Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Share

    alldisc

    rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by alldisc on Mon Mar 15, 2010 7:54 pm

    Seorang rider telah meninggal dunia...

    Nickname dlm MBC : xtriplesevenx
    Nama Allahyarham : Khalil
    Umur : 25
    Motor : Z750 putih , WTA 750, ekzos Mivv
    Alamat : Lot 618, Jalan Kundang , Padang Jawa (rumah nenek, dia tinggal dgn nenek)
    Lokasi Kemalangan : Stage 3 Kuala Kelawang, dekat signboard merah pada 13 March (tghari)
    Partner : Ada 2 org yg tak diketahui

    Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat..
    Al Fatihah...

    p/s:berita daripada bro Lobk...

    di bawah ni citer dari rockstraider pulak...


    khalil adalah kawan baik aku..dia seorang yg peramah suka senyum dan selalu belanja aku minum..ekzoz mivv aku dia yg recomand untuk beli sanggup bawa aku ke bangi untuk dapatkan dpd seorang member yg nak jual second hand..Pernah beli frame slider dpd aku dan aku bawa pasang ke kedai member aku..kenangan terindah bersama beliau semasa seorang pakcik belanja kami makan karipap di kelana jaya..Dulu dia pernah eksiden dan tukar warna motor kepada putih..Bini aku tanya kenapa tukar warna putih dia kata putih tu cantik..tak sangka ia adalah petanda/petunjuk yg dia bakal tinggalkan kita semua..Semoga roh beliau dicucuri rahmat diampunkan dosa serta diletakkan dikalangan org2 yg beriman..amin..

    al-fatihah... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(


    sedih tul aku. harap jgn lah kawan2 menempah maut kat klawang. no doubt mati di mana2 pun boleh tapi kita kena jauhi mati bukan cari. Sad

    lagi citer dari forum Z750 di MBC

    arwah bersama dgn 2 lagi bikers yg naik motor suzuki gsx 1000 warna putih dan kawasaki zx10 hitam....semuanye plat wt....hurup blakang lupe..huhuhuu...dari cerita kawan arwah yg bawa motor gsx ni....masa tu die jauh ke depan dan arwah berada di tengah2 manakala rider yg bawa zx10 ni pula kat blakang dan juga tak nampak arwah....maknanye mereka tak nampak antara satu sama lain...masa arwah jatuh..tak ade sape pun yg nampak macam mane die jatuh......masa rider zx10 ni sampai arwah dah jatuh dan masa tu masih bernyawa...die pn cube pegi dapatkan ambulans..tp masalhnye tak tahu kt mane hospital terdekat....setengah jam juga ambik masa...arwah kemungkinan patah tengkuk...sebab kepala terhantuk kt tembok batu....

    melihat kepada kesan seret tu maknanye arwah dah jatuh atas jalan dan terseret terus ke longkang....mgkin die brek masa tu sbb tkt overshot....tapi terjatuh....mnyebabkan die terhentak ke diding batu tu....tp ni andaian saje huhu keadaan sebenar tak tahu macam mane....utuk pgetahuan semua...kat tempat kejadian dah 2 orang meninggal UNTUK BULAN NI SAHAJA...dan arwah org ketiga utuk bulan ni.....selekoh tu memang selekoh paling bahaya...tapi mereka tak tahu....yela tak pernah pegi kat tempat tersebut....dan untuk overshot kt situ tak perlu bawak laju banyak,laju sikit pn dah terbabas...huhuhu....beringatlah kite......

    selekoh kuala klawang tu memang bahaya, time dia eksiden pun mmg kat situ ada tak kurang dari 5 nombor plet berbeza.
    staff hospital yang mula mula datang confirmkan memang patah leher maybe sebab terhentak dengan dinding simen tu.

    gambar arwah
    yang hensem dan ceria. ramai yang kata dia baik dan peramah. mudah2an ditempatkan di kalangan ahli syurga. amin



    Last edited by alldisc on Wed Mar 17, 2010 9:42 am; edited 1 time in total

    amirburn

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by amirburn on Mon Mar 15, 2010 9:16 pm

    semoga rohnya dicucuri rahmat..amin

    rasenye rider ni perha aku jumpa dekat IBIKE..siap salam lagi..tp bukan kot..

    Maverick

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by Maverick on Mon Mar 15, 2010 10:20 pm

    Takziah bro.. al Fatihah..

    Sy selalu igt pesan sorg rider veteran, "ikut kemampuan diri, jgn ikut org."

    Tp walau camne pun ajal maut adalah ketentuan Tuhan.

    Berhati2 bro..
    Amin..

    zalie78

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by zalie78 on Mon Mar 15, 2010 10:57 pm

    Takziah kepada family allahyarham..sedey juga aku..

    MBN 2254

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by MBN 2254 on Tue Mar 16, 2010 8:14 am

    takziah buat allahyarham..

    sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepadanya..

    بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
    In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful.

    الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
    Praise be to Allah, Lord of the Worlds

    الرَّحْمـنِ الرَّحِيم
    The Beneficent, the Merciful.

    مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
    Owner of the Day of Judgement

    إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
    Thee do we worship, and Thine aid we seek.

    اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
    Show us the straight path,

    صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين
    The path of those whom Thou hast favoured; Not the (path) of those who earnThine anger nor of those who go astray.

    wadin

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by wadin on Tue Mar 16, 2010 8:53 am

    takziah...
    semoga dicucuri rahmat

    faiz_krr

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by faiz_krr on Tue Mar 16, 2010 9:45 am

    Al-fatihah...

    semoga berada dikalangan orang-orang yg beriman...

    Takziah buat ahli keluarga arwah..


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    serangga jalanan

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by serangga jalanan on Tue Mar 16, 2010 10:45 am

    salam takziah buat keluarga arwah...
    semoga arwah dcucuri rahmat dr Ilahi...

    obasan

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by obasan on Tue Mar 16, 2010 1:31 pm

    takziah kpd keluarga n sahabat terdekat..
    smoga roh dicucuri rahmat..

    Amir

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by Amir on Tue Mar 16, 2010 1:36 pm

    salam takziah buat kluarga allahyarham
    mari sedekahkan al-fatihah

    @zri

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by @zri on Tue Mar 16, 2010 2:42 pm

    al-fatihah Sad Sad

    carlnain

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by carlnain on Tue Mar 16, 2010 4:06 pm

    takziah buat kluarga allahyarham

    mari sedekahkan al-fatihah.........

    Aku x mengenali arwah n arwah pon x mengenali aku tapi kita wajib sedekahkan alfatihah tuk arwah.

    Aku harap kengkawan dapat pelajari la apa yg tersirat dlm berita ni study study .

    Aku pernah lihat member rapat aku meninggal dpn mata n aku juga yg
    meriba mayat kawan aku tu . so aku tau mcm mana rasanya kehilangan seseorg.
    Cara kematiannya mungkin sama je mcm arwah kwn baik aku ni(gi main corner). Itu sebabnya aku selalu pesan
    kan kengkawan kips(yg selalu aku jmp time tts bukan dlm porem), Tpt terbaik tuk tunjuk bakat n
    kebolehan adalah kat TREK.x kirala kat mana2 trek pon , kalo rasa sepang mahal try kat elite rm70 je.
    cornerla smpi muntah .

    Korang lebih selamat n x perlu risau tuk corner sebab
    x ada apa kenderaan yg dtg dari arah depan pon yg sedia menunggu tu meratah korang , pasir ,minyak
    devider dan longkang yg boleh memparahkan korang kalo korang terbabas.... Shocked


    P/S : Maaf kalo ada bahasa aku yg kasar , tapi aku heran sungguh2 knp x manafaatkan skill n bakat
    yg ada d tpt yg sepatutnya, Bila jadi mcm ni sapa yg susah ?? sapa yg sedih ??? pikir2 kan la


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    alldisc

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by alldisc on Tue Mar 16, 2010 4:49 pm

    kalau jalan lurus takpe kan kann?? cheers

    jonpablozx

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by jonpablozx on Tue Mar 16, 2010 5:18 pm

    al-fatihah

    koboygurun

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by koboygurun on Tue Mar 16, 2010 7:41 pm

    takziah diucapkan...
    so kengkawan,pasni jgn layan klawang...
    layan kat bukit tinggi...
    sbb klawang merbahaya...
    jalan pon bukan elok sgt...

    wan tuah

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by wan tuah on Tue Mar 16, 2010 9:47 pm

    takziah di ucapkan kepada keluarga arwah..
    semoga roh nya dicucuri rahmat..
    Al-Fatihah...

    hantukatik

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by hantukatik on Tue Mar 16, 2010 10:17 pm

    al-fatihah...amin..

    AspideSensei

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by AspideSensei on Mon Mar 22, 2010 12:51 am

    al-fatihah...semoga ditempatkan di antara mereka yg beriman...
    hermm...rumah aku (tun usin onn) mmg dekat bangat ngan cabang ke kelawang tp xterpikir pun nak asah tayar kat situ mahupun tuk belajar...kl naik pun, mmg naik makan angin semata2...dan sesetengah manusia rs bangga kl jatuh ms layan korner kat port2 camtuh...br anak jantan... Idea

    kid9

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by kid9 on Mon Mar 22, 2010 9:49 am

    al-fatihah...


    mati bukan dipinta..
    tapi ianya sudah tertulis bila ajal kita..
    siapa yang tahu bilakah ajal kita..
    hanya orang terpilih sahaja yang tahu...
    100 hari sebelum ajal..banyak tanda yang dilihatkan..
    cuma kita sedar atau tidak sahaja...

    semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...

    kurt2812

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by kurt2812 on Wed Mar 24, 2010 8:12 pm

    kid9 wrote:al-fatihah...


    mati bukan dipinta..
    tapi ianya sudah tertulis bila ajal kita..
    siapa yang tahu bilakah ajal kita..
    hanya orang terpilih sahaja yang tahu...
    100 hari sebelum ajal..banyak tanda yang dilihatkan..
    cuma kita sedar atau tidak sahaja...

    semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...

    semoga diciciri rahmat..amin..

    deen325

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by deen325 on Mon Apr 05, 2010 11:03 pm

    Al fatihah..

    fami

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by fami on Tue Apr 06, 2010 12:07 am

    Al fatihah...Takziah~

    adzhar

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by adzhar on Tue Apr 06, 2010 12:37 am

    Salam Takziah ! Moga2 roh alahyarham dcucuri rahmat......AL-FATIHAH...!

    BiKeS3386

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by BiKeS3386 on Tue Apr 06, 2010 12:50 pm

    walaupun aku tak kenal arwah..aku mendoakan smoga rohnya dicucuri rahmatNya...
    p/s : ni yg buat aku risau kalu nak upgrade cc lagi besar ni...adeh

    kurt2812

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by kurt2812 on Mon May 17, 2010 7:21 am

    maikn ramai dah tewas kat kelawang..berita semalam pon ada sorg mati koner gak..tapi kt cameron..staff RTM..tu pasal mati pon masuk berita.geng2 superbike..alfatihah utk kedua nya..

    Sponsored content

    Re: rider down di klawang - dipetik dari MBC

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am