Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    arninja5984

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by arninja5984 on Sat Sep 04, 2010 2:06 am

    adzhar wrote: Salam kepada semua KIPPERS di Seluroh Malaysia khasnya KIPS UTARA !!!! Very Happy Very Happy Very Happy
    PENGUMUMAN.. Disini aku dapat tahu bahawa SIFU KITA ARNINJA akan keluar motor BARUnya
    yg KE 2 KIPS ,selepas HILANG beberapa bulan yg lalu !!! cheers cheers cheers .TAHNIAH di ucapkan . flower flower setelah sekian lama menyepi ... Sleep Sleep Sleep
    Disini aku harap keadaan akan bertambah CERIA dengan kembalinya SIFO UTARA ini yang
    sangat terkenal di UTARA dan di Track SEPANG . afro
    Dapatlah kira nya SIFO menurunkan ilmunya yg betul cara2 menunggang dijalan raya
    dan di litar lumba. lol! sekian terima kasih .. sunny sunny sunny

    Salam kepada Semua kawan2 kips...

    Terima kasih Abg Adzhar atas pengemuman tu..ha..ha..ha..
    ingat nak wat suprise muncul diam2 jer..(saya budak baru belajar..)
    terima kasih juga pada kawan2 kippers yg selama waktu saya menyepi ni
    bagi semangat dan dtang umah sembang2..
    Ada gak bunyi2 dari kawan2 utara yg kata "apa la ninja ni tapi ajak orang join dianya senyap jer.." maaf saya pohon tapi org takde motor..senyap jer la..(macam signature sifu sya cakap la.."you better give all out or do nothing"
    Insyallah boleh jer kita kongsi ilmu sama2,saya bukan sifu.. malah jauh sekali boleh digelr dengan gelaran tu..sya juga masih belajar dan terus belajar agar dapat gaya dan cara penungangan yg selamat dan betul..

    Sama2 kita enjoy dan berkongsi bila jumpa TTs nanti ok..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    kick_ingoal

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kick_ingoal on Sat Sep 04, 2010 11:24 am

    saya nak tanya skit,ada x kippers utara yang stay or keja kt area central/selatan yang nak balik cuti raya nanti Question

    kalo ada boleh gak ride skali kot2 kena time yang sama Wink

    syafiq1193

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq1193 on Tue Sep 07, 2010 11:26 am

    Salam Sejahtera semua kipers penang.... Disini saya ada kemuskilan berkenaan moto kips saya ni... moto ni dah masuk 1 thn... n meter perjalanan dah cecah 20000KM... so skarang moto ni bila jalan dalam 20KM mesti engin mati secara tiba2... kemudian selepas beberapa minit berhenti ( enjin dah cooldown ) bru boleh start balik.... Kenapa erk??? :-)

    hakim

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by hakim on Tue Sep 07, 2010 4:51 pm

    itu la jem panas namanya... kott.... pegi top oberrholll.. InsyaAllah masalah slesai...

    ranjau_berduri

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ranjau_berduri on Tue Sep 07, 2010 5:07 pm

    syafiq1193 wrote:Salam Sejahtera semua kipers penang.... Disini saya ada kemuskilan berkenaan moto kips saya ni... moto ni dah masuk 1 thn... n meter perjalanan dah cecah 20000KM... so skarang moto ni bila jalan dalam 20KM mesti engin mati secara tiba2... kemudian selepas beberapa minit berhenti ( enjin dah cooldown ) bru boleh start balik.... Kenapa erk??? :-)
    serbis carb?? What a Face What a Face


    _________________
    xpuas hati, kasik banned ajer...

    khyan6920

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khyan6920 on Tue Sep 07, 2010 5:08 pm

    check plug jer bro.. mayb plug kong dah kot... flower
    penang area mne bro?? raya meh la pmtg pauh.. cheers

    syafiq1193

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq1193 on Tue Sep 07, 2010 7:08 pm

    khyan6920 wrote:check plug jer bro.. mayb plug kong dah kot... flower
    penang area mne bro?? raya meh la pmtg pauh.. cheers


    Plug dah tukar... than bila bawak balik jd jugak... ingat nak wat servis carb bru ok kot... Png area bukit tengah jew.... insyallah...

    bravekids

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by bravekids on Tue Sep 07, 2010 10:16 pm

    jom tts raya kt bagan nanti... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Wed Sep 08, 2010 12:16 am


    Assalam..kom Shafiq !! Cool Aku rasa hang punya CDI nak kong laa... Shocked
    1) cuba pi check caburater..service.
    2) check CDI ( Igniter )
    aku selalu pi MegaFortune bagan lalang , BM..cari Man mekanik atau pi Parit Buntar
    kedai kat tepi sungai tu ...Tong Cai otai pomen ..banyak superbike pi kat dia..!!
    takat tu aku leh rekomen kat hang !!! cheers cheers cheers
    atau roger aku.. Suspect Wink Wink Wink

    syafiq1193

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq1193 on Wed Sep 08, 2010 12:42 am

    adzhar wrote:
    Assalam..kom Shafiq !! Cool Aku rasa hang punya CDI nak kong laa... Shocked
    1) cuba pi check caburater..service.
    2) check CDI ( Igniter )
    aku selalu pi MegaFortune bagan lalang , BM..cari Man mekanik atau pi Parit Buntar
    kedai kat tepi sungai tu ...Tong Cai otai pomen ..banyak superbike pi kat dia..!!
    takat tu aku leh rekomen kat hang !!! cheers cheers cheers
    atau roger aku.. Suspect Wink Wink Wink

    wslm.... td aku bg dkt kedai superbike dpn umah nie... first dia suspect minyak aku campur air...
    so td try jugak keringkan tank n karb... pas tu try isi minyak balik masih jd perkara yang sama... semput n mati enjin...
    so td aku tinggal moto aku kat kedai tu untuk servis karb.... so iktiaq je la sbelum raye nie... hehe nak braye dgn KIPS ni jgk nnt... :-P

    anakjin

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by anakjin on Thu Sep 09, 2010 12:54 pm

    as.. salam
    problem bro sebijik mcm problem saya.
    Saya kena main suis kunci atau suis on/off. baru leh hidup engine balik.

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Wed Sep 22, 2010 11:02 am


    Salam kippers semua ! cheers
    Pada 18 sept 2010 sabtu KIPS UTARA telah mengadakan TTs Raya dari
    rumah ke rumah kippers yg buat open house . Disini aku ingin merakamkan berbanyak2
    terima kasih kepada :
    1) Arief Ninja , Parit Buntar - OPEN HOUSE.
    2) Shahir , Lake Bukit Merah - Maj.Perkahwinan.
    3) Fikri Lorenzo , Bandar Baru - OPEN HOUSE.
    4) Obie , Kulim - OPEN HOUSE.
    5) SIDI , Lunas , - OPEN HOUSE.
    6) KR Fit Andrea Dovizioso , Penaga - OPEN HOUSE.
    7) Rumah AKU , Serdang - OPEN HOUSE.
    Cool Lee Ninja 250R P/Buntar.
    9) Ninja Syed 250R Sg.Petani.
    11) FZ Mat Ben Spies , Penang.
    12) Khor Takahashi , BM.
    13) Wan Carlos Cheaca , Kulim.
    14) Hafiz Casey Stoner , Alma .
    15) KR Babykips Angah , P/Buntar .
    16) Bro MIE Taiko , Alor Star.
    17) Isani Hardcore RIDER ,Kepala Batas.
    18) Khalis Rambokips , BM .
    19) Sifo Lan Lit Lau .
    20) Chief Marshal KIPS Utara Dr.KURA2.
    21) Black Mamba - Special Guest - Taiping/Klang.

    * Our next TTs will be Baling / Pekan Danok / Tasik Kenyir...nantikan tarikh akan
    di umumkan !!!! flower flower flower lol! lol! lol! bom cheers Terima Kasih .!!!

    sood_penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by sood_penang on Wed Sep 22, 2010 6:47 pm

    adus... tgk list name un dah asa jealus...
    best tts..
    moto plak buat hal last2 minit...
    hope next tts ley la join an... huhuh..
    sdey toll Sad

    falcon78

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by falcon78 on Thu Sep 23, 2010 11:35 pm

    lol! salam perkenalan...

    ada masa nak join korang gak..

    hari-hari trip semanggol-parit buntar..

    boring gak naik motor sorang sorang

    isani

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by isani on Fri Sep 24, 2010 8:38 pm

    Join jangan tak join...bagi meriah skit TTS utara.
    cheers

    sood_penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by sood_penang on Wed Sep 29, 2010 3:18 am

    yah,,, smemngnya utara the best

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Wed Sep 29, 2010 6:11 am

    Salam buat semua teman2 kippers or yg sewaktu dengannya...
    agak lama aku dah x join forum or pape ride..
    nak cari ruang sembang lebat pon dah tak beberapa nak jumpa.. Laughing
    anyway just hope semoga korang smua sihat2 and happy2 slalu..
    myb another year dapat lagi aku join korang semua ride..
    safe ride bro2 skalian..and wish me luck k..time kasey..
    Very Happy
    Salam perantauan daripada aku, helmynyte89..




    Jika ada sumur diladang,
    boleh hamba menumpang mandi,
    jika ada umur yang panjang,
    dapat kita berjumpa lagi, hidup kawasaki! tongue

    arninja5984

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by arninja5984 on Fri Oct 01, 2010 4:04 am

    helmynyte89 wrote:Salam buat semua teman2 kippers or yg sewaktu dengannya...
    agak lama aku dah x join forum or pape ride..
    nak cari ruang sembang lebat pon dah tak beberapa nak jumpa.. Laughing
    anyway just hope semoga korang smua sihat2 and happy2 slalu..
    myb another year dapat lagi aku join korang semua ride..
    safe ride bro2 skalian..and wish me luck k..time kasey..
    Very Happy
    Salam perantauan daripada aku, helmynyte89..




    Jika ada sumur diladang,
    boleh hamba menumpang mandi,
    jika ada umur yang panjang,
    dapat kita berjumpa lagi, hidup kawasaki! tongue

    salam...wah bro sekarang sudah sambung kat uk woo..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Mon Oct 04, 2010 2:11 pm

    falcon78 wrote: lol! salam perkenalan...

    ada masa nak join korang gak..

    hari-hari trip semanggol-parit buntar..

    boring gak naik motor sorang sorang

    salam bro.. mai la join kitorang lepak kat market bagan serai setiap hari ahad 10am. petang ahad selalu kami lepak kat bukit merah. tu pun kalu sudi la huhuhu....
    Very Happy Very Happy

    falcon78

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by falcon78 on Tue Oct 05, 2010 4:49 pm

    kalau kedai depan market tu tau la aku,,,Ada masa aku pi.. kalau bukit merah ,,
    petang ahad korang naik laketown ker? Ada kelapangan aku join walaupon aku ni jenis
    pendiam,, sebab tu nickname falcon,,,Tapi area parit buntar banyak nampak motor kips..
    yang tu korang ker...Kedai sticker lepas trafik light nak masuk pekan parit buntar tu
    korang selalu pi tak,,Yang nyonya kedai cakap kuat-kuat tu.. ingat nak buat sticker lining
    untuk rim,,

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Fri Oct 08, 2010 10:14 am

    falcon78 wrote:kalau kedai depan market tu tau la aku,,,Ada masa aku pi.. kalau bukit merah ,,
    petang ahad korang naik laketown ker? Ada kelapangan aku join walaupon aku ni jenis
    pendiam,, sebab tu nickname falcon,,,Tapi area parit buntar banyak nampak motor kips..
    yang tu korang ker...Kedai sticker lepas trafik light nak masuk pekan parit buntar tu
    korang selalu pi tak,,Yang nyonya kedai cakap kuat-kuat tu.. ingat nak buat sticker lining
    untuk rim,,

    ooo kedai stiker taman wawasan jaya tu... selalu dah... wat stiker murah gak kat dia.. sebenarnya kami selalu lepak kat market bagan serai pastu pi tepi kolam bukit merah tu jer.. bli barang makanan kat pekan hari ahad tu pastu pi bekelah kat tepi kolam bkit merah tu.... Very Happy bro xder no phone ker?kalu ada leh contact... mana la tau kot2 nanti kami nak p makan MEE BRASSSAPPP kat tanjung piandang leh join...

    falcon78

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by falcon78 on Sat Oct 09, 2010 8:46 pm

    no hp; 016-5675455
    malek...
    Wokey.....Nanti aku pusing-pusing cari korang,,
    nak tanya,, korang semua ada berapa orang,,, yang aku pernah nampak
    kat market tu 2 bijik parking rapat-rapat,,

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Sun Oct 10, 2010 3:13 pm

    falcon78 wrote:no hp; 016-5675455
    malek...
    Wokey.....Nanti aku pusing-pusing cari korang,,
    nak tanya,, korang semua ada berapa orang,,, yang aku pernah nampak
    kat market tu 2 bijik parking rapat-rapat,,

    kat market tu aku ngan adik je.(pasal aku nega) tapi selalu ada bdk sg bogak lepak skali.. krz n krzzx
    kira suma dalam 6 biji yg aktif... yang x aktif dalam 20 org kat bagan serai ni.. macam2 kaum ada huhuhu 1 malaysia la katakan.... phone aku 0103877718(along)
    selalu yg lepak kat market ni...
    1. along (aku le tu)kr
    2. atan krz
    3. omaga krzzx
    4. mamat kr
    5. bobo kr
    6. ajib krz

    petang ahad kami pi bukit merah, lepak sana Twisted Evil

    falcon78

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by falcon78 on Sun Oct 10, 2010 9:56 pm

    memang betul sangkaan aku....
    Korang yang niaga kat market tu.. kalau 2 oarang.. maksudnya yang kurus tu adik lah..
    Aku pergi pusing kolam bukit merah ahad dalam kol 5.45-6.00 tak nampak pon..
    Mungkin salah time..


    arninja5984

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by arninja5984 on Thu Oct 14, 2010 6:24 am

    Salam sumer kippers..

    Sabtu ni 16/10/2010 aku ada sessi layan corner & layan tengok burung..pada sapa2 yg berminat nak follow atau nak tengok boleh la join...dah lama tak wat aktiviti weekends ni. detail leh tengok kat bawah..

    Tarikh & Masa: 16/10/2011 (Sabtu) jam 8:30pgi.

    RV Point : Selepas tol jambatan Pulau Pinang (pondok tunggu bas)


    Syarat2 nak join: Sila pakai pakaian yg sesuai,full face helmets,jacket, gloves,padding dan boots.(kalu nak layan corner la).

    Takde paksaan untuk join, sapa yg berminat dan nak sama2 belajar cornering technic leh la datang..(nak datang join minum2 TTs breakfast pun bleh...)

    Yg confirm Join

    1.Arninja aka Khairul.
    2.Doctor kura2 aka Firdaus.
    3.
    4.
    5.

    Dan Petang tu plak pada pukul 5ptg kalu sapa2 yg ada kelapangan leh la hadirkan diri kat R&R Pantai Bersih, ada meeting yg telah diaturkan oleh wakil Kips Utara untuk membincangkan aktiviti2 akan datang untuk kippers utara..


    _________________
    "You better gived all out or do nothing"
    legend #34

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm