Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Share

    carlnain

    REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by carlnain on Sun Mar 28, 2010 12:47 pm

    ali_wng wrote:1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers.....

    TARIKH: 27/3/2010...
    TEMPAT: MERSING DAN KAW BERHAMPIRAN DENGAN NYA...
    RV: SHELL DEPAN JUSCO TEBRAU... 8.30PG...

    awin kata jusco pasir gudang.... hehehe...

    Tebrau--mersing--endau--mersing


    UNTUK PERTANYAAN SILA HUBUNGI:
    nekman:0127921773(org kuat kippers 1 johor)
    faiz_krr: 0179305549 (otai jb) skudai
    mainjet: 0127630769 (coordinator kipper Kluang)
    xde sponsor, so blanja sendri2...

    Ride ini bakal disertai oleh ZXRian JB dan Kluang... nekman will follow up with ZXRians group...
    Diharap kippers Kluang dan Batu Pahat dapat menghadirkan diri...

    MENJEMPUT SESIAPA YG MEMPUNYAI KELAPANGAN JOIN SEKALI RIDE INI...
    *oper kat moto berkapasiti 125cc dan ke atas..... hehe..
    250r, Fzi dan CBR owner digalakkan menyertai...




    Sape yg berminat, leh letak nama no phone, penempatan:

    JB clan...

    1. nekman (ZSR)- 0127921773 - Pasir Gudang lol! lol!
    2. Carlnain - 0173360851 - centre Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    3. Faiz_KRR
    4. Tokkiburn -
    5. Zul perlis(ZX2) -
    6. LEP (FZi)
    7. The Police (FZi)
    8.WADIN (3.18 am tayar golek...dr Tol sg besi 27 mac 2010.)
    MALU BEB geng ZX central... kata zx sedap wat long distance... kasik try tengok, mantap ke x..
    9. Din (ZX2)
    10. Art_Zxr (ZX2)
    11. mzul (400)
    12.Ali weng


    KLUANG...
    1. mainjet (bersama 6 bjik KRZ).....


    KIV
    mamat - batu pahat

    Segala cite tapau menapau , begeres , leper-lepering dan segala cite masa ride leh cite kat cni... Twisted Evil Twisted Evil


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Sun Mar 28, 2010 2:59 pm

    alhamdulillah ride yg selamat...

    tahniah buat warga Kippers, ZXRians dan FZians... Very Happy


    Barisan kuda2 yg berjuang.....waktu ni di puncak bukit, masjid bandar mersing.

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 8:42 am

    carlnain wrote:

    Segala cite tapau menapau , begeres , leper-lepering dan segala cite masa ride leh cite kat cni... Twisted Evil Twisted Evil
    letak gambar udah... Pepun tahniah dan terima kasih kepada wadin dan man kLIA kerana menyertai ride ini... Very Happy Very Happy Very Happy
    wakakaka... yg penting.. kippers jb udah kena kencing ngan kippers kluang... hehe.. basah kuyup... Mad Mad Mad
    zxrians memang laju2 beb... xterkejar...

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Mon Mar 29, 2010 9:48 am

    ali_wng wrote:
    carlnain wrote:

    Segala cite tapau menapau , begeres , leper-lepering dan segala cite masa ride leh cite kat cni... Twisted Evil Twisted Evil
    letak gambar udah... Pepun tahniah dan terima kasih kepada wadin dan man kLIA kerana menyertai ride ini... Very Happy Very Happy Very Happy
    wakakaka... yg penting.. kippers jb udah kena kencing ngan kippers kluang... hehe.. basah kuyup... Mad Mad Mad
    zxrians memang laju2 beb... xterkejar...

    gambar leper mana bro...xde bukti dah sampai kat endau ni Twisted Evil

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 11:12 am

    RV kat jusco tebrau...






    toyol pink tokkiburn..Razz


    gmbr neh time nekman xsabaq nak pi tgk awek pakai bikini... hehehe...




    Last edited by ali_wng on Mon Mar 29, 2010 12:31 pm; edited 1 time in total

    mamat

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mamat on Mon Mar 29, 2010 11:56 am

    peh...
    grm aq ngk...
    lau x aq j0in seh...

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 12:21 pm

    lauk kat mersing beb....

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 12:56 pm

    MANA GAMBAR GENG KIPPERS KLUANG 7 BIJIK???

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Mon Mar 29, 2010 2:04 pm

    semalam dah tengok video kat video cam bro Art. best giler.... siap ada adegan kena tapau ngn Belang 150R...haha

    nekman

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by nekman on Mon Mar 29, 2010 2:23 pm

    Ini baru gambo dari HP jer, lum gambo dari DSLR Canon 450D man KLIA...
    awan membiru, laut bergelora, jalan clear.... & syukur cuaca yang begitu baik..

    kita tunggu video dari bro Art!!

    Kipper Kluang,
    Mamat mmg beria2 nak pergi, malam sebelum ride siap sms tanya moto dari JB naik mersing ker tak?
    Sampai kul 5ptg pun dia sms, tanya kita dah kat mana...
    Cuma dia tunggu Mainjet jer... call tak dapat, sms pun tak reply.

    Bro Mainjet, baru dapat sms dia tengahari nih.. dia ader sikit kecemasan berkenaan family,
    untuk detail biar lar dia jer terangkan.. aper pun dia kirim salam banyak2

    Aperpun ride nih mmg best, tima kasih pada sweeper burn yang sanggup tunggu rider ader box slow tahap turtle kat belakang. Geng FZI pun balik saing temankan sy sampai kat Ulu tiram.... (sempat hon jer, tima kasih pun tak sempat)


    Last edited by nekman on Mon Mar 29, 2010 2:37 pm; edited 1 time in total

    ammen

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ammen on Mon Mar 29, 2010 2:31 pm

    mantop...
    aku menanti gambar2 leper plak...
    kan kota ke mersing byk corner...
    xkan sikit pon x amik kot ???

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Mon Mar 29, 2010 4:59 pm

    ammen wrote:mantop...
    aku menanti gambar2 leper plak...
    kan kota ke mersing byk corner...
    xkan sikit pon x amik kot ???

    gambo masa leper xde kot...tapi video leper ada la...tunggu bro Art upload...terbaekkk Very Happy

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Mon Mar 29, 2010 5:10 pm

    Geng kippers tak layan koner sangat. Ali wng je yg bersemangat.
    Ni hasilnya pada tayar aku... Twisted Evil



    Kelihatan mZul sedang mencuba menjejakkan lutut ke jalan.

    Ali wng pun tak mahu ketinggalan


    Barisan jentera2 ZXRians dan errm, mana Kippers nih??
    Masa lunch kat bandar Mersing.

    Punya la laju tongue lunch kat Mersing. Solat Zohor kat Endau. Sambung kat bawah..
    {Masjid yg tidak berdinding, cuma tiang dan pintu sliding kaca sekeliling}
    Rilek2 tengok awek pakai bikini kat pantai Air Papan,.(Sorry la, Air Papan aku usha awek sampai terlupa nak amik gambar cat )
    Solat Asar kat masjid besar Mersing>

    Video akan menyusul kemudian bounce


    Last edited by Art on Mon Mar 29, 2010 5:32 pm; edited 4 times in total

    tokkiburn

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by tokkiburn on Mon Mar 29, 2010 5:14 pm

    mzul wrote:
    ammen wrote:mantop...
    aku menanti gambar2 leper plak...
    kan kota ke mersing byk corner...
    xkan sikit pon x amik kot ???

    gambo masa leper xde kot...tapi video leper ada la...tunggu bro Art upload...terbaekkk Very Happy
    cheers aku rasa x der kot. tunggu gak dgn nekman itu hr nak mabik gambar/video leper ... tunggu punya tunggu... x dtg2 pun dah lama sgt aku pun continue ler ngan nekman ke mersing. Nt kita tunggu FZian kot kot ada gambar dgn vedio masa leper.

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Mon Mar 29, 2010 5:27 pm

    Yg tu ko piat telinga Mie. Dia yg naik ZXR250 bawak bini. Org tunggu, dia berdua leh pegi honeymoon makan2 dulu kat Kota Tinggi. tongue

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 5:50 pm

    camno kippers xlayan corner sangat... kiteorg 1 piston... otai2 4 piston woooo!!!
    xsempat nak blaja, dah kena tingal... xpe2... sabaq2 yer kippers... pasni kite pakat tukar pakai belang plak...

    zul perlis

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by zul perlis on Mon Mar 29, 2010 6:04 pm

    ali_wng wrote:camno kippers xlayan corner sangat... kiteorg 1 piston... otai2 4 piston woooo!!!
    xsempat nak blaja, dah kena tingal... xpe2... sabaq2 yer kippers... pasni kite pakat tukar pakai belang plak...


    Ali...
    kt mane nk cari belang R second??? Laughing

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 6:15 pm

    zul perlis wrote:
    ali_wng wrote:camno kippers xlayan corner sangat... kiteorg 1 piston... otai2 4 piston woooo!!!
    xsempat nak blaja, dah kena tingal... xpe2... sabaq2 yer kippers... pasni kite pakat tukar pakai belang plak...


    Ali...
    kt mane nk cari belang R second??? Laughing
    saya nak beli dlu... hehe...

    faiz_krr

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by faiz_krr on Mon Mar 29, 2010 6:23 pm

    lambat...aku da bayar downpayment belang da td... Razz


    _________________
    http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=452796

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Mon Mar 29, 2010 6:29 pm

    ui... dah luar topik.. marah kang momok nanti.. Laughing Laughing Laughing
    pepun tgh dok usha 250 2 stroke...

    wadin

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by wadin on Mon Mar 29, 2010 7:45 pm

    Salam...
    Masa pergi Mersing - endau.... Seperti biasa lahh aku di belakang sekali walaupun speed 105kmh je... berapa diaorg speed? Very Happy Very Happy ..LU pikirlah sendiri Twisted Evil
    Yang pasti diaorg tunggu aku Smile Kenangan paling kelakar masa pergi ialah aku tengah berangan atas motor, tiba tiba satu motor zxr 250 merah memotong aku dan terkejut aku. melompat aku jap:) Very Happy
    Tapi masa balik, waktu malam lak pulak... aku duk last juga. Speed 112kmh je:)... So apa lagi , aku lipat side mirror di tambah dgn knee proctector...Smile So sendiri mahu ingat
    Tengok Twisted Evil depan je lahhh....Jalan memang gelap dan kelilingi ladang kepala sawit...Tapi Best lah...I luv my own ride
    Alhamdulliah semua selamat:)
    Jumpa lagi...Next trip Pontian

    [img][/img]

    PAgoh rest area.27 mac 2010 time 12.39 Am. Makan rebus Johor .Tengah semangat ini....tak sabar beb...Terimakasih kat kipper johor sanggup tunggu aku..Satu penghormatan dari aku....

    [img][/img]

    Gambar Dari Masjid di Mersing. Atas bukit....Cantik beb

    [img][/img]

    Gambar di tepi Pantai di Mersing. Keropok dan cekodok memang sedop di mkan

    [img][/img]

    Johor dlm kenangan.Tak cukup sehari:). On the way balik 28 MAc 2010, 12.23pm.... Cantik pemandangan, ciptaan tuhan...Banjaran titiwangsa kot Question

    nekman

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by nekman on Mon Mar 29, 2010 8:16 pm

    Gambar Dari FZi forum http://myenthusiasts.org/fz150i/index.php/topic,8981.80.html

    Sessi tunggu nekman kat Endau..hehe
    Man Klia tengah main message..... "orang kat JB nih, betulll....

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Tue Mar 30, 2010 12:01 am

    wadin wrote:Salam...

    Kenangan paling kelakar masa pergi ialah aku tengah berangan atas motor, tiba tiba satu motor zxr 250 merah memotong aku dan terkejut aku. melompat aku jap:) Very Happy

    Ish3. Tak patut betul member tu buat mcm tu. Siapa agaknya eh. Err.. Emm ZXR merah eh emm.. silent

    zul perlis

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by zul perlis on Tue Mar 30, 2010 1:06 am

    wadin wrote:Salam...
    Masa pergi Mersing - endau.... Seperti biasa lahh aku di belakang sekali walaupun speed 105kmh je... berapa diaorg speed? Very Happy Very Happy ..LU pikirlah sendiri Twisted Evil
    Yang pasti diaorg tunggu aku Smile Kenangan paling kelakar masa pergi ialah aku tengah berangan atas motor, tiba tiba satu motor zxr 250 merah memotong aku dan terkejut aku. melompat aku jap:) Very Happy
    Tapi masa balik, waktu malam lak pulak... aku duk last juga. Speed 112kmh je:)... So apa lagi , aku lipat side mirror di tambah dgn knee proctector...Smile So sendiri mahu ingat
    Tengok Twisted Evil depan je lahhh....Jalan memang gelap dan kelilingi ladang kepala sawit...Tapi Best lah...I luv my own ride
    Alhamdulliah semua selamat:)
    Jumpa lagi...Next trip Pontian

    [img][/img]

    PAgoh rest area.27 mac 2010 time 12.39 Am. Makan rebus Johor .Tengah semangat ini....tak sabar beb...Terimakasih kat kipper johor sanggup tunggu aku..Satu penghormatan dari aku....

    [img][/img]

    Gambar Dari Masjid di Mersing. Atas bukit....Cantik beb

    [img][/img]

    Gambar di tepi Pantai di Mersing. Keropok dan cekodok memang sedop di mkan

    [img][/img]

    Johor dlm kenangan.Tak cukup sehari:). On the way balik 28 MAc 2010, 12.23pm.... Cantik pemandangan, ciptaan tuhan...Banjaran titiwangsa kot Question



    wadin..
    gua caya same lu..
    walau lu kt blkg..
    semangat bikers sejati ttp ada.
    wpn sorang2.. Twisted Evil

    zul perlis

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by zul perlis on Tue Mar 30, 2010 1:10 am

    ali_wng wrote:MANA GAMBAR GENG KIPPERS KLUANG 7 BIJIK???


    bkn dtg ke aritue 7 biji.. huhuhuuhuh!!! Razz
    aku dok tunggu mainjet reply nie..
    lalalalalalalalalalala..... Very Happy


    pict dr camera aku nanti aku reply..
    x sempat nk upload la..........
    ari dah nk subuh...
    huhuhhu..

    xde line lg plak camera aku mlm nie... What a Face

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Sponsored content Today at 8:27 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:27 am