Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Wed Dec 23, 2009 11:42 am

    welkam tu da klab (WELCOME TO THE CLUB)
    nak mai perak utara bagitau la... boleh tts sekali
    alien alien

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Wed Dec 23, 2009 10:25 pm

    suhaimisobrie wrote:ckguazharazali:sy dok kat area behrang 2020 tp kerja ngajo kat sek men teknik teluk intan...so bukak sek nnt ngulang naik motor ler hari2 (kalo hari xhujan ler)

    Welcome to da club bro...Sek teknik t.i my ex skool..heheh tongue
    Nti lau dah ramai kips perak, leh la kte tts area perak lak..
    ayuh memeriahkan lagi group kipper kita.. cheers cheers cheers

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Wed Dec 23, 2009 10:27 pm

    pcq5913 wrote:welkam tu da klab (WELCOME TO THE CLUB)
    nak mai perak utara bagitau la... boleh tts sekali
    alien alien

    InsyaAllah bro... aritue kami g pahang then saya g area pantai timur..
    so,insyaALLAH diharapkan otai2 kipps nie akan buat konvoi area utara and selatan pulak.. cheers cheers

    Idris Bin Mat Seman

    kippers perak

    Post by Idris Bin Mat Seman on Tue Dec 29, 2009 7:16 pm

    ayoh kippers perak jom kita sambut malam thn baru kat kl menjerit.rv tg malim jam 8mlm.destinasi kl blm tahu.mybe leh join sesama kita atau rmc atau mibc.atau kita naik awana.jom jom apa barang dok umah main forum.

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Tue Dec 29, 2009 8:58 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:ayoh kippers perak jom kita sambut malam thn baru kat kl menjerit.rv tg malim jam 8mlm.destinasi kl blm tahu.mybe leh join sesama kita atau rmc atau mibc.atau kita naik awana.jom jom apa barang dok umah main forum.

    Good idea... join bro.. cheers

    deen325

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by deen325 on Tue Dec 29, 2009 9:31 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:ayoh kippers perak jom kita sambut malam thn baru kat kl menjerit.rv tg malim jam 8mlm.destinasi kl blm tahu.mybe leh join sesama kita atau rmc atau mibc.atau kita naik awana.jom jom apa barang dok umah main forum.
    salam...
    caya lah bro...
    ini kira dah nak bakar semangat ni...
    haha..

    kami di KL menunggu...
    Very Happy Very Happy

    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by carlnain on Tue Jan 12, 2010 12:35 pm

    Perhatian Kipper Perak :

    Sesiapa yg join ride RMC behrang tlg letak RV point korang . Mana la tau
    kot2 ada member2 yg nak join .

    P/S : APa barang moto canteq2, siap ada radiator buat pusing2 kampong je.... Twisted Evil Twisted Evil


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Wed Jan 13, 2010 12:13 pm

    carlnain wrote:Perhatian Kipper Perak :

    Sesiapa yg join ride RMC behrang tlg letak RV point korang . Mana la tau
    kot2 ada member2 yg nak join .

    P/S : APa barang moto canteq2, siap ada radiator buat pusing2 kampong je.... Twisted Evil Twisted Evil

    tercabar rasanya hamba dengan kata2 tuanhamba, tapi apakan daya, keluarga hamba lebih utama, kerana hendak mendapat peluang pelepasan dari menteri pertahanan merangkap menteri kewangan amat susah sekarang ini.

    suhaimisobrie

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by suhaimisobrie on Thu Jan 14, 2010 10:36 am

    kat behrang tue kumpul kat area mana???? jam berapa jangkanya????

    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by carlnain on Thu Jan 14, 2010 12:08 pm

    suhaimisobrie wrote:kat behrang tue kumpul kat area mana???? jam berapa jangkanya????

    Bro leh contact2 cikgu azhar , bro idris tg. Malim akan bergerak ke jejantas Sg. Buluh.
    cikguAzhar / 0192588871/0176976744 / WPV7476 / Tjg.Malim,Perak/Datok Keramat.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Sat Jan 16, 2010 12:28 am

    Mari turun behrang yop..... cheers bounce cheers

    ckguAzharazali

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ckguAzharazali on Sat Jan 16, 2010 7:26 am

    suhaimisobrie wrote:kat behrang tue kumpul kat area mana???? jam berapa jangkanya????

    Suhaimi, sy akan follow Abg. Idris ke Sg Buloh ptg ni sbb nk ride skali dgn yg lain dr KL/Selangor/N.9 ke Behrang. Klu x dpt nak ikut, tunggu di Restoran Kak Aida di Behrang 2020 tu (sy pun x tau mana restoran tu sbb maklumat ni Abg Idris yg bagitau!) Rolling Eyes

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Sat Jan 16, 2010 12:21 pm

    ckguAzharazali wrote:
    suhaimisobrie wrote:kat behrang tue kumpul kat area mana???? jam berapa jangkanya????

    Suhaimi, sy akan follow Abg. Idris ke Sg Buloh ptg ni sbb nk ride skali dgn yg lain dr KL/Selangor/N.9 ke Behrang. Klu x dpt nak ikut, tunggu di Restoran Kak Aida di Behrang 2020 tu (sy pun x tau mana restoran tu sbb maklumat ni Abg Idris yg bagitau!) Rolling Eyes

    Saya pon tunggu abg idris yang gtaw waktunya...
    Kalau x silap tempatnye dekat bertentangan petronas tnjung malim.
    tempatnye tepi jalan je..kalau tak silap la...sebab aritue rasanya dah nampak kain rentang pembukaan nye...kalau silap jgn mare..hehehe...
    Anyway...jap lg saya bertolak g tnjg malim jmpa abd idris,insyaALLAH.

    suhaimisobrie

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by suhaimisobrie on Mon Jan 18, 2010 9:40 am

    sorry guyssss.....aku xdpt join kelmarin....kena handle camp prefect kat sekolah lakk.......aduiiii.......sedey rasanya....panas aku nengok gambar y'all....i/allah kalo ada g memana nnt kalo xde halangan,aku akan join......

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Sat Jan 23, 2010 11:10 pm

    Malam tadi member aku inform aku bgtau ade sebilangan (berbelas) moto kips kumpul kat area kedai makan kristal kat bandar baru Teluk Intan...
    Aku menjadi tak keruan sebab terkejut geng mana lak nie..
    Tapi tak diketahui info ini sahih atau tidak...jika benar,rupanya banyak jugak yang pakai kips area perak nie...
    akan ku kumpulkan nye semua... lol! lol! lol!

    suhaimisobrie

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by suhaimisobrie on Sun Jan 24, 2010 11:05 am

    semalam aku g pusing2 ke teluk intan xnmpk ler pulak geng2 tueeee.... waaaaa.... kalo ada meriah wooooo......
    helmi: kalo ko blk teluk intan contact ler aku, selalunya weekend aku blk teluk intan.

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Sun Jan 24, 2010 1:51 pm

    suhaimisobrie wrote:semalam aku g pusing2 ke teluk intan xnmpk ler pulak geng2 tueeee.... waaaaa.... kalo ada meriah wooooo......
    helmi: kalo ko blk teluk intan contact ler aku, selalunya weekend aku blk teluk intan.

    Arinie ade je kat teluk anson lagi..balik sok pulak..
    study
    Ptg nie jom semp-it wayang jom bro..malam kang nak lepak2 pon tarak hal punya..Kontek je..

    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by carlnain on Mon Jan 25, 2010 2:09 am

    helmynyte89 wrote:Malam tadi member aku inform aku bgtau ade sebilangan (berbelas) moto kips kumpul kat area kedai makan kristal kat bandar baru Teluk Intan...
    Aku menjadi tak keruan sebab terkejut geng mana lak nie..
    Tapi tak diketahui info ini sahih atau tidak...jika benar,rupanya banyak jugak yang pakai kips area perak nie...
    akan ku kumpulkan nye semua... lol! lol! lol!

    D serahkan tugas pada korang tuk menjejak kasih kippers2 yg ada d
    luar sana tuk bergabung dlm porem ni bro.
    Bila dah ramai peringkat state ,baru syiok tuk kippers2 dari
    negeri lain or Central ke tpt korang..... cheers cheers cheers


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    Idris Bin Mat Seman

    kippers tg malim

    Post by Idris Bin Mat Seman on Mon Mar 15, 2010 10:04 am

    aduyai...baru ade 3 ekot,akan ku cari lagi seramai boleh.yg tunggu se(no plat ade se)yg selalu jumpa kat jln ada je.nak kena berkempeng ni.ayuh kippers tg malim,keje kuat ckit tambah ahli

    1 penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by 1 penang on Thu Mar 18, 2010 11:34 am

    Idris Bin Mat Seman wrote:aduyai...baru ade 3 ekot,akan ku cari lagi seramai boleh.yg tunggu se(no plat ade se)yg selalu jumpa kat jln ada je.nak kena berkempeng ni.ayuh kippers tg malim,keje kuat ckit tambah ahli

    sabar abg idris....nanti ada lah tue... Laughing

    serangga jalanan

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by serangga jalanan on Thu Mar 18, 2010 1:09 pm

    tunggu bro...nti sy apply dok tg malim lak....hihi lol!

    ckguAzharazali

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ckguAzharazali on Fri Mar 19, 2010 6:33 am

    Ok Abg Idris, nnti sy kempen bile jumpa Kippers baru klu terjumpa di T.Malim ye! :-)

    serangga jalanan

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by serangga jalanan on Fri Mar 19, 2010 10:41 am

    aritu sy ade terserempak ngn kips rempit kt tg malim...kalu bro jumpa leh pujuk join club...xde la dok p rempit jerk...

    Idris Bin Mat Seman

    kippers tg malim

    Post by Idris Bin Mat Seman on Fri Mar 19, 2010 8:20 pm

    hah...mai2 sape nak dok tg malim.bagi ramai ckit warga kips tempat aku.dah ramai pakai kips kat sini.mungkin belum bertemu jodoh agaknya.dah ramai nanti baru aku boleh naik pangkat jadi penghulu kips.ha ha ha

    ariff-NINJA

    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by ariff-NINJA on Mon Mar 29, 2010 5:21 pm

    Salam KIPPERS pada rakan2 smua... sy membuka topik "Kawasakikips Owner KIPPERS Utara" khas untuk geng2 utara yg ingin berkongsi cerita dan xtvt.... rakan KIPPERS dari selatan, pantai timur dan barat juga boleh sembang2 di sini, berkongsi pengalaman dan mengemukakan cadangan pada rakan2 kita... topik ini dibuka bertujuan untuk merapatkan lagi silaturahim sesama rakan2 kita semua... WE ARE NOT JUST BIKERS, WE ARE BRODERS... WE ARE FAMILY KIPS... cheers cheers cheers


    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 4:07 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:07 pm