Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    doctor kura-kura

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by doctor kura-kura on Thu Oct 14, 2010 3:46 pm

    arninja5984 wrote:Salam sumer kippers..

    Sabtu ni 16/10/2010 aku ada sessi layan corner & layan tengok burung..pada sapa2 yg berminat nak follow atau nak tengok boleh la join...dah lama tak wat aktiviti weekends ni. detail leh tengok kat bawah..

    Tarikh & Masa: 16/10/2011 (Sabtu) jam 8:30pgi.

    RV Point : Selepas tol jambatan Pulau Pinang (pondok tunggu bas)


    Syarat2 nak join: Sila pakai pakaian yg sesuai,full face helmets,jacket, gloves,padding dan boots.(kalu nak layan corner la).

    Takde paksaan untuk join, sapa yg berminat dan nak sama2 belajar cornering technic leh la datang..(nak datang join minum2 TTs breakfast pun bleh...)

    Yg confirm Join

    1.Arninja aka Khairul.
    2.Doctor kura2 aka Firdaus.
    3.
    4.
    5.

    Dan Petang tu plak pada pukul 5ptg kalu sapa2 yg ada kelapangan leh la hadirkan diri kat R&R Pantai Bersih, ada meeting yg telah diaturkan oleh wakil Kips Utara untuk membincangkan aktiviti2 akan datang untuk kippers utara..

    lama x p kena mee goreng kedai teluk bahang tu..ok jumpa disana ya. Very Happy

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Wed Oct 20, 2010 10:31 am

    Majlis tertinggi kips utara- Dr Kura² dan Sifoo Lan Lik Lau mengajukan cadangan TTS dan tlah d persetujui oleh kippers smua utk

    i)Aktiviti OKtober 2010
    - 23 okt,sabtu-majlis kenduri kahwin 'adik perempuan' along PCQ5913 di alor pongsu bagan serai perak..
    - 30 okt,sabtu-majlis knduri kawin anjuran NBC CLUB di JITra KEDAH..

    ii) Aktiviti November 2010
    - 20 nov,Sabtu- MAjlis kenduri kawin BLACK MAMBA, Taiping Perak..

    iii)Aktiviti Disember
    - Tarikh blum ditentukan- Konvoi ke HADYAI,THAILAND (2HARI,1 MALAM)

    Bagi kippers yg nk join,sediakan

    -pasport antarabangsa perseorangan/berkumpulan
    -Geran moto original @ photostat utk Permit
    -Wang saku anggaran lebih kurang RM500
    -Moto berkeadaan baik/Roadtax & insurans OK


    Khabarnya di Hadyai byk barang2 accessories Kips boleh ddapati dan x ade di MALAYSIA..
    So,apa lagi....sediakan wang saja laa...

    BAgi persediaan utk TTS ke Hadyai,kippers bolehla menabung dari skarang

    (salinan dari obie)

    matbert

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by matbert on Thu Oct 21, 2010 1:10 am

    waaaa....hatnyai dah lama dah aku tak pi sana nie dgn motor...
    sana apa nak pun ada...time cuti sekolah nie...baguih...aku boleh balik peneng lepas tue balik kedah boleh lepak2

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Mon Oct 25, 2010 3:30 pm

    pcq5913 wrote:Majlis tertinggi kips utara- Dr Kura² dan Sifoo Lan Lik Lau mengajukan cadangan TTS dan tlah d persetujui oleh kippers smua utk

    i)Aktiviti OKtober 2010
    - 23 okt,sabtu-majlis kenduri kahwin 'adik perempuan' along PCQ5913 di alor pongsu bagan serai perak..
    - 30 okt,sabtu-majlis knduri kawin anjuran NBC CLUB di JITra KEDAH..

    ii) Aktiviti November 2010
    - 20 nov,Sabtu- MAjlis kenduri kawin BLACK MAMBA, Taiping Perak..

    iii)Aktiviti Disember
    - Tarikh blum ditentukan- Konvoi ke HADYAI,THAILAND (2HARI,1 MALAM)

    Bagi kippers yg nk join,sediakan

    -pasport antarabangsa perseorangan/berkumpulan
    -Geran moto original @ photostat utk Permit
    -Wang saku anggaran lebih kurang RM500
    -Moto berkeadaan baik/Roadtax & insurans OK


    Khabarnya di Hadyai byk barang2 accessories Kips boleh ddapati dan x ade di MALAYSIA..
    So,apa lagi....sediakan wang saja laa...

    BAgi persediaan utk TTS ke Hadyai,kippers bolehla menabung dari skarang

    (salinan dari obie)
    SALAM PENGUMUMAN PEMBETULAN !!!

    Tarikh KONVOI KENDURI Anjuran NBC Jatuh pada 6/ NOV /2010 Sabtu ke Jitra , Kedah

    bukan 30/Okt/2010 sabtu ni...!!! HARAP MAAF .

    Terima Kasih .
    UNTUK Keterangan lanjut sila hubongi SIFO

    LAN LIT LAU atau Head Marshall DR. KURA2....!
    afro lol! lol! lol!

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Sat Oct 30, 2010 11:17 am

    abg ad, pada 6/11/10 lepas pi kenduri kahwin apa pulak destinasi kita? kat kedah ni byk juga tempat menarik, seperti air terjun bukit perak dekat titi akar atau nak ke gunung jerai- http://northern.malaysianaturalheritage.com/?p=293 , 1200 meter dari paras laut.
    sporcket kena set 40 atau 41 utk dapat lebih tork supaya senang mendaki bukit masa naik gunung nanti.. ha.ha.

    NBC member boleh turut join in dan bawak kita jalan kat kedah ni.. apa macam? Laughing

    matbert

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by matbert on Sun Oct 31, 2010 2:38 am

    lu panjat gunung tinggi mcm nie cluth pn boleh terbakar la...huhuhu..
    ukit perak tak best ar...turun air terjun batu hampar yan,,lepas mandi oleh lepak dkat pantai murni boleh cuci mata tengok awekz....

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kurt2812 on Sun Oct 31, 2010 4:31 am

    sapa org perlis angkat tangan?? kg aku kt beseri..

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Sun Oct 31, 2010 8:47 am

    matbert wrote:lu panjat gunung tinggi mcm nie cluth pn boleh terbakar la...huhuhu..
    ukit perak tak best ar...turun air terjun batu hampar yan,,lepas mandi oleh lepak dkat pantai murni boleh cuci mata tengok awekz....

    pantai murni ok juga... janji dapat jln jln & lepak lepak...

    kick_ingoal

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kick_ingoal on Sun Oct 31, 2010 8:54 am

    kurt2812 wrote:sapa org perlis angkat tangan?? kg aku kt beseri..

    aku orang perlis tapi skrang keja kat subang Laughing

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Thu Nov 18, 2010 11:26 am

    hmmm nampak gaya aku xdapat nak p kenduri kat tepen nanti.. moto jem piston pecah blok jahanem. rod bengkok.. huhuuhuhuhu makan modal la lepas ni nak wat bagi elok balik.. pada pengantin.. hamba mohon maaf kerana xdapat menghadirkan diri pada hari tersebut......

    kick_ingoal

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kick_ingoal on Sat Nov 20, 2010 7:46 pm

    salam,saja nak bagitau saya nak balik perlis 1/12 ni,kalau2 ada kippers utara yang dari KL or selatan yang kebetulan nak balik sekali boleh la gerak sama2,saya solo rider ja Laughing

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Fri Nov 26, 2010 8:59 am


    Salam Kippers Semua ! afro

    PENGUMUMAN ! , Maj Kenduri Kawin Jemputan Glo Tech Bikers ( Pak Dan )di

    Bandar Baru pada 27.11.2010 .Dengar khabar bayak Superbikes yg diundang !

    Pada kippers yg nak joint sila tunggu kat Tol Bandar Baru jam 11.30-12.00tgh.

    tolong jangan LEWAT !!!! No No No

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Fri Nov 26, 2010 9:28 am


    PENGUMUMAN Activiti KIPS Utara !

    Salam Kippers semua , afro

    Pihak Pejabat Belia dan Sukan SPS ( Seberang Prai Selatan ) bersama

    POLIS DiRAJA Malaysia menjemput KIPS Utara untuk KONVOI AMAL membantras

    Jenayah - Pusing2 SPS . flower

    Pihak penganjur mensasarkan lebih 30 biji motosikal mengambil bhg.

    Peserta akan di beri T-Shirt ,makan + minum dan minyak petrol percuma.

    Aku harap Progrem AMAL yg tidak boleh ditolak oleh Kippers.

    Bagi sesiapa yg FREE & berminat nak joint SILA :-

    Tunggu kat TOL Jawi 7.30 pagi - 8.00 pagi 5/12/2010 atau terus ke

    Komplek Belia & Sukan SPS . Laughing Laughing Very Happy

    Untok keterangan lanjut SILA Hubongi :

    Ninja Green aka Saiful
    +60142435284 / 0135077992 lol!

    dreamers_vault

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by dreamers_vault on Fri Nov 26, 2010 11:58 am

    TT Kips Ipoh : 27 Nov - 10 mlm : Dataran Ipoh. Dijemput hadir

    halimien

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by halimien on Sat Nov 27, 2010 10:50 pm

    adzhar wrote:
    PENGUMUMAN Activiti KIPS Utara !

    Salam Kippers semua , afro

    Pihak Pejabat Belia dan Sukan SPS ( Seberang Prai Selatan ) bersama

    POLIS DiRAJA Malaysia menjemput KIPS Utara untuk KONVOI AMAL membantras

    Jenayah - Pusing2 SPS . flower

    Pihak penganjur mensasarkan lebih 30 biji motosikal mengambil bhg.

    Peserta akan di beri T-Shirt ,makan + minum dan minyak petrol percuma.

    Aku harap Progrem AMAL yg tidak boleh ditolak oleh Kippers.

    Bagi sesiapa yg FREE & berminat nak joint SILA :-

    Tunggu kat TOL Jawi 7.30 pagi - 8.00 pagi 5/12/2010 atau terus ke

    Komplek Belia & Sukan SPS . Laughing Laughing Very Happy

    Untok keterangan lanjut SILA Hubongi :

    Ninja Green aka Saiful
    +60142435284 / 0135077992 lol!
    salam orang baru nii....
    rasa mcm nk pi... tapi hari ahad alor setar keja...
    tidak bleh kenal geng kippers plak

    kipas

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kipas on Sun Nov 28, 2010 4:03 am

    adzhar wrote:
    PENGUMUMAN Activiti KIPS Utara !

    Salam Kippers semua , afro

    Pihak Pejabat Belia dan Sukan SPS ( Seberang Prai Selatan ) bersama

    POLIS DiRAJA Malaysia menjemput KIPS Utara untuk KONVOI AMAL membantras

    Jenayah - Pusing2 SPS . flower

    Pihak penganjur mensasarkan lebih 30 biji motosikal mengambil bhg.

    Peserta akan di beri T-Shirt ,makan + minum dan minyak petrol percuma.

    Aku harap Progrem AMAL yg tidak boleh ditolak oleh Kippers.

    Bagi sesiapa yg FREE & berminat nak joint SILA :-

    Tunggu kat TOL Jawi 7.30 pagi - 8.00 pagi 5/12/2010 atau terus ke

    Komplek Belia & Sukan SPS . Laughing Laughing Very Happy

    Untok keterangan lanjut SILA Hubongi :

    Ninja Green aka Saiful
    +60142435284 / 0135077992 lol!
    diharap sume event yg ada lain kali cube letakkan di tread event n activiti...terima kasih...


    _________________
    12/10/2008 dr kiri:skido,ali weng,koboi gurun,azzo,kipas,lumin,chokey

    22/01/2012 http://kips.forumotions.net/t2447-1st-tts-siang-2012-di-putrajaya-22-january-2012

    syafiq

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq on Sun Nov 28, 2010 1:43 pm

    salam ak orng bru lg...en x kenal spe lg....bole ka ak p...

    syafiq

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq on Sun Nov 28, 2010 2:15 pm

    salam..sya bru lg...btoi ka ad konvoi p pahang...mcm mn nk join...mntak tnjuk ajar..

    syafiq

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by syafiq on Sun Nov 28, 2010 2:19 pm

    salam...sya duk penang...tp xjmpa2 pn lg kippers dr penang.....

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Sun Nov 28, 2010 2:46 pm

    syafiq wrote:salam...sya duk penang...tp xjmpa2 pn lg kippers dr penang.....

    welcome to kippers utara bro.... u boleh contact Abg Adzhar ( 013-3872693 ), beliau otai geng kips utara.. Very Happy

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Sun Nov 28, 2010 10:27 pm

    kipas wrote:
    adzhar wrote:
    PENGUMUMAN Activiti KIPS Utara !

    Salam Kippers semua , afro

    Pihak Pejabat Belia dan Sukan SPS ( Seberang Prai Selatan ) bersama

    POLIS DiRAJA Malaysia menjemput KIPS Utara untuk KONVOI AMAL membantras

    Jenayah - Pusing2 SPS . flower

    Pihak penganjur mensasarkan lebih 30 biji motosikal mengambil bhg.

    Peserta akan di beri T-Shirt ,makan + minum dan minyak petrol percuma.

    Aku harap Progrem AMAL yg tidak boleh ditolak oleh Kippers.

    Bagi sesiapa yg FREE & berminat nak joint SILA :-

    Tunggu kat TOL Jawi 7.30 pagi - 8.00 pagi 5/12/2010 atau terus ke

    Komplek Belia & Sukan SPS . Laughing Laughing Very Happy

    Untok keterangan lanjut SILA Hubongi :

    Ninja Green aka Saiful
    +60142435284 / 0135077992 lol!
    diharap sume event yg ada lain kali cube letakkan di tread event n activiti...terima kasih...
    Harap Maaf saudara Kipas ! disebabkan evant di Utara sebab tu sy
    masuk General Talk untuk Kips Utara ! Tak tau plak leh masuk untuk Tread
    n event untuk Satu Malaysia .! OK next time saya masuk tread tu...!
    MAAF ye...saya orang kampong tak pandai ! Terima Kasih sekali lagi kerana
    memberi tunjuk ajar .! afro

    halimien

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by halimien on Fri Dec 03, 2010 10:09 pm

    syafiq wrote:salam...sya duk penang...tp xjmpa2 pn lg kippers dr penang.....
    penang kt area mana???

    G19

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by G19 on Mon Dec 06, 2010 2:31 am

    To view.
    But do not understand.

    kick_ingoal

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kick_ingoal on Mon Dec 06, 2010 10:11 am

    salam suma..
    saya nak bertanya pada kippers utara area penang kat mana ada jual 2t silkolene comp 2 injector??
    esok saya nak balik kl,2t plak dah nazak Sad
    area kedah,perlis ni memang takdak jual,siap tak tau lagi brand silkolene ni Shocked

    gammafiber

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by gammafiber on Tue Dec 07, 2010 1:01 am

    iii)Aktiviti Disember
    - Tarikh blum ditentukan- Konvoi ke HADYAI,THAILAND (2HARI,1 MALAM)

    Bagi kippers yg nk join,sediakan

    -pasport antarabangsa perseorangan/berkumpulan
    -Geran moto original @ photostat utk Permit
    -Wang saku anggaran lebih kurang RM500
    -Moto berkeadaan baik/Roadtax & insurans OK


    Khabarnya di Hadyai byk barang2 accessories Kips boleh ddapati dan x ade di MALAYSIA..
    So,apa lagi....sediakan wang saja laa...

    BAgi persediaan utk TTS ke Hadyai,kippers bolehla menabung dari skarang

    (salinan dari obie)[/quote]

    Ada nampak Bro Adzhar post pasal ride ni, tapi dah tak jumpa pulak.

    Kalau x silap tarikh 18,19&20 Nov. Bayaran RM 200 utk penginapan...

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 6:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:12 pm