Kawasaki Kips Owners

FORUM FOR ALL GENERATION OF KAWASAKI KIPS


    REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Share

    pilus

    REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by pilus on Sat Apr 10, 2010 9:21 pm

    salam dan selamat sejahtera kepada semua warga kippers..dengan rasa berbesar hati saya ingin menjemput seluruh warga kippers untuk datang ke karnival anjuran kelas saya..karnival yang akan diadakan ialah 2-WHEELS CARNIVAL..tujuan karnival ini dijalankan adalah untuk final project kami dan pada masa yang sama untuk memenuhi subjek keperluan kami iaitu subjek EVENT MANAGEMENT..akhir sekali saya amat berharap agar kippers-kippers dapat datang ke karnival ini untuk menyokong kami..segala maklumat tentang karnvial boleh dilihat di bawah:

    TARIKH: 10 APRIL 2010
    TEMPAT: UNISEL SHAH ALAM
    MASA: 10 PAGI - 6 PETANG
    RV POINT: DATARAN SHAH ALAM (saya dan beberapa orang polis trafik akan escort anda sehingga ke UNISEL)
    AKTIVITI: 1) OPEN KARAOKE
    2) PERTANDINGAN MOTOR TERCANTIK (IKUT KATEGORI DAN CC)
    3) TEKA BERAT MOTOR
    4) TEST RIDE
    5) STUNT SHOW
    6) TEKA HARGA MOTOR


    kelab-kelab motor yang terlibat ialah:

    1)kawasakikips.com
    2)harley davidson
    3)superbikemalaysia.com (SBM)
    4)bladers
    5)aprilia RS Club
    6)fz150i
    7)RMC
    8)waziboyz
    9)RK-M Genuine Club
    10)Locus
    11)NSR Malaysia
    12)Naza GTR

    akhir sekali, saya amat berharap agar semua kippers dapat datang ke karnival ini..
    anda juga akan dihiburkan dengan STUNT SHOW dari WAZIBOYZ dan RK-M Genuine Club..
    *MAKANAN DAN MINUMAN DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH PIHAK KAMI..FREE JE..CUMA DATANG SAHAJA..
    sesiapa yang ingin menyertai karnival ini,boleh meletakkan nama anda di ruangan di bawah..
    sekian terima kasih..


    BANNER CLUB TOLONG BAWAK SEKALI YE..
    UTK MEMPROMOSIKAN CLUB MOTO DI KALANGAN MAHASISWA DAN MAHASISWI UNISEL..


    senarai kippers yang akan menyertai 2-WHEELS CARNIVAL:
    1)blackmamba
    2)carlnain
    3)alldisc
    4)kipas
    5)whit3nigra
    6)Bro EDD
    7)frankiefoo
    8)azri
    9)duke
    10)klip ketas
    11)zuanblack
    12)helmynyte89 (KIV)
    13)noor WSG
    14)khyan6920
    15)sinclair (KIV)
    16)aja
    17)mambang hijau
    18)Kurt
    19)kacang
    20)zalie78
    21)noufal
    22)Hantukatik
    23)amir spocket
    24)Fami

    25)SAM@Mira _Buruk


    [color=green][size=18][b]P/S : RV point geng kippers cheras Shell lepas tol 50 sen kul 9.00 - PIC Frankie Foo[/b


    1st jumpa geng2 kippers
    smua sempoi2 ja.
    nnt xlama nk tukar zx la cani
    haha

    Idris Bin Mat Seman

    jemputan ke motoshow di unisel shah alam

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sat Apr 10, 2010 10:35 pm

    meriah g unisel ari ni.gambar diana n minah stunt tu ade kat aku.haha...
    tapi k orang x leh tengok hanya tuk aku sorang je,lagi pun aku x reti
    nak boh dlm ni.yo yo.mal....nanti kau cari ina (jurufoto)aku nak citcat
    dlm fb.hehe

    kurt2812

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 10:42 pm

    fuh.. abg mmg brani g depan2 diana td tu..paling selamba gler..hahaha!!!

    kurt2812

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by kurt2812 on Sat Apr 10, 2010 10:49 pm

    on the way blik putrajaya td..ada lori simen kt depan aku nak belok ke kiri,aku pon nak ke arah yg sama gak..tetibe aku prasan tayar blakang die da nak pecah!! dah kuar2 sisa2 tayar skit..aku da tergamam time tu..pastu kwn aku td yg lukman tu perasan..die cakap "blah la cepat kurt!! tgu pe lg??!" aku pon trus elak ke kanan dan kurang 1 saat pastu tayar tu pon meletup!! nasib baik latah aku x datang,aku sempat tutup visor aku n aku bleh kawal motor aku time nak elak tu..die pnyer bunyik..mak aih kt sbleh motor aku je tayar nyer..klo takan mercun bola besar tu..5 kali ganda kot..

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Sat Apr 10, 2010 11:39 pm

    Maap kengkawan aku dpt menghadirkan diri time dah petang je .
    Ada urusan yg x dpt d elakkan , aku dgr2 ramai kippers2 baru yg hadir >>> cheers
    Tahniah beb , x la boring tgk muka2 yg sama je tiap2 kali ada TTS n XTVT kipper.

    Bro pilus , Pki KR pon x kisah beb janji kips .
    Amacam peramahkan kippers2 ni sume ?? tula pasal kena selalu xtive .
    sume sama rata beb , x ada yg x sombong2 kippers2 ni.
    D harap lebih ramai kippers2 baru akan hadir dlm xtvt2 akan datang.


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    pilus

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by pilus on Sun Apr 11, 2010 12:15 am

    no prob bro,,
    bkn pe,,xtaw sgt jln2 kt sni sbb 2la..
    penang taw la..hah
    pape pon kips mmg da best bro
    nk kne rebuild blek mto camni.
    kt mna nk cat mto ek??
    hah

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 12:31 am

    pilus wrote:no prob bro,,
    bkn pe,,xtaw sgt jln2 kt sni sbb 2la..
    penang taw la..hah
    pape pon kips mmg da best bro
    nk kne rebuild blek mto camni.
    kt mna nk cat mto ek??
    hah

    Kat rawang paling murah setakat ni rm300 ke bawah je harga cat tapi x termasuk
    sticker . Ko leh contact2 krijauan tuk appointment...hehehehhe


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by mal 5190 on Sun Apr 11, 2010 3:01 am

    Idris Bin Mat Seman wrote:meriah g unisel ari ni.gambar diana n minah stunt tu ade kat aku.haha...
    tapi k orang x leh tengok hanya tuk aku sorang je,lagi pun aku x reti
    nak boh dlm ni.yo yo.mal....nanti kau cari ina (jurufoto)aku nak citcat
    dlm fb.hehe
    ina ni budak selayang bang..
    tts selayang la lps ni..hahahahha!

    @zri

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by @zri on Sun Apr 11, 2010 3:20 am

    enjoy la td..mal,sori la tk smpt slm tuan rmah mse ak blik td.ak cpt2 nk folow mmbng ijau..
    anwy,thanx la bro..

    p.s: ak dpt amik gmbr diana woo000oo0..bwk msok mmpi la..hahah

    mambang

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by mambang on Sun Apr 11, 2010 5:12 am

    Dapat salam ngan Adik Diana Danial...lembut tangannye... Laughing Laughing
    p/s:Hantukatik send gambar aku cuim diana kat email ni mambang77@gmail.com bounce bounce

    mambang

    Memori Kippers and Diana Daniel and Awek Stunt

    Post by mambang on Sun Apr 11, 2010 11:58 am

    Aku bukanlah peminat fobia..cuma aku tersenyum gembira kerana Diana Danial adalah seorang artis yg peramah dan tak sombong...sesetengah artis lain nak masuk dekat pun susah apatah lagi nak bergambar dgn kutu2 cam kita nie..silap2 kena marah ngan bonzer... Embarassed paling best dapat pose sebelah dia dan bersalam mesra....kalo ikutkan hati aku nak jer aku cubit2 pipinya yg putih gebu tu.. Laughing Laughing Bro Ed jgn jealous cayalah Diana artis Kippers cheers cheers

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 12:03 pm

    kiranya misi flower flower flower ...tercapai....

    Woit mana gambir2 beb, aku dahla terlepas peluang melepak dgn korang masa event ni.
    kasi gambir ckit pengubat duka....hehehehe


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    helmynyte89

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by helmynyte89 on Sun Apr 11, 2010 12:31 pm

    Aktiviti semalam best...walaupon hujan lebat dr perak masa ride,aktiviti mesti diteruskan....
    misi tercapai sbb dapat tgk di Unisel... thums up to that program and ....

    Idris Bin Mat Seman

    memori kippers and diana daniel

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sun Apr 11, 2010 1:04 pm

    nantikan zalie 78 postkan foto diana dan minah stunt tu

    klip^ketas

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by klip^ketas on Sun Apr 11, 2010 1:20 pm

    event smlm mmg best..dpt slm ngn diana..huhuuu

    wengweng

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by wengweng on Sun Apr 11, 2010 1:57 pm

    pergh..nyesal lak x gi...
    tghari tu br ingt nk gi tp tibe2 lak moto nie melencong g tmpt len..assey
    mane gmbor diana danial nie..aku nk tgk gak...

    Idris Bin Mat Seman

    report ride n gambir2 auto show 2-wheels carnival

    Post by Idris Bin Mat Seman on Sun Apr 11, 2010 3:34 pm

    hah...ko wengweng,jangan nak mengatal.diana tu aku yg punya.
    bukan hak k org atau ahmad albab yg punya,hanya tuk aku je,hehe

    mal 5190

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by mal 5190 on Sun Apr 11, 2010 4:23 pm

    salam kpd sume kippers..
    aku ingin mengucapkan jutaan trime kasih kepada sume yg dtg ke 2-WHEELS CARNIVAL anjuran kelas aku smlm..
    walaupun hujan sekejap mase pagi tu,tp ramai kippers yg hadir..trime kasih byk2 korg..
    trime kasih jgk kat carlnain walaupun lmbt,dia tetap dtg..
    lmbt sbb ade test gomen..sy fhm bro..hehe!
    aku nk mntk maaf kt korg klu sepanjang event tu ade kekurangan..
    maklum la first time buat n kami beginner lg..
    aku harap sume terhibur ngn event smlm..
    klu ade event psl moto lg nt,
    aku akan up dlm forum..
    bole join lg nt.
    .

    kliaepot

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by kliaepot on Sun Apr 11, 2010 4:42 pm

    mal 5190 wrote:salam kpd sume kippers..
    aku ingin mengucapkan jutaan trime kasih kepada sume yg dtg ke 2-WHEELS CARNIVAL anjuran kelas aku smlm..
    walaupun hujan sekejap mase pagi tu,tp ramai kippers yg hadir..trime kasih byk2 korg..
    trime kasih jgk kat carlnain walaupun lmbt,dia tetap dtg..
    lmbt sbb ade test gomen..sy fhm bro..hehe!
    aku nk mntk maaf kt korg klu sepanjang event tu ade kekurangan..
    maklum la first time buat n kami beginner lg..
    aku harap sume terhibur ngn event smlm..
    klu ade event psl moto lg nt,
    aku akan up dlm forum..
    bole join lg nt.
    .

    Wasalaikumsalam...
    Tahniah mal...dan mohon maaf kerana x dapat hadirkan diri sebagai tanda sokongon kepada rakan2 kips yg lain...
    Ada hal kerja yang x blh nak dielakkan...walaupon setelah berkali-kali aku pujuk chef aku..."please chef...this time only"...tapi tak lepas gak....hahahahaha...sori and congrats anyway!

    klip^ketas

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by klip^ketas on Sun Apr 11, 2010 7:17 pm

    smlm aku tgk muke mambang ijau betul2 jd ijau lps dpt begambar ngan diana..hehe

    pilus

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by pilus on Sun Apr 11, 2010 8:21 pm

    carlnain wrote:
    pilus wrote:no prob bro,,
    bkn pe,,xtaw sgt jln2 kt sni sbb 2la..
    penang taw la..hah
    pape pon kips mmg da best bro
    nk kne rebuild blek mto camni.
    kt mna nk cat mto ek??
    hah

    Kat rawang paling murah setakat ni rm300 ke bawah je harga cat tapi x termasuk
    sticker . Ko leh contact2 krijauan tuk appointment...hehehehhe

    thanx bro..

    event smlm best gak..
    lenkali biar ak lak jdik stunman cam tzm 2..
    wekang2 cket..

    kurt2812

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by kurt2812 on Sun Apr 11, 2010 8:41 pm

    hahahha!! diana dtg je..trus x nampak dah kelibat die..hahaha!!!!

    alldisc

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by alldisc on Sun Apr 11, 2010 9:54 pm

    mal, maaf tak dapat join. aku mati2 ingat program hari ahad. (aku bukan jenis tengok kalendar..)
    so, pagi sabtu dah plan nak cabut keluar juga lepas punch card. sekali staff aku 3 org tak datang. kena cover beban staf lain.
    sori bro, ralat sangat. aku hutang satu program yg ko organise sbb aku dah janji... atau, kita pegi karok je 2 org, nak? aku banje... nt ajak diana rafar dgn intan ladyana. wakakakkaa

    carlnain

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by carlnain on Sun Apr 11, 2010 10:19 pm

    erk...jelous aku ....bro kalo aku merge post ni kat trit unisel ok x ???


    _________________
    Shocked Twisted Evil UnLeAsH ThE MoNstEr EnErGY Twisted Evil Shocked


    Mai buat duit....click n register beb pree je...http://www.catcheye.com.my/?r=92194 carl9-0173380851/0178484768

    suhaimisobrie

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by suhaimisobrie on Sun Apr 11, 2010 11:14 pm

    kalo xkerana wajib dtg sek semlm komfem aku dah g....

    Jgn nnt tgk muka bini terpanggil nama diana sudeyyy...kompem kena jolok motor atas bumbung

    Sponsored content

    Re: REPORT RIDE N GAMBIR2 AUTOSHOW 2-WHEELS CARNIVAL

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm