni just borak kosong jea.. Smile

    carlnain

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by carlnain on Wed Mar 24, 2010 3:20 am

    where wrote:nak cite psl gmba meleper ke nk cite psl abg-adik nih.. What a Face

    jgn maree.... Laughing

    Laughing Laughing Laughing ..aku perhatikan gak trit ni , ingat2 ada cite meleper ke scratch scratch scratch
    leh gak belajor2 teknik corner.... study study study

    kang aku cantas kang...aku cantas kang.....hehehehehe


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    ninja green

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by ninja green on Wed Mar 24, 2010 2:45 pm

    carlnain wrote:
    where wrote:nak cite psl gmba meleper ke nk cite psl abg-adik nih.. What a Face

    jgn maree.... Laughing

    Laughing Laughing Laughing ..aku perhatikan gak trit ni , ingat2 ada cite meleper ke scratch scratch scratch
    leh gak belajor2 teknik corner.... study study study

    kang aku cantas kang...aku cantas kang.....hehehehehe

    oh adalah bro, bro bukak lah page 1..kan ada gak citer pasal coner..apa da.. Cool

    Sponsored content

    Re: aktiviti meleper bersama abg dan rakan2 saya, skadar ingin brkongsi brsama rakan-rakan di forum kips

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am