Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Tue Dec 07, 2010 3:35 pm

    gammafiber wrote:iii)Aktiviti Disember
    - Tarikh blum ditentukan- Konvoi ke HADYAI,THAILAND (2HARI,1 MALAM)

    Bagi kippers yg nk join,sediakan

    -pasport antarabangsa perseorangan/berkumpulan
    -Geran moto original @ photostat utk Permit
    -Wang saku anggaran lebih kurang RM500
    -Moto berkeadaan baik/Roadtax & insurans OK


    Khabarnya di Hadyai byk barang2 accessories Kips boleh ddapati dan x ade di MALAYSIA..
    So,apa lagi....sediakan wang saja laa...

    BAgi persediaan utk TTS ke Hadyai,kippers bolehla menabung dari skarang

    (salinan dari obie)

    Ada nampak Bro Adzhar post pasal ride ni, tapi dah tak jumpa pulak.

    Kalau x silap tarikh 18,19&20 Nov. Bayaran RM 200 utk penginapan...[/quote]


    Salam kippers semua !

    Minta maaf banyak2 Ride ke Hadyai x dapat sambutan dari kippers Utara atas alasan

    hujong tahun nak pakai duit ! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    Walau bagaimanapun Ride tetap diteruskan , cuma Dr.Kura2 saje yg pii...dengan

    group NBC Club pada 11/12/13 2010. Pada sapa2 yg berminat nak joint masih ada

    waktu....boleh contact Dr.Kura 2. Tel: 0194540173 flower

    Terima Kasih . Very Happy

    gammafiber

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by gammafiber on Tue Dec 07, 2010 10:56 pm


    Baru berangan nak makan tomyam...

    Takpe, next time..

    anuar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by anuar on Wed Dec 08, 2010 2:18 pm

    jom lepak....sy dr penang..

    fit_krr150

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by fit_krr150 on Sat Dec 11, 2010 9:48 am

    jom lpak ptg nih kt rnr bgan...
    hahaa

    pokju79

    Cadangan Konvoi Ke Kota Bharu Pada Bulan Februari 2010

    Post by pokju79 on Tue Dec 21, 2010 3:45 pm

    Salam Pantai Timur buat Kippers Utara....
    Saya ada terima SMS daripada Abang At ttg cadangan konvoi ke Kota Bharu dan minta saya cadangkan tempat2 menarik sekitar Kelantan. Memandangkan tempoh masa adalah 2 hari 1 malam, berikut adalah cadangan saya bagi mengatur program2 yang dirasakan bersesuaian dengan tempoh yang singkat ini :

    Day 1
    9.00am : Bertolak daripada Pulau Pinang
    11.00am : Berehat di Gerik (1 jam)
    12.00pm : Bertolak daripada Gerik
    2.00pm : Berehat di Jeli (30 minit)
    4.00pm
    a. Sampai di Kota Bharu (Dataran Stadium)
    b. Check in di Rumah Tumpangan di Pantai Cahaya Bulan
    c. Rehat

    8.30pm : Bertolak untuk makan malam di restoran tepi Sungai Kelantan di bandar Kota Bharu
    10.30pm : Bertolak ke Dataran Serambi Mekah untuk bergambar kenang-kenangan.
    11.30pm : Bertolak pulang ke rumah tumpangan

    Day 2
    9.00am : Berkemas untuk balik dan sarapan
    10.00am : Bertolak untuk sarapan (nasi kerabu) di Melor
    12.00pm : Bertolak ke Rantau Panjang (shopping)
    2.00pm : Solat dan rehat di Masjid Beijing Rantau Panjang
    3.00pm : Bertolak pulang ke Pulau Pinang
    7.00pm : Sampai di Pulau Pinang

    Jika tempoh masa lagi panjang, boleh melawat banyak tempat lagi..... Surprised

    adzhar

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by adzhar on Tue Dec 21, 2010 7:16 pm


    Salam Kippers semua ! afro

    KIPS Utara mengucapkan ribuan terima kasih di atas cadangan Pokju yang sgt.

    menarik ... flower apa2 pon kita dah tau ada tempat nk dituju bila sampai

    di K/Baharu & tempat yg ekonomi $$$$$$ untk nk bermalam . Sleep Sleep

    Tujuan utama TTs ini adalah utk merapatkan silaturahim antara Kips utara,

    central,selatan & Pantai Timor, selain menguji ketahanan jentera masing2 !

    Kita akan maklumkan 2 minggu sebelum tarikh RIDE kepada Pokju ( marshall

    Kips Pantai Timor ) . Sekian Terima Kasih . lol!

    pokju79

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pokju79 on Wed Dec 22, 2010 9:39 am

    Wokey....no problem. Cuma inform awal2 sebab 27hb hingga 31hb Januari 2011, saya tak ada kat Malaysia. Kena outstation kat Dubai. So, takut2 x jumpa internet connection kat sana...maklumlah, tempat orang kita x tahu. Very Happy

    1 penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by 1 penang on Fri Dec 24, 2010 12:09 pm

    saya hanya jadi pengikot saja...janji makan mau best n awek cantik2...dahhh...

    sood_penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by sood_penang on Thu Dec 30, 2010 3:31 pm

    hebat cadngan nieyh nieyh...
    memng nk join.. tp kena komporm tarikh... klu hujung minggu chantek la...
    bab dah msuk stody maa... hahahha..
    abang at.. contact2 la erk...
    saya ikut ja..

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Thu Mar 17, 2011 11:42 am

    mana pi budak2, bapak budak2 utara ni.. senyap semua. la ni dah xdak TTS ka?

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Sat Mar 26, 2011 2:39 pm



    السلام عليكم

    Ada member2 forum yang konvoi ke Cameron highlands ke hari ni?
    Terserempak lebihkurang 8 biji ZX kt sini tadi..hehe..tapi aku bawak kereta sbb motor minggu depan baru dapat..
    Rasa meronta-ronta jiwa ni bila ternampak ramai geng2 KIPS berkonvoi.. bounce

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Wed Mar 30, 2011 10:26 pm

    Assalamualaikum wbt.

    Alhamdulillah hari ni ZX dah dapat. Cool

    so, InsyaAllah kalo ada apa2 aktiviti, aku akan ikut kalo ada kelapangan. Smile

    Salam perkenalan semua.

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Sun Apr 03, 2011 1:01 am

    krole wrote:Assalamualaikum wbt.

    Alhamdulillah hari ni ZX dah dapat. Cool

    so, InsyaAllah kalo ada apa2 aktiviti, aku akan ikut kalo ada kelapangan. Smile

    Salam perkenalan semua.

    bro.. u boleh contact abg at - 0133872693, dia otai kips utara, ada xtvt dia akan umum bagitau nanti.. c u around!

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Sun Apr 03, 2011 1:14 am

    orait..thanx khor..
    salam perkenalan dari newbie..Smile

    longjack

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by longjack on Sun Apr 03, 2011 1:42 am

    aku pun new member jgk..
    sorg member rr pn xde lg.. Sad

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Sun Apr 03, 2011 2:09 am

    longjack wrote:aku pun new member jgk..
    sorg member rr pn xde lg.. Sad

    ramai yang pakai kips rr dok area kepala batas ni.
    slalu jugak jumpa atas jalan. hehe..
    dapat jumpa ramai2 memang syok. Smile

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Sun Apr 03, 2011 9:00 am

    krole wrote:
    longjack wrote:aku pun new member jgk..
    sorg member rr pn xde lg.. Sad

    ramai yang pakai kips rr dok area kepala batas ni.
    slalu jugak jumpa atas jalan. hehe..
    dapat jumpa ramai2 memang syok. Smile

    atau add kat FB pun boleh - kips serdang.

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Mon Apr 04, 2011 6:34 pm

    khor wrote:
    krole wrote:
    longjack wrote:aku pun new member jgk..
    sorg member rr pn xde lg.. Sad

    ramai yang pakai kips rr dok area kepala batas ni.
    slalu jugak jumpa atas jalan. hehe..
    dapat jumpa ramai2 memang syok. Smile

    atau add kat FB pun boleh - kips serdang.

    betulx3... ang kontek abang at... otai kips utara
    kalu ada xtvt bulih dia halo2 kat ang nanti...

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Mon Apr 04, 2011 11:43 pm

    orait..dah add abg at kt fb..
    harap2 dapat join xtvt kalo berkelapangan..

    accel

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by accel on Fri Apr 22, 2011 6:05 pm

    salam perkenalan ......harap tunjuk ajar dari semua..... nak lak bab2 moto ni aku dah la satu hapew pun tak tau....

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Sat Apr 23, 2011 12:18 am

    accel wrote:salam perkenalan ......harap tunjuk ajar dari semua..... nak lak bab2 moto ni aku dah la satu hapew pun tak tau....

    salam perkenalan jugak dari aku.. Smile
    senang2 nanti lajak skit smpi ke Kepala Batas..bleh melepak..hehehe..

    sood_penang

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by sood_penang on Mon Apr 25, 2011 2:40 pm

    sempoi.. makin lama makin bertmbha fmily kips nie

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Mon Apr 25, 2011 9:40 pm

    yeahh..mari menambah anak ahli KIPS.. Razz
    pastu join TTs @ konvoi (w/pn aku baru sekali join konvoi & xpenah lagi jooin TTs) Razz
    maaf abg at, xdapat join makan2 kt rumah abg zaini semalam.

    khor

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by khor on Mon Apr 25, 2011 9:53 pm

    tak apa.. hujan lebat ma semalam... Razz

    krole

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by krole on Mon Apr 25, 2011 10:04 pm

    khor wrote:tak apa.. hujan lebat ma semalam... Razz
    sebab tu la khor..hehe..memang nak join sgt tapi apakan daya.. Sad

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 11:56 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:56 am