Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Share

    Kawasaian

    kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Kawasaian on Wed Mar 24, 2010 10:55 pm

    forum ni banyak sangat spammer..
    setiap thread mesti ada spam..
    kalau nak jadi forum cowboy je ok la..
    orang pandang forum kita,so kita ramai2 la kasi elok ini forum..

    mod2 dan otai2 lama jangan marah..
    pandangan..

    Guest
    Guest

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Guest on Wed Mar 24, 2010 10:57 pm

    Kawasaian wrote:forum ni banyak sangat spammer..
    setiap thread mesti ada spam..
    kalau nak jadi forum cowboy je ok la..
    orang pandang forum kita,so kita ramai2 la kasi elok ini forum..

    mod2 dan otai2 lama jangan marah..
    pandangan..

    tak juga (tak marah Smile ) cuma aku tak berape paham definasi spam nih,
    al-maklum forum ni free.. sile meng-educated kan org tua ini. study study
    mekasih. Smile

    Kawasaian

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Kawasaian on Wed Mar 24, 2010 11:05 pm

    SPAM nih sy tak tau nak terangkan maksud dia mcm na bro..
    tak kan bro tak tau kot..
    reply yang lari dari topik yang dimulakan..
    lebih kurang kot.. Very Happy

    @zri

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by @zri on Wed Mar 24, 2010 11:09 pm

    SPAM ni niat sbnrnye nk kne kn org je...mcm wakenabeb..

    Guest
    Guest

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Guest on Wed Mar 24, 2010 11:10 pm

    Kawasaian wrote:SPAM nih sy tak tau nak terangkan maksud dia mcm na bro..
    tak kan bro tak tau kot..
    reply yang lari dari topik yang dimulakan..
    lebih kurang kot.. Very Happy

    i see. huhu.. pasal definasi SPAM dlm kamus aku, post yg takde kaitan ngan topik atau reply yg singkat seperti lol! , flower , Sleep , haha , dan lain2. Very Happy


    actually bende ni mmg da bincang.. tp... paham2 la.. adat manusia. ader jer yg lupa.

    Kawasaian

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Kawasaian on Wed Mar 24, 2010 11:16 pm

    sinclair wrote:
    Kawasaian wrote:SPAM nih sy tak tau nak terangkan maksud dia mcm na bro..
    tak kan bro tak tau kot..
    reply yang lari dari topik yang dimulakan..
    lebih kurang kot.. Very Happy

    i see. huhu.. pasal definasi SPAM dlm kamus aku, post yg takde kaitan ngan topik atau reply yg singkat seperti lol! , flower , Sleep , haha , dan lain2. Very Happy


    actually bende ni mmg da bincang.. tp... paham2 la.. adat manusia. ader jer yg lupa.

    betul bro..setuju..
    tapi itu la kita perlu elakkan supaya forum KAWASAKIKIPS.COM nih nak maju..
    contoh macam MBC dan lain2..

    Guest
    Guest

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Guest on Wed Mar 24, 2010 11:44 pm

    bagi mengelakkan masalah, ape kate kalo momod lantik sorg khas jadi tukang sapu/cleaner/sweeper. sweep all the spam atau pindah ke thread off-topic.

    Kawasaian

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Kawasaian on Thu Mar 25, 2010 12:42 am

    sinclair wrote:bagi mengelakkan masalah, ape kate kalo momod lantik sorg khas jadi tukang sapu/cleaner/sweeper. sweep all the spam atau pindah ke thread off-topic.

    sangat2 setuju..
    bukan ape..nak bagi kite nye forum best..
    kebaikan untuk bersama..
    sy dah join dah setahun dah..
    harap2 lagi power la akan datang nanti..

    carlnain

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by carlnain on Thu Mar 25, 2010 1:15 am

    Setiap forum mesti ada yg kaki spam ni... Laughing Laughing Laughing

    ni biasala kalo ikotkan hati mau je cantas , tapi kita x lehla nak
    main cantas je kang ada lak yg majuk n sbgnya . Biasanya kippers2 ni bersembang
    lebat kat tpt2 yg x sepatutnya. Masih ok la jgn smpi mencarut n ckp yg bukan2 sudey.

    Kita cuba la buat apa yg patut , nak cantas sume mau x ada unsur humor lak
    trit tu nanti. Kekadang aku pon nak gelak pon ada baca apa yg kippers tulis.
    org cite tayar pas tu merapu2 ke spocket la,rantaila xjosla, kedai mana la
    dan mcm2 lagi . Paling x best post just tuk nak reply benda yg simple2 n x ada
    kena mengena dgn trit.

    Harap maklong , aku sendirik pon x berapa tau ada berapa MODERATOR dlm kips ni.
    harap founder2 n mod2 lama kasi info sama aku. Perlantikan MOderator or TUKANG CUCI ni
    lehla d buat kalo mendapat persetujuan MODERATOR2 lama .Aku sokong kalo ada moderator yg
    xtive mencantas2 post2 yg x berkenaan.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    kipas

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by kipas on Thu Mar 25, 2010 1:59 pm

    carlnain wrote:Setiap forum mesti ada yg kaki spam ni... Laughing Laughing Laughing

    ni biasala kalo ikotkan hati mau je cantas , tapi kita x lehla nak
    main cantas je kang ada lak yg majuk n sbgnya . Biasanya kippers2 ni bersembang
    lebat kat tpt2 yg x sepatutnya. Masih ok la jgn smpi mencarut n ckp yg bukan2 sudey.

    Kita cuba la buat apa yg patut , nak cantas sume mau x ada unsur humor lak
    trit tu nanti. Kekadang aku pon nak gelak pon ada baca apa yg kippers tulis.
    org cite tayar pas tu merapu2 ke spocket la,rantaila xjosla, kedai mana la
    dan mcm2 lagi . Paling x best post just tuk nak reply benda yg simple2 n x ada
    kena mengena dgn trit.

    Harap maklong , aku sendirik pon x berapa tau ada berapa MODERATOR dlm kips ni.
    harap founder2 n mod2 lama kasi info sama aku. Perlantikan MOderator or TUKANG CUCI ni
    lehla d buat kalo mendapat persetujuan MODERATOR2 lama .Aku sokong kalo ada moderator yg
    xtive mencantas2 post2 yg x berkenaan.
    dlm sembang teknikal diharap lain kali tiada lagi spam...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    ranjau_berduri

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by ranjau_berduri on Fri Mar 26, 2010 3:57 pm

    Kawasaian wrote:forum ni banyak sangat spammer..
    setiap thread mesti ada spam..
    kalau nak jadi forum cowboy je ok la..
    orang pandang forum kita,so kita ramai2 la kasi elok ini forum..

    mod2 dan otai2 lama jangan marah..
    pandangan..
    kalo xde spammer xmeriah laa plak.... Laughing Laughing Laughing
    dah macam forum rumah mayat... ngenge...
    yg kena spam pon leh merajuk wooo... wakakaka... No No
    kalo serius sangat pun... orang stakat tengok 2-3 kali jer kot... lau bahagian teknikal tu elok sangat la dibanteras spammer nyer... hehe... pirat pirat
    elok yg spam2 neh bagi peluang 2,3minggu jer... pastu br leh cantas...

    ni aku nak spam neh...
    SPAM, spam, SPAM!!!
    nape galeri lagu kat ruangan comment and suggestions??

    Kawasaian

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Kawasaian on Sat Mar 27, 2010 3:03 pm

    ali_wng wrote:
    Kawasaian wrote:forum ni banyak sangat spammer..
    setiap thread mesti ada spam..
    kalau nak jadi forum cowboy je ok la..
    orang pandang forum kita,so kita ramai2 la kasi elok ini forum..

    mod2 dan otai2 lama jangan marah..
    pandangan..
    kalo xde spammer xmeriah laa plak.... Laughing Laughing Laughing
    dah macam forum rumah mayat... ngenge...
    yg kena spam pon leh merajuk wooo... wakakaka... No No
    kalo serius sangat pun... orang stakat tengok 2-3 kali jer kot... lau bahagian teknikal tu elok sangat la dibanteras spammer nyer... hehe... pirat pirat
    elok yg spam2 neh bagi peluang 2,3minggu jer... pastu br leh cantas...

    ni aku nak spam neh...
    SPAM, spam, SPAM!!!
    nape galeri lagu kat ruangan comment and suggestions??

    aku ketengahkan thread nih sebab spam tak kena tempat..
    nanti orang nak wat rujukan susah..
    tambahan kat technical..
    tak ada spam xbes jugak..
    ada ka yang merajuk sebab kena spam??tak tahu pulak..
    tak de pulak aku merajuk sebab kena spam Wink lol!

    carlnain

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by carlnain on Tue Jun 01, 2010 2:28 am

    Aku perhatikan nubie2 kat KAWASAKIKIPS ni mcm mengejar posting .....

    Tulis kat trit2 2-3 patah perkataan je , x pon guna ikon je tuk post . APA DAA....
    korang tau x korang hanya menyusahkan USER2 lain tuk baca trit2 yg berilmiah je ....
    mana x nya bila korang post SAMPAH2 mcm ni , Page meningkat , server jadi berat n paling menyusahkan
    bila USER2 yg betoi2 dahagakan ILMU terpaksa mencari page by page tuk mendapatkan ILMU dari sesuatu
    TRIT tersebut .

    Memang kita x setkan sangat peraturan ni , tapi agak2 la jgn smpi menyusahkan org lain lak.
    Nak post pikir dulu , kalo takat nak bersembang tah apa2 korang gunala CHATBOX tu ,
    Aku pon kaki sembang gak tapi biarla yg berilmu n kena pada TRITNYA.

    MOD2 yg lain mana ?? tlg2 la cantas apa2 yg patut , dah x larat aku nak cantas post2 SAMPAH ni .
    JGN MARAH pasai AKU YG RASA nak MARAH bila buka je post2 yg baru korang tulis sume tah apa tah,
    TIBA2 JE AKU NAK RASA MARAH......AKU MEMANG MARAH ni beb......

    P/S : Pikir dulu sebelum korang POST kat TRIT2 yg tinggi ILMUnya.......WASALLAM......


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    sendayanloneranger

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by sendayanloneranger on Tue Jun 01, 2010 2:38 am

    setelah aku bace trit ni baru aku sedar aku ade gak wat kesalahan2 yang korang sebut kat atas...dan sebenarnye kesalahan tu berlaku maybe sebab newbie2 mcm aku yang x pernah join forum2 yang mcm ni...kadang2 taip singkat2 tu bukan untuk kejar posting cume nak get involve dalam discussion cume ilmu xde so x pasti pe nak tulis..tu yang jadi tulis merapu2..bile dah merapu tu paham2 je la selalunye akan terbabas dari topik asal...huhuhuhu....so kat sini aku amek kesempatan nak mintak maaf lau aku banyak post bende2 sampah n menyusahkan kippers yang lain..aku budak baru n perlukan tunjuk ajar..papepon terime kasih atas teguran yang korang bagi k

    carlnain

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by carlnain on Tue Jun 01, 2010 2:46 am

    sendayanloneranger wrote:setelah aku bace trit ni baru aku sedar aku ade gak wat kesalahan2 yang korang sebut kat atas...dan sebenarnye kesalahan tu berlaku maybe sebab newbie2 mcm aku yang x pernah join forum2 yang mcm ni...kadang2 taip singkat2 tu bukan untuk kejar posting cume nak get involve dalam discussion cume ilmu xde so x pasti pe nak tulis..tu yang jadi tulis merapu2..bile dah merapu tu paham2 je la selalunye akan terbabas dari topik asal...huhuhuhu....so kat sini aku amek kesempatan nak mintak maaf lau aku banyak post bende2 sampah n menyusahkan kippers yang lain..aku budak baru n perlukan tunjuk ajar..papepon terime kasih atas teguran yang korang bagi k
    Aku nasihatkan , banyakkan membaca dulu sebelum mula post ...
    aku dulu masa mula2 join forem ni pon sama gak , tapi x adala aku just nak get involve je tapi apa pon tarak.
    kureng2nya dah setkan apa soalan2 yg nak d tanya dlm porem kalo x tau , tanya n kasi pendapat yg bagus.
    bukan takat "woo , Iye ker , aku pon sama la " bila tu n bla20x........

    Baca n terus membaca dulu beb , aku suka nasihat je . x leh tahan aku cantas terus .
    ni ckp terus terang , aku jenis sound direct je. (MAi TURUN TTS , KITA SEMBANG SMPI PG)

    Aku tujukan santau SOUND ni bukan pada ko sorang je , pasal aku tgk ramai lagi NUBIE mcm ni .......wasalam


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    sendayanloneranger

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by sendayanloneranger on Tue Jun 01, 2010 3:22 am

    kirenye aku sorang je ke yang tampil mintak maaf n ngaku salah?wakakakakaka....aku ok je carl..lagi bagus sound direct ni dari ko simpan2..at least kami yang newbie ni ley r cepat blaja pas kene sound...kekekeke....k kepada sume newbie yang seangkatan dgn aku jom same2 menuju ke arah spam sifar.....hahahahha

    Sponsored content

    Re: kawasakikips.com forum untuk SPAM?

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am