Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    Idris Bin Mat Seman

    kawasakikips owner kippers utara

    Post by Idris Bin Mat Seman on Fri Apr 09, 2010 10:39 pm

    apa barang ni kippers utara.jommmmmmm sok.nanti tunggu jari hantu
    sampai.walau jauh dari penang sanggup datang jumpa kengkawan.
    mesti sampai cepat sebab pakai kuasa hantu,hehe

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 1:09 am

    ada x kippers yg dok perlis??

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 1:28 am

    pcq5913 wrote:
    ariff-NINJA wrote:DESIGN BANNER KIPS UNTUK UTARA... ade ape2 cadangan atau tak pueh hati, boley la kumen2 yer... sy cuba buat yg terbaik....

    PILIH DESIGN A atau B

    bagi aku seeloknya pilih B pasaipa..... nampak sopan sikit, kalu A nanti orang cop kita ni mat sempit pasai ada gambaq moto nak tumbang tu... apapun keputusan ditangan anda, nak buat nanti bagitau...




    design A ader gambir geng kiter meleper, dah siap edit.... design B biasa sahaja.... tulisan jer special dan ada tulis NORTH ZONE (ZON UTARA)....


    yg B pnyer lg ok aku rasa..bkan sumer kippers pandai meleper..

    Idris Bin Mat Seman

    kawasakikips owner kippers utara

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sun Apr 11, 2010 11:20 am

    syabas kippers utara,dah ada bena sendiri.dah siap ke?semalam bena kips dah
    gegar unisel.artis diana pun berposing depan bena kita.yoyoyo.

    muaz melake

    KIPS dari kedah....jom kumpul..

    Post by muaz melake on Mon Apr 12, 2010 7:04 am

    salam..ada x dalam forum ni kipers dari Kedah???lot kalu ada leh kumpul minum2 ke...konvoi ke?
    kalu ada best gak..leh kuar sebulan sekali dgn famili kips ni..skrg geng dgn Lc je..x layan..
    respon geng..k
    ni la motor aku..kot2 jumpa,ternampk ke..tegur la..haha

    BiKeS3386

    oioi

    Post by BiKeS3386 on Mon Apr 12, 2010 11:38 am

    ngn lc mmg tak belah layan top la


    Last edited by BiKeS3386 on Mon Apr 12, 2010 11:40 am; edited 1 time in total

    BiKeS3386

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by BiKeS3386 on Mon Apr 12, 2010 11:39 am

    muaz melake wrote:salam..ada x dalam forum ni kipers dari Kedah???lot kalu ada leh kumpul minum2 ke...konvoi ke?
    kalu ada best gak..leh kuar sebulan sekali dgn famili kips ni..skrg geng dgn Lc je..x layan..
    respon geng..k
    ni la motor aku..kot2 jumpa,ternampk ke..tegur la..haha

    cun siot moto ang...

    muaz melake

    wasalam

    Post by muaz melake on Mon Apr 12, 2010 11:51 am

    x brapa cun lagi..ngah nak modi len..kalu da geng kat kedah leh kongsi idea..tukar2 barang ke..contact gua kat
    muaz_manad@yahoo.com

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Mon Apr 12, 2010 12:08 pm

    BiKeS3386 wrote:
    muaz melake wrote:salam..ada x dalam forum ni kipers dari Kedah???lot kalu ada leh kumpul minum2 ke...konvoi ke?
    kalu ada best gak..leh kuar sebulan sekali dgn famili kips ni..skrg geng dgn Lc je..x layan..
    respon geng..k
    ni la motor aku..kot2 jumpa,ternampk ke..tegur la..haha

    cun siot moto ang...

    Brapa cost buat tail cm tue...cm smarties je aku tgk....

    muaz melake

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by muaz melake on Mon Apr 12, 2010 12:14 pm

    helmynyte89 wrote:
    BiKeS3386 wrote:
    muaz melake wrote:salam..ada x dalam forum ni kipers dari Kedah???lot kalu ada leh kumpul minum2 ke...konvoi ke?
    kalu ada best gak..leh kuar sebulan sekali dgn famili kips ni..skrg geng dgn Lc je..x layan..
    respon geng..k
    ni la motor aku..kot2 jumpa,ternampk ke..tegur la..haha

    cun siot moto ang...

    Brapa cost buat tail cm tue...cm smarties je aku tgk....

    rm400..single sit..tp aku beli dari kawan..siap dah mcm ni..

    BiKeS3386

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by BiKeS3386 on Tue Apr 13, 2010 12:37 pm

    rm400..single sit..tp aku beli dari kawan..siap dah mcm ni..[/quote]

    owh...tp cover rantai takda mcm kosong sgt la...kalu ko taruk mudguard antara monoshock absorber ngn tayar belakang tu lagi cun kot...aku da plan nak custom...fairing ori aku nak simpan...syg la nak lanyak SE punya coverset...

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Tue Apr 13, 2010 12:48 pm

    Sesapa yang dah wt custome fairing or tail or any pengubahsuaian pada jentera anda,sila2lah lampirkan gambar anda diruang galery and cost...
    mana taw kot2,ade kippers2 lain yang berminat nak buat seperti custom anda.
    Aku dgr kippers area utara and selatan(jb) banyak dah custom jentera mereka... kongsi2 la maklumat sesama kippers....tq

    ranjau_berduri

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ranjau_berduri on Tue Apr 13, 2010 1:36 pm

    aku dengar ARNINJA eksident tol ker??

    ariff-NINJA

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ariff-NINJA on Tue Apr 13, 2010 1:49 pm

    KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut Crying or Very sad
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km

    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi

    muaz melake

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by muaz melake on Tue Apr 13, 2010 2:00 pm

    BiKeS3386 wrote:rm400..single sit..tp aku beli dari kawan..siap dah mcm ni..

    owh...tp cover rantai takda mcm kosong sgt la...kalu ko taruk mudguard antara monoshock absorber ngn tayar belakang tu lagi cun kot...aku da plan nak custom...fairing ori aku nak simpan...syg la nak lanyak SE punya coverset...[/quote]
    Ooo..ye?thanks..pastu kalu tayar besar ada rffect x kat motor?

    muaz melake

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by muaz melake on Wed Apr 14, 2010 4:17 am

    kurt2812 wrote:ada x kippers yg dok perlis??
    aku kedah..ko perlis? aku ngah tercari2 kippers kedah ni..masih belum ketemu

    ariff-NINJA

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ariff-NINJA on Wed Apr 14, 2010 7:55 am

    muaz melake wrote:
    kurt2812 wrote:ada x kippers yg dok perlis??
    aku kedah..ko perlis? aku ngah tercari2 kippers kedah ni..masih belum ketemu


    kippers dari kedah contact abg azhar, di serdang kedah...kalu rajin mai la sini yup....

    deen325

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by deen325 on Wed Apr 14, 2010 10:52 am

    ali_wng wrote:aku dengar ARNINJA eksident tol ker??

    tul lah tu apa yg ko dengar...

    dr kura2 dah update info nyer...

    BiKeS3386

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by BiKeS3386 on Thu Apr 15, 2010 2:36 pm

    ariff-NINJA wrote:KHAIRUL aka ARNINJA DOWN!!! EKSIDEN SENDIRI hari ahad malam isnin jam 12 malam di valdor, sps, peneng...

    keadaan sifu : * parah d lutut dan perut Crying or Very sad
    * pitam stelah kpala kena hentakan di jalan raya
    * terseret dalam 5 atau 10 meter
    * keadaan stabil dan mampu gelak ketawa selepas menjalani rawatan d hospital
    * jatuh di sebelah kiri

    punca : * garisan kuning di hadapan skolah menyebabkan motot hilang kawalan dalam kelajuan 120km

    keadaan moto : * masuk ICU di bengkel Jawi

    aku doakan semoga cepat sembuh...pada kippers yg len ati2 k...enjoy our ride safely..

    BiKeS3386

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by BiKeS3386 on Thu Apr 15, 2010 2:39 pm

    Ooo..ye?thanks..pastu kalu tayar besar ada rffect x kat motor?[/quote]

    hmm...berat sket la mtor..mayb top ada effct kot...tak tau la tuh dari segi teori jer...hmm, 2 ari lepas mmber aku bgtau aku dia nampak zx-150rr pakai rim 250r tp tayar saiz 120...smart gak dia kata...
    mybe corner lagi grip la sbb permukaan side lebih lebar...tgk tayar pae yg ko pakai jugak...

    adzhar

    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara - Cuma cadangan Aku .

    Post by adzhar on Thu Apr 15, 2010 10:42 pm

    Aku pakai tayar belakang 120/70-17 ok ! conner bagus , straight road ada berat sikit ! x brapa sesuai nak ke track ,jln2 buat pi keja ok la...!he..he..he..!
    maaf ye ! aku bkn kaki track ! .
    Satu lagi cadangan aku taktaulah kau org suka ka tak ! Mana2 kipers yg Down ke! accident ke! KITA buat collection derma berapa2 yg iklas ! tak kira
    berapa yg mampu ! Minta Kipers yg DOWN tu ambil gambar yg cedera , motor yg rosak & Account Bank , siarkan dlm forum !, kemudian kita bagi kalau
    dekat / pos kalau jauh . INI sekurang2nya meringankan beban member2 kita yg accident.! Tau lah bukan semua kipers yg kantong penoh !
    Dan sesuai dgn LOGO kita WE ARE KIPS FAMILIES !

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Fri Apr 16, 2010 1:41 pm

    Semoga kippers arninja cepat sembuh...
    Cadangan menarik bro Adzhar..
    WE ARE KIPS FAMILIES

    khyan6920

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khyan6920 on Fri Apr 16, 2010 2:20 pm

    minggu lepas balik penang,,
    tts malam minggu budak2 kips penang...
    mmg havoc...
    Spoiler:














    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by carlnain on Fri Apr 16, 2010 2:37 pm

    Meriah2..!!!!!!!!
    Bagus2 apa kata korang buka trit baru kat gallery atasa nama TTS UTARA

    So sume pict TTS utara leh letak kat c2.


    P/S: Pg tadi lalu kat LDP ternampak la ada kippers plate utara yg lalu sebelah aku , flower peluk mantap tu.
    abg sayang g anto g keje kot....siapa haaa...hahaaa...haaaa


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    khyan6920

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khyan6920 on Fri Apr 16, 2010 2:47 pm

    carlnain wrote:Meriah2..!!!!!!!!
    Bagus2 apa kata korang buka trit baru kat gallery atasa nama TTS UTARA

    So sume pict TTS utara leh letak kat c2.


    P/S: Pg tadi lalu kat LDP ternampak la ada kippers plate utara yg lalu sebelah aku , flower peluk mantap tu.
    abg sayang g anto g keje kot....siapa haaa...hahaaa...haaaa

    ko betol ker ny carl??? mesti pakai ms88 kan?? mat rempit mne ntah tuh... bukan aku kan??? ada nampak sticker 1 malaysia ke kat plat?? x kan??

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am