Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Share

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Tue Mar 30, 2010 9:40 am

    Art wrote:
    wadin wrote:Salam...

    Kenangan paling kelakar masa pergi ialah aku tengah berangan atas motor, tiba tiba satu motor zxr 250 merah memotong aku dan terkejut aku. melompat aku jap:) Very Happy

    Ish3. Tak patut betul member tu buat mcm tu. Siapa agaknya eh. Err.. Emm ZXR merah eh emm.. silent

    ZXR250 merah tu mcm kenal je...spatutnya dia potong dgn sopan santun..bagi salam ke....ini tidak...potong mcm racer dlm racetrack... Evil or Very Mad


    lol!

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Tue Mar 30, 2010 11:34 am

    mzul wrote:
    ZXR250 merah tu mcm kenal je...spatutnya dia potong dgn sopan santun..bagi salam ke....ini tidak...potong mcm racer dlm racetrack... Evil or Very Mad
    lol!

    Ye lah- ye lah aku mengaku cheers
    Lepas ni aku nak tala handycam tu ke belakang pulak. Nampak muka, biar nampak mcm mana serius nak amik koner laju2 dalam keadaan bumpy. Razz
    Serius wa ckp lu ada burung tepi jln takde bulu pun tak sedar punya..

    kliaepot

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 4:19 am

    Salam,

    Wadin...Bila ko nak amik soft copy gambar2 ride aritu dr aku? Sumer gambar dah aku upload ke thumbdrive. Gimee a call la. Aku x bley nak process gambo2 tu sebab file nya terlalu manyak...173 file. Tu belum termasuk gambar-gambar mee machap yang ko snap sama gambar2 kandid ko atas moto tiap kali ko tunjuk sign-board km ke JB.

    Walo cemana pun, aku nak ucap mekasih kat LONnilai sebab bagik pajak dia punye side-mirrors dan pasang kat kips aku. Aku last minit dpt tau wadin nak p jb, jd x sempat nak g cari/beli side mirror baru. UJuga kepada pomen panjang yang servis moto sebelum aku g jb!

    Tq to faiz kr sebab bagi lelap 3j+6j(accomodation) dan bawak g makan ayam penyek kat tempat korang.

    Tapi,

    Wadin...napa ko kate ko ride sorang? Ko tak nampak aku ke? keeeeCIK ati aku...


    Tapi memang ride ni best...

    Sebab aku singgah balik kampong halaman kat rembau.

    Disambut pula oleh rider kips Naufal dan jamah aku lauk kegemaran - masak lemak cendawan dengan ikan keli....waaaah!

    Syok siotttt...berpinggan pinggan aku tambah petang tu(sebab hold perot dr skudai)

    Keh keh keh keh


    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Wed Mar 31, 2010 8:48 am

    kliaepot wrote:Salam,

    Wadin...Bila ko nak amik soft copy gambar2 ride aritu dr aku? Sumer gambar dah aku upload ke thumbdrive. Gimee a call la. Aku x bley nak process gambo2 tu sebab file nya terlalu manyak...173 file. Tu belum termasuk gambar-gambar mee machap yang ko snap sama gambar2 kandid ko atas moto tiap kali ko tunjuk sign-board km ke JB.

    Walo cemana pun, aku nak ucap mekasih kat LONnilai sebab bagik pajak dia punye side-mirrors dan pasang kat kips aku. Aku last minit dpt tau wadin nak p jb, jd x sempat nak g cari/beli side mirror baru. UJuga kepada pomen panjang yang servis moto sebelum aku g jb!

    Tq to faiz kr sebab bagi lelap 3j+6j(accomodation) dan bawak g makan ayam penyek kat tempat korang.

    Tapi,

    Wadin...napa ko kate ko ride sorang? Ko tak nampak aku ke? keeeeCIK ati aku...


    Tapi memang ride ni best...

    Sebab aku singgah balik kampong halaman kat rembau.

    Disambut pula oleh rider kips Naufal dan jamah aku lauk kegemaran - masak lemak cendawan dengan ikan keli....waaaah!

    Syok siotttt...berpinggan pinggan aku tambah petang tu(sebab hold perot dr skudai)

    Keh keh keh keh


    terbaekkk la bro Man cheers

    kitorang semua menunggu hasil dari kamera bro nih...sbb kamera paling power aritu kan Very Happy
    tlg upload la barang sekeping dua buat pengubat rindu...kehkehkeh...

    kliaepot

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 1:48 pm

    Salam Sejahtera buat memember kips dan zxrians dr jb. Thanks Juga buat sedara wadin sebab push aku proceed dengan photo ni...(sebenornyer aku dah lama x gune image shack! Jd agak rumit nak buat satu persatu!

    Walau macamna pon...thanks to every one who have participate dalam ride hujung minggu baru2 ni...

    Meh aku story kat korang...

    Kita orang, aku ngan wadin sampai kat Restoran Jejantas Ayer Keroh lebih kurang jam 10 lebih...sampai2 je terus cari parkir moto!


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Kalo x cayer kami kat jejantas tu...nah tengok nih betul...zoom arrr..


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Tengah2 dok isap rokok, ada pulak otai bawak kr merah ni...wadin nak tegor...tapi otai tu segan lak...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Lepas break lebih kurang minit ambik gambar, posing sana sini...kite orang start moving ke next rNr...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Ada awek gak mlm tu, tapi aku sebok melayan kamera(dah berbulan kamera ni terperok bawah katil!) maka itu, terlepas la sorang tiga awek yang lalu...tak caye, leh refer kat wadin....hehehe....

    Perkara yang bermain dalam kepala otak aku time malam2 bute ni tak lain dan tak bukan, "Sampai kah aku dgn wadin ke Jb dengan selamat ni?". Perjalanan ikut highway ni je sudah almost 297km (anggaran aku la)...

    Tapi memang betul la, kalau ride sorang-sorang memang menyeronokkan, tapi kalau berdua or bertiga pasti lagi seronok...sebab sedar tak sedar, kita orang dah pun stop next RnR d Machap (Kalau x silap).

    Aku dah makan petang tadi, jadi wadin sahaja yang melantak(sebenarnye aku x berapa nak galak diri sendiri makan dan ride, khuatir mengantuk dan mengundang padah kesuhannya...) Tapi memang selera la nengok wadin makan...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Ni la Mee Machap yang wadin makan. Bawu nyer, memang menusuk nusuk kalbu...

    Aku cam biasa la...kadang2 nak gak posing hensem depan kamera...(sebenornyer sajer suh wadin biasa2kan pegang kamera aku, sebab aku mungkin penat nak shoot keesokkan hari nya...)

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Oh! Nak tahu kenapa kita orang berhenti kat sini? Sebab nya, Masa 500m nak masuk ke RnR ni...kita orang ternampak lori Roti. Tak semena-mena teringat si Zuan Black! Sama tak Lori Roti ni ngan Lori abang Zuan?

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Okayla...panjnag benor report kat sini....sambung kat bawah la...
    Tapi pagi tu kita orang sampai Skudai jam lebih kurang 3 pagi.


    [b]

    kliaepot

    REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 2:57 pm

    Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep

    Mengantuk...memang mengantuk. Tido jam 3 lebih, bangun pukul 7 a.m. Wadin sama Faiz Kr dah siap - siap nak gerak. Aku lak rasa cam x sempat. Ah! Tak yah mandi lah...Mandi P.Ramlee jerr...Basuh muka sudah. Seronok nya perasaan aku pergi JB kali ni. Syok sebab dah hampir 5 Tahun aku tak jejak kaki kat jb. Aku tahu lah serba sedikit kawasan - kawasan kat JB tu. Tak da masalah kat aku. Sebab dulu pun aku praktikal kat JB. Kat area town tu kalau aku kena tinggal pon, x sesat lagi... RV point pertama petronas kat kat skudai. Tengah tunggu Rider - rider lain...Ali_WNG, 3 orang rider FZians (yang suka cucuh belakang...kihkihkih)Tapi memang pengalaman ni best, sebab sejuk gile pagi tu...menggigil la aku di buatnya...

    [img] By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30[/img]

    Dalam pale otak memang tak sangka, sampai gak JB bawak kips "frankenstein" nih. Tapi yang tak syok nya, pagi-pagi ni "buah ati" pulak dok mesej-mesej, "betul ke kat JB ni yang? Betul ke?," Fade up gak aku...huhuhu...




    NI dia Rider Sejati...wahhhh...Ali_WNG! suka tul mamat ni dapat glove baru...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    "Glove mahal ni", Ah seng(salak lama)pon rm190. Aku tanya kat dia org lah hari sebelum nak pg JB.

    Once sumer dah berkumpul, kita orang gerak ikut Pasir Gudang. Next RV kat kawasan Jusco Tebrau City. Sumer stop kat kawasan - kawasan berhampiran, time tu aku tak berapa nak ingat nama tempat sebab perut dah memulas..Petrol Pump kat 3rd RV point ni x ada toilet(Toilet tak berfungsi). Terpaksa g cari next petrol pump. Tak nak cakap banyak...memang pagi tu aku sakit perut...huhuhhu...

    Selesai sudah hajat...sekarang tengah menunggu kipper2 kat belakang tadi... Bile sumer dah sampai, sumer start gerak...aku pon mati - mati ingat sumer kippers/geng kips yang pegi ride ari tu. Brader2 zxrians pon ada...Segan gak masa Zul_perlis toleh belakang...motor cc besor kat depan beb...tegor je la, angkat tangan. Bukan lambai - lambai macam Ratu Melaysia la...Sib baik dia angguk helmet, kalau tak...pasti aku langgar tail dia kat trafik lite...hahahahaha...

    tatap la gambar gambar nih ya...RV Point: sebelum masuk route Kota - Mersing... Matahari baru terpacak. Tapi syok wooo...

    Sumer rider dah start berkumpul...


    Posing - Posing - Posing


    Wadina memegang pinggang selepas melayan korner-korner dan lori-lori pasir yang tak terkira sepanjang route pasir gudang - kota tinggi...letih lah kononnye tu...


    senyum...senyum...


    MOto yang gagah perkASA...







    Route Pasir Gudang - Mersing, memang banyak korner. Tapi bukan lah seperti korner masa aku pergi Fraser Hill dengan kippers2 KL tempohari. Seronok memang seronok, tambah2 perjalanan sebelah siang selalunya memberikan pulangan yang menguntungkan kepada minda sebab banyak view yang menarik sepanjang route ni.
    Ali_WNG dr tadi dah jauh ke hadapan...Aku cuba potong juga dia tadi. Tapi dia mesti budget aku nak burgerace kot sama dia...tak mo la, racing-racing..."Hargailah Nyawa Anda". Sebenornya, aku cuma nak shoot gambor rider - rider ni...especially nya gambar MR. Wadin ngan Faiz ni...laju woooo dia orang lari....240km di baginya!


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    "240km....RPM 10 kot...sebab aku tengok dia punya meter 240. (aku punyer je baru 220...)

    Dan di susuli broder2 zxrians...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Memang laju habis lah si Faiz sama Wadin ni...sempat gak ko tapau dia orang eh!

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    berbungkus-bungkus lak tu...hihihi...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    dan lagi zxrians...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    NI yang last la kot...dan aku lah yg pertama dari belakang. Tapi, kalau photographer tak dikira sebab dalam peperangan, wartawan dan photographer adalah orang penting...kehkehkehkehkeh...

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Wed Mar 31, 2010 4:00 pm

    Waa!! Tahniah.. Aku selalu bagitau org moto cc kecik ni boleh wat travel long distance. Silap2 rider yg tak tahan. Moto takde apa pun. Tapi korang mmg power. cheers
    Nanti insyaallah kita berjumpa lagi.. bounce

    kliaepot

    REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 4:18 pm

    Sambung kat sini...

    HOORAY!!!
    Dah Sampai MERSINGgggggggggggggg!

    Bau ikan masin, bau laut ....mula menusuk nusuk lubang idung aku... wah best betol rasanya hari ni...Dahulu aku pernah backpack ke Mersing. Tapi balik hari je time tu. Sekarang dah pon sampai Me4rsing ssekali lagi, naik kips sendiri dan ride ramai - ramai pulak tu. Boleh pergi mana-mana suka...PERGHhhhhh...seronoknya hari ni. Betul2 seronok!

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    hehehe...siap parking sebelah zxr sama 250 lgik...dan waktu ni, masing-masing dah kelaparan...terus shoot g jeti...makan time!!!!

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Ride dengan Wadin, satu pengalaman yang seronok...aku pun sebenornya kaki melantak...cuma disebabkan pagi-pagi perut x berapa selesa, jadi makan pon ala kadar je...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Zul_Perlis...faiz kr dan ali_wng...masing-maisng nampak berselera...hurmmm...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Close-up skit muka mamat nih...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Nikman, excited je muke dia bila tengok pisangggg!!!Lihat tu muka dia...berseri-seri....wakakakaka...Beliau sibuk gak amik gambar ride2 lain....jual orang ke wat modal bang? huahahahahaha...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Cuba menggoda rakan sebelah..."eiiii...tak nak la, tak nak lah".

    oooooo...syok, memang sekarang waktu makan tengahari...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Siap ada lagu lagik jam besor ni...lagu 3 kupang. Tak cayer? Sila la datang sendiri ke Mersing....Hihihiihi...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Bersembang selepas makan, memang dah jadik tebiat korang...Sambil-sambil hisap rokok 10 batang one shoot. Kalau dah pakai full-face, tang celah mana nak sumbat rokok? ye tak? Tapi puas hati la makan-makan kat Mersing ni...Lepas Lunch ni, semua nampaknya sepakat nak bergerak ke Endau. Perjalanan ke Endau sekitar 33km dar Mersing. Terdapat selekoh-selekoh yang mengasyikkan bagi kaki ride kali ini. Permukaan jalan berbukit bukau juga sedikit pun tak meletihkan para riders untuk menikmati perjalanan ini.

    Dah sampai kat Endau...port pertama...Masjid!
    Haaaaa....jangan tak caye...ride ride jugak....solat jangan lupa. Mana yang nak 'jamaq tak yah' pun ada juga...hehehehe...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Masing-masing bersidai di tangga selepas di temuramah oleh imam masjid...pak cik tu mungkin tanya, "Pak Cik nak join bley??" hahhahaha...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Okay, gentlemen...tukang batu tukang simen....sarung jaket anda....kita gerak g pantaiiiiiiii!!

    Pantai mana lagi kalau bukan Pantai Air Papan. Pantai yg indah permai,sunyi ,tenang,dgn air yg jernih serta berpasir putih,terletak,terselindung dibalek kampung, di Mersing. Tanpa memperdulikan keadaan jalan yang agak berliku dan yang pasti...terdapat banyak jalan berlobang sepanjang jalan masuk ke kawasan pantai. (Jalan sedang di baik-pulih kot). Suasana desa dengan lapangan padi di sebelah kiri kami sudah cukup memberikan sedikit ketenangan dan jauh dari hiruk pikuk dan bunyi-bunyi bising d bandar-bandar besar.
    Kawasan pantai ini memang di jaga....sampaikan nak parking pon kena bayar...

    "Bang, Bang 2 hengget....2 hengget"

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    "Ala...dik, motor abang cc kecik je ni...50cc je. Bayar 50 sen je boleh tak?", Tanya Zul perlis berseloroh.

    "Mana boleh bang, mana aci macam ni", jawab budak penjaga parkir tu...

    Aku ni, kalau dah sampai kat pantai...mula la feeling - feeling. Sampaikan brother yang sorang ni syok sangat korek hidung sambil mencangkung tanpa menyedari gambarnya di rakam...hehehehehehe

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Gaya dah ada....boleh upah panjat pokok kelapa ni!

    ...Underneath pokok 'klapa'
    I will wait for u
    Oh Adlin im here lah
    Dont tutup pintu
    Cause your hair is like penyapu
    That i know it is full of kutu....


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Aku tak nafikan, view kat sini memang sejuk mata memandang...ada lagi makanan-makanan ringan di jual di tepi pantai...

    By mankuk at 2010-03-30
    Kaya mak cik ni jual cekodok...sebab wadin makan cekodok x henti-henti! hahahaha...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    kuat betul angin laut china selatan. Best la. Time ni, mata aku dah mula mengantuk....sibuk dok cover-cover lagi.


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    memang legend la hang bro! mampu membuatkan kitaorang ni terlompat atas moto bila ko lalu kat sebelah...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Posing...posing lagik...

    Okeh...yang ni, jangan tengok lama-lama...boleh buta mata wooo...

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Nikman sedang mengira pulau-pulau yang ada di depan mata. (orang jb, tak pernah g mersing...sampai sesat-sesat....wakakakakakaka)


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    la la la la la la la la....senang ati brother2 ni ye!


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Nikman dia pakai Duro, ikut zxrians je...tak main la ride ngan wadin...hahahaha



    lol! okay...next destination....Mersing semula....time tu dah pon masuk waktu asar...

    zul perlis

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by zul perlis on Wed Mar 31, 2010 4:45 pm

    [quote name='zul perlis' date='Mar 31 2010, 05:13 PM' post='72425']
    dr lensa aku...!!



















    [/quote]

    zul perlis

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by zul perlis on Wed Mar 31, 2010 5:00 pm

    [quote name='zul perlis' date='Mar 31 2010, 05:57 PM' post='72427']
    tmbh lg.........

    last!!!..








































    [/quote]

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Wed Mar 31, 2010 5:15 pm

    kliaepot wrote:Sambung kat sini...

    HOORAY!!!
    Dah Sampai MERSINGgggggggggggggg!



    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    memang legend la hang bro! mampu membuatkan kitaorang ni terlompat atas moto bila ko lalu kat sebelah...


    brader ni racer Kawasaki kot..aku rasa dia ada misi khas la masa ride aritu..lagipun tayar dia flat masa dia sampai kat RV point pagi tu...adakah ini taktik dia utk memanaskan tayar sebelum membaham corner mersing sampaikan kita smua tak terkejar ? Razz

    lol!

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Wed Mar 31, 2010 5:32 pm

    mzul wrote:
    kliaepot wrote:Sambung kat sini...

    HOORAY!!!
    Dah Sampai MERSINGgggggggggggggg!



    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    memang legend la hang bro! mampu membuatkan kitaorang ni terlompat atas moto bila ko lalu kat sebelah...


    brader ni racer Kawasaki kot..aku rasa dia ada misi khas la masa ride aritu..lagipun tayar dia flat masa dia sampai kat RV point pagi tu...adakah ini taktik dia utk memanaskan tayar sebelum membaham corner mersing sampaikan kita smua tak terkejar ? Razz

    lol!
    pasneh kalo join konboi, kena wat trick same la... hehe...

    kliaepot

    (sambungan) REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 5:37 pm

    Kenalah bukak page baru...sebab aku x puas ati kalo gambar cinonnit-cinonit nih. Let photo tell you the stories!

    Oraitttt! Sekarang kami sumer dah sampai kat Mersing semula. Macam biasa, kita run pergi masjid Sri Mersing dahulu...solat Asar.
    Perjalanan dari pantai air Papan ke Mersing mengambil masa kira-kira 30 minit. Sejuk jiwa dok kat Masjid, ye...
    huhuhu...amin.

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Masjid Sri Mersing. Gambar terbaik tanpa filter...hehehe


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    okeh! kippers! aku dah sampai Mersing, Korang? Bile lagi?


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Laut Mersing dari atas bukit...


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    Dan...posing lagi kawan....rakam lah banyak-banyak gambar ye!


    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30

    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-30
    Adeiii...sakit kepale...

    okay...owner motor dah pon puas bergambar! sekarang kita suuuuuuusunnnn MOTO!
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    [center] MOtor dan owner...
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    OKay...dah-dah la ye. Jom kita g tinjau lak menu minum petang...ini part paling best la kiranya kalau jejak kaki/jejak tayar kat Mersing!
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31
    borong kepok leko...

    kemudian...
    By mankuk at 2010-03-31
    ada pulak ikan masin...memang la ada ikan masin, tak kan pak cik kedai ni nak gantung sport rim 17' & 18' dengan tayar MAXXIS 90/90....kan?

    [center]"K, tolong beratur ye dik, jangan rebut-rebut".
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    Okay, sekarang waktu minum petang...ini view tepi restoran tepi pantai...boleh nampak mesejid sri mersing tadi di atas bukit. nampak tak?
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31
    haaaaa...masing-masing kat table menanti juadah minum petang...
    [center] maka hidangan yang sama pun sampai...tapi yang ini lagi best dr kat pantai air papan tadi!
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31
    [center] Cekodok...cekodok...cekodok!(gambar cekodok kat sini x amik, sebab x sempat tangkap dah habis...)
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31
    [center] french fries...layannnnnnnn....

    Okay, waktu ni...sumer zxrians dah mula beredar....nikman cam biasa la, folo zxrians...pakai duro la katakan...muahahahaha...
    So, hanya tinggal kami ber-empat balik menuju ke pasir gudang melalui jalan yang sama...dan kami stop di RV pagi tadi...Sesuai dengan ucapan ini....
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31 ......sila la datang lagi!

    Perjalanan kami malam itu, diteruskan menuju ke bandar JB. Saya yang beriya-iya nak ke Danga Bay. Dah lama tak kesana. Jalan memang gelap. Cuma bertemankan lampu-lampu kereta dan lori yang melalui arah yang sama. Dah la jalan banyak korner...lori datang dari arah yang bertentangan. Kadang-kadang turut memberikan high-beamed kepada kami. Jadi, kami terpaksalah slow n steady di atas kips masing2. Bila lalu di kawasan kelapa sawit, dah semestinya visor akan kotor sebab terlalu banyak langgar lari serangga-serangga malam.
    Kami tiba di bandar Baru Uda lebih kurang jam 10-11 malam. Ali_wng mengetuai perjalanan ini.

    JB, bandar yang sedang pesat membangun. Kalau dahulu Danga Bay cuma ada Restoran panjang berhadapan pantai...tapi sekarang sudah berubah wajahnya. Stall hawker, kenderaan-kenderaan lain, kereta, teksi; mengisi setiap laluan. Ada juga superbikers yang menghabiskan malam minggu mereka di situ. Kami berhenti minum (TTS DB) - TTS Danga Bay...sambil usha2 awek-awek yang gerek kat situ...contoh nya macam yang sorang ni...
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    Well, rasanya masih tak sah lagi trip ni kalau x pergi kena AYAM PENYEK! bak kata Ali_wng dan Faiz..."AYAM PENYEK, CAMPAK AYAM KAT JALAN...KENA LANGGAR DAN BOLEHLAH MAKAN PASTUH...CEHH..." Jangan tertipu dengan mitos ni ye....sebenarnya ayam penyek ni macam pecel leleh kat Kg Dato Keramat jer. Tapi, memang best!

    Kami - Masing-masing dah pun keletihan, next destination...RUMAH FAIZ. (Otak aku dah x sabar-sabar, nak rehat...nak rehat...).

    Alhamdulillah, perjalanan hari ini selamat sepenuhnya.

    Kami bersarapan di kawasan rumah Faiz KRR keesokan harinya... Sehingga jam 10 pagi, kami bertolak pulang ke Kuala Lumpur.

    Dalam perjalanan pulang...memang best juga sebabnya, kelebihan nya ride di sebelah siang; kami berpeluang menikmati pemandangan sepanjang highway PLUS menuju ke Melaka. Cuma berhenti di beberapa RnR apabila enjin mula menaikkan jarum overheat serta kami sempat singgah di Ayer Hitam untuk membeli sedikit buah tangan. Tapi malangnya, berlaku kemalangan kecil di mana tongkat motor milik wadin patah lalu tumbang menyembah bumi...
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    So, terpaksa lah runner ke kedai motor berhampiran untuk menukar clutch yang patah....
    haaaaa...seeee? dah tukar baru.... Smile
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    [center] okay...trip dah habis ye!
    [center]
    By mankuk, shot with Canon EOS 450D at 2010-03-31

    Jadi...ride lah selalu okay...yang paling penting "Born To Ride, Ride safe and safety first"

    nekman

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by nekman on Wed Mar 31, 2010 7:17 pm

    Mmmg gambar yang mantap seperti dijangka dari bro Man_Klia (tengok camera dah tau), kita tunggu video dari bro Art pulakkk!!!

    ranjau_berduri

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ranjau_berduri on Thu Apr 01, 2010 2:28 pm

    nak video...

    wadin

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by wadin on Fri Apr 02, 2010 10:39 am


    TTS di Danga Bay.Keadaan banyak berubah dari dulu. BAru sampai dari MErsing . Time 11.00pm kot...Tengah sembang pasal next trip Pontian..blaa blaa bla


    View dari seberang jalan...Motor hijau , awek pun pakai hijau Laughing


    Happening Beb Mengalahkan kan KL......Sempat juga usha kedai brg motor jap:)

    [img][/img]
    Breakfast nasi lemak di Taman U sebelum pulang ke KL.... aku tibai roti canai dan nasi lemak:) Satu meja 4 org tapi pinggan ada 5.Smile....


    One trip,one brand bike but different generation,one dream, one hard ride. Look forward to be One Malaysian .
    Zx memang cantik dan good bike... Cool
    JUtaan terimakasih kepada semua biker JOhor...Minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau lain2 dari kami......

    Art

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Art on Fri Apr 02, 2010 12:05 pm

    wadin wrote:
    JUtaan terimakasih kepada semua biker JOhor...Minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau lain2 dari kami......
    Sama2 bro. Don't worry. We're very happy to meet U and Man klia. Insyaallah kita akan berjumpa lagi di masa akan datang.

    readz_one69

    dak t6 kluang

    Post by readz_one69 on Mon Apr 05, 2010 12:59 am

    aku baru je pasal program ni... klau aku tau, aku ikut.. mklumlah... baru je berkecimpung dalam dunia kips ni... klau ade ape2 program lain, roger2 la... Laughing

    mzul

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by mzul on Mon Jul 26, 2010 12:59 am



    setelah beberapa purnama, baru ada video dari tank cam bro Art ... enjoy dulu

    ryuganz

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by ryuganz on Mon Jul 26, 2010 1:18 am

    Nice, baru aku perasaan pic pic sini, but some overexposed.haha, nvm, aku dh bnyk kali gi mersing, by bike and car.ado project sana.
    lupa nak bagitau, patut gi pantai pasir lanun and pantai penyabong. sane air laut hijau jernih/biru, mcm kt pulau tioman.cuma hati hati je la, bnyk periuk api (taik lembu) kt jalan ke sana. Razz

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE n GAMBIR2 1 HARI PUSING2 MERSING - Southern Kippers

    Post by Sponsored content Today at 8:28 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:28 pm