Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Share

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Mon Mar 29, 2010 9:44 pm

    ariff-NINJA wrote:Salam KIPPERS pada rakan2 smua... sy membuka topik "Sembang Kosong KIPPERS Utara" khas untuk geng2 utara yg ingin berkongsi cerita dan xtvt.... rakan KIPPERS dari selatan, pantai timur dan barat juga boleh sembang2 di sini, berkongsi pengalaman dan mengemukakan cadangan pada rakan2 kita... topik ini dibuka bertujuan untuk merapatkan lagi silaturahim sesama rakan2 kita semua... WE ARE NOT JUST BIKERS, WE ARE BRODERS... WE ARE FAMILY KIPS... cheers cheers cheers


    ahaa..... ada jugak trit ni... xla nanti sembang dalam trit gambar jer... MOD pun xsuka betoi dak.. apapun tahniah diatas usaha anda bagi menghidupkan kippers utara ni.. amacam , ada xtvt bagitau la.... diharap jangan ada yg salah anggap dgn trit ni dah la..bukan niat nak asingkan diri dari keluarga kippers lain, tapi nak kumpulkan kippers utara sebanyak mungkin bagi memperkenalkan lagi KAWASAKIKIPS.COM pada mata mereka yang memiliki keluarga KIPS ni,agar suatu hari nanti kita akan berjaya buat "PERJUMPAAN TERBESAR KIPPERS SEMALAYSIA"
    p/s; baru la orang pandang kat KIPS walaupun CC kecik tapi POWER!!! alien

    kayz89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kayz89 on Mon Mar 29, 2010 10:30 pm

    pcq5913 wrote:
    ariff-NINJA wrote:Salam KIPPERS pada rakan2 smua... sy membuka topik "Sembang Kosong KIPPERS Utara" khas untuk geng2 utara yg ingin berkongsi cerita dan xtvt.... rakan KIPPERS dari selatan, pantai timur dan barat juga boleh sembang2 di sini, berkongsi pengalaman dan mengemukakan cadangan pada rakan2 kita... topik ini dibuka bertujuan untuk merapatkan lagi silaturahim sesama rakan2 kita semua... WE ARE NOT JUST BIKERS, WE ARE BRODERS... WE ARE FAMILY KIPS... cheers cheers cheers


    ahaa..... ada jugak trit ni... xla nanti sembang dalam trit gambar jer... MOD pun xsuka betoi dak.. apapun tahniah diatas usaha anda bagi menghidupkan kippers utara ni.. amacam , ada xtvt bagitau la.... diharap jangan ada yg salah anggap dgn trit ni dah la..bukan niat nak asingkan diri dari keluarga kippers lain, tapi nak kumpulkan kippers utara sebanyak mungkin bagi memperkenalkan lagi KAWASAKIKIPS.COM pada mata mereka yang memiliki keluarga KIPS ni,agar suatu hari nanti kita akan berjaya buat "PERJUMPAAN TERBESAR KIPPERS SEMALAYSIA"
    p/s; baru la orang pandang kat KIPS walaupun CC kecik tapi POWER!!! alien

    ari sabtu ni ad plan ngan dak suzuki ari 2..dia nk bwk geng2 150 lg..so bersama la kita meramaikan majlis..
    Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

    MBN 2254

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by MBN 2254 on Mon Mar 29, 2010 10:34 pm

    [quote="pcq5913"]
    ariff-NINJA wrote:

    ahaa..... ada jugak trit ni... xla nanti sembang dalam trit gambar jer... MOD pun xsuka betoi dak.. apapun tahniah diatas usaha anda bagi menghidupkan kippers utara ni.. amacam , ada xtvt bagitau la.... diharap jangan ada yg salah anggap dgn trit ni dah la..bukan niat nak asingkan diri dari keluarga kippers lain, tapi nak kumpulkan kippers utara sebanyak mungkin bagi memperkenalkan lagi KAWASAKIKIPS.COM pada mata mereka yang memiliki keluarga KIPS ni,agar suatu hari nanti kita akan berjaya buat "PERJUMPAAN TERBESAR KIPPERS SEMALAYSIA"
    p/s; baru la orang pandang kat KIPS walaupun CC kecik tapi POWER!!! alien

    ini kalau dimasukkan dalam trit cadangan untuk event2 akan datang bagus gak nih..

    lagi pon kita dah ada pre-gathering yg akan berlangsung bulan Jun ni kan..
    masa tu pon boleh promote utk cadangan yg bagus cam nih..

    saya mesti piley.. cheers cheers cheers

    carlnain

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by carlnain on Tue Mar 30, 2010 3:30 am

    Trit ni amat2 lah d alu2kan , sama mcm trit n9 n johor dan pahang.
    Bukan niat tuk berpuak2 tapi lebih merapatkan dan memeriahkan xtvt kippers d sesuatu bahagian
    d malaysia ni . Aku sangat sokong korang berborak d trit ni n make sure contohila kippers2
    dari negeri2 yg aku sebut tadi , pasai apa diorg bukan takat bersembang je dlm porem
    tapi ada gak xtvt n Ride yg d jalankan. sunny sunny sunny

    Kalo leh selalu2la ber TTS n jgn lupa angkat gambir tuk tatapan kippers2 yg lain..... cheers cheers

    P/S : Trit ni aku merge kan dgn trit kipper tg.malim . Aku juga edit semula tajuk trit
    tuk kipper2 dari utara.(Perak,Penang,Kedah dan Perlis)


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    lutut

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by lutut on Wed Mar 31, 2010 12:29 am

    carlnain wrote:Trit ni amat2 lah d alu2kan , sama mcm trit n9 n johor dan pahang.
    Bukan niat tuk berpuak2 tapi lebih merapatkan dan memeriahkan xtvt kippers d sesuatu bahagian
    d malaysia ni . Aku sangat sokong korang berborak d trit ni n make sure contohila kippers2
    dari negeri2 yg aku sebut tadi , pasai apa diorg bukan takat bersembang je dlm porem
    tapi ada gak xtvt n Ride yg d jalankan. sunny sunny sunny

    Kalo leh selalu2la ber TTS n jgn lupa angkat gambir tuk tatapan kippers2 yg lain..... cheers cheers

    P/S : Trit ni aku merge kan dgn trit kipper tg.malim . Aku juga edit semula tajuk trit
    tuk kipper2 dari utara.(Perak,Penang,Kedah dan Perlis)

    salam..teman tak la pandai nak berporum ni...tapi teman suka baca... kalau ada xtvt klau ada masa terluang tu mesti teman join... tu pon kalau moto teman tak semput la...

    atan

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by atan on Wed Mar 31, 2010 5:46 pm

    salam semua.. aku baru nak join kelab ni... tq pada along a.k.a PCQ5913 pasai ajak aku masa ride makan pree (kenduri kawin), juga pada ariffninja. aku tak aktif porem, kalu ada apa2 xtvt hello ja kat aku, insyaallah aku akan turun, tak lama lagi adik aku pulak nak join. dia baru bli krz150. tengah dok repair lani. p/s kalu ada sesapa nak juai blok seken krz habaq kat aku.. Laughing

    kliaepot

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 5:53 pm

    ckguAzharazali wrote:Salam,
    Helmy dok Ipoh ke? Sy & abg Idris dok Tg.Malim. cheers

    saya pon kg kt tg malim juga...hehehehe

    kliaepot

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kliaepot on Wed Mar 31, 2010 5:54 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:hah...mai2 sape nak dok tg malim.bagi ramai ckit warga kips tempat aku.dah ramai pakai kips kat sini.mungkin belum bertemu jodoh agaknya.dah ramai nanti baru aku boleh naik pangkat jadi penghulu kips.ha ha ha

    ha ha ha ha ha ha. elok benor la tu pak long!

    pcq5913

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by pcq5913 on Thu Apr 01, 2010 10:43 am

    salam semua.. aku rasa sebelah utara jugak perlukan banner KAWASAKIKIPS.COM bila ada XTVT sebelah utara. xkira ler majlis kenduri ker, lepak TTs ker, konvoi ker utk perkenalkan kips ni kat sebelah utara. setakat stiker kat tepi moto orang x perasan.. apakata kita collect duit wat banner, tapi kena minta persetujuan dari MOMOD2 dulu la... ( sekadar pendapat 1sen dari aku) Rolling Eyes

    Idris Bin Mat Seman

    kawasakikips owner kippers utara

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Apr 01, 2010 12:17 pm

    nampaknya bro pcq bersemangat benar nak wat bena.kippers
    spt ini harus d puji.namun harus lah d ingat,janganlah
    kita hanya mengetuk tin kosong,yg tiada isi d dalamnya.
    mgkn anda tahu bahawa bena yg ada sekarang ni pun adalah
    dari duit poket saya sendiri.namun saya iklas dan itulah
    tandanya cinta saya terhadap kips terlalu mendalam.
    ada berani bro....?

    doctor kura-kura

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by doctor kura-kura on Thu Apr 01, 2010 3:13 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:nampaknya bro pcq bersemangat benar nak wat bena.kippers
    spt ini harus d puji.namun harus lah d ingat,janganlah
    kita hanya mengetuk tin kosong,yg tiada isi d dalamnya.
    mgkn anda tahu bahawa bena yg ada sekarang ni pun adalah
    dari duit poket saya sendiri.namun saya iklas dan itulah
    tandanya cinta saya terhadap kips terlalu mendalam.
    ada berani bro....?

    I Love this Words of inspiration..!!! cheers

    Azroy

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Azroy on Thu Apr 01, 2010 4:41 pm

    Sape tau kawasan IPOH kat mane kedai ade juai spapart motor kite ni??

    Idris Bin Mat Seman

    kippers tg malim

    Post by Idris Bin Mat Seman on Thu Apr 01, 2010 5:38 pm

    syabas, kippers tg malim dah bertambah ahli lg sorang.
    welcome bro nik(cikgu)moga2 bertambahlah lagi akan
    datang.sila semak jadual xtvt yg padat,tu pun kalu
    nak joinlah.ada berani....?

    BiKeS3386

    huhu

    Post by BiKeS3386 on Fri Apr 02, 2010 12:24 pm

    bobo wrote:uih smua pakai kips baru... camne nak ikot... laju wooo. aku bawak pelan jerk No

    ilek2 bobo....kips baru la kena pelan...enjin baru la katakan....ko punyer da lama lagi syok layan highspeed...hahah


    Last edited by BiKeS3386 on Fri Apr 02, 2010 12:28 pm; edited 1 time in total

    BiKeS3386

    yep...

    Post by BiKeS3386 on Fri Apr 02, 2010 12:27 pm

    Idris Bin Mat Seman wrote:syabas, kippers tg malim dah bertambah ahli lg sorang.
    welcome bro nik(cikgu)moga2 bertambahlah lagi akan
    datang.sila semak jadual xtvt yg padat,tu pun kalu
    nak joinlah.ada berani....?

    tq2 sbb terima kehadiran sy...
    sbnarnya coming soon tambah sorang lagi..
    ada brader dari ketoyong baru angkat zx-krr 150se kat kedai jeff...
    skang tgh tunggu moto sampai..

    ok ape2 hal nanti leh lepak2 isi mase lapang...

    Kawasaian

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Kawasaian on Fri Apr 02, 2010 3:07 pm

    Azroy wrote:Sape tau kawasan IPOH kat mane kedai ade juai spapart motor kite ni??

    bro nak beli spare part ape?
    ade 1 spare part kawasaki tapi bukan dealer betul kat PEKAN LAMA INDIA..
    kat medan kidd pun ada jugak..
    try la tengok..

    p/s=ada ipoh ke?kalau de ipoh contact2 la..leh kite berTTS..

    Kawasaian

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Kawasaian on Fri Apr 02, 2010 3:13 pm

    kalau ada TTS disekitar Perak inform la sy bro..
    InsyaAllah sydtg..
    kalau jauh-jauh tu memrlukan masa mengumpul duit..Masa ADA...DUIT TAK DA(<<alasan bg student)

    Idris Bin Mat Seman

    kippers tg malim

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sat Apr 03, 2010 3:46 pm

    tima ksh semua kippers yg bertts mlm tadi 2 hb d tg malim..walau berpindah 2 kali
    kita tetap terhibur disulami pula artis2 yg x d undang berkarok.
    kippers yg terlibat
    1.bro edd
    2.cikgu azhar
    3.cikgu suhaimi
    4.cikgu nik
    5.wadin
    6.krijauan
    7.ali viktor
    8.lam
    ok.lain kali jumpa lagi

    helmynyte89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by helmynyte89 on Sun Apr 04, 2010 3:31 am

    Hajat dihati mahu ikot serta...tp apakan daya,br nie terperasan ade tts kat perak....
    banyaknye cikgu2 yang join....
    Anyway tahniah bg yang mnjayakan tts malam tadi...

    kurt2812

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kurt2812 on Sun Apr 04, 2010 8:23 am

    wah kippers skrg makin bertambah drpd mereka dlm golongan pendidik..haha ayat skema..xpee wish awal2..slamat hari cikgu!!

    Idris Bin Mat Seman

    kawasakikips owner kippers utara

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sun Apr 04, 2010 10:36 pm

    bro kurt 2812,ni semua cikgu cekolah.tapi kita banyak juga cikgu2 meleper.
    harap mereka ni akan turun 25 hb ni tuk ajar kita semasa ride terjah kabus
    nanti,sambil santai pekena buah strawbery

    kayz89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kayz89 on Mon Apr 05, 2010 1:28 am

    kepada kippers di utara..ape kata kite g sedim sab2 ni??mandi sungai...

    Kawasaian

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Kawasaian on Mon Apr 05, 2010 1:39 am

    kayz89 wrote:kepada kippers di utara..ape kata kite g sedim sab2 ni??mandi sungai...

    sedim tuh kat mane?

    kayz89

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by kayz89 on Mon Apr 05, 2010 9:02 am

    Kawasaian wrote:
    kayz89 wrote:kepada kippers di utara..ape kata kite g sedim sab2 ni??mandi sungai...

    sedim tuh kat mane?

    sedim 2 kat kulim je..tpi sungai dia mmg best..

    BiKeS3386

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by BiKeS3386 on Mon Apr 05, 2010 11:59 am

    krijauan wrote:semua otai beb area tg malim..

    fuh!!! Shocked Shocked

    baru gempak...

    Sponsored content

    Re: Kawasakikips Owner KIPPERS Utara

    Post by Sponsored content Today at 2:00 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:00 pm